Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nie wiem,ale jej argumentacja między karmieniem na żądanie, łatwym planem a karmieniem z zegarkiem jest nieco jałowa. Drugie i trzecie niewiele się między sobą różni, jak dla mnie. Ale niektóre kwestie są interesujące. I faktycznie większość rzeczy jakoś instynktownie sie robiło od początku 🙂

• Mamusie
mało na forum dziś się działo widzę... my już po kąpieli i ostatnim karmieniu, Marysia już śpi a ja myślałam, że będę miała nadrabiania a tu nic... 😁 idę się sama wyprysznicować i coś zjeść i do wyrka 🙂 dobrze że lapa mam koło łóżka więc mogę pisać na leżąco 😉

beti a kiwi to -jakby się to dziwne nie wydawało- JAGODA 🙂

• Mamusie
Czesc 🙂

Ania ta pogoda była nad morzem jeszcze ale z miłą chęcią zapraszam do Piaseczna bo dziś już do niego wróciłam i fajnie by było pójść razem na jakiś spacerek 🙂 Tym bardziej że znam tu tylko pare osób...mam nadzieje ze to sie w końcu zmieni, szczególnie teraz kiedy w końcu zamieszkam we własnym mieszkaniu 😆
Wiecie, ja 5 miesięcy temu wróciłam z UK i to u jednych to u drugich rodziców pomieszkiwałam...5 miesięcy na torbach i kartonach...masakra...Już mamy dość...wiec radość ogromna...jeszcze w sumie nie miałam okazji sprawdzić sie jak normalnie prowadzić dom przy Wojtusiu 🙃 Zawsze miałam jakąś pomoc, prawie w ogóle nie musiałam gotować hehe Ciekawa jestem jak to będzie 😎
Dzisiejszy powrót do domku był zupełnie inny niż jak półtora miesiąca temu w tamtą strone...
Wojtek już nie przespał całej drogi...W sumie 8 godzin w samochodzie, w tym przerwy na karmienie i 2 kupy jak nigdy hehe.Zawsze robi jedną a tu jedna o 5 rano i dwie w drodze...no i zawsze mu sie odbija po karmieniu a teraz jak na złość nie...trzeba było uważać żeby się nie zakrztusił. No i mały taaaki ciekawy wszystkiego, pół drogi oczy jak pięć złoty!
No i jak już dojechaliśmy tak sie rozglądał w pokoju, patrzył z ciekawością na nowe twarze...a potem się zaczęło odreagowywanie podróży i zmian....masakra...muszę dziś z nim spać bo co próbowałam go położyć do łóżeczka to za chwile rogalik i płacz taki żałosny...Także dziś sie nie wyśpię...
Czerwcówka przekochana jest ta Twoja córeczka 🙂
Dobra muszę nadrobić troszkę czytania tutaj 🙂

• Mamusie
Gosia 7 kg!!! Wow Ładnie rośnie Ci maluszek 😉
Jak Borysek pił szczepionkę? Bez problemu? Mój Wojtek jak dostał, to się pielęgniarka śmiała że jeszcze nie widziała żeby dziecko tak ochoczo to piło hehe 😁 Ale to taki głodomorek jest a raczej był bo teraz je ok 800 ml i tylko mleko 🤔 Jak mu podaje herbatkę czy wodę to ma je totalnie w nosie i tylko sie bawi smoczkiem...więc ciekawa jestem jak będzie teraz...
Agatka fajne zdjątko 🙂
Marlena Adrianek nie wygląda na przekarmionego, więc dobrze że mu dajesz więcej. Jednak mama wie lepiej ile jej maleństwo potrzebuje 🙂

• Mamusie
K...wa jak mnie dzisiaj mój chłop wkurzył!! Mały coś plakał wieczorem,nie dało się go uspokoić, tylko na rączki- jak nigdy! W końcu rozbolały mnie plecy, bo nie jestem przyzwyczajona do noszenia Małego i proszę Marcina, żeby go wziął na chwilę, a on mi na to: "gram teraz w szachy". No ku...wa!!! Zrobiłam taką awanturę, że aż mi przykro, ze Pawełek to wszystko słyszał... Ręce mi opadają,naprawdę. Mam taki zjeb...ny wieczór,że szok. Kompletny dół.

• Mamusie
Ania nie dziwię się...czasem trzeba nimi potrząsnąć 😠 Ja raz usłyszałam że jak to jestem zmęczona jak tylko Wojtkiem cały dzień sie zajmuję 😠 A mały wtedy nieźle dał mi popalić, zero snu i marudzenie 🥴 I też sie wqrzyłam. A jak raz byłam mocno przeziębiona i potrzebowałam się przespać bo aż mi się słabo robiło i mój musiał z 2 godziny Wojtusia bawić to foch że nic nie może zrobić, nawet do kibla iść to zrozumiał....

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
K...wa jak mnie dzisiaj mój chłop wkurzył!! Mały coś plakał wieczorem,nie dało się go uspokoić, tylko na rączki- jak nigdy! W końcu rozbolały mnie plecy, bo nie jestem przyzwyczajona do noszenia Małego i proszę Marcina, żeby go wziął na chwilę, a on mi na to: "gram teraz w szachy". No ku...wa!!! Zrobiłam taką awanturę, że aż mi przykro, ze Pawełek to wszystko słyszał... Ręce mi opadają,naprawdę. Mam taki zjeb...ny wieczór,że szok. Kompletny dół.

U mnie to jest norma ostatnio... Pan wraca zmęczony z pracy i nie m sił zając się dzieckiem.... A ja przecież leżę cały dzień 🙃