Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lepszej nocki niż wczoraj meliska 🙂 zyczymy
Agaa widzę że kolejny amant rośnie mój to samo robił ostatnio zalany łzami ale jak 5 miesięczna niunie upatrzyl to podryw......
Coqus superowo że mała się rozszalala 🙂 🙂 🙂
Aniqa i widzisz Kalinka mądre dziewcze nianie opanuje i jeszcze się zdziwisz jak do domu nie będzie chciała iść....fajnie że dziś wizyta udana to i mamie lżej na sercu 🙂

Ale niezły mecz anglia-szwecja 🙂 😉 🙂

• Mamusie
dzień doberek 🙂
my tylko dajemy znać że żyjemy i uciekamy dalej,jakoś brak czasu na neta 😞 podróż była cudowna, Majcia zasłużyła na medal a teraz szał zakupowy nas dopadł
mam nadz że u Was wszystko ok
odezwiemy się w wolnej chwili
pozdrawiamy 😘

• Mamusie
Hej,

U Nas jakos leci. Florek powili sie przyzwyczaja, choc dalej daje czadu 😞 w czwartek np wrzeszczal 30 minut non stop i nie dalo sie go uspokoic po tym czasie usmiechnal sie i zaczol sie bawic. Tak jakby cos go zaczelo bolec i nagle przestalo. Teraz moja kuzynka moze go brac na rece ale nikt inny.
Pam wspaniales zabawy 🙂
Co do artykulu to dla Nas jest to straszne, ale nie chinczykow. Moi rodzice byli na wycieczce w chinach i opowiadali jak tam jest. Rzad im zezwala na to aby mieli jedno i tylko jedno dziecko, jesli chca miec dwojke wtedy musza pisac podanie i jesli rzad sie zgodzi to nie ma problemu zeby miec. Natomiast jest problem zeby utrzymac, gdyz najczesciej dwojka dzieci konczy sie tym ze matka jest zwolniona z pracy a czesto tez i ojciec. Jesli urodzi sie im syn to jest najwieksza radosc bo syn musi utrzymac potem rodzicow, natomiast jak corka jest gorzej, ale jest wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze zezwola na to aby miec 2 dzieci. Po pierwszym porodzie matce automatycznie sa podwiazywane jajniki. Pomimo takiej kontroli nadal sie rodza dzieci "nie legalnie" takie dzieci nie istnieja, tzn. nie chodza do szkoly, nie maja dokumentow, nie moga isc do lekarza, poprostu ich nie ma. Dla nich jest to chleb powszedni teraz jest to juz 3 pokolenie tak wychowujace sie i jak to mowili rodzice rozmawiajac z kierowca chinczykiem on sobie nie wyobraza miec dwojke dzieci. On jest jedynakiem i jego zona tez jest jedynakiem i maja jednego syna.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U mnie piękna pogoda piore wszystko jak leci ciuchy nasze i młodego, koce, pościele, mate do zabawy za tydzień do pracy więc pasuje wcześniej trochę ogarnąć dom......jeszcze mam ochotę na firanki ale nie wiem czy się wyrobie.....a z pogody trzeba skorzystać 🙂 zanim ogarne to wszystko po powrocie do pracy to nie będzie czasu na grubsze porządki.......

• Mamusie
dzień dobry! i piękny 🙂
Ula no na szczęście!! moja na razie na boki lubi się wykręcać ze aż mam wrazenie że kark sobie skręci.na brzuszku troche poleży ale widze postęp bo sięga po zabawki i troszkę zaczyna się podpierać 🙂
a ja zrobiłam ciasto z truskawkami i właśnie się piecze 🙂 a zapach zniewalający!! miłego dnia życze 🙂 ja mam męża dzisiaj w domu więc pobędziemy ze sobą troche (o ile nie da nogi i gdzieś rumakiem swoim nie wybędzie 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
oj dziewczyny bo cokolwiek bym nie powiedziała, to moja mama wszystko neguje, poprawia, nie zgadza się. a wczoraj przyjechała moja siostra i co ona powie to "o tak, super, no masz rację"

ooo, znowu przyszła że coś nie tak zrobiłam 🤢

eh Aga, tak to już jest, że ten z kim sie mieszka jest beeee, a ten co jest daleko to jest zajebisty i najlepszy. u nas dokladnie tak samo, mój mąz pomaga babci, sprzata jej, robi zakupy, ale ona i tak na niego gada. a jego brat mieszka kawałek stad i przyjezdza raz na miesiac, kawe wypije i jedzie sobie, ale ten jest super cudowny wnuczek. wiec nie przejmuj sie kochana, jeszcze poł roku i bedziecie u siebie, a wtedy Twoja mama nie bedzie miala prawa Ci nic mówic

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
oj dziewczyny bo cokolwiek bym nie powiedziała, to moja mama wszystko neguje, poprawia, nie zgadza się. a wczoraj przyjechała moja siostra i co ona powie to "o tak, super, no masz rację"

ooo, znowu przyszła że coś nie tak zrobiłam 🤢

eh Aga, tak to już jest, że ten z kim sie mieszka jest beeee, a ten co jest daleko to jest zajebisty i najlepszy. u nas dokladnie tak samo, mój mąz pomaga babci, sprzata jej, robi zakupy, ale ona i tak na niego gada. a jego brat mieszka kawałek stad i przyjezdza raz na miesiac, kawe wypije i jedzie sobie, ale ten jest super cudowny wnuczek. wiec nie przejmuj sie kochana, jeszcze poł roku i bedziecie u siebie, a wtedy Twoja mama nie bedzie miala prawa Ci nic mówic

dzięki 😘
i cieszę się, że mnie rozumiesz

• Mamusie
Dobry, dobry 🙂
Szybko, bo pewnie perełeczka zaraz wstanie z drzemki... ajć a jak ona usnąć nie chciała, w końcu po godzinie wycia jeszcze przez sen się nawet zanosiła 🤢
My dziś obiadek na działce... kiełbaski i karkówka z grilla... i jak tu dbać o linię 😜
Siedzę sama, bo mój jak zwykle w strefie kibica urzęduje... a mecz też oczywiście będę przed tv oglądać, jak się tylko z kąpielą uwinę na czas 😉
Ulka ajć przykro mi z powodu upadku 😞 😞 niestety Cię rozumiem 😞 😞
Coq super, że Bambina ćwiczy te obrotasy 😉 to teraz pilnuj jej na wysokościach, bo coś ostatnio te nasze dzieciaczki za często spadają 😞
Moja już tak pewnie siedzi, że rzadko zdarzy jej się przewrócić, zresztą te upadki też już do perfekcji opanowała, jak leci to tak jakoś podwinie ten łeb, żeby nim nie huknąć 😉 i tak potrafi cały dzień leżę - siadam, czasem tak cuduje, że mam wrażenie, że siądzie na głowie 🙃
Aniqa dobrze, że u lekarza wszystko ok no i ząbek już na wylocie 🤪 to chyba my będziemy ostatnie jednak... zresztą po przeczytaniu tego artykułu, do którego ostatnio link wrzucałam o ząbkach to mam mieszane uczucia, czy w ogóle zęby będą 🤢, bo już dieta kobiety ciężarnej ma ogromny wpływ, a ja w ciąży "nabiałowstręt" ser nie, jogurt nie, mleko nie i tak szczerze to się dość gówniano odżywiałam 🤢

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dobry, dobry 🙂
Szybko, bo pewnie perełeczka zaraz wstanie z drzemki... ajć a jak ona usnąć nie chciała, w końcu po godzinie wycia jeszcze przez sen się nawet zanosiła 🤢
My dziś obiadek na działce... kiełbaski i karkówka z grilla... i jak tu dbać o linię 😜
Siedzę sama, bo mój jak zwykle w strefie kibica urzęduje... a mecz też oczywiście będę przed tv oglądać, jak się tylko z kąpielą uwinę na czas 😉
Ulka ajć przykro mi z powodu upadku 😞 😞 niestety Cię rozumiem 😞 😞
Coq super, że Bambina ćwiczy te obrotasy 😉 to teraz pilnuj jej na wysokościach, bo coś ostatnio te nasze dzieciaczki za często spadają 😞
Moja już tak pewnie siedzi, że rzadko zdarzy jej się przewrócić, zresztą te upadki też już do perfekcji opanowała, jak leci to tak jakoś podwinie ten łeb, żeby nim nie huknąć 😉 i tak potrafi cały dzień leżę - siadam, czasem tak cuduje, że mam wrażenie, że siądzie na głowie 🙃
Aniqa dobrze, że u lekarza wszystko ok no i ząbek już na wylocie 🤪 to chyba my będziemy ostatnie jednak... zresztą po przeczytaniu tego artykułu, do którego ostatnio link wrzucałam o ząbkach to mam mieszane uczucia, czy w ogóle zęby będą 🤢, bo już dieta kobiety ciężarnej ma ogromny wpływ, a ja w ciąży "nabiałowstręt" ser nie, jogurt nie, mleko nie i tak szczerze to się dość gówniano odżywiałam 🤢

witam z Zielonej Góry po 5 godzinach my juz w domu..
meliska slonce ja jem na maxa duuuzo nabialu jogurty serki kefiry mleko ze az sie balam czy skazy bialkowej nie bedzie a zeba nie mamy zadnego 😜