Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hehe pampers active sa ogólnie mniejsze w porównaniu do innych pampersów.bynajmniej tak było z dwójkami i trójkami ze te róznice były widoczne gołym okiem. ale mimo wszystko są chłonniejsze od innych. wg mnie. a 4+ juz stosuje na noc bo w nocy kiedy Filip potrafił co godzina jesc to i siku było duzo wiec 4ki juz były dla niego za słabe. nawet z activwów

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂

My tez używamy active baby z pampersa, 4+, one są troszeczkę szersze od 4, wygodniejsze, nie ściskają nóżek.TEż kiedyś widziałam kryształki parę razy, ale to było przy 4, i rzeczywiście wtedy jak było dużo nasikane...

Iza no niby 4 pampersy do 18 kg a my już jedziemy na tych 4+ od ładnych paru miesięcy...

• Mamusie
ANia to rzeczywiście akcje w pracy miałaś, dobrze że jesteś uparta i trzymasz się swojego!

Ja po dzisiejszym dniu jeszcze do teraz jestem nabuzowana po pracy... normalnie koleżanka tak mnie wyprowadziła dziś z równowagi, wprowadziła atmosferę nie do wytrzymania, namąciła... mam dość. Jakoś nie mogę ochłonąć.

• Mamusie
Witam
My jedziemy na dadzie 4 dzień i noc, Maja cłe noce wisi na cycku więc siku full a dady dają radę 🙂
Dziewczyny dziś w końcu jedziemy na tą majówkę, tak się cieszę tylko jeszcze mega pakowanie, bo jeśli pogoda pozwoli zostaniemy na cały następny tydzień 🙃 ale co tam 😉

• Mamusie
Witajcie nie mam czasu was nadrabiac ani pisac mam remont w domu na rehabilitację nie chodzę bo nie ma lekarza dopiero 7 maja mogę się rejestrowac 😠 😠Potem do rehabilitantek ciekawa jestem na kiedy się załapie u mnie to zadumie jest 1 rehabilitacja dziecięca na całe miasto 😞
Ale mały coś zaczyna się podnosic sam jeszcze mu nie idzie ale widzę że kombinuje.
Miłego długiego wekendu wam życzę i udanej majówki 🙂
Wszystkim solenizantom wszystkiego najlepszego dużo zdrówka 🙂
Aha Szymek dziękuje za życzonka 🙂Dzięki dziewczyny za wsparcie 🙂Buziaki

• Mamusie
Cześć dziewczynki.
Andzia z tego co mi się rzuciło w oczy jak wertowałam strony pytałaś co z hcg.
W 37dniu cyklu (16 dzień fazy lutealnej) 701 mIU/ml a w 39 dniu cyklu (18 dniu fazy lutealnej) 1280 mIU/ml.
Byłam 23.06 u ginekologa ale jeszcze nie widać było pęcherzyka. O ile się nie mylę i dobrze pamiętam to dopiero powyżej 1000 mIU/ml widoczny jest pęcherzyk więc teraz już powinno być coś widać.
Przyrost 48h ponad 66% więc przyrasta prawidłowo!

• Mamusie
Lenka już sama potrafi przejść cały pokój - podejść do zabawki, kucnąć, wziąć i iść dalej 🙂
Oczywiście czuje się jeszcze niepewnie i upada na pupkę ale podnosi się lub raczkuje do najbliższego miejsca gdzie może się podnieść i znów wstaje i idzie.
Muszę jej kupić dobre buciki. Rehabilitant mówił, że mają być w sportowym stylu... lekko uniesiony przód, mają się zginać pod palcami, mają mieć twardy zapętek i mocne wiązanie oraz anatomiczne wyżłobienia na wkładce... a najlepiej lekkie zagłębienie na piętę...

A w czerwcu będę brała ślub 🙂

• Mamusie
Ivi GRatuLACje!!!!!!
Lenka Gratulacje!!

Niki już od kilku dni "sie puszcza" hehehe
Wczoraj przeszła sama siebie bo w kąpieli sobie stała z Kaczuszka w rękach i nie chciała usiąść ;-))
Chyba chciała prysznic ;-))
Super bo tez jak chce zabawkę to po prostu kuca nie używając rak i wstaje powoli tez bez rak bo trzyma Zabawkę;-))

Po dwóch dolnych jedynkach wyklina sie dolna dwojka.
Sprzątam dom bo rodzinka sie zjeżdża wieczorem a jutro razem na majowke ;-)

• Mamusie
jej a ,my bez wózka, a dzisiaj na zakupy musimy podjechać... no i najwyżej tatusia rączki troszkę ponoszą 🙂

http://www.google.pl/imgres?q=ochronny+namiot+przed+s%C5%82o%C5%84cem&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=678&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=Yde_Uf6_h86m9M:&imgrefurl=http://allegro.pl/s-olbrzymi-namiot-plazowy-szer-az-2-metry-i2304550487.html&docid=r--xabm0NYeTtM&imgurl=http://www.solei-babe.pl/moje/aukcje/namioty%252520misiek/plaza3.jpg&w=554&h=348&ei=9cSbT6OdJY-IhQf7iM3mDg&zoom=1&iact=rc&dur=414&sig=111626536601699418714&page=1&tbnh=121&tbnw=193&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:6,s:0,i:78&tx=103&ty=66 czy używałyście czegoś takiego? a jak tak czy się sprawdza? właśnie się zastanawiamy czy kupić coś takiego do Portugalii...

• Mamusie
Agata ja mam zawsze taki namiot nad morzem.
Rewelka! W zeszłym roku karmiłam tam cycem Niki (kiedy to było?!?)
Wcześniej chowalam sie jak miałam dosyć słońca, maluchy tez spaly;-)
Ja polecam.
Gorzej ze piach lubi sie czepiać.

Magda co Rehabilitantka to opinia.
Trochę szkoda ze maja odwrotne zdanie, bo to nasze dzieci i my wariujemy.
Ja tez swojej ufam. I bądź tu mądry,???!!

Wasze maluchy tez sobie stoją bez trzymania i np kucaja, lub wstają bez pomocy rak?
Nie pytam o Lenki oczywiście ;-)))

Idę wziasc kapiel bo sprzątam od rana brrr

Ivi gratulacje!! Podwojne, i z okazji slubu i z okazji dzieciatka!!!
I oczywiście gratulacje dla naszej debeściary Lenki!!!!

Oj, Iza zazdroszczę Ci tych wypadów... Ja dopiero w sierpniu pojade na urlop, jeszcze nie wiem gdzie, gdzieś niedaleko żeby drogą Filipa nie zmeczyć... Ale wyjeżdzam na tydzien, koniec kropka. 🙂
udanego odpoczynku życzę!!

Ja się nie mogę nacieszyć moim dzieckiem! Dzis jestem z nim drugi dzień w domu, w zasadzie sama, bo M majsterkuje i remontuje, i się nadziwić nie moge jaki zdolniacha!! Super tak widziec jak smyk się rozwija...
No i okazało się ze w czerwcu M ma wyjazd sluzbowy i calusieńki miesiac go nie bedzie, super po prostu... 😞 Pierwsze urodziny Filipa, a Taty nie bedzie... 😞

Filip juz sie puszcza sam, ale ani sekundy nie ustoi tylko bec na pupcie..
No i jak dlugo stoi to mu sie nóżki trzesą, mysle ze jeszcze nie czas na chodzenie samemu u nas, powoli 🙂

Magda jak z pracą Rafała, wyszło coś z tego??

• Mamusie
Jejku... my cały dzień na spaceringu, dorwałam w sklepie filtr 50 z ziajki, nasmarowałam Mary i heja... ja na swoje zjarane plecy niestety nie przewidziałam kremu, i znowu czuję się jakby mnie ktoś wychłostał pokrzywami hehe 😉 łapie się brąz...

z R pracą, lipa nie zadzwonili, ale nie można się poddawać...
Ja piszę jakoś swoją prace mgr, mam już 30 stron, więc jest nieźle bo to sam rozdział teoretyczny i metodologia... jak dojdą wszystkie pierdoły typu, aneks, spis treści, tytułowa no i najważniejsze analiza badań z wykresami to ponad 100 będzie 😉 jestem dobrej myśli 🤪

• Mamusie
Ania jak wózek kupiliście? Zapodaj fotkę Pawcia - mulata 🙂

Magda to idziesz jak burza z tą pracą 🙂 SUPER!! 🤪 kiedy obrona??

Iza kupiliśmy ten "pół - namiot" 🙂 wygląda fajnie 🙂

kupiłam też pieluszki do pływania, faktor 50 z nivei kids i koło do basenu, fajne takie, specjalne dla niemowląt bo ma majty także Milo nie wyleci 🙂

Andzia zazdroszczę pogody, widziałam fotki! aj nie mogę się doczekać miny Miłosza na wielką wodę 🙂

co do "puszczania", Milo też się "puszcza" i ustoi kilka sekund, czasami idzie za jedną rękę, ale jak sobie przypomni że jest jeszcze druga to szuka mojej ręki albo łapie się za moje udo 🙂

• Mamusie
Hejka,
ale pięknie na dworku...
Julka uspała się na huśtawce ogrodowej ... przeniosłam ją do wyrka ...

My używamy 4 + od jakiegoś miesiąca bo Julce 4 uciskały udziki ...

Ania - to "niezłą" miałaś jazdę w robocie ... no ale suma sumarum dobrze wyszło, że chociaż awansowałaś - ale co się nadenerwowałaś to twoje ... należał Ci się ten awans !

Ja też kilka razy widziałam te kryształki z pampersiaka ale to było jak ewidentnie za długo nie zmieniłam ... ☺️ no i jak usłszałam od Kasienkiks o tych sklejeniach to już jestem baaardzo regularna ...

• Mamusie
Agatko, taki kupiliśmy: http://allegro.pl/baby-design-active-espiro-2012-tanio-parasolka-i2281549535.html Niebieski. Ale ja w ogóle nie czytałam żadych opinii, nie zastanawiałam się co kupić- po prostu weszłam do sklepu i wziełam co było wygodne i mi sie podobało. Może będę załować, ale nie chce mi się co chwile zastanawiac nad kazda rzeczą 🙂
Jejku, u nas od 7 rano na termometrze 20 stopni już było! Pawełek w samej koszulce i pieluszce- przypomniało mi się, jak w zeszłym roku był jeszcze taki maleńki i leżał pod tetrową pieluchą 🙂 A teraz taki duży chłopczyk.

• Mamusie
a u nas masakra. gorączka, myslałam juz ze od upału, bylismy w cieniu ale przeszłąm tez do marketu na słoncu. ale wczoraj tez gorączka, najwyzsza 39,2 naszczescie. a potem 38,3 praktycznie prze cały czas. rano byłam w dyzurujacej poradni. powiedział ze moze byc trzydniówka, ze cos wirusowego, bo gardło troche ma. ale nie kaszle w ogóle.rano wczoraj temp zeszłą do 37,5 bez czopka potem wzrosła i dzis tez zeszła. wiec nie wiem czy przy trzydnióce tak schodzi tez rano? czy cały czas jest wysoka? ząbek tez wychodzi wiec pewnie ta wirusówka dzieki niemu i zajeciom w osrodku. nie wierze ze tam dezynfekuja te zabawki. k...a. nie ide wiecej. co przyjde od nich to albo katar albo co innego. a po wizycie u lekarza-mega bieguna. normalnie woda. wsadziłam do wanny bo nie dało nadazac za zmianą ubranek i pieluch. mam nadzieje ze to nie rota...z piciem jest problem bo butla be, łyzeczka be, jesc tez tylko cyc a mi mleka brakuje jak jescze wiecej tego cyca.. 😞