Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nooo!takze co ludzik to opinia,a oburzone spacerowe znajome!te to sie dopiero znaja 🤪
-jak to -nie karmisz piersia???(w naszym przypadku-jak to -JESZCZE karmisz
-jak to???sloiczki dziecku podajesz???czego jej nie gotujesz?odpowiadam,ze leniwa i wygodna jestem 😉
-a nie za lekko ubrana?nie za cieplo??itp.itd...
ja mam krotka odpowiedz-moje dziecko,moja sprawa,niech sie kazdy zajmie swoim.moje sie zdrowo chowa,a jesli defekt jakis posiada,to sprytem nadgoni 😜

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka

niektórzy ludzie zawsze będą pierdo**ć trzy po trzy... życie. Też mam taką sąsiadkę, ale to co ona gada ja jednym uchem wpuszczam, a drugim zaraz wypuszczam, nawet w mózgu tego nie przetwarzam co ona gada 🙂

Zdrówka wszystkim maluszkom! Adiemu i Filipkowi.

mój Milo dzisiaj ma się lepiej, kaszel ustępuje i noc cała przespana, aż taka zdziwiona i wyspana się obudziłam o 7:30 🙂 tyle, że słaby apetyt... hmmm tłumaczę sobie to antybiotykiem.. zobaczymy co będzie jak go skończymy.
teraz już godzinę śpi, a ja mu zrobiłam pulpecika z indyka w warzywnym sosie do tego ryż 🙂 oczywiście w wersji dla niemowlaka 🙂

Magda nie daj się!! mama nie jest jedynym rodzicem! ojciec też ma jakieś obowiązki, tak jak Iza napisała Ty róWnież PRACUJESZ, tyle że w domu, ale to niekiedy cięższa praca, dodatkowo masz tyle biegania po lekarzach, wszystko na Twojej głowie! Szkoda, że masz rehabilitację z małą, bo ja bym na Twoim miejscu się spakowała i wyjechała do rodziców napisać tą pracę i psychicznie odpocząć.... Ale Ty silna babka jesteś i dajesz radę! 🙂 na pewno obronisz się na 5!

mamusie czy Wy też macie taki cyrk przy zmianie pieluszki?? U nas makabra, mały cyk przekręca się i spierdziela 🤪 jak jest Łukasz to jest dużo łatwiej we dwoje zmienić pampersiaka, a jak jestem sama to nie daję rady, to jak bieg z przeszkodami, takie męczące 😁

• Mamusie
andzia0304 napisał(a):
nooo!takze co ludzik to opinia,a oburzone spacerowe znajome!te to sie dopiero znaja 🤪
-jak to -nie karmisz piersia???(w naszym przypadku-jak to -JESZCZE karmisz
-jak to???sloiczki dziecku podajesz???czego jej nie gotujesz?odpowiadam,ze leniwa i wygodna jestem 😉
-a nie za lekko ubrana?nie za cieplo??itp.itd...
ja mam krotka odpowiedz-moje dziecko,moja sprawa,niech sie kazdy zajmie swoim.moje sie zdrowo chowa,a jesli defekt jakis posiada,to sprytem nadgoni 😜

dobre! 😁 aż Cię oklaskam 🙂

• Mamusie
Agata u mnie to samo!!!
Teraz ma akcje na pudełko z chusteczkami pampersa więc tak na 50% czasu wystarcza
Zazwyczaj pieluche zakładam
Już od tylu albo na stojąco...
Jak jest m to ja trzyma a ta sie drze...
Dziś m jest w wawie i wróci dopiero po 22
Sama muszę ja wykopać i pielęgnować po kąpieli... Ciekawe co z tego będzie ;-)
Widzisz Madziu ja nigdy sama nie kapalam Niki (myje jej włoski) to należy do m, jak rownież cała pielęgnacja po kąpieli
Ja wtedy robię jej kolacje i przychodzi ja karmić
Teraz sie śmieje ze może sie dziś buntować ;-)

Każda matka musi mieć chwile wytchnienia i już
Tymbardziej ze i tak masz masę roboty z rehabilitacja Mary

Dasz radę ;-)

Teściowa wzięła Niki na drugi spacer a ja mam wreszcie chwile spokoju!!!
Pan ogrodnika robi nam dziś ogród!!!

• Mamusie
Hej. Gosia, ja po tym, jak mi ginekolog kazał odstawić Małego to karmiłam jeszcze 2 razy i koniec. To było jakieś 2 tygodnie temu.
Magda, nie zazdroszczę, ale moja teściowa też wyhodowała lenia jakich mało... Jeśli Marcin cokolwiek robi w domu, to tylko dlatego, że sobie to wywalczę. Sam z siebie bardzo rzadko...ale zdarza się. W kazdym razie często ostatnio mam ochotę zabrac się i wyprowadzić, bo mnie wku...wia jego niemoc. Też nie potrafi uspokoić Pawełka. Ale ja wiem,ze to głównie dlatego, że mu się nie chce, bo trzymając Go na rękach, myśli o sobie tylko i wyłącznie. Niestety, moi teściowie wychowali swoich synów w poczuciu, że im się wszystko należy ot tak po prostu. I teraz życie to weryfikuje. Zarówno u Marcina, jak i u jego brata.

Wyszłam sobie dzisiaj na 2h spaceru z Pawłem po pracy. Dobrze jest się tak dotlenić!
Marlena takich znajomych to trzeba po prostu pieprznąć w gębe 🙂

• Mamusie
przedwczoraj - 21:00
wczoraj - 20:45
dziś - 20:30

a zasypia od ok 20:00 (najpóźniej)

jakoś sobie poradziłam razem z teściową, bardziej mi pomaga odkąd wie że jestem w ciąży...
30min się buntowała, wreszcie położyła się w nogach łóżeczka z misiem i zasnęła...

zaszalałam na empik.com 🙂
po wizycie u gna (jak potwierdził ciążę) pojechałam do księgarni i kupiłam 3 książki po ok 500-600 stron
i we wtorek zostałam bez książki... wszystko poszło do poniedziałku w nocy..

• Mamusie
Witam z rana...
Mam wrażenie, że wczorajszy opr Rafała przyniósł rezultaty bo dzisiaj się zajmował Marysią całą noc... tak mi się wydaje... bo ja jej nie przenosiłam a spała z nami...

No i miałam "piękną" pobudkę... pawik na twarz... od razu mnie zmusił do wstania z ciepłego łóżka...

umyłam się i piję kawusię, Marysia już przebrana w suche ubrana w suche ubranka, pielucha zmieniona z kupą... Trzeci dzień wodnej kupy... nie mogę jej zmusić żeby probiotyk wypiła... mamy diciflor30 ponoć bardzo mocny, ale co z tego jak pić go nie chce... jakoś jeszcze w nią wmuszę jak jest rozrobiony z sokiem z cytryny i glukozą a podaję strzykawką od nurofenu... No i w ogóle pić nie chce... już nie wiem co mam jej dawać, wiem że soczku to by wypiła ale lekarz nie pozwolił jej soków dawać 😞

• Mamusie
Hej
Magda ja wszystkie lekarstwa podawałam miedzy jedna łyżką jedzenia a drugą, Maja otwierala dziobek bo myslala ze idzie papu a tu bach lekarstwo i za chwilę szybko łyżeczka jedzenia.
U mnie noc do d..y. Wstawałam do Kuby chyba 5 razy a Majka też ciągle na cycku, a mojego P tak strasznie bolało kolano, że się zawinął i spał na górze a ja zostałam z dzieciakami i stąd takie maratony w nocy.
Wczoraj umyłam okna i aż mi się gęba cieszy jak sobie patrzę przez takie czyściutkie 🙂

• Mamusie
Witam z ranka 🙂

pogoda piękna... już trzeci dzień 🙂 wczoraj było 23 stopnie 🙂 opalałam się 🤪 mam nadzieję, że dzisiaj będzie powtórka z rozrywki.

Magda ja też mam problem z probiotykiem. Podaje małemu w butelce, w której herbatkę pije. Robię 60ml herbatki i do tego wsypuje probiotyk... czasami wypije na raz, a czasami robię kilka podejść.

• Mamusie
Hejka!
Aniu to unas odwrotnie!! Niki spała do 5 rano, o 5 wsadzilam smoka, przykrylam i spała do 7:20!!
Ja byłam wyspana o 5!!!
Teraz godzina snu wtulona we mnie ;-)
Mam taki stolik przy łóżku i od wczoraj wszystko mi ściąga ;-( wali raczkami...
Nie mogę sie doczekać lata!!
Kocyk, trawka i nie trzeba będzie ciagle za nimi biegać!!

Agata a unas pizdzi!!! Wiem ze u was bajecznie!! Teściowa sie pakuje, na święta (3tyg) do Galway!!! Opowiadają nam jak tam u was słono daje!!
Poszlabym do kasyna ;-)

Magda fajnie ze miałas spokojna noc ;-) choć poranka nie zazdroszcze

• Mamusie
Hej dziewczynki! 🙂 chłopy to naprawdę potrafią rozeźlić... mój na szczęście jest bardzo pracowity i absolutnie nie muszę go gonić, ani upraszać o pomoc, ale aż mi go szkoda czasem i sama się zmagam z czym mogę- trochę maminsynek, ale już się odzwyczaja 🙂
Fajnie by było, jakby tak ktoś zabrał czasem Małego na spacerek, tak żebym nie zaglądała co chwilę i a to herbatka, a to coś do chrupania, a to jakąś zabaweczkę... a teściowa 😠 wczoraj się jej wyrwało- w dużym skrócie: że zostawili mnie samą z dzieckiem i dziadkiem w przeokropnym pierdolniku i aż szwagier do niej powiedział, żeby została i mi pomogła posprzątać, a ona, że się mi przez zimę napomagała i starczy 😮 HELLO!! to ja nic nie robiłam do kutwy nędzy?? i jak wrócili, to tak wysprzątane, a Oskar z dziadziem gadał, i jej Walduś mrugnął... no zajebista opowiastka. Nie dość, że moja rodzina- mąż i dziecko- tak nie brudzimy, to i Andrzejek po sobie czy zetrze, czy chociaż naczynia do zlewu wstawi, a oni wszędzie nakruszą, ubrania porozwalane dookoła i jeszcze kurna coś takiego??!! czasem naprawdę bym jej coś kłapnęła, ale to taki prymityw jest, że i tak nie zrozumie, a obrazi się i bez powodu... Wczoraj mi tłumaczy: wiesz, to się okazało, że to jednak były te. co trzymali ich co mordowali. ~~ co było?? ~~no te.. te z samolotu co ich no.. co siedzą te Araby... to w Polsce to było jednak...... ~~ ahaaa..... i tak jest bardzo często więc chociaż się pośmiać mogę zamiast płakać.

• Mamusie
Buziaki dla Adrianka na 9 miesiecy!
Magda a ja podaje do kaszki jakiejs najsłodszej ten probiotyk. nie bój sie z mlekiem zmieszac bo nawet mleka sa z probiotykami. najpierw mieszam kaszke a jak jest juz letnia to wsypuje probiotyk jak mam pewnosc ze zje całosc to w całym a jak nie mam pwewnosci np teraz gdy bardzo mało je .to do czesci dodaje. wczesniej rozrabiałam go w letniej wodzie i dodawałam taki rozrobiony a teraz sie juz nei cackam tylko wsypuje.choc mzoe ten pierwszy wariant jest lepszy? w aptece tak mi doradziła babka doswiadczona mowiła ze kiedys wibowity tak sie dawało by dziecko zjadło.do kaszi.
antybiotyk tez dałąm w kaszce tzn z mała iloscia bo musiałam go ocieplic bo kyurde tą zawiesine trzeba w lodówce trzymac.jak mnie denerwuje to! przeciez takiego zimnego nie dam. a w ulotce pisze zeby podac podczas jedzenia lub bezposrednio przed wiec jak podczas mozna to mzoe mozna tak zrobic bo ajk go niby miałabym podac. tetracykliny tylko nie mozna z mlekiem a my ich nie mamy.
Mikaanka to pojdz do lekarza co bedzie prowadził ciaze. to ejst dla Ceibie ociazenie wiec chociaz wcinaj witaminy i duzo wapnia bo z kosci Ci pozabierają dzieciaczki. ja Ci mowie tylko jak profesor ginekolog połoznik powiedział mojej kolezanec a ciąże ma niezagrozoną.i pierwsza tez miała taką.wiec Ty sie jednak wybierz na to usg posprawdzac czy wszystko halo i poradz sie lekarza. bo widocznie moze kazdy swoją opinie ma.moze jak mało karmisz bo w sumie juz dzieciaki nasze duze .piciu dasz inne niz mleko, teraz i zupke obiadek i kaszke owocka jogurcika mozna dac, to w sumei neiwiele juz tego mleka beda dzieci jadły.mzoe zezwoli lekarz.

• Mamusie
Buziaki dla Adiego 😘
dziewczyny ja już nie wyrabiam z tymi życzonkami, pewno wiele dzieciaczków mi umknęło i mam wyrzuty sumienia...

Marysia już ma 2 kupy na liczniku... ogólnie to wygląda to tak jakby Marysia nie strawiła wczorajszego obiadu 😮
no i poszedł 2 bełcik... ciekawie się zapowiada dzień...

szukam sukienki na chrzest do siostry córy... ale na moją figurę to ja chyba tylko worek po ziemniorach mogę ubrać... 😠

Dzisiaj idę do apteki kupić Marysi http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=2258 może coś pomoże...

Jejku.... wczoraj sprzątałam, a dziś mam znowu taaaaaaaaaki bałagan... 😞 Na fotelu pieluchy do prasowania czekają... wczoraj je spsikałam wodą żeby łatwiej było i zapomniałam o nich...
na balkonie kolejne pranie się suszy Małej...

Marysia wczoraj tak głową zaje**ła w parkiet że myślałam że czaszka jej popękała... i to skronią, normalnie się tak darła, że oddech traciła 😞 ale później była "normalna" może bardziej troszkę rozżalona...

No i jeszcze jedna rzecz niepokojąco, od badania u neurologa, Marysia zaczęła robić straszne mostki, jak chcę ją odłożyć do łużeczka to robi się sztywna wygina głowę i zaczyna płakać-krzyczeć... nawet jak ją mam na rękach to często tak robi, zaczynam panikować z tym... w piątek idę do Renaty na reh to jej to pokażę... jak stoi nawet w łóżeczku to od czasu do czasu głowa idzie w tył sztywno a ona zaczyna płakać, głowa wraca na miejsce swoje, przestaje się złościć...

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Buziaki dla Adrianka na 9 miesiecy!
Mikaanka to pojdz do lekarza co bedzie prowadził ciaze. to ejst dla Ceibie ociazenie wiec chociaz wcinaj witaminy i duzo wapnia bo z kosci Ci pozabierają dzieciaczki. ja Ci mowie tylko jak profesor ginekolog połoznik powiedział mojej kolezanec a ciąże ma niezagrozoną.i pierwsza tez miała taką.wiec Ty sie jednak wybierz na to usg posprawdzac czy wszystko halo i poradz sie lekarza. bo widocznie moze kazdy swoją opinie ma.moze jak mało karmisz bo w sumie juz dzieciaki nasze duze .piciu dasz inne niz mleko, teraz i zupke obiadek i kaszke owocka jogurcika mozna dac, to w sumei neiwiele juz tego mleka beda dzieci jadły.mzoe zezwoli lekarz.

Na pewno się go poradzę, i to dzięki Wam, bo nawet by mi to do głowy nie przyszło. Właśnie Oskarek tylko w nocy ciągnie, i tak liczę w cichości, że mleczko zmieni smak trochę i mu się takiego odechce 😉 Próbowałam już jakiś czas temu po prostu nie dać i już- zamiast tego picie, kaszka- darł się jakby go ze skóry obdzierali. Dam pierś- jak za dotknięciem magicznej różdżki mija 😉 Cycolinek mój 😜 no i do apteki się przejadę po jakieś wit., bo na razie biorę kwas foliowy- taki na receptę mi jeszcze z poprzedniej został ze zwiększoną dawką. Jest tak wcześnie, że boję się zapeszyć. Przestałam ćwiczyć a6w, ruszać się ruszam, ale pasa nie zakładam i folią się nie okręcam, bo i tak mi się słabo robiło- jak na 5-6 tydzień dolegliwości 😮 impossible po prostu... jeszcze się wstrzymam....

• Mamusie
Nequitia, całe szczęście piątek już jutro i fachowiec Ci doradzi. Może to takie zwykłe zachowanie? Oskar też czasem dziwacznie się zachowuje- np. od jakiegoś czasu trzęsie główką na nie, aż do przesady i przeczytałam, że to w skrócie od nadmiaru, bądź niedoboru bodźców- wg pana Zawitkowskiego- a jemu wierzę bezgranicznie 😁
Ja się nie wyrywam z życzeniami zwykle, bo tyle tu okazji co chwila, że kręćka już na początku dostałam, więc Ty i tak się dłuuugo utrzymałaś 😎