Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

STO LAT DLA MARYSI!!! Duzo uśmiechu i miłosći!!! Zdrówka, zdrówka i jescze raz zdrówka!!! :*

my dziś mieliśmy szalony dzień 😜 jutro Tomek wraca - huraaaaaa!!! 😁

spokojnego wekeendu Kochane!!

Ania zdjęcia super!! Inne 😜 fajne 😁

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Iza wszystkim moim znajomym tak szybko zleciało.. Mi nie za bardzo 😜 ale wazne ze juz jutro rano będzie w domu 😁
za to mojej koleżanki mąż dwa tygodnie temu wypłynął w morze.. Na 5 m-cy!! Ta to dopiero ma przewalone.. Mówia ze w pierwszym tyg nie mogła dojść do siebie, a corka (Zuzia - 4 lata) to strasznie plakala caly tydzien... 😞 także u mnie lajcik!

• Mamusie
Basia super, że jutro będziecie znowu razem!!

Iza moja dla odmiany spała niecałą godzinę w ciągu dnia 🙂

Imprezka się udała 🙂 Marysia wymęczyła gości bieganiem hehe bo każdy za nią łaził żeby ją asekurować gdyby miała upaść 🙂 Prezenty trafione 🙂 wielka księga baśni, zestaw do piaskownicy (jutro babcia jedzie ją kupić żeby Marysia miała w ogrodzie), klocki drewniane (tu chyba tatuś ma większą frajdę :P ) i pełno ubranek słodkich 🙂 Marysia zjadła tyle słodkości, że myślałam że nie zaśnie, ale w sumie byliśmy na spacerze do 20:20 a teraz już śpi 🙂 dużo wrażeń miała, później była kąpana... ciekawe jak minie noc :P
no i oczywiscie mamy lodówkę zawaloną owocami i słodkościami... już trochę wcisnęłam babci i dziadkowi, jutro zawieziemy trochę cioci i przyszywanej babci 🙂 jakoś zejdzie mam nadzieję bo miejsca na normalne żarcie nie ma haha

• Mamusie
Buziaki dl Borysia naszego kochanego!!! :*:*:*:*

U nas nocka fajnie, Pawełek dzisiaj spał ze mną, bo nie brałam mu osobnego łoża na jeden dzień 🙂 Ale daliśmy radę Wczoraj poza poranną kupką do nocniczka (to już nasz rytuał jest), nie zrobił żadnej. A dziś rano w nocniku była taaaaaaaaaaaaaaaaaaaka kupa, ale twardawa już. Także chyba dieta pomaga. Od jutra powoli powoli będę wracała do normy.
Paweł biegał wczoraj całe popołudnie bez pieluchy, z gołą pupą. Nawet spał z gołą. I nie posikał się ani razu! Tylko co jakiś czas sadzaliśmy go na nocniczek i wtedy siurał. Jaki on jest mądry! 🙂

• Mamusie
hejka !

STO LAT DLA MARYSIEŃKI
zdrówka 😘 😘 😘 😘 i przepraszamy za opóźnienie ☺️ ☺️ ☺️
PONADTO zdróweczka dla BORYSIĄTKA !!! 1000 CAŁUSKÓW !!

ALE GORĄC... u mnie w cieniu 28 stopni już ...
ja jutro śmigam na badania a we wtorek do pracy ... zaczynam przeżywać ...

• Mamusie
dzięki Ania za słowa otuchy ... 🙂 muszę kupić jakiś telefon żeby móc być z wami w kontakcie bo ja to tak jak Beti "oderwana jestem od rzeczywistości" z tym moim archaikiem ...
a teraz te tablety, smartfony itp muszę się trochę ogarnąć coby córce wstydu nie przynosić 😉

No chyba rzeczywiście dupa będzie ze spaceru ... szkoda dzieci męczyć ... a moje tak się poci jak stary chłop ... włosy mokre ... w samym pampersie śpi ... 2 okna otwarte + wiatrak chodzi w jej pokoju ...

trzeba piwko schłodzoć na meczyk ... za kim jesteście ?

• Mamusie
Czesc kobietki.
Wpadłam na chwilę mały drzemie i mam czas na neta a więc Beti dziękuję za troskę miło mi się zrobiło że pamięta ktoś o mnie 🙂
Dziś jadę w odwiedziny do mojego męża jest po operacji i leży już na sali ogólnej wydzwaniałam do lekarzy i mówili że jest ok że mu naprawili jego zastawkę nie ma wymienionej na mechaniczną wczoraj mi smsa napisał że jest slaby i gadac nie może i że mam go dziś odwiedzic także popołudniu jadę 🙂To były 2dni najgorsze w moim życiu jak na razie.
Z Szymkiem ok powoli nadrabia po rehabilitacji turla się na podłodze próbuje wstawac jak się czegoś złapie małymi kroczkami ale poprawa jest 🙂
Jedynie co mu najlepiej wychodzi to chodzenie za rączki albo jak mu szelki założę rehab.mówiła że on może wcale nie raczkowac i że nie długo może zacznie sam chodzic.
Co do ząbków mamy 4 i 2 następne się przebijają już je widac.
W poniedziałek mamy szczepienie i dowiem się w końcu ile waży.
Siusiak mu się zagoił przemywałam rivanolem i smarowałam maścią przepisaną od lekarza i ta maśc mu pomogła bo rivanol nie działał on nie miał czerwonego siusiaka tylko taki jakby balonik wyglądało to jakby coś go ugryzło i było spuchnięte no ale już ok.Pokażę dla pewności pediatrze.

Trochę was poczytałam śliczne torty miałyście na roczek 🙂
Magda fajne buty wygrałaś podobają mi się ale ja bym się zabiła w takich hi hi
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW którym nie składałam życzonek 🙂
Uciekam idę coś porobic w kuchni milej niedzieli pa pa

• Mamusie
NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA BORYSKA NASZEGO!! 🙂 ROŚNIJ ZDROWO, KOLOROWO!! 🙂 🙂 🙂

Monia cieszę się, że operacja się udała u Twojego ślubnego! teraz będzie już tylko lepiej 🙂 no i fajnie, że Szymuś robi postępy 🙂

Doris dasz radę! jestem tego pewna 🙂

Ania faktycznie PAwcio to mądrala mała 🙂 ja też się pochwalę że za każdym razem jak sadzam Miłego na nocnik też jest siusiu 🙂 chyba nasze szkraby już kumają do czego nocnik służy, skoro jest od razu siusiu. W końcu Milo od 8 miesiąca już używa nocnik 🙂

a ja gotuję rosołek 🙂

w IRL pogoda standard... bez słonka, ale najważniejsze że nie pada! chwała Bogu!! 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczynki...
Ja zdycham!!!!!!!!!!!!!!!! Jest taki ukrop, że w cieniu mamy 32stC 🤪

Wczoraj mieliśmy dzień wrzasków, pisków i mega darcia...
Wzięliśmy Lenką na targ, ale po 15min musieliśmy uciekać bo tak się darła, że szkoda gadać... Za gorąco jej było choć w samej koszulce na ramiączkach i pieluszce... Później pojechaliśmy do Katowic na "Inspekcję fotelików samochodowych" organizowaną przez portal fotelik.info
Dowiedzieliśmy się jak poprawnie zapinać fotelik i jak go prawidłowo dobrać do dziecka.
Tomek wystartował w konkursie w wmontowaniu fotelika na czas i zajął II miejsce 😁
Ale za stabilność zajął I miejsce 🙂
W drodze powrotnej Lenka dała koncert 20minutowy a jak ją wyjmowałam z samochodu to pływała...

Około 16:30 pojechaliśmy na działkę...
Powietrze dosłownie stało!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lenka biegała w samych sandałkach 😁 😁

A oto moja naturystka 🙂 Z kwiatami we włosach 😁
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1679/dbb6a1bab90f5761med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/1499/4179ac6ea6c58bf1med.jpg[/IMG][/URL]

Moniu cieszę się, że operacja się udała!! A mąż zapewne lada chwila dojdzie do pełni sił i zapomnicie o tym koszmarze!!

BUZIAKI DLA ROCZNIACZKÓW KTÓRYM NIE ZŁOŻYŁYŚMY ŻYCZEŃ! A DZIŚ ZAŁAPAŁYŚMY SIĘ NA BUZIAKI DLA BORYSKA 😘

• Mamusie
beti82 napisał(a):
ale wam dobrze miec działeczke, kurcze musze zakupic chociazby ogródek działkowy bo to rewelka dla dziecka.naturystka z Lenki ze hej
a byłą jakas nagroda za wygranie tego konkursu? mgliby dawac np fotelik hihi 🙂

Był oryginalny ELMO do wygrania w dwóch konkursach, w montowaniu tylko za pierwsze miejsce w szybkości więc Tomkowi zabrakło 2sek 😞
I wyklejanka ELMO, to z wiadomych względów nie była Nasza konkurencja 😁
Był też pokaz "jazdy z jajami" 😁 tzn dzieci puszczały autka ze zjeżdżalni z zapiętym w pasy jajkiem i nie zapiętym. Dzięki temu widziały co dzieje się kiedy nie chcą zapiąć pasów, fajna zabawa i jedna para powiedziała [odjeżdżając], że po raz pierwszy syn nie buczał przy zapinaniu w fotelik 🙂 więc jakaś nauka z tej jajecznej zabawy była 😁

Za to Lenka mówiła do mikrofonu i biegała później po sklepie, bo tylko tam było chłodno!
Ale takie wstydziochy odwalała 😁 wszyscy się śmiali i była pupilką, bo najmłodsza z chodzących dzieci 😁
No i była też Pani z 3 tyg dzidziusiem... Boże! Już niebawem też będę znów tuliła takie maleństwo... SZOK!

Aaaa ostatnio zrobiłam eksperyment.
Wzięłam takiego dużego bobasa, którego Lenka dostała po mojej kuzynce i trzymałam w ramionach....
Powiem Wam, że BĘDZIE CIĘŻKO z Lenką...
Tak się pchała mi na kolana i odpychała bobasa, że aż mi było jej szkoda 😞

• Mamusie
Zamierzam kupić Lence taki basenik... w sumie na działkę, ale i na balkon i do pokoju... do tego piłeczki i całoroczna impreza 🙂

http://allegro.pl/dla-maluszka-basen-brodzik-zabka-intex-57416-i2447689776.html

http://allegro.pl/basen-kojec-daszek-kubus-miekkie-dno-intex-57424-i2445857793.html

http://allegro.pl/basen-park-wodny-tecza-zabawki-prysznic-intex-i2457001543.html

O już mamy 35stC w cieniu!

• Mamusie
Ivi Niki dostała podobny basenik na urodzinki, jako dach jest kapelusz Muchomora ;-))
Ale wyprobujemy dopiero na plazy ;-) to dam znać ;-))
Juz 14-07 zaczynamy wakacje!!!

U nas juz 38 st w cieniu. Kawa i ciasto u pradziadkow x2.
Niki na szczęście dobrze śpi w upale.
Ja ledwo co żyje :-((

Ivi ja nie mogę w to uwierzyć!!! Mały bobasek!!! Znowu!!!
Borys jest mega ruchliwy, z Niki było tylko kopanie pare razy dziennie. Borys tak sie wierci ze normalnie łapie go za dupke czy nogę ;-)) nie wiem czy będzie taki duży i dlaczego tak jest...
Na początku sie bałam ale teraz juz looz ;-))

Moniu cieszymy sie ze wszystko poszło dobrze!!!!

• Mamusie
Z tym basenem super spraa, u nas stoi teraz domu i mam nim piłeczki 🙂 a jak był upał to Milo się nim pluskał 🙂 o taki mamy:

http://www.1zabawki.pl/zabawki,sklep,internetowy,6721932/intex,basenik,dmuchany,muchomorek.html

Fajny golasek z Lenuszki 🙂 A co do bobasa, na pewno się przyzwyczai, wiele maluchów jest zazdrosnych o młodsze rodzeństwo, ale dacie radę! końcu zazdrość minie, jak zobaczy że jej też poświęcasz należyty czas 🙂