Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
AAAGAAA zgadzam sie, to tylko i na szczescie gips i szybko minie, maly sobie jakos radzi i chodzi na czworaka:-) dzielny synek.

A my jutro dk domu, moze nie wyleczeni, ale wiemy co dalej i jakie badania, od ich wyniku bedzie zalezalo co dokladnie dalej...

Nie ma fo jak w domu, razem z moimi trzema chlopakami:-D

Spokojnej nocki, moj maluszem spi juz od 20-stej, a jak tam wasze maluszki?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dorianna napisał(a):
AAAGAAA zgadzam sie, to tylko i na szczescie gips i szybko minie, maly sobie jakos radzi i chodzi na czworaka:-) dzielny synek.

A my jutro dk domu, moze nie wyleczeni, ale wiemy co dalej i jakie badania, od ich wyniku bedzie zalezalo co dokladnie dalej...

moja tez zasnela o 20 🙂 ale dzisiaj miala dzien!!spedzila go na gadaniu do siebie i rozsyłaniu usmiechów 😁 😁 😁 jak tak na nia patrzalam to serce mi sie radowalo 😁 😁 😁

• Mamusie
Cześć dziewczyny...a Nova znowu jak zdarta płyta o depresję egzystencjonalną zahacza 😞 😞 😞
Powód ??? Jak zwykle ten sam od kilku ładnych miesięcy 🤔 -> p. ojciec 😠 😠 😠
...a już było tak fajnie 😞 😞 😞
W sobotę mam jechać do Katowic ale szczerze to mi się to wcale nie uśmiecha, bo chociaż go tam nie ma to jednak nie będę czuła się tam zbyt "swojsko" 😞

Dorianna -> ogromniasty przytulas dla szkrabów i dla Was rodziców szacun pełen za wytrwałość 😘
A i szczepiłam tak jak Ty zamierzasz - standardowo nieodpłatnie i obyło się bez powikłań poszczepiennych 😎

Agami -> no Ty też nie miałaś kiedy chorować noooo 🤨 Oby Ci do chrzcin przeszło bo kto będzie tam gości usadzał 😉 😘

Pam -> takich panienek się na długo nie zostawia więc dużo zdrowia Twojemu M. życzę ,a Tobie sił dużo żebyś to jeżdżenie do niego i powroty bez niego do domu dzielnie znosiła 😘

Coq -> chusta jak ta lala 🤪 No i kolory takie "moje" 😉

Asia -> super, że z Milenką nic bardziej poważnego i odtąd srakać będzie normalnie 😉

Holi & Kasiunia -> wszystkiego naj przyszłym ciotkom życzę 😘
Kasia super, że załatwiłaś pozytywnie sprawę ze sprzedawcą z Allegro 😎

aaagaaa -> buziak dla dzielnego Maciusia 😘 A z Twoją nogą już lepiej 🤨 ???

Ula -> obrazek pierwsza klasa 🤪 Dzisiaj mnóstwo ich na FB widziałam zaraz po zalogowaniu 😉
Ja bym tam jeszcze napisała żeby faceci szanowali swoje kobiety właśnie za to, że to też dla nich ten ból przeżywamy 🤢

Jejjj tak dużo napisałyście, że już nie wiem co i o kim czytałam 🤢 Wybaczcie 🤢
Ale wszystkim mamusiom i maluszkom buziaka przesyłam 😘 😘 😘 😘 😘

Tak piszecie o tych kupkach i wiszeniu na cycku...mój ma potworne problemy z kupką 🤢 Wysila się strasznie, pręży, płacze, krzyczy i nic z tego nie wynika, a za np. pół godz. wylatuje z niego jak z procy bez żadnego wysiłku 😮 😮 😮 Stresuje mnie to strasznie 🤢

A co do wiszenia na cycku to mam wrażenie, że mój sobie bez niego życia nie wyobraża i jest jego lekiem na całe zło 😮 😮 😮
I tak jak potrafił wytrzymać między karmieniami 3 godziny tak teraz zdarza mu się jeść co 1-1,5 h 😮 😮 😮
Czasem czuję, że jeszcze mi mleko nie napłynęło a on już wrzeszczy z głodu to mu butelkę podsuwam z herbatką albo z mlekiem 30ml tak żeby na chwilkę się "zapchał" i czekam do właściwego karmienia 🙂 Czasem się udaje, a czasem bez cycka ani rusz 😉
Aaa i co do ściągania mleka...jest mega różnie - czasem 120ml z jednego cycka, czasem 140ml z dwóch, a czasem 30ml z jednego 😮 😮 😮
I weź tu bądź człowieku mądry 😜

Echhh mały śpi sobie w łóżeczku więc spadam się ogarnąć przed spaniem...

Przyjemnego wieczorku 😘

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dorianna napisał(a):

moja tez zasnela o 20 🙂 ale dzisiaj miala dzien!!spedzila go na gadaniu do siebie i rozsyłaniu usmiechów 😁 😁 😁 jak tak na nia patrzalam to serce mi sie radowalo 😁 😁 😁

Hahaha to my sie obudzilysly o 20 z naszej wspolnej drzemki dwugodzinnej 😁 Teraz juz po kapieli i karmieniu Mala probuje zniesc lezenie w wozku, ale postekuje juz 😎
Dzis w dzien spala mi tylko dwa razy po godzine i jakies dwie dziesieciominutowki uciela wiec licze ze teraz posiedzimy jeszcze godzine, dwie i bedzie spala...Bo ostatnio cos nawet w nocy spi. A to ze zasypia pozno... to akurat u nas rodzinne 😎

Niby takie chrzciny, a cholercia niezla kasa sie rozpada 🤢
Wczoraj tez widzialam ten obrazek - wiec brawo kobitki za MOC!!!

A ja dalej choruje. Najgorsze jest to, ze atakuja mnie fale bolu glowy 😠

Nova ten pan tata powinien pojsc w zapomnienie, jak nie da sie z nim sensownie. Wiem, ze to ojciec Kajtka, ale szkoda, zebys sobie nerwy szarpala przez niego.

Dorainko nareszcie do domu 🙂

• Mamusie
Coq no qrcze wiem, wiem...ale już tak dobrze było i się sqrw*ło 😠 😠 😠
Dałam ostatnią szansę jemu...nam...ja się zmieniać nie zamierzam jeśli facet nie daje mi odczuć, że jestem kimś ważnym w jego życiu... 🤨
Ajjj szkoda się powtarzać w ogóle 😠

A Twoja mała w końcu śpi w nocy powiadasz 🙂 ???
Super 🤪 🤪 🤪
Z moim to różnie jest ale klnę w nocy, a w dzień zacałowałabym go na śmierć hihihi 🙂

Aaa no i falę ale zdrowego mroźnego polskiego powietrza wysyłam żeby przeszło Ci to francuskie ustrojstwo 😉

• Mamusie
dziewczyny tak rozprawiacie o chrzcinach i z tego wszystkiego to spisałam sobie ile u mnie osób... no i wyszło 43 osoby, dzieci do lat 2 nie liczyłam w tym 😜 mamy w restauracji, i chyba od osoby jest 80zł. no i plus wódka do tego... trochę będą nas te chrzciny kosztować...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dziewczyny tak rozprawiacie o chrzcinach i z tego wszystkiego to spisałam sobie ile u mnie osób... no i wyszło 43 osoby, dzieci do lat 2 nie liczyłam w tym 😜 mamy w restauracji, i chyba od osoby jest 80zł. no i plus wódka do tego... trochę będą nas te chrzciny kosztować...

To male wesele widze sie szykuje a nie chrzciny 😉

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

tak to jest jak ma się dużą rodzinę 😉 a co do alkoholu to u mnie w rodzinie komunie są bezalkoholowe, chrzciny nie 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

tak to jest jak ma się dużą rodzinę 😉 a co do alkoholu to u mnie w rodzinie komunie są bezalkoholowe, chrzciny nie 😉

😮 😮 😮 no rzeczywiscie duza impreza,ob sie w kopertach zwrocilo 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
jak mozna... nie wierze ze to dziecko wyślizgnelo sie z kocyka... strasznie smutne 😞((
a ja po lekarzu dostalam 2 leki.. jeden do inhalacji drugi do plukania.. kupilam wracam do domu a na nich "nie stosowac w okresie laktacji" wiec super;/ znowu w czarnym punkcie jestem i czekam na poniedzialek na kontrole... szkoda tylko kasy na leki ktoryh brac nie moge;/

• Mamusie
wczoraj o tej Madzi przeczytałam.. tragedia.. biedne dzieciątko 😞
a ja chora.. kurcze ale widzę, że Wy też z choróbskami walczycie..poradźcie jakieś sposoby albo leki, które możemy brać.. boli mnie gardło i mam katar.. a Wasze dzieciaczki nie zaraziły się od Was.. tego się boję, bo Tosia coś pokichuje..

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
hej dziewczynki.nie czytałam Was bo brat okupuje komputer od wczoraj i nie mam jak nadrobić.powiem w skrócie,że badania kału Milki odebrałam i się okazało ze ma ph kwaśne i dostałam dla niej tylko florę bakteryjną Lacidar.2xdziennie w trakcie jedzenia.powiedział ze po tym kupa powinna byc codziennie a nawet kilka razy dziennie.więc jest nie najgorzej i jestem niewinna 🙂 buziaki,odezwę się jak brat pójdzie do pracy

To super 🙂 Czyli nadal mozesz karmic piersia 🙂 To mala juz moze byc szczepiona czy nadal czekasz?

mogę na szczęście!! mógł zaszczepić małą wtedy ale chciał sprawdzić kupę.teraz jesteśmy zapisane na 9 lutego.widziałam ze nie tylko my jedne 🙂 wiec będzie dużo relacji po szczepieniach 🙂

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
wczoraj o tej Madzi przeczytałam.. tragedia.. biedne dzieciątko 😞
a ja chora.. kurcze ale widzę, że Wy też z choróbskami walczycie..poradźcie jakieś sposoby albo leki, które możemy brać.. boli mnie gardło i mam katar.. a Wasze dzieciaczki nie zaraziły się od Was.. tego się boję, bo Tosia coś pokichuje..

na katar kup sobie wapno z witamina C (3 razy dziennie pij) i do nosa sol morska, na gardlo uzywalam tabletek do ssania Natur-Sept (pisze na nich zeby przy karmieniu z lekarzem sie skonsultowac) albo Gardimax (nic o tym nie pisze same naturalne skladniki). Mi to pomoglo 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
witam po przeczytaniu zaległosci 🙂 matko a ja w wiadomościach o tej Malutkiej nie słyszałam... akurat się w złym momencie włączyłam i nic nie mówili... powiedzcie mi ocb? ze wyślizgnęła jej się z kocyka i co ją zostawiła???? 😮 😮 😮

Tyle wiadomo:
http://tvp.info/informacje/polska/odnaleziono-cialo-madzi-z-sosnowca/6397207#.TysOnJo67Y8.facebook

• Mamusie
a ja biszkopt w piekarniku, na gołąbki kapusta sie parzy, ryż na gołabki się gotuje, kotlety mam pokrojone zbije i schowam do lodowki jutro obsmaze.. bo robie roladki.... a zaraz zabieram sie za mycie sterty naczyn powstałych przy gotowaniu no i jeszcze musze pomyc naczynia te na 20 osob na stol a nie mam zmywarki;/ a to wszystko w szafie bylo wiec umyc trzeba masakra;/ a maly nie chce spac i urzeduje w kuchni ze mna:p

• Mamusie
agami napisał(a):
a ja biszkopt w piekarniku, na gołąbki kapusta sie parzy, ryż na gołabki się gotuje, kotlety mam pokrojone zbije i schowam do lodowki jutro obsmaze.. bo robie roladki.... a zaraz zabieram sie za mycie sterty naczyn powstałych przy gotowaniu no i jeszcze musze pomyc naczynia te na 20 osob na stol a nie mam zmywarki;/ a to wszystko w szafie bylo wiec umyc trzeba masakra;/ a maly nie chce spac i urzeduje w kuchni ze mna:p

Trzymam kciuki 🙂 wszystko na pewno bedzie bardzo dobre 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

u nas rano było -25 stopni... a musieliśmy jechać z małym do szpitala na zmianę gipsu. no i znowu mamy nowy gips... i suszymy go suszarką, żeby choć trochę przysechł i nie był taki mokry i w związku z tym cięższy

Dorianna super, że wychodzicie do domu 🙂

Agami no to masz roboty... życzę owocnej pracy 🙂