Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Iza,farba nie Yojco,tylko jajco 😜
w ciazy rzadko kiedy da sie cos sensownego na glowie zrobic 😉
pytalas o objawy chor.lokomoc.u lenki-wytrzymuje ok 10-15 minut jazdy,bez zakretow dluzej,ale u nas takich drog bez dziur i zakretasow nie uswiadczy..po czym zaczyna sie drzec,robi sie szara i leci bluzgopawisko.
nie mam nawet co marzyc,ze na lotnisko do Mojrzeszowa dojedziemy,bo to ok.100km.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ivi1984 napisał(a):
Iza, szkoda, szkoda 😞
Ja w związku z wyjazdem Naszym i Twojej siostry, modlę się o pogodę!!

Aaaa i mam pytanie.
Co myślicie o kaloszkach dla Naszych pociech?
Zastanawiam się czy kupować w razie brzydkiej pogody?

mamy kalosze 😁rozowe w serduchamoze na jesien sie przydadza

• Mamusie
Andzia to nie zazdroszczę!!
Ale zawsze zostaje wam dwór w Wapowcach ;-)
Niedaleko ;-) hihihihi

A z ta farba to miałas jakies przejścia? Jajco ;-)
Czekam na zdjęcia ściany!!

U nas jutro rozwalaja to co do rozwalenia...
Zacznie sie ;-) oby pogoda była lżejsza..

Moje dziecko rośnie i pokazuje coś nowego codziennie...
Mój m sie śmieje (jest doświadczonym tata hihih) i mówi ze to normalne. A mnie dziwi ze wczoraj "to" a dziś "tu"... Jakie jej nie wydam polecenie rozumie.. Zaczynam sie pilnować co mówię ;-)
A i rano gapila sie jak zawsze po prysznicu na moje balsamowanie, tłumaczę jej jakie części ciała smaruje a dziś wypalila " Cycy" hihihi

• Mamusie
HEj Mamusie!

Ja kompletnie przepadłam ostatnio, ale Was nadrobiłam 🙂

W weekend byliśmy w gospodarstwie agroturystycznym takim w górach, Borys widział pierwszy raz krowę, świnię, kury, indyki... kurczaczki które co dopiero się wylęgły - ale miał radochę! Cały weekend na boso po trawie...

JA w pracy mam zajeb, ostatni tydz! Jak jestem w domu dzwonię po kwaterach, hotelach i czym tylko mogę i nic nie ma! w przyszłym tyg jest to święto jakieś, czyli dla niektórych długi weekend, wszystko zajęte! za późno się wzięłam za szukanie....

oby do piątku, i do pracy dopiero we wrześniu!

byliśmy dziś na szczepieniu, zaszczepiłam Borysa też na ospę.

Znikam, padam normalnie!

• Mamusie
Witam...
IDE dzisiaj z małą do lekarza bo pokasłuje i ma katar, zastanawiam sie czy od farby bo bylo maliwanie, czy nad jrxiorem sie załatwiła...
Oprócz tego znowu jej wyskoczyło coś na oczku... Muszę do okulisty z nia pojsc bo często wraca to coś...

Odebrałam wczoraj sukienkę... Ledwo mi w cyckach przechodzi... Mam nadzieje, ze nie urosna przez te 17 dni...

• Mamusie
Hej!

Oj Magda jak nie urok to sraczka! Aż sie boje bo będę to przerabiala x2
U nas z kolei płacz w nocy. M spał u niej do 4 rano ja od 5...
Budzi sie z płaczem trzeba ja uspokoić i idzie spać dalej..
Chyba tylko kolejne zeby mogą być przyczyna bo juz nie mam pomysłu..
Coraz mocniej walczy z zasypianiem.. Dziś padła przy radiu RMF Baby..
Zrobiłam jeść robolom i segreguje drugi raz ciuszki bo muszę części sie pozbyć... Jest ich zs dużo!!

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Kupiliśmy jej buciki, podobne do tych, które miała i kaloszki!
W kaloszkach mogłaby biegać cały czas 😁

Kurcze, czeka Nas przemeblowanie i kupowanie nowej komody, dodatkowej szafy, dodatkowych szafek narożnych i przedłużenie blatu w kuchni oraz demontaż szafy w zabudowie!
Już się nie mogę doczekać! I chce bardzo zrobić to do końca miesiąca, póki jeszcze jestem na chodzie!

Iza, jak jak farbowałam a właściwie rozjaśniałam przed porodem to też jakieś takie mysie wyszły 😮
A moja koleżanka w 8mc robiła dekoloryzację... wypadły a bardziej precyzyjnie "odpadły" jej niemal całe włosy! Szok!

Andziu pomocy!! Zęby mi znikają, wszystkie krwawią 😞
Jaką możesz polecić pastę z fluorem, z czymkolwiek aby odratować choć przednie zęby 🤪 😁 😁

Madziu zdrówka dla Marysi, choroba u dziecka to coś strasznego 🤨

• Mamusie
Ech... Dobrze myślałam... To gradówka... Skierowanie do okulusty mam, jak mala wstanie a nie bedzie padali to pojde zobaczyc kiedy by nas przyjęli, jak nie do konca tygodnia to mam recepte na krople... Oprócz tego jutro na czczo mocz i cukier... No i załatwić mam wizytę u psychologa bo marysia mi swiruje za bardzo... Świadomie mnie bije, szczypie... Wykłada sobie palce do buzi az wymiotuje i się śmieje, i znowu wklada... Cos nie halo... Pewnie przez zaburzenia neurologiczne tak podejrzewam...

• Mamusie
Dla mnie to jest złośliwość po prostu i juz
Ale teraz takie czasy ze wszystko lekarze próbują choroba wytłumaczyć

My juz etap wpychania palców i raczek do buzi az do wymiotow (bo wtedy rodzice sie tym interesuja a to taki fun!!) przerabialiśmy
Kopanie jest fajne szczególnie mamę w brzuch podczas zmiany pieluchy..
A najlepiej jak mama czegoś zabrania i robi "no no" to wtedy co by sie nie działo musi to zrobić!!!
Bardzo często patrząc sie głęboko w oczy mamusi i uśmiechając albo powtarzając "no no"..

Hej Mamusie 😁

Poczytałam Was, ale nie mam weny....
Magda zdrówka dla Maryś :*

Iza ja mam ten okap: http://www.ceneo.pl/7617683s w wersji czarnej i jest super 😁 Może pracować jako pochłaniacz ( u mnie narazie tylko tak pracuje 😉)
Już z trzy razy robiłam podejście aby to napisać 😜

• Mamusie
ivi1984 napisał(a):
Hej mamusie 🙂

Jaką możesz polecić pastę z fluorem, z czymkolwiek aby odratować choć przednie zęby 🤪 😁 😁
:

Ivi!normalne w ciazy,choc b.uciazliwe.stan zap.dziasel jest odwracalny,zwiazany z zaburzeniami hormonalnymi.mozna zalagodzic stosujac paste np.Lacalut activ albo parodontax(uwaga!straszny syf w smaku i bedziesz sie dlawic!!)unikac wymiotow(haha latwo powiedziec)i plukanki np.listerin(tez syf w smaku)

andzia0304 napisał(a):
ivi1984 napisał(a):
Hej mamusie 🙂

:

Ivi!normalne w ciazy,choc b.uciazliwe.stan zap.dziasel jest odwracalny,zwiazany z zaburzeniami hormonalnymi.mozna zalagodzic stosujac paste np.Lacalut activ albo parodontax(uwaga!straszny syf w smaku i bedziesz sie dlawic!!)unikac wymiotow(haha latwo powiedziec)i plukanki np.listerin(tez syf w smaku)

He he 😁 kiedyś kupiłam sobie płyn listerin - hi hi prawie cały niezużyty gdzieś leży 😜 i to duże opakowanie kupiłam 😉 wcześniej miałam oral-b to myśle teraz listerin - ale był syf 😜

• Mamusie
Czerwcówka na pewno 13,700 , jest co dźwigać. i niby 80 cm ale w te ich pomiary wzrostu nie wierzę, Maja była ważona w ubranku ale ile może ważyć letni ciuszek ???
Nikusia jest drobniejsza, stąd ta różnica w wadze, Majeczka natomiast ma tak pulchne goloneczki , że ta waga mnie nie dziwi 😁