Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
beti82 napisał(a):
ale sie wnerwiłam urlop wypoczynkowy mi policzyli mniej niz dostawałam na l 4 ciazowym i macierzynskim. a wiem ze normalnie bym dostała wiecej na urlopie bo srednia urlopową liczą soboty i niedziele u nas i nigdy za urlop tak mało nie dostałąm wrecz odwrotnie zwykle dostawałąm wiecej niz normalnie. a tu 300 zł mniej!!! normalnie jak na opiece wziełam wypłąte.co za chamstwo!

Beti ja jestem na urlopie od 1 marca i dostałam POŁOWE TEGO CO NA L4 CIĄŻOWYM I Macierzyńskim

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czerwcóweczka, wcinaj jabłka 😁 ja po porodzie miałam masakrę. Kupiłam tabletki- błonnik, ale nie wiem jak w ciąży...? Nie przytyłam, ale po porodzie zostało mi dodatkowe 10 na pamiątkę 😠.... powiedz jak sobie radzisz z nudnościami przy zmianie pieluchy...?

• Mamusie
dziewczyny, byłam z małą ostatnio u dzieci zdrowych w sprawie tych szorstkich policzków. Na policzki tormentiol ale ja o czymś innym.
Dzieciak warzy się i mierzy w zabiegowym a ja szybciutko poleciałam prosto do lekarki. Teraz ciekawosci ją zważyłam i zmierzyłam, i wziełam siatki centylowe się załamałam.
warzy 10kg, i mierzy mierzona metrówką 74 cm a ciuchy mamy na 86, Jakie wymiary mają Wasze maluchy, Ja wiem, że każde inne ale czy moja bardzo odbiega od normy?

• Mamusie
kasienkaks napisał(a):
dziewczyny, byłam z małą ostatnio u dzieci zdrowych w sprawie tych szorstkich policzków. Na policzki tormentiol ale ja o czymś innym.
Dzieciak warzy się i mierzy w zabiegowym a ja szybciutko poleciałam prosto do lekarki. Teraz ciekawosci ją zważyłam i zmierzyłam, i wziełam siatki centylowe się załamałam.
warzy 10kg, i mierzy mierzona metrówką 74 cm a ciuchy mamy na 86, Jakie wymiary mają Wasze maluchy, Ja wiem, że każde inne ale czy moja bardzo odbiega od normy?

u nas podobnie-od urodzenia 90-95 centyl.ale tak jak napisalas-dzieci sa rozne-te ktore ida 25 centylem tez sa zdrowe,najwazniejsze,zeby nie bylo "skokow"tzn.raz 25 centyl,raz 75,potem spadek na 50...jak od poczatku rosnie w swoim ,jednakowym tempie to jest wszystko OK! 🙂

• Mamusie
Hej. Ja też nie do końca zajarzyłam post Ivi... Mam nadzieję, że jej niczym nie obraziłyśmy? 🤢
Ja dzisiaj po powrocie Marcina z pracy wyrwałam się na zakupy. Oj, dobrze czasem tak sobie samej wyjść, nawet jeśli to tylko zakupy "lodówkowe". W Tesco fajne body i rampersy kupiłam Pawełkowi 🙂
A teraz zajadam Lazur i popijam winem 😜

• Mamusie
Hej dziewczyny,
Ja jak zwykle na szybkiego.
Super ze z Marysienka lepiej 🙂.
kasienkaks.... ja pitole 10kg to nawet moj Adrian chyba nie wazy (dowiem sie dokladnie 12go kwietnia) a Oliwka to dziewczynka.... wiec super sie rozwija 🙂.
U nas narazie nocki ok. Chociaz nie chce krakac 🤢.
Przeziebienie jeszcze jest, ale nie da sie inaczej.... w zlobku wszystkie dzieci zakichane.
Adi byl w gazecie 🙂. Gwiazdorek moj maly... w takiej co w zlobkach i przedszkolach rozdaja. Umiescila go redakcja z pozdrowieniami dla pan, kolegow i kolezanek ze zlobka 🙂. Wszyscy w rodzinie dumni.
W srode z wami troche posiedze. Nadrabiam regularnie tylko nie zawsze jest czas pisac.

• Mamusie
hej z wieczora! 🙂

Gosia ja też wertuję allegro 🙂 przed wakacjami muszę się obkupić w jakieś letnie łaszki 🙂
Co ciekawego kupiłaś? i jakie buty wylicytowałaś??

Też nie bardzo zrozumiałam wypowiedź Ivi..

Andzia właśnie pisała coś Magda?

Ja skończyłam trening, czas się wyprysznicować 🙂

Coś Doris nie widać..

Do juterka! 🙂

• Mamusie
Hejka!!

Mi wczoraj przyszła paczuszka z Empiku ;-) pełna...
Ja na wakacje to chyba namiot bez rekawow...

Nocka jak zwykle ok6 razy Niki sie budziła
Kiedy to sie skończy?!?
O 5 już myślałam ze nie zasnie ale looz o 5:10 już smacznie spała i ja tez
A o 6:10 wpada teściowa (wpada!!!) i tekst:
Już po 7!!! Wstawaj bo spoznisz sie do pracy...
Niki wstala o 7... A miałam szanse sie wyspać...

Miłego dzionka i Buziaki dla Marysienki

• Mamusie
Hejo!
Czyli teściowa nadgorliwa aż się zrobiła 😁 współczuję... Fajnie, że u Ciebie nudności na finiszu, bo u mnie wczoraj zaczęły się delikatne... mam nadzieję, że będzie lepiej w tej ciąży....
W czwartek już chyba do gina- nie mogę się doczekać 🙂
Zmiany hormonalne u Marysi? od czego? nie znam się na tym zupełnie...

W sensie, że Ty się spóźnisz, czy Twój meno? i jak ona to zrobiła? mieszka z Wami, czy ma klucze?