Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam.
Kasia Olivia świetna! hihi urwisek z niej mały 🙂
Gosia Borys fajniutki, nie opuściłaś łóżeczka na sam spód? nie boisz się?

Noc dobrze, jedna czy dwie pobudki...
Ząbek już prawie się przebił... wczorajszy dzień Marysia była marudna na masa, dzisiaj też już zaczęła 😮
Za oknem do tyłka, szaro jakoś... ech

Do później!

• Mamusie
Rany...u nas Pawełek ni huhu nie wstaje. Nawet super stabilnie jeszcze nie siedzi. Ale mnie dołujecie czasami 😜
Ja mam dziś wolne i właśnie Paweł zasnął, idę się wykąpać i coś koło siebie zrobić,bo masakra. No i chciałabym zaliczyć dzisiaj tego ginekologa.
Wczoraj pisałam z Beti. Filipek nieco lepiej śpi, znalazła na niego jakąś metodę- podobno zupełnie przeciwną do tego, co opisują w książce 🙂

• Mamusie
Niki mówi tata...
U nas noc tez masakra ale to m sie męczył a nie ja :-)
Przyjechał brat Niki i mam pomoc, zaraz poodkurza piętro :-)
Oj super wyspana i w ogóle

Tak myślałam o Beti i miałam sie pytać ale zanim nadrobilam już mnie uprzedzilyscie ;-)
Pewnie nie ma czasu, ja kompa widzę raz na ok 2 tyg, pisze z iPhona
Inaczej tez nie miałabym czasu
Beti!!!!! Co to za sposób?!?
Moje dziecko po akcji "nie jem mm" teraz ma akcje "nie śpię"!!!
Łóżeczko ją parzy, tylko gondola a w niej już potrafi usiąść...
Modlę sie tylko zeby to był efekt skoku (w sobotę kończymy 38tyg) i wtedy wszystko wróci do normy...
Ale boje sie ze jej tak zostanie...

Policzki dalej czerwone :-(

• Mamusie
Hejo! 🙂
Był wczoraj ten problem omawiany w ddtvn- walka na (sukcesy) dzieci i jedyna recepta- nie przejmować się, bo dziecko ma własne tempo! 🙂
Oskar się chichra przy usypianiu... niemożliwy jest 😁 ale tany nie umie0 nie czuje bluesa, ani brawo nie chce robić... za to raczkuje pięknie 🙂 i też nie potrafi siedzieć sam długo, bo w końcu równowagę traci, ale w końcu jest jeszcze niemowlaczkiem 🙂

• Mamusie
A tam każdy dzieciak mądry, piękny. Nie ma co się spinać. Zawsze każdy gadał aby było zdrowe, a mnie takie gadanie irytowało, ale teraz jak mam swoje to faktycznie się z tym zgadzam, niech ona będzie łysa w stosunku do Niki, która ma już spineczki 😁.
Niech ona nie gada jeszcze, w stosunku do innych co wołają mama-tata.
Niech ona nie pije modyfikowanego i nie toleruje butelki i smoków. W nosie to mam, grunt, że do tej pory raz tylko musiałam działać fridą jej w nosie. Uffff
A większość mam się przechwala, my wszystkie, ja na czele. Dzieciak mówi, a one tak naprawdę czasem wyda z siebie dźwięk podobny do mama lub tata. Tak już mamy my mamy 😁 😁 😁

• Mamusie
Maryśka raz mama powiedziała... a tak to ciągle tata, ale to jeszcze nie świadome gadanie, bo nie kmini, że tata to ten wielki facio, tylko gada "tata-tatata" i takie tam 🙂 oj Kasia zgadzam się oby było zdrowe to najważniejsze 🙂 wiem coś o tym 😉

mikAnia wklej fotkę nową Oskara chociaż w avatarka!! on pewno już "dorosły" mężczyzna 🤪

Moja Maryśka za cholerę nie chce siedzieć w leżaczku... nauczyła się z niego wyłazić nawet jak jest zapięta 😞 muszę szybko kupić krzesełko normalne...

• Mamusie
U nas z kolei z gadaniem to jest bardzo do przodu. Jak zapytam, gdzie jest tata to pokazuje Marcina, jak pokaze babcie i zapytam, kto to jest, to mowi baba. Pokazuje tik-tak na zegar i wszystkie misie po kolei, a jak moja mama jak nas nie ma zapyta, gdzie sa rodzice, to pokazuje nasze zdjecie slubne 🤪 Mama mi opowiadała ostatnio, że jak przyjeżdża rano i Marcin już pójdzie do pracy to pierwsze co musi zrobić to obejść z Pawełkiem mieszkanie, żeby pokazał jej wszystko, co ma do pokazania 🙂 I cały czas gada.

• Mamusie
Dzień dobry!

u nas kilka pobudek.. a było już tak fajnie. Ale nie ma co narzekać, smoczek i szybko zasypiał.

Fajne fotki Oliwki 🙂 mały urwisek 😁

Mysza każdy może mieć gorszy dzień, a fakt faktem tabletki anty czasami rozdrażniają..

ZGADZAM SIĘ ŻE KAŻDE DZIECKO ROZWIJA SIĘ W SWOIM TEMPIE, JEDNO SZYBCIEJ DRUGIE WOLNIEJ...

Też właśnie ostatnio o Beti myślałam, ciekawe cóż to za sposób na usypianie 🙂

• Mamusie
oj pustki normalnie...
My po dwóch spacerkach... zupka wczorajsza Marysi nie smakowała, ugotowałam jej nową i taaaaaka pyszna że szok 😉
Dzisiaj temat zszedł na chrzest Małej i po raz kolejny miałam z R spięcie o to... on za cholere nie chce jej chrzcić, a ja czuję że tak trzeba, ech... nie wiem co o tym myśleć, jakoś w ogóle ostatnio się nie dogadujemy w niczym 😞

• Mamusie
to i ja zasilę forum 🙂
MAGDA u nas to samo-tylko, że to ja nie chcę chrztu a chłop chce no i też się slabo dogadujemy tzn. on mnie wkur...

BUTTERFLY jak tylko się zrobi ciepło i będę miała wakacje od szkoły to masz jak w banku, że was odwiedzimy-zaprosimy na lody 😉

aha pytałam o dada bo normalnie moje wcale nie wpijają moczu i tyłek młodej jest cały czas mokry aż boję się próbować gagai(czy jakoś tak są w rossmanie)wiele dziewczyn je chwali

nie wiem co mojej jest każdegu wieczoru wymiotuje 😞

• Mamusie
Dżizas,... nic z tym prawkiem się nie dzieje... cały czas-
Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.
Masakra to czekanie.... ja już chcę się wyrwać z tej pipidówy.... coś porobić...
Prezent mężowi zrobić, wybrać się gdzieś- bo on jest totalnym domatorem, a ja już świruję w domu.
Małgorzatta, pięknie śmiga Borys, no i jak stoi elegancko 🙂 Oskarek aż tak długo nie potrafi.
Aniu-Butterfly, Pawełek to gawędziarz prawdziwy 🙂 Oskar coś tam tłumaczy, ale jak się zamknie, to na wszystkie spusty 😁

No nadrobiłam, ciężko było ale dałam radę 🙂
Strasznie jesteście odważne z tym wprowadzaniem nowości, ja jakoś mam pietra.
Dałam Małej ostatnio ogórka kiszonego potrzymała w rączce, minkę typu " ale co ty mi dajesz" zrobiła i bach na podłogę nawet do buzi nie włożyła. Dziś mam ogórkową odlałam troszkę żeby jej dać zobaczymy co z tego wyjdzie. Danonki już podłam pierwszy kubeczek zjadła ze smakiem, teraz już marnie jej to idzie. Ale znów mamy problemy z jedzeniem śniadania i kolecje masakra ani słoiczek, ani nic gotowanego tylko płacz, nawet z obiadkami zaczeła wybrzydzać, aj