Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
hej, zagladam na chwilke tylko.
kupiłam fotelik, taki http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-chicco-x-pace-9-18-nowosc-2012-i2514096013.html narazie ok, wczoraj pojechaismy nad morze i chyba nieźle siesprawdza.
dzisiaj bede gadala z opiekunka, aby do mnie przychodzila, zobaczymy co z tego wyjdzie
wczoraj tak sie pozarłam z mężem, ze bylam o krok od spakowaia siebie i Kaliny i pojechania do mamy 🤢 normalnie jest rzeźnia miedzy nami...

i jak aniqa faktycznie Kalinka nie jest mokra ??? mój jak śpi w aucie to zawsze tam gdzie głowa dotyka fotelika to mokra .... 🤢 chociaz klima jest 🤔
ale ja z klima tez ostroznie tak ustawiam min 20-22 stopni bo jak na zew ponad 30 to bez przesady.....to i tak 10 stopni różnicy.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
kupiłam fotelik, taki http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-chicco-x-pace-9-18-nowosc-2012-i2514096013.html narazie ok, wczoraj pojechaismy nad morze i chyba nieźle siesprawdza.
dzisiaj bede gadala z opiekunka, aby do mnie przychodzila, zobaczymy co z tego wyjdzie
wczoraj tak sie pozarłam z mężem, ze bylam o krok od spakowaia siebie i Kaliny i pojechania do mamy 🤢 normalnie jest rzeźnia miedzy nami...

i jak aniqa faktycznie Kalinka nie jest mokra ??? mój jak śpi w aucie to zawsze tam gdzie głowa dotyka fotelika to mokra .... 🤢 chociaz klima jest 🤔
ale ja z klima tez ostroznie tak ustawiam min 20-22 stopni bo jak na zew ponad 30 to bez przesady.....to i tak 10 stopni różnicy.....

fajny ten fotelik
a co do poceniaglowki to my mamy ten sam problem w wozku x-lander, tam jest taka wkladka , na zdjeciu podoba do tego fotelika.... ja podkladam Juliuszkowi pieluszke to wtedy jest lepiej 🙂

a fotelik postanowilismy kupic na zime bo w kombinezonie to juz sie nie zmiescimy do tego malego, ale jak bedziemy kupowac to chyba taki z mocowaniem tylem do kierunku jazdy nadal.

• Mamusie
ehh chloe moze jak bym uwazala mniej to moze bylby zdrowszy;/
aleksandra probowalam linomagu.... o treiderm zapytam narazie na clotrimazolu jestesmy i jakby ciut lepiej
poza tym witam sie wrocilam z pracy i idziemy na spacerek..... buziaczki kochane i wieczorem z komorki sie odezwe 🙂))
marika sudocrem tez probowalam.. super ze mlody mobilny ehhe ale pozniej brakuje tej stacjonarnosci... moj tez zwiedza wszystkie pomieszczenia:P
chloe mam nadzieje ze z pokarmem bedzie jak mowisz bo wieczorem faktycznie duzo a w dzien Sahara;/

• Mamusie
hejka kochane ja dziś w pracy byłam a mały na służbie u babci czyli teściowej powiem wam że jestem miło zaskoczona mały się u nich czuł rewela i nie płakał teściowa zadowolona!!!!
Jutro następny dzień także się zobaczy!!!
Agami oby Kubusiowi już przeszło to odparzenie Chloe fakt ma rację tyle na niego uważasz a chorutek taki!!!!

• Mamusie
agami jak najmniej chusteczek nawilzanych, ale to pewnie juz wiesz... tam sa parabeny i one bardzo podrazniaja skore.
my nie uzywany w ogole tych chusteczek tylko wode i waciki i kremu tez nie, tylko ze my mamy wielorazowe pieluszki. ale nie mielismy jeszcze nigdy czerwonej pupki.

• Mamusie
chloe napisał(a):
agami jak najmniej chusteczek nawilzanych, ale to pewnie juz wiesz... tam sa parabeny i one bardzo podrazniaja skore.
my nie uzywany w ogole tych chusteczek tylko wode i waciki i kremu tez nie, tylko ze my mamy wielorazowe pieluszki. ale nie mielismy jeszcze nigdy czerwonej pupki.

my od urodzenia tylko waciki i woda na chusteczki uczulony wiec ja moze z 12 packew na spacerzach zuzylam a tak to woda

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

no własnie nie, miala sucha glowke, a jechaliśmy ok. godziny. w tym foteliku jakis niby przewiewny material jest i chyba rzeczywiscie dziala

• Mamusie
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

fajny ten fotelik
a co do poceniaglowki to my mamy ten sam problem w wozku x-lander, tam jest taka wkladka , na zdjeciu podoba do tego fotelika.... ja podkladam Juliuszkowi pieluszke to wtedy jest lepiej 🙂

a fotelik postanowilismy kupic na zime bo w kombinezonie to juz sie nie zmiescimy do tego malego, ale jak bedziemy kupowac to chyba taki z mocowaniem tylem do kierunku jazdy nadal.

a bedzie sie zimą tak mieścil jeszcze??? 😮 kalina już teraz nie może porzadnie nozek wyprostowac, ma je ciagle lekko ugiete.
powiem wam, ze fotelikow w sklepie chyba ze 30 rożnych, a z testami tylko 3 sztuki, wie wyboru za duzego nie bylo

• Mamusie
na koniku... dziadek sam zrobil 🙂))

najpier basen a pozniej nowa ciężarówa 🙂

no i pierwsze próby wstawania;D narazie na kolanka 😉)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc0189dd.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/9687/dsc0189dd.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Ufff leze już w łóżku...
Musiałam poprac po wypadzie weekendowym i dom ogarnąć no i siebie lekko odpucowac w sensie pazurki itp.....
U nas wstawanie to też daleko w lesie baa młody nawet sam nie siedzi musi się czegoś podtrzymywać bo inaczej leci .... 🤢 mobilny jest narazie tylko w pozycji poziomej 😉

No Agami faktycznie mały wychuhany....pierwszy raz na zakupach.... 😉 Ja się też do galerii z nim nie rwalam ale już dawno z potrzeby tam byliśmy 😉
a teraz już wszędzie smigamy nawet w restauracji daje rodzicom zjeść co prawda wtedy dostaje chrupka ale coś za coś

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Fajne fotki laski powrzucalyscie 😉
No i Holi witaj w klubie kobieto pracująca 😉 a i zobaczysz mały z babcia szczęśliwy będzie 🙂
Aniqa jak rozmowa z nania????

nie rozmawialam jeszcze, bo jej dzisiaj nie widzialam. jutro bede rozmawiac. jak mi odmowi, to bedzie rzeźnia, nie bede miala komu malej zostawic, a naprawde nie znam nikogo innego, kto by chial sie dzieckiem opiekowac. a nie wyobrazam sobie tez z pracy rezygnowac 😮

• Mamusie
dzień dobry, dobry wieczór 🙂

a my dopiero niedawno dotarliśmy do domu... ale to dłuższa historia 🙂
no więc, moja mama z moim bratem mieli dzisiaj jechać do babci (mama mojej mamy), a babcia mieszka od nas 350km. No i mieli jechać autobusem o 12 od nas. Ok godz 9 przyjeżdża tata z pracy i mówi, że ma dzisiaj wolniejszy dzień i że może ich zawieźć 🙂 no to ja i Maciek też zabraliśmy się odwiedzić babcię 🙂 wyjechaliśmy o 10.30, na miejscu byliśmy o 15. Powrót o 19 i dojechaliśmy na 23.20 🙂 także Maciek ma za sobą całe 700km, no i 9 godzin jazdy jednego dnia 🙃 no i mogę stwierdzić, że jest rewelacyjnym pasażerem 🤪 w pierwszą stronę, zaraz po wyjeździe usnął na 50 minut, potem pobawił się, pogadał, zrobił kupę 😜 zjadł no i znowu usnął na 40 minut 🙂 a w drodze powrotnej to już mega rewelacja, zjadł o 18.40 jeszcze przed wyjazdem. od razu usnął, tak jak na noc. i całą drogę spał 🤪 obudził się jakieś 300 metrów przed domem 🙃 i przyjechaliśmy, dałam mu jeść i usnął 🙂
ale niestety na chwilę 😮 bo jak wróciłam z łazienki to on już stał w łóżeczku... 😮 a za chwilę sobie usiadł, nogi zwisały mu pomiędzy szczebelkami i się rozgadał 🤢 opowiadał jak mu minął dzień 😉 a za trochę dałam mu pić i śpi 😁

• Mamusie
Aniqa to pozamiatane a jeszcze mąż Ci szpilę wbija 🤨 3mam kciuki za wyrozumiałą opiekunkę!
moje dziecko od dzisiaj namiętnie odpycha się łapkami do tyłu i ciągle ląduje na podłodze 🙂 a na dworze na trawie 😁 no i śpi w poprzek łóżka 😮 a gadała dzisiaj jak jeszcze nie słyszałam żeby gadała!no tak fajnie i różne sylaby i próbuje mnie brac na płacz ale ja jestem twartka a nie mientka i sie nie daje 😠 🙃 😁
ostatnio mam loty na zimnego Lecha free z sokiem malinowym 😁 no rozpływam sie...albo zimne karmi albo kawka na zimno z mlekiem...aż bym łykła 😲 🙃 ciekawe kiedy bym usnęła 🤔 hihi i tak długo siedzę 🙂 lecę laseczki 🙂 buziaki