Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Rose po 20 poście będziesz mogła linki wklejać, był zdublować posta bo brakuje Ci tylko 2 😉

Monia321 ja nie jestem przeciwnikiem szczepionek, moze tych skrajnych ,niepewnych, nowosci ,ale Prevenarem na pneumo szczepic musialam, za duże ryzyko w szpitalu, mysle że gdyby nie operacje też bym szczepiła,córka miała rotę w wieku 5 lat i bardzo się nacierpiała, nie zniosłabym widoku Maksia w takim stanie z kroplówka, w szpitalnym łóżeczku ... pneumo traktuję tak samo. Nie martw się na zapas, nic się chyba nie dzieje? 🤔

Dobra kochane lecę spać nie wiem czemu głowa mnie zaczyna boleć 🤢
Dobrej nocki 😘

• Mamusie
Witajcie,
Cały czas Was czytam, ale jakoś nie mam czasu nic napisać. Humor zresztą też od jakiegoś czasu mam kiepski, ale to chyba nie tylko ja. Oby do wiosny. Bardzo lubię zimę, ale taką prawdziwą ze śniegiem i mrozem. No i oczywiście gdy w perspektywie urlop, góry, narty... A tu co?
Od czwartku wracam do pracy, na razie na 6 godzin. Bardzo się denerwuję, jak to wszystko ogarnę. Rozstanie z Milo, chałupa i jeszcze to odciąganie pokarmu w pracy.

Rose- mam laktator ręczny aventa i też wolno mi idzie ściąganie. Dlatego na początku naciskam pierś ręką, a dopiero później używam laktatora. Wówczas udaje mi się ściągnąć ok. 100 ml.
Gosiaczek- muszę się wybrać na Holmsa. Byłam jakiś czas temu na "w ciemności". Jak dla mnie dobry i bardzo poruszający film.

• Mamusie
rose napisał(a):
chciałam zamieścić link z crash testami i usuneło mi wiadomośc, bo jestem nowym użytkownikiem - baty się należa dla admina 😮 🤔
To łóżeczko co ma Gosiaczek - fajne, Twoje Darka też ale cena za wysyłkę odstrasza.
Tili, to chyba jakaś bariera psychiczna, bo niby idzie ale 20ml na godzinę.

nowi użytkownicy nie mogą wysyłać linków do stron - zabezpieczenia antyspamowe.
Takie są zasady.

• Mamusie
Hej Dziewczynki 🙂

Kilka wiadomości z hasłem Wam wysłałam, jak komuś jeszcze podesłać, pisać 🙂

Jeśli chodzi o odciąganie mlesia laktatorem, ja na początku naciskam pompkę siedem razy i chwilka przerwy, przez parę minutek to samo i później kranik się rozkręca 🙂 Ale upierdliwe to odciąganie 😮 I później sutki bardziej mnie bolą 🥴

McDa ale chata 🙃 Jakiej firmy macie blachę na dachu? Ładnie wygląda 🙂
Pytam, bo my wzięliśmy kredyt i jednak budujemy się na wsi u rodziców... 🥴 Jesteśmy na etapie ściągania materiałów na dach i podpytuję o pokrycia ☺️

Ale Wam dzieciaczki zaczynają ładnie siadać 🙂 Mój Olek jeszcze malutki 🙂 I w dodatku rozbałajdany jak cygański bicz! Tak mnie dzisiaj z rana wyciągał za włosy,że do głowy dotknąć się nie mogę 😮

Na dzisiaj mam sporo raboty,więc miłego dzionka życzę 🙂

• Mamusie
witam

emiliaeem i dziewczyny które się znają mam pytanie jak byłam na chorobowym później macierzyńskim i teraz do 6 marca na urlopie wypoczynkowym to po 1 jak dam zwolnienie L4 to czy będę miała ciągłość kasy czy muszę jeden miesiąc przepracować żeby mieć płatne chorobowe i 2 czy mogę zwolnienie przynieść w trakcie urlopu wypoczynkowego ?

• Mamusie
Witam w mrozny piatek

Jej jak na dworze jest zimno -12 stopni nawet nie wystawie nogi za drzwi. A wyniki nadal w przychodni czekaja

Maly wlasnie zjadl i idzie spac teraz jak juz siedzi to predzej niz po jedzeniu spac nie chce albo w ogole wczoraj mu sie tak siedzenie podobalo mimo zmeczenia od godz 16 wytrzymal do 19 bo mu sie spodobalo siedzenie i garnuszkiem sie najlepiej bawi

emilia1 ja niesttey ci nie pomoge bo nie wiem ja mam dlugowieczny urlop

Ja mialam z aventu laktator i fakt pierwsze 5 nacisniec zwykle lecialo powoli a potem to jak z kranu nie dalo sie zatrzymac samo lecialo ale tez wiecej niz 140 ml nie uciaglam na jeden raz i ja tez mialam nierowno pokarmu bo w jednej piersi zawsze bylo wiecej niz w drugiej

rose ja w sumie dalam tyle samo co gosiaczek za lozeczko i tak jak mowi w sklepie sa ceny przerazajce za zwykle lozeczko 200 zl chca przynajmniej te 80 pare zlotych jestem do przodu mnie moze odstrasza ta cena przesylki ale na jedno wyjdzie i tak ja wprawy w rozkladaniu lozeczek nie mam a sklada sie bardzo szybko w sumie tak samo bo ogladlama od gosiaczka i jest taki sam tylko nizszy odrobine i krotszy jest moj

Dzis moja mama ma wolne wiec troche jestem odciazona malym ale i tak jestem zadowolona ze sam potrafi sie wkoncu zabawic hurra wkoncu ten dzien nadszedl

Lece ogarnac pokoj po ciuchu i siebie jeszcze w dodatku

• Mamusie
darka ja też na dwór się nie wybieram ja przy -5 zamarzam 😜 Mąż bedzie musiał po pracy na zakupy pojechać bo brakuje paru rzeczy 🤢

emilia ja nie pomogę nie znam sie 🤔

emiliaeem widzę ze jednak sie budujecie hmm jak obrabuję bank to tez sie wybuduję 🤪 🤪 🤪

Zmykam sprzątać zajrzę później 😘 miłego dnia 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

U nas też mroźno. Ale słonecznie.

Sąsiedzi robią remont i od rana wiercą, tragedia!!!!!!!!!!

emilia ja się za bardzo nie znam, ale z tego co się orientuję to L4 jest płatne 80% chyba. I jak masz chorobowe w trakcie urlopu to jakoś się przesuwa wypoczynkowy i dłużnej zostajesz w domku.

• Mamusie
😘 Witam mamuśki 🙂 ☺️dawno mnie nie było ale mam masę zajęć i wieczorem już nie ma siły pisac , od czasu do czasu podczytywałam co u was. Jak możecie to prosze podesłać mi wasze hasła do aguagu i ja też zablokowałam na hasło wiec jeżeli tylko będziecie chciały to podeślę moje hasło aby zobaczyć Wiktorynkę.
Tak ten czas leci okrutnie szybko - nasza mała Wiktoria dziś kończy 6 miesięcy 🤪 🤢 , a mi jeszcze 2 tygodnie zostały do powrotu do pracy a i tak non stpo już wydzwaniaja i zapytuja o różne rzeczy i czuję sie jak bym juz do nich wróciła , no jeszcze nie ciałem ale " głową" 🤨 😜 .
Jestem zszokowana porwaniem małej Magdusi mimo tego ,z ę jestem z zawodu ... i staram sie być twarda ale jakoś ciężko mi zrozumieć okrucieństwo jak można ukraśc w ten sposób dziecko !!!troszke panika mnie ogarnęła bo mama moja zsotanie z Wiki jak ja wrócę do pracy a mama wazy całe 55 kg żywej wagi - ledwo wózek da radę zepchnąc po schodach 😉 ma z tym kłopot wiec teraz przez ta tragedię postanowiałm ,z ę nie będzie wychodzić z Wikunia tylko jak ja wróce do domku to bedziemy spacerować. Wiem , że może schizuję ale choć na jakiś czas poczuję ,ze nuna jest bezpieczna .
Podczytam co tam u was i wrócę 🙂

• Mamusie
Dzisiaj byłyśmy u kontroli. Jeszcze ma trochę katarku, ale w końcu jest poprawa. I dzisiaj dostanie ostatni zastrzyk. We wtorek możemy iść do szczepienia

Wiecie że gdyby nie wychowawczy to w poniedziałek musiałabym iść do pracy... 😮 Nie wyobrażam sobie tego. Dobrze że chociaż jeszcze miesiąc będę w domu.

emiliaeem ja tez poproszę hasło bo nie dostałam 😉

• Mamusie
a jednak musialam wysunac cala siebei za drzwi bo tata porwal mi samochod a wyniki same sie nie odbiora nio i potwierdzilo sie to co mi rodzinny powiedzial z TSH wyszlo 17 tych tma jednostek a norma jest do 4 ktora ma podwyzszone wyniki??

Jestem w szoku maly od 10 spi 🤪

wszystkiego naj dla Wikusi

tilii12345 tez sliczny domek nikt nie mowil ze prosty jest brzydki mi sie bardzije podobaja takie proste domki niz jakies "wille" np ta ktora buduje sie na skos naszego fakt tam ma zamieszkac 3 rodziny. Malzenstwo z dzieckiem, mamusia i tatus od ktoregos z malzonkow i siostra wiec sie nie dziwie ze taka willa

emiliaeem ja tez poprosze bo nie dostalam

• Mamusie
witam,

mała po 15 minutowej drzemce;( nawet nie zdążyłam Was przeczytać i już się obudziła 🙂 a teraz produkuje kupe 🙂 🤪

Emiliaeem my mamy na dachu dachówkę betonową Brass 🙂 i uważamy że to był dobry wybór 🙂

Emilia możesz przynieś l4 w trakcie urlopu, wtedy masz przerwany urlop i dostajesz 80% za chorobowe,
i nie musisz nic przepracowywać żeby Ci wypłacali l4, tylko dostaniesz z tej samej podstawy co l4 jak byłaś w ciąży, bo nie miała 3 miesięcy przerwy....

sto lat i zdrówka dla Wikuni!!

Tilii bardzo fajkny Wasz domek i masz rację, najważniejsze że własny!!!

Darka ja miała TSH powyżej 100 więc nie jest z Tobą tak źle 🙂

• Mamusie
Monia321- ja szczepiłam Wikunię na wszystko 6 w 1 i na rota, pneumokoki, meningokoki- Rotarix, Prevenar13, Infanrix heksa - nuny nic po nich nie było z tego co mówiła lekarka są to bardzo bezpieczne szczepionki, drogie bo sprowadzane z zagranicy i jak to powiedziała bardzo oczyszczone , nawet nie maiął stanu podgoraczkowego tylko miała nuna 🙂 dyskomfort po pik w nóżke parę godzin.
McDa- domek przepiękny , ale bedziecie mieć fajnie jak wykończycie go 🙂 zazdraszczam juz hahahahaha ale pozytywnie nie złośliwie .To Paulinka cyrkuśnica przewracalska hihihihihi, ale to miło tak patrzeć na nasze pociechy 🙂
emilia1- mam nadzieję ,że już migrena przeszła????wiem jak to boli 😞 co do pytania o chorobowe to chyba jak masz chorobowe w trakcie urlopu to uropl przedłuża sci sie o ten okres ( przynajmniej u mnie tak jest ale to moze nie miec u ciebie zastosowania bo ja mam jeszcze 100% płatnego chorobowego)
Darka9118- brawo , brawo dla oskarka , Wikunia tez siedzi ale jak jej się znudzi to buch na boczek i fik na brzuszek , takie akrobacje . Nie siedzi jeszcze az 10 minut jak twój wyczynowiec ale radzi sobie. To Oskarek ma królestwo w kojcu fullll wypas 🙂 🙂 🙂
Tilii12345- Sabinka też widzę ze zdjęcia siedzi ale jak dostojnie 😉 pewnie tez jest lament u was jak i u nas gdy ma troszkę mała odpocząc na leżąco ??? 🙂 i nie bądź taka skromna ;0 wasz domeczek tez fajniutki i przytulny 🙂
Rose- serdeczne życzonka i buziaczki dla Jana z okazji 6-miesięcznicy , sto lat, sto lat 🙂
tedi26- fajnie , że masz zaufane opiekunke dla Lenki i mamunia ma czas dla siebie a hasło przewodnie to szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 🙂
Gosiaczek - fajne to wsaze łóżeczko , muszę tez pomysleć o takim zakupie jako kojec do salonu 🙂
ewa73- to trzymam kciuki za powrót do pracy mnie tez to czeka ale za 2 tyg. ale ma służby 8 godzin + 2 godz. dojazdu do i z domku do pracy 😞 ale damy wszystkie rade , nie my pierwsze i nie ostanie - dzielne jesteśmy i nasze dzieciaczki też 🙂
emiliaeem- to gratuluję budowy, i tak z " nawiedzonego" mieszkania , które myśleliście o kuponie doszliście do budowy , super 🙂 a o ciągnięciu za włosy to znam to ale nie ma to jak radośc dziecka niech mnie ciągnie byle bym miała jeszcze z czym do fryzjera chodzić hihihihi
U nas też dziś mróz patrzę na termometr a tu -7, ale Wikunia lubi świerze powietrze i nie wiem czy z nia wyjśc czy nie ( codziennie wychodzimy ) nawet jak padało to przeciwdeszczówkę na wózek i heja- a dziś wyjść czy nie wyjść o to jest pytanie ???
😉dziękujemy serdecznie za życzonka i całuski . Sama osobiście opowiedziałam Wiktorynce historię jej porodu z mojej perspektywy i dokładnie o 9.20 wycałowałam od stópek fuj fujek 🙂 do głowy z radości ,że ją mamy i oczywiście 100 lat , 100 lat zaśpiewałyśmy 🙂

Sto latek i duzo usmieszkow dla Wikusi 🙂)))
Tilii Twoj domek ma to "cos " 🙂 mi sie bardzo podoba prostota tylko okna bym wieksze chciala 😜
I zobaczymy za kilka lat jak ogarniesz ogrod to bedzie bajka 🙂
a teraz sie chwale 😁 Zuza wczoraj pierwszy raz SAMA przekrecila sie na brzuch i wiedziala jak wyjac reke spod brzuszka ....ahhh az mnie wzruszyla ...... 🙂
Tilii duzo zdrowka dla Sabinki 🙂