Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Marika dziękuję za życzenia 🙂
Jakie Michaś ma śliczne oczka!!! 🙂

a co do zębów to u Maćka idą chyba dwie dolne trójki. i jest masakra tak go boli, bawi sie, a nagle zaczyna płakać. i jest śmiech przez łzy. na noc dałam mu paracetamol. w dzień też musiałam mu dać. biedaczek 😞

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moje dziecko wstało dzisiaj po 6 😮 i xhyba 8;30 dopiero usnęła...taka jestem zmięta... a poszłam spać 1;30 🤢 w międzyczasie 2 razy sie jeszcze budziła...tak że łeb naparza i nic mi się nie che a spać to już się nie opłaca kłaść... pamiętam ze kiedys była rozmowa na temat wywoływania zdjeć przez internet.to teraz laleczki moje kochane dajcie namiary 😁 ja wywoływałam kiedys w auchan ale teraz coś nie ładne zdjęciarobią i mam ich w nosie.1zł za zdjecie a tu brzydota taka że po oczach daje 😮 ostatnio wywoływałam ponad 100 zdjeć i paskudne były z jakąś kreską na środku bo się papier kończył a jakaś baba z gwarancji,że tego prawie nie widać i ona by sobie zostawiła ( i dalej czeka na moją decyzję czy moze nie będę chciała zwrotu pieniędzy).no kuźwa ja jestem po szkole fotograficznej i NIE KUŹWA NIE ZOSTAWIĘ SOBIE ZDJĘĆ Z KRESKĄ NA ŚRODKU!!!myślałam że wyjebie...aż mi gorąco było. jeszcze wchodzi w dyskusje burak a ja tam z bebzolem stoje albo latam z tymi zdjęciami od punktu do punktu 😠 😠 powiedziałam ze więcej tam nie pójdę 😠 więc prosze o pomoc w doborze dobrego punktu 🙂 z góry dziękuje 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 😉

Ja dziś do rodziców uderzam później do teściów.....małego nastawić na wędrówki..... Później muszę popakowac pampersy chusteczki, obiadki lyzeczki butelki do mam,bo one będą przychodzić po Michalka i do siebie brać moja mama na nogach bo bliziutko a tesciowie będą przyjeżdżać bo że 4 km.....i jeszcze jakieś ciuszki podstawowe jak body dreski a resztę na bieżąco zależnie od pogody....

Ufffff a w poniedziałek do pracy.....jeszcze pazury muszę elegancko odwalic 😉 a co.... 😉 ale to pewnie jak młodego położę wieczorem

Agaa

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Aga już trójki?! Matko my jeszcze nic nie mamy i ani widu ani słychu 😁
Asia u mnie normą jest ostatnio budzenie się między 5.30 a 5.45 🙃 Czasami budzi się o 5 to jeszcze udaję mi się trochę z nią pspać w łóżku, ale dziś 5.45 i wychodzimy... moje siostry mówią, że to jest niepowtarzalny widok widzieć mnie o tej porze na nogach i że wstaję pierwsza 😎 😁
U mnie dziś od rana błękit na niebie, teraz trochę chmur, mam nadzieję, że utrzyma sięładna pogoda.

• Mamusie
hej kochane!!! mój mały dziś wstał też o 5 ale jeszcze dociągnęłam z nim w łóżku trochę i o 10 ma drugą drzemkę już śpi 1,5 godz to nie wiem co na spacerze będzie robił!!! hehe
Agaaaa biedny tej Maciuś twój oby mu szybko wyszły te ząbki!!!
MARIKA kochany ten twój synuś widzę jak się zajada gryzaczkiem siateczkowym !!!
COQ no to faktycznie podziwiam jak ty tak wcześnie wstajesz !!!

• Mamusie
Hello faktycznie pustki my dziś w trasie cały dzień,ale dzień zaliczany do udanych byliśmy też u teściów i teściowej udało się uśpić małego w domu i to bez żadnego krzyku że strony małego,a tego się najbardziej bałam więc może nie będzie tak źle jak wrócę do pracy.....tego się trzymamy 😉
Bo co do jedzenia to mały jest mega ma stałe godziny i menu ułożone na dodatek zjada wszystko więc w tej kwestii nie przewiduje problemu....... 😉 😉 😉

chyba już zmykam pa

• Mamusie
Ja jeszcze pytanie chciałam zadać wiem że mleko 2 wprowadza się stopniowo po jednej,dwóch itd miarkach ale nie wiem jak długo to się przechodzi z 1 na 2???????? Jakie sugestie.....?????? 😉 z góry dzięki 😉

Aaaaaaaaa i nie wiem jak u was ale u mnie bebilon w biedronce potaniał na 39.99 a to niespodzianka 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ja jeszcze pytanie chciałam zadać wiem że mleko 2 wprowadza się stopniowo po jednej,dwóch itd miarkach ale nie wiem jak długo to się przechodzi z 1 na 2???????? Jakie sugestie.....?????? 😉 z góry dzięki 😉

Aaaaaaaaa i nie wiem jak u was ale u mnie bebilon w biedronce potaniał na 39.99 a to niespodzianka 🙂

u nas też tyle kosztuje 🙂 już 3 opakowania za tyle kupiłam 🙂

a co do przechodzenia, to my wcześniej przechodziliśmy z 1 hipoalergicznej na 1 zwykłą i to trwało ok tygodnia, półtora i było wszystko ok. A teraz przechodziliśmy na 2 i też z tydzień. później już mi resztki 1 zostały i dodawałam jedną łyżeczkę aż mi się nie skończyło 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Marika Michałek ma minę jakby ten gryzak w całości chciał wciągnąć 😁 a co on w tym gryzaczku amusia? i co w ogóle można w tym podawać?
A co do zmiany mleka to ja dodawałam co kilka dni o 1 miarkę więcej "2" i w sumie zajęło nam to prawie miesiąc 🤔
Aniqa, Aga buziaczki dla Kalinki i Maciusia w te swędzące dziąsełka 😘 oby szybko te ząbki się przebiły
Holi jak super się Eluś pluska 🙂 też kupiłam Julce takie koło, ale jeszcze nie wypróbowaliśmy 😉

Oficjalnie ogłaszam:
że od wczoraj raczkujemy 🤪 🤪 🤪
że łóżeczko zjechało na sam dół... Jula postanowiła gonić Florka 😉

• Mamusie
dzien dobry 🙂
wchodzę a tu takie zdjecie na tapecie 😮 😮 😮 no ta Julka to brak mi słów jaka ona szybka!!!!stoi,raczkuje no ja jestem w ogólnym szoku 😮 moja dopiero się obróciła raz sama z pleców na brzuch...no ale przynajmniej dłużej będę miała spokój 😁 zacznie Wam się chowanie wszytskiego a i uwaga na kable.moje ciotki synek(z 24.12) ostatnio nogą zawinął w kabel od TV i mało brakowało a by na niego upadł ten TV 🤢 my byliśmy dzisiaj na zakupach na giełdzie w Słomczynie(zapewne nie wiecie gdzie to jest aczkolwiek jest to największa giełda w Europie). kupiłam sobie dpodenki przed kolanko i drugie 3/4 a już nie miałam w czym chodzić bo przeciez wszytsko za małe...i bluzkę jedną,sławne czeszki - RÓŻOWE 😁 od razu mi lepiej! i takie zarąbiaste okulary z białą oprawką 🙂 jak mi ktoś może dzisiaj zdjecie zrobi to wstawię w moich googlach okularach 8) po południu do znajomych w odwiedziny jedziemy 🙂
'....kochaj mnie nieprzytomnie,
jak zapalniczka płomień
jak sucha studnia wode
kochaj mnie namiętnie tak
jakby świat się skończyć miał...'
tak mi chodzi po głowie...

• Mamusie
Dzięki za odp w sprawie mleka 🙂

Julka jest mega,pewnie zaczynię chodzić jak będzie miała 9 miechow moja siostrzenica tak też zaczęła chodzić a pediatra mówiła nie stawiać bo za wcześnie ale ona sama wstawala tak jak Jula w lozeczku tak więc mamusia szykuj się no i oczywiście gratulujemy raczkowania 😘
Meliska a do gryzaka wkładamy jabluszko lub banana 🙂

Elus cudnie pływa zazdraszczamy!!!!!!!!!! No i brawo dla dzielnej mamy bo ja bym się cykala.....niepotrzebnię......pewnie 😉

• Mamusie
jak ja wam zazdroszcze tego plywanka.... u nas za zimno narazie....
co do wc zoraj to bylismy na imieninach tesciowej, na festynie szkoly rodzenia by zobaczyc jakie nam sie maluchy porodzily heheh i u pradziadka Kubusia na wsi na grilu... no i poznow wrocilismy...ale bylo super... u nas akcja piski krzyki gadanie i przedrzeznianie... i chyba cos sie dzieje w buzi... bo pediatra mowila ze widzi ze pojda zaraz no i dzis maruda straszliwa... dalam camilie posmarowalam tez dziasla i chwila spokoju ciekawe na jak dlugo.... u nas narazie pelzanko po pokoju bez wiekszego przemieszczania....powolutku obkrecajac sie....
wow Jula faktycznie mega jest;D
'Eligiuszek w wodzie slicznie ;D
Marika fajny pomysl z tym gryzakiem z siatka a gdzie to kupic mozna?