Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jejku, te smoczki to jest cudo!! Ja zamawiam tenz piłką 😁 I mam nadzieję, że bedzie Pawełkowi "smakował" 🙂 Oj, juz się nie moge doczekać!!
Jade dzisiaj z Maluszkiem na weekend do rodziców. Trochę się denerwuję, bo pierwszy raz będę sama jechała z Małym w taką podróż, ale może tata przyjedzie, bo akurat załatwia coś w pobliżu, to pojedzie swoim autem przed nami. Mam prawo jazdy od stycznia, więc jeszcze się wystarczająco nie najeździłam, W dodatku jeżdżę nowym autem i jeszcze nie wiem, czego mogę się spodziewać 🤔
dzisiaj Pawełek mnie obudził krzykami i smiechem 🙂 wiecie co krzyczał? "MAMI". Widziałam jak Marcinowi mina zrzedła, że nie TATI 🙂 To mu powiedziałam, że jakby się nim zajmował to by dziecko mu to wynagrodziło. Ale powiem wam,że i tak jak lezymy w trójkę czasem w łóżku to Pawełek jest najbardziej zainteresowany tatą. Patrzy na niego i ciągle się do niego uśmiecha, mnie mogłoby nie być 😮 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂
Wczoraj dałam czadu 😁
Jak Wam pisałam pożarłam się z moim facetem... Z fochem poszłam do łazienki, umyłam się i coś mnie naszło!
Wyszłam i ostentacyjnie powiedziałam, że "ma mi zrobić dobrze, bo muszę się wyluzować i jeśli już nie ma ochoty zajmować się dzieckiem to niech zajmie się mną abym była wyluzowana i uśmiechnięta w 24 godzinnej opiece nad dzieckiem" 🤪
No i na to przystał! wrrrrrrrrrrr samiec!

• Mamusie
Ivi, zazdroszczę, że Ci się chciało! Ja bym najchętniej uciekała gdzie pieprz rośnie, byleby ciągle nie musieć mówić, że nie mam ochoty.. a mój mąż ma prawo być wyposzczony, bo ja odkąd zaszłam w ciążę to nie dałam się dotknąć. Czujecie? W dodatku lekarz mi wczoraj powiedział, że możemy miec problem przy współzyciu, bo po tym jak nietypowo pękłam to szycie było tez dośc nietypowe i zmniejszyło się wejście do pochwy i może być tak, że będę odczuwała ból. Ostrzegł mnie, że dużo robi psychika, więc muszę być wyluzowana, ale są raczej małe szanse, żeby to się jakoś "rozciągnęło", więc w najgorszym wypadku będą musieli mnie nacinać... i to mnie jeszcze bardziej stopuje. Dlatego nie wykupuję na razie tabletek, choć Marcin wczoraj mnie już o to podpytywał. Tak więc, reasumując i będąc bardzo dosłownym: wszystko zalezy od tego, jak duży jest członek mojego męża i w tym wypadku lepiej by było, żeby za duży nie był 😁 Tak mi lekarz powiedział. Dobrze, że sobie nie brałam czarnoskórego mężczyzny 🤪

• Mamusie
Dzien dobry,
Moj synus jak zwykle z rana spokojny, chwycil jaka zabawke i sie przyglada. Cebula moze i troche pomogla na oddech bo nie charczy, ale kaszlal dzis rano strasznie. Teraz wietrze pokoj. W nocy sie rozkopal i oczy jak 5zl, ale wzielam go do siebie, chwila moment i spal, nawet o 6 sie nie obudzil na karmienie ale wstalam zrobilam butle a ta madra bestia sie obudzila bo mamy nie bylo w lozku.
Jejku mam te tlumaczenie zrobic i brakuje mi rak, nie wiem kiedy mam to zrobic a na poniedzialek ma byc gotowe.

Dziewczyny juz mineo 3 miesiace, do kiedy macie zamiar karmic cycem? Tak z ciekawosci pytam i tak jestem pelna podziwu ze tak dajecie rade z tym cycem 🙂

• Mamusie
U nas ciąg dalszy płaczu fochow rzucania się braku snu
Coś jest dziecku a żaden lekarz nie potrudzi się żeby dojść czemu tak cierpi
Ja już wymiekam
Wstaje zmęczona i obolala i nerw oj nerw jest24h/dobę
Fizycznie już mi sił brakuje
Może zamówie sobie masaż?
Cały dzien na rękach a odłożyć tylko Max na 5-10 min
A wyje jak by ja ze skory obdzierano wrrr

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
U nas ciąg dalszy płaczu fochow rzucania się braku snu
Coś jest dziecku a żaden lekarz nie potrudzi się żeby dojść czemu tak cierpi
Ja już wymiekam
Wstaje zmęczona i obolala i nerw oj nerw jest24h/dobę
Fizycznie już mi sił brakuje
Może zamówie sobie masaż?
Cały dzien na rękach a odłożyć tylko Max na 5-10 min
A wyje jak by ja ze skory obdzierano wrrr

Może podaj Małej VIBURCOL. To czopki ziołowe na ukojenie nerwów dziecka. Ty odpoczniesz i Ona się wyciszy!!! Takie miałam zalecenie od dwóch pediatrów 🙂 Poza tym te czopki podawane są min przy kolkach czy ząbkowaniu.
Biedactwa!!!

• Mamusie
ivi1984 napisał(a):
Boże, właśnie się pokłóciłam z moim facetem 🤪 Mam ochotę mu wyjeb... w zęby!!!!!!!!!!!! Jak można tak lekceważąco podchodzić do ojcostwa! Ja się zajeb... robotą bo mam cały dom na głowie, obiady, sprzątanie, prasowanie, zakupy i dziecko a On mi w ogóle nie pomaga bo PAN PRACUJE I WRACA ZMĘCZONY DO DOMU! Noż chu.... mnie strzelił! A ja leże cały dzień i pachnę 🙃 ☺️ wrrrrrrrrrrrrrrrr Taki to potrafi sprawić, że nawet spać mi się odechciało!

i kawa już nie potrzebna. Ja w takim razie mojego chyba nie doceniam ☺️

• Mamusie
hej mamusie! 🙂
u nas była położna, bo tu przychodzi jeszcze jak dziecko 3 miesiące kończy. Wszystko perfekt, była zachwycona tym jak Miłosz wysoko główkę zadziera jak leży na brzusiu... po prostu powiedziała EXCELLENT 🤪 byłam taka dumna 🙂 poza tym musiałam wypełnić jakąś głupią ankietę czy aby nie mam depresji poporodowej, mówiła że zawsze to sprawdzają. Pooglądała małego, pomierzyła, poważyła, sprawdziła na siatkach i nasz synek jest idealnie po środku. Waży 6200g i mierzy 62cm.

Ivi uśmiałam się, pewnie Twój facet zdziwko zaliczył.. mały foch, a potem "bierz mnie" 🙂 teraz pewnie zawsze będzie Cię denerwował, skoro zakończenie było tak miłe 😁

Czerwowko ja również słyszałam o tych czopkach, co Ivi pisała, są jeszcze czopki LUMINAL, ale zarówno ten VIburcol jak i Luminal są na receptę... ale zawsze możesz pprosić pediatrę..

Nika i Ania fajne misiaczki z waszych pociech! 🙂

• Mamusie
Nequitia- dobrze ze wszystko wporzadku z Marysia 🙂

U nas wszyscy mowia ze takie dziecko jak my mamy to mozna chowac... ja sie nudze w dzien 🙂
Zuzia nie lubi siedziec na raczkach, jak ja probuje dlugo ponosic to max.10 min i juz woli do wozka albo do hustawki. Wieczorem max.19:30 i mala juz spi nie da sie jej dluzej przetrzymac nawet jakbysmy chcieli, zasypia sama (bez karuzeli bo ja wkurza xD) wstaje przewaznie 5:30 zje i zasypia (z przebraniem pampersa zajmuje to max.15 min 🙂 ) wstaje kolo 9, zje , 30 min sie pobawi i znow idzie spac, a najbardziej jej sie podoba ogladanie bajek, w PL ogladala BabyTv a tutaj Disney Junior. I tak wyglada caly dzien, je,pobawi sie i spi, obudzi sie, zje pobawi sie i idzie spac 🙂

Co do smoczkow to u nas mala toleruje tylko Aventa, nie wiem jak moglabym kombinowac ale innego nie wezmie... 🙂

U nas sa takie wiatry ze jak wyszlam to nie potrafilam wepchac wozka pod gore jak wracalam do domu...

• Mamusie
Miłoszkowi prosze dac duuuuzego buziaka z okazji 3 miesiecy!!!
6200g wow rosnie expresowo 😁.
Ja juz nie wiem co mam robic z tym jedzeniem. Adrian uspakaja sie dopiero po 190ml mleka, chyba bede mu dawac, bo bez sensu tak glodzic dziecko. No ale z drugiej strony boje sie ze jego brzuszek nie wytrzyma i bedzie go bolalo 😞.
190ml na jedno karmienie to jest naprawde duzo, no ale co ja moge poradzic na to ze to taki glodomorek 😮