Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agata_j napisał(a):
BarbaraK napisał(a):
Hi hi jak groźnie napisane : ten Dzien 😁

🙂 WIELKI DZIEŃ 🙂

śmiejcie się śmiejcie a ja zaczynam robić pod siebie ze strachu..
już nie pamiętam jak się prze.. pamiętam ten ból i całą tą męczarnię i już się cholernie boję..

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iza jak masz tak konkretne plany to może Borysek się zdecyduje 🙂
Nasza Majka co prawda urodziła się w terminie, a ja miałam nadzieję na szybszą datę i robiłam wszystko, łącznie z remontem i nic....w końcu przestałam się wysilać, pojechaliśmy na zakupy i kupiliśmy materac do spania, chciałam go sprawdzić i po powrocie, nie myśląc, zaczęłam go pompować taką pompką co się nogą naciska i nawet nie myślałam , że to może wpłynąć na poród... efekt był taki , że o 3ciej w nocy jechałam na porodówke już z 7 cm rozwarciem 😮

• Mamusie
Wiecie jak się wczoraj wkurzyłam ??? Tak właściwie na własną bezmyślność. Chciałam aktywować stronę z filmami, jakąś taką przypadkową bo normalnie korzystam z innej i co napisali , żeby aktywować należy wysłać smsa i otrzyma się smsem zwrotnym kod aktywacyjny. Koszt 1,23 zł. Wysłałam a mam telefon w Plusie Mix, czyli karta, sprawdzam stan konta a tam mi zechlało 30 zł za tego smsa 😠 😠 😠 😠 Tak się wkurzyłam na swoją głupotę, a do tego strona jedno wielkie oszustwo , bo żadnego filmu nie da się obejrzeć. Oczywiście nie pochwaliłam się swoim wyczynem mężowi , bo przez pół wieczoru bym słuchała jaka to ja jestem naiwna... i pewnie miałby rację, szkoda gadać .
Jednym słowem...masakra 😮 😮 😮 😮

• Mamusie
hejka.
Ivi u mnie w urzedzie nie mozna kilka razy odmówic stazu, chyba kiedys tak było, teraz nie,bynajmniej u mnie.niestety nie udało mi sie załątwic po znajomosciach tej sprawy. i czekam na pismo. czyli nawet do lekarza juz nie pojde a miałąm miec ginka niedługo po pół roku od złego wyniku badania! osoba u której miałam miec staz jest totalnym chamem wiec nie poszłąby mi na reke bo by mnie chciała bo idealnie spełniam kryteria. nie dosyc tego sama sobie palic mostów nie chce w jego firmie, bo byc moze bede musiała sie starac u niego o prace kiedys.a teraz to jest za wczesnie bo z dnia na dzien nie załatwie złobka. a staz miałąm zaczac UWAGA na nastepny dzien!!!!! jakim k...wa sposobem miałam zorganizowac opieke nad dzieckiem w ciagu pół dnia włąsciwie? złobek u mnie kosztuje 450-500 zł czesne plus 9 zł za dzien stawka zywieniowa plus wpisowe 150 zł plus ubezpieczenia itp.bo juz patrzyłam takie rzeczy.ale prywatne tez sa przepełnione wiec to nie jets takie proste druga sprawa ze dziecko musi sie zaaklimatyzowac wszystko powoli a nie pojsc i zostawic dziecko na 9-10 godzin bo przeciez z dojazdem wyjdzie tyle.nie moiwac juz o tym co miałabym zrobic jak mi zachoruje a na pewno by tak było ,bo opieki juz nie mam.
jutro jade do zusu dowiadywac sie o koszty ubezpieczenia i mozliwosci czy jesli mam wiecej niz 26 lat a ucze sie czy jest szansa na ubezpieczenie.szczerze moiwac mam czasem ochote skoczyc z balkonu. ale dziecko mnie powstrzymuje.nawet na gównianego najtanszego fryzjera mnie nie stac wygladam koszmarnie i nie moge na siebie patrzec. szkoda ze moj T. nie zarabia wiecej było by inaczej. cóz nam po studiach, tytułach, jak gówniane pieniadze sie zarabia i w zawodzie i poza.gdyby T. miał prace np na ranną zmianę było inaczej mogłabym pojsc na pół etatu po południami. ale on ma w cały swiat. na nocki tez lipa bo Filip nie przesypia nocy i beze mnie jest histeria.
jutro ide na badanie cukru u młodego priwat bo cos za duzo tych wymiotów jest.lepiej sprawdzic skoro miałąm cukrzyce w ciazy niz potem załowac.

• Mamusie
Beti dzięki ;-)
Minzostalo 6 dni do terminu..

Straszne jest to co piszesz ale na pewno dacie radę
W tym kraju większość rodzin ma tylko jednego zywiciela, po prostu wszystko, nawet najmniejszy szczegół musi być zaplanowany.. Moja Kumpela została sama(odszedł jej m) ona bez pracy (dopiero sie obroniła) w wawie, mieszkanie na kredyt i synek.
Pamietam ze jeszcze z Niki w brzuchu chodziłam po Cypriana do przedszkola.. Szukała pracy b długo, wreszcie nam udało sie ja wcisnąć do firmy w której pracujemy. Juz nawet nie finansowo a psychicznie było tragicznie..
Ale dała radę i jakoś z dnia na dzien idzie do przodu. Dla synka.

• Mamusie
Hej Mamusie!

JA dziś sie czuje jakby mnie tir przejechał normalnie!!! nawet mam zatkany nos a nie mam kataru! no i takie osłabienie, kości mnie bolą że tak to ujmę...

Do tego wszystkiego Bo tak mnie wyprowadził dziś z równowagi, no bo wiecie, u nas w domu ostatnio, najbardziej interesująca rzecz na świecie to kosz na śmieci! Masakra, tak na niego nakrzyczałam że mam wyrzuty sumienia...aż się popłakał normalnie...

• Mamusie
Beti u nas też tak jest w UP że jak sie odmawia, no to sory.... Biedna jesteś w tej całej sytuacji... a nie można sie jakoś umówić z pracodawcą o przesunięcie terminu rozpoczęcia pracy? nie wiem czy to fizycznie jest możliwe, ale może jednak?

Powiem Ci że żłobek u Cie droższy jak w krk... u mnie jest 200 zł czesne +5 zł wyżywienie za każdy dzień, co daje jakieś 300 zł miesięcznie, ubezpieczenie płaciłam teraz za cały rok 30 zł, dobrowolne, ale ochrania 24 godz na dobę nawet w domu, tak wiec nawet nie było sie co zastanawiać. (nie wiem jaką datę mi wpiszą, od kiedy sie zaczyna, bo jak od września to możemy się starać nawet o odszkodowanie za wybity ząb!)

• Mamusie
Hejka 🙂
pogoda do tyłka, zaraz się zbieram i jakieś śniadanie musimy zjeść, później R zostaje z małą a ja do szkoły złożyć prace i wszystkie papiery i będę czekała na datę 🙂 w końcu!!

Beti współczuję... też mi do głowy przyszło żeby Was T ubezpieczył... ja jestem zapisana w urzędzie, i odmówiłam stażu, niby wszystko fajnie, bo dopasowane do tego że mam dziecko, więc jedna zmiana, za śmieszne pieniądze, ale oni chyba w ogóle nie patrzą na obowiązki bo mi osobie niedosłyszącej zaproponowali odbieranie telefonów.... 😮 więc odmówić musiałam, napisałam że opiekuję się małym dzieckiem, które wymaga rehabilitacji i że mam uszkodzony słuch... i mnie nie wypisali...

R robi kawusię 🙂 Marysia już sieje spustoszenie w pokoju hehe 🙂 mały szogun 😁

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

U Nas nocka z jednej strony cudowna a z drugiej koszmarna! Lenka spała od 21 [bo dopiero wtedy odkleiła się ode mnie i pozwoliła odłożyć do łóżeczka 🤪 zawsze tak jest kiedy usypiam Lenkę....] do 6:30 w swoim łóżeczku 🤪
Tomek obudził się o 6:00 i z przerażeniem stwierdził, że nie ma dziecka!!! Pobiegł do jej pokoju a Lenka spała pod kołderką, tak jak ją wczoraj przykrywał 🙂
Dopiero później się przebudziła!
A ja nie mogłam się ułożyć, nie mogłam zasnąć bo czekałam na jej jęki i tak minęła mi cudowna noc 😁

U Nas też pogoda do du....
Wczoraj było pięknie!!!
Pobiegałam po mieście, kupiłam Lence rajtuzki i dwa sweterki a także bodziaki do spania 🙂
Byłam też w pracy zawieść L4, i stwierdziłam.... że nigdy tam nie wrócę! Ludzie stali się okropni [chodzi mi o kierownictwo], atmosfera jest przeokrutna itp itd. Szok!

• Mamusie
Hejka!

Ivi my sobie marzymy z m kiedy to Niki będzie sobie razem z nami zasypiala w łóżku ;-)
Np w niedziele po obiadku... Albo tak po prostu...

Jak widać nie urodziłam... Niestety po położeniu sie do łóżka po 30 min zasnelam
W ubraniu i okularach... Więc plan do końca nie wyszedł..
Zafarbowalam wczoraj m dwie koszule... Dziś zostało tylko powiesić ..
Nie wiem jak to sie stało :-(

Hej Mamusie!

Iza jak wstawiać zdje z tej strony co Ty? Daj jakies wskazówki 😁

Beti, myślę ze T mógłby was do ubezpieczenia zgłosić, ja tak przez jakiś czas byłam. A co do urzędu pracy i wogóle urzędów u nas to brak mi słów. Jak jest jakis fajnieszy pracownik, to coś podpowie, pomoże jakoś. A jak komus juz nie zależy to niestety jak się samemu cos nie wymyśli to koniec... Beti dużo sił!!!! Pamiętaj że nie wolno sie poddawać, masz pieknego, zdrowego małego Bobaska dla którego trzeba zyc, walczyc i się usmiechać!!!!!!!

• Mamusie
Basiu u nas dziś to samo... Ogólnie Niki powinna spać od ok 8 a tu wiertara, młot i teściowa więc dopiero przysypia po mega walce...
Co do ubezpieczenia to jak mój m odszedł z pracy to podpielam go razem z Niki do siebie
I panstwowo i prywatnie pod opiekę
Także tu nie powinno byc problemu!!!

Ja nawet nie chce sie wypowiadać nt tego państwa i przywilei czy pomocy socjalnej

Mój m wczoraj mnie zaskoczył! Podobno w pracy maja horror od czasu jak pewien stary pryk został ich kierownikiem, podobno atmosfera jest nie do przyjęcia... Wczoraj juz chyba nie dał rady i wreszcie sie wygadal...
I taki tekst do mnie: "Koch może juz urodz nam Boryska to pójdę od razu na urlop 2,5 tyg..."

Ivi może zęby? U nas wczoraj wyszła druga dolna dwójka... 🙂

Gosia ja kosz przełozyłam do spiżarki zaraz obok bo tez nie było wytrzymania. To cos wyjmował to wkładał. Jednego dnia to klocki powrzucał o mały włos a wywalilibyśmy... No i wtedy do włozyłam do spizarki, a tam nie otworzy bo drzwi harmonijkowe 😁 I jest spokój, a jaki zdziwiony że kosza nie ma 🙂

Nie wiem, dziś po pracy mamy mieć wyniki po miesiącu (dobrze Mysza wyczytałaś 😜) dziś albo jutro po pracy bedzie więc wiadomo.. ale jeszcze dwa piekne miesiące przed mna ;D Ja daje rade, luz... 😁

Już szukam jak wrzucić fotki 😁