Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

hej Laski!!

Iza Nikusia śliczna!! Modeleczka z niej ;D
nie denerwuj się Mamusiu, szkoda nerwów i Twoich i Dzieciątka 😁

napaliłam się dziewczyny na nowy telefon.. Teraz mam nokię e72 i jestem z niej zadowolona. Ale kompa prawie wcale nie uzywam w domu, wiec na necie cięzko mi się operuje na niej.. No i znalazłam!! Sony xperia s k piękny, 400 kosztuje w moim abonamencie.. Jestem w stanie dopłacic, chyba wezme.. Jakich telefonów uzywacie? No i jak przy dzieciach się dotykowe sprawują?? Wiem że Iza na iPhona (dla mnie cena 2000 jest po prostu kosmiczna a tyle mialabym za niego dac) wiec odpada.. Ale jak Iza ogólnie to zadowola jestes z dotykowca??

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja mam Xperię i wyrzucę go za okno niedługo. Dotykowe telefony to nie dla mnie, bateria szybko siada i w ogóle mi się nie podoba.Na szczęście jeszcze tylko pół rokui mój operator obdarzy mnie nowym aparatem 🙂

chyba wyczułam ząbka..To by wyjaśniało kupy. Moja mama dała dzisiajPawełkowi 2 razy marchewkę z kleikiem i kupa sie zagęściła 🙂 Może faktycznie te darcie się w nocy ostatnio na spiocha to był efekt ząbków? W końcu ostatni był w marcu!

• Mamusie
Pewnie zęby u nas też dziwne piski w nocy i chyba będzie ząb.
Jutro zaczynam pchcić na roczek i biszkopt na torta muszę upiec, bo roczek robimy na działce i nie będzie mi się chciało tam siedzieć w kuchni. W sobotę zrobię jeszcze krem i już 🙂
Miłej nocki 🙂

• Mamusie
Basia ja używam HTC Rhyme i jestem zadowolona, jest taki kobiecy 🙂 http://www.google.pl/imgres?q=htc+rhyme&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=678&tbm=isch&prmd=imvnsr&tbnid=_xgU9SpvUyGToM:&imgrefurl=http://www.htc.com/www/smartphones/htc-rhyme/&docid=z4_knpxU7iRYYM&imgurl=http://www.htc.com/managed-assets/www/smartphones/htc-rhyme/features/ksp2.png&w=540&h=395&ei=DNTsT5bVLseGhQeF6ZCODQ&zoom=1&iact=hc&vpx=394&vpy=157&dur=25&hovh=192&hovw=263&tx=137&ty=90&sig=111626536601699418714&page=1&tbnh=147&tbnw=212&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:0,i:74

Widzisz Ania może faktycznie wszystkie te przypadłości zwiastowały kolejnego ząbka 🙂

no nic idę w kimę. noc zapowiada się ciężko po tym jak ponad godzinę usypiałam Miłosza... ehhh kiedy on będzie sam pięknie zasypiał i przesypiał noce???
Beti poroszę napisz po kolei co i jak robisz żeby samodzielnie nauczyć Filipka spać?? wiem że to pisałaś, ale teraz się nie dokopię do tego... będę wdzięczna 🙂

dobrej nocy! 🙂

• Mamusie
Hejka!!
U nas dziś pobudka juz o 7 :-(
Ale teraz nocniczek i chwila spokoju ;-))

Basiu ja nie wyobrażam sobie innego tel ;-)
Ale tak to jest z apple ;-) jak wpadniesz to koniec ;-)
Dostałam ostatnio z pracy SE Play
Jest super, wyswietlacz większy niż w Iphonie, pod spodem konsola. Namawiam m zeby zaczął używać. Jak go przekonań to dam znać bo to pewnie podobne do tego co chcesz.
Nie wiem czemu iPhony są takie drogie ale ja pewnie pamiętasz dostałam od m za poród ;-)) bez abonamentu za gotówkę.
Gosiu ja czekam aż dolar pójdzie w dol i Ipada ściągam ze Stanów ;-))
Tylko po wakacjach zeby sie z kasy nie obrać ;-))

Aniu u nas po prostu po wszystkich rytualach kładziemy Niki z Misiem i smokiem (rzeczy tylko w lozeczku), buziakujemy i wychodzimy.
Tak jest od zawsze. Wola rano. Dziś było : "Chodź!" hehehe trochę sie zdziwilam ;-)

• Mamusie
A moja Lenka chyba skręciła kostkę 😞(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Boże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cała się trzęsę… czekam aż się obudzi i zobaczymy co dalej…
Poślizgnęła się na klocku i rozjechały jej się nóżki. A kiedy ją stawiałam to płakała i tak jakby kulała 😞
Kostka nie puchnie, posmarowałam jej Altacetem….

• Mamusie
Hej 🙂
Iwi mam nadzieję, ze nic Lence nie będzie ...
U nas z zasypianiem jest ok, ale Maja zasypia u nas w łóżku niestety... jak jest najedzona to ją kładę , trochę się powierci, przytulę i śpi,czasem trzeba pomiziać po pleckach ale usypianie trwa może dwie minuty.

• Mamusie
Jak mój P wróci z pracy śmigamy na działkę...
Chyba już u nas 30 st. a ja w garach siedzę , więc dodatkowa duchota w kuchni. Jak teściowa raczy się u mnie zjawić to biorę się za torcik.
Dziś Maja po przebudzeniu ciągle piszczy, nie wiem o co chodzi , chyba zęby i ostatnio strasznie dupka nam się odparzyła, nawet sudocrem nie działa, mąka ziemniaczana jedynie daje rade ale strasznie to wygląda...Macie jakieś pomysły?

• Mamusie
ja mam ten sam problem! sudokrem na nia wcale nie dziala 😞 i tez ma odparzenia po tych parszywych pieluchach bella happy 😞

IVI moze nie skrecenie-maluszki maja mieciutkie chrzastki...oby tylko sie jej upieklo! 3mamy kciuki za niunie!!

a szpilki ja tez uwielbiam 🙂 a mam pecha bo moj maz jest nizszy 🙂 ale ja codziennie w szpilach wiec sie przyzwyczailam ze wygladamy jak mama z synem 😉

• Mamusie
a Mysza-chyba lepiej zebys nie odciagala tej drobiny laktatorem tylko reka(tak mi sie wydaje)

Basia-ale FiFciu ma fajne pyzy 🙂kurcze zazrdoszcze maluchom tej gladkiej skorki ☺️
no a moja mala co chwile ma jakiegos pryszcza 😞 babcia mowi ze przeze mnie ''przeziebiona w lonie'' bo ja zawsze za cienko ubrana...

Beti-mi jeszcze zostal ostatni rok szkoly...chyba najgorszy bo obrona 😞 a nawet nie wiem o czym pisac 😞 NIE WIEM JAK NEQUITIA TO ZROBILA-PODZIWIEM!!!
no a z praca czasem ciezko 😞 nie ma sily wstac, albo czasem sie spoznie...ale dobrzez e choc teraz wakacje

• Mamusie
hej!

dzisiaj Marleny Adi kończy roczek! buźka dla niego 😘

trzymam kciuki za męża Moniki... oby operacja się udała! mam nadzieję, że Monia zawita wkrótce z dobrymi wieściami 🙂

Ivi mam nadzieję, że z nóżką Lenki wszystko dobrze, daj znać!

Beti ja miałam identyczną sytuacje w PL, baba w USC siedzi i pączka wpierdala, a mi każe wrócić za 2 tyg po akt urodzenia Miłosza (jak byłam w PL w styczniu chciałam wszystkie formalności załatwić), no ile to zajmuje??? to powinno być od ręki robione!! wpisać dane w kompie wydrukować na papierze podbić pieczątkę i podpisać i na to 2 tygodnie - śmiechu warte!!... no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok... wrrrrrrr straszne są te urzędniczki a srają wyżej niż dupę mają!
a z tym jedzeniem dla 8-miesięcznego dziecka to jestem w szoku 😮 tak samo jak z colą dla 4-latka 😮 ludzie nie mają wyobraźni.

• Mamusie
To są niestety polskie realia
Buuuuuuu dlaczego żyjemy w takim kraju?!? Albo dlaczego ten kraj jest taki dziki?!?

Moniu trzymamy kciuki. Ivi daj znać co z Lenuszka.
Mysza powodzenia!!

Ja zasnelam... Niki wróciła ze spaceru i poszła spać ;-))
Ogarnelam pranie i obiad i biorę sie za druga kawke ;-)

• Mamusie
Hejka,
Ivi - daj znać co z Lenką ... mam nadzieję, że to tylko groźnie wyglądało.

Co do urzędów to rzeczywiście biurokracja w tym kraju jet chora - wiem coś o tym - sama jestem urzędniczką a ... 🤢 i powiem coś od siebie ... długi czas oczekiwania na różnego rodzaju zaświadczenia wynika z chorych przepisów !!!! często jest tak, że może i urzędnik jest w stanie wydać taki papier "od ręki" ale w większości przypadków dane, które się znajdują w takim zaświadczeniu muszą mieć potwierdzenie - czyli trzeba w tym celu wysmarować kilka pism do innych komórek ... I TO JEST CHORE, PRZEZ TO TYLE TRWA.... 🤢
Oczywiście co do urzędniczki o której pisała Beti to uważam to samo co WY !!! Beti - jeśli masz jej nazwisko to koniecznie pisz skarge !!!

• Mamusie
Niestety Beti w naszym kraju urzędnicy uważają sie za kogoś lepszego (nie wszyscy oczywiście). I ty byłaś oczywiście świadkiem takiego zachowania.
Mam nadzieje ze niedługo sie to zmieni (np jedzenie pączków przy kliencie z zadartym nosem), zwolnia ich polowe a reszta wreszcie zacznie normalnie pracować.
Doris nie bierz tego do siebie ale pewnie większość z nas ma nieprzyjemne doświadczenia z urzędnikami.
Mi na szczęście przytrafily sie tez te przyjemne. Szczególnie jak zalatwialam sprawy urzędowe z Niki zaraz po urodzeniu. Musialam ja wszędzie zabierać ze sobą i wtedy jednak w kobietach coś sie odzywa ;-) dlatego wiem ze po tej drugiej stronie są tez , pracowici i sprawiedliwi ludzie.
Tak jak Ty Doris. Szkoda tylko ze cała reszta robi wam taka opinie.

Ale myśle ze niedługo z biegiem czasu, kadra wymieni sie na młode osoby i to sie zmieni.

• Mamusie
Mysza napisał(a):
.
Dziś Maja po przebudzeniu ciągle piszczy, nie wiem o co chodzi , chyba zęby i ostatnio strasznie dupka nam się odparzyła, nawet sudocrem nie działa, mąka ziemniaczana jedynie daje rade ale strasznie to wygląda...Macie jakieś pomysły?

U nas w takich sytuacjach sprawdza się tylko Pimafucort.

• Mamusie
UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF po stokroć UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF !!!!!!!!!!!!!!

Nic się nie stało Lence, tylko być może tak jak mówicie mocno stłukła nóżkę !
Ale wiecie…. Jak Wam dziecko [chodzące tym bardziej jest narażone na takie „promocje zdrowia”] wywali się, ryk na sto fajerek, bierzecie na ręce, ledwo uspakajacie i po postawieniu nóżka wykręca się w drugą stronę a dziecko przy tym upada i płacze bo boli i nie wie o co chodzi…. Nie radzę sobie nawet wyobrażać!
A z tego strachu i bólu zasnęła tak, że nawet okłady z zimnego lodu i altacetu jej nie obudziły!
Na szczęście jak wstała to normalnie chodziła a później „normalnie” biegała po mieszkaniu za piłką 🙂
A ja odwiedziłam WC jednocześnie z jedynką i dwójką 😮
Taka reakcja organizmu na stres…

W ogóle to najpierw bałam się, że to biodro, bo mi dziecko zrobiło 3/4 szpagatu na tych klockach 😮
Rozebrałam z pieluszki i sprowokowałam Lenkę aby poszła za mną kilka kroczków… nagle stanęła… i jak nie siurnie! buhahahaha dziewczynki, zrobiła to nie gorzej niż faceci! Nawet sobie stóp nie osiurała, taki miała odrzut 😁