Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marika ja jestem przerażona......i juz mi niedobrze.
Werka wstała dziś po7, przez cały dzień spała 40 min w drodze do Wro. Mam nadzieję że zaraz zaśnie bo ja jestem padnięta. Wczoraj do pierwszej w nocy debatowailismy nad imieniem dla synka - stanęło że będzie Hubert. Ja mówię do brzuszka Hubiś a M...... Bercik 😁
Poza tym M postawił dzis kawę na stoliku kawoym, takim niskim 🥴 Ja nie zauważyłam i Werka oczywiscie kawę wylała, całe szczęście oblała tylko stopy i była w grubych skarpetkach a kawa chwile przedtem stała w kuchni. Wsadziłam jej szybko nogi w wodę, stopy przez jakis czas były trochę zaczerwienione ale teraz na szczęście nie ma juz sladu

• Mamusie
Agami - Kubulek widzę super się na śniegu czuje 🤪

Coq - ja też nie skorzystałam w żaden sposób z weekendu...z resztą dzień jak co dzień 🤢 ...w domu , bez znajomych, bez rozrywki poza domem... 🥴

Wanilia - troszkę Ci jutro "posłodzą" 😉 ...no i dobrze, że z Werką wszystko ok 🙂
A co do spania maluchów to młody miał dzisiaj tylko jedną godzinną drzemkę i od 7 godzin jest na nogach 😮
Już marudził i zasypiał mi na rękach, a po szybkiej kąpieli znowu w niego siły wstąpiły 🤢
Ja już wymiękam 😠

Ulka - ja od dłuższego czasu mam pod górkę ale stwierdziłam, że wyrzucanie tego z siebie i tak mi nie pomaga więc nawet szkoda pisać ... w każdym razie - oby humor wrócił jak najszybciej 😘

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
NovaM Werka własnie zasnęła 🙃 Ja mam w cholerę roboty.....i zero sił 😉

Spokojnie macie dużo gratisowego czasu 😉 Bercik dobre 🙂 🙂 🙂 😉 no i dobrze że maluszek ma wybrane imię 🙂!!!! Hubiś ładniej 😉

Wcale nie jest powiedziane że tak zostanie 😉 Jeszcze trzy m-ce na zmianę decyzji 😜

• Mamusie
A ja bym tą glukozę mogła za Ciebie Wanilia wypić, bo nie wiem co to 🤔 😜
Zapomniałam, ze Ty już na kartonach 😁 myślałam, że mąż w domu to korzystasz i się nie odzywasz.
Imię ładne ...choć Ludwika szkoda ☺️

Nova nic nie mów...ja chyba jak Ty, czasami sobie zadaje pytanie co ja tutaj robię 🤔 🤨 dwa lata jak nie mam z nikim wyjść, czy do kogoś iść 😮

• Mamusie
wanilia napisał(a):
NovaM Werka własnie zasnęła 🙃 Ja mam w cholerę roboty.....i zero sił 😉

Aaaa mój też właśnie odpłynął 🤪 🤪 🤪
Sił też nie mam ... ale oczywiście nie ma co porównywać pani mamci z brzuszkiem do mojego ponad rocznego niewyspania 😉

• Mamusie
jeeeesteeeem 😁

impreza się udała 😁 od 18 do 4.30 trwała 🙂 🙂 🙂 i w momencie kiedy ostatni goście opuścili nasz dom, to poszłam do sypialni, rozebrałam się i do łóżka 😉 bo rano wstałam o 6.50 😉 na 8 w kościele... a jeszcze musiałam po Maćka iść do rodziców

no w końcu było 16 osób, jedzenie bardzo smakowało 😁 a ja kilka nowości zrobiłam, sama po raz pierwszy robiłam 😜

dostaliśmy złotą rybkę w kuli, no i parę jeszcze innych drobiazgów 😁 mąż też swoje prezenty na trzydziechę dostał 🙃

wódki poszło chyba dużooooo, bo 7,5 litra 🤪

a dzisiaj taki dość leniwy dzień, nic mi się nie chciało, no ale tu zabawa z Maćkiem tu coś, na obiedzie u rodziców byliśmy. M. po 15 poszedł do pracy. do 21 dzisiaj jest. zobaczę jak wrażenia jak wróci do domu. dzwonił do mnie niedawno i pozytywnie było 🙂

to teraz czytam co tam naskrobałyście 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

Nova nic nie mów...ja chyba jak Ty, czasami sobie zadaje pytanie co ja tutaj robię 🤔 🤨 dwa lata jak nie mam z nikim wyjść, czy do kogoś iść 😮

🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴
...na serio przerypane uczucie ... a najgorsze jest to, że niby dookoła mam rodzinę ale do tej pory nie miałam z nimi styczności bo mieszkałam za daleko więc jakiejś specjalnej więzi ze sobą nie mamy 🥴
...a do tego mieszkam na wsi, jestem samotną matką, mam dwoje dzieci każde z innym... dalsze wyjaśnienia są raczej zbędne.....................echhh i brak faceta 🤔 🤔 🤔
Nic dodać nic ująć...

• Mamusie
Coq no super, że Jaśminka w końcu na nóżkach na placu zabaw podreptała 😉

Wanilia fajnie, że przeprowadzka może Wam się trochę w czasie rozłożyć, bo to zawsze mniej roboty na raz... a jak wiadomo Ty nie możesz się teraz przepracowywać, musisz o Was dbać 😘 super, że tuż tuż będziecie na trochę większym metrażu 😆

Marika kulig się udał, imprezka po kuligu również - to super! 🙂

Agami świetne zdjęcia w pięknej zimowej scenerii 🙂

NovaM 😘 😘 😘

• Mamusie
Hejo 🙂
Pochwalić na wstępie się muszę... pierwsza pobudka dziś po 5 🤪
Za dnia też lepiej niż u Was... drzemka 3 godz 😜
Ale to jeśli o spanie chodzi, bo ogólnie to w moje dziecko dziś szatan wstąpił... zapakowałam nas w samochód i pojechałyśmy do lasu na sanki... moje dziecko chciało tylko na rączkach u mamusi, a dziadek puste sanki ciągał 🤢 nawet z mamą na sankach niet 🤢 a jak wróciłyśmy do domu to w szał jakiś wpadła, nie chciała się nawet rozebrać tylko wiła się po podłodze i po pysku mnie waliła 😮... aż klapsa dałam ☺️ ☺️ ☺️ jak się w takiej sytuacji zachować??????? bo zabieranie rączek i tłumaczenie, że nie można na nic się zdało...
a jeszcze do sklepu po chlebek wstąpiłyśmy i Julka jogurt rozpieprzyła, więc jej go zabrałam... też taka histeria była, że z leżaków mi ją koleżanka zbierała 🤢 niezły charakterek 😮 😮 😮... po tatusiu zapewne 😜
Agami fajny Kubulek w tym śniegu i taki szczęśliwy 🙂 też foty z lasu mam, ale moja taka na nich rozwrzeszczana w większości 🤢 może jutro cosik wrzucę, bo dziś sama z Gwiazdą rządzę, więc mało to realne 😉
Wanilia smacznego 😜 z tego co pamiętam Ulka lubowała się w tym napoju 😁
Ulka, NovaM głowy do góry 🙂 fajne i szkwarne dziołchy jesteście i nic Was nie jest w stanie załamać 🙂
Aga złota rybka 🤪 to ja będę se musiała z nią pogadać 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej przylaczm sie do ekipy samotnie siedzacych w domu-3 rok juz tak koczujemy bez nikogo kto by ru na kawke wpadl 🥴
Nova i ulka 😘
Kubus przeslodki na tym sniegu
Wanilia mi sie imie baaaardzo podoba 🙂
Ja szalu dzisiaj dostaje - dzisiaj malowalismy nasza sypialnie i caly dzien z mala w salonie siedze do tego bedziemy tu spac a jak sie wstawilo lozeczko to ruszyc sie nie mozna-mala sie nudzi i my tez bo tv w sypialni. Adam na jednej sofie ja na przeciwko na drogiej a mala w srodku w lozeczku do tego o 7 rano pobodka bedzie bo chlopaki do pracy a salon mamy z kuchnia wiec na bank nas obudza wrrrrr

• Mamusie
Hej
Mnie tez jakis dolek zlapal,mam nadzieje ze to przez okres i minie szybko
Wiecie co ja nie moge na siebie patrzec,wszedze mam zwaly tluszczu,bebzol ogromny,conajmniej jakbym w siodmym miesiacu ciazy byla, do tego nie ma to jak uslyszec od wlasnego meza " brzuch ci sie wylewa ze spodni,ogarnij sie...":-( masakra,oczywiscie nie gadam z nim,ale wiem ze wygladam jak prosiak juz.jutro odbieram wyniki tarczycy,moze z tego totycie,bo jak nie to ja juz nie wiem.
W dodatku,wiem ze nie ma co porownywac z Nova,ale mimo ze ja mieszkam ciagle w tym samym miejscu,to uswiadomilam sobie ze ja tez nie mam za bardzo z kim sie spotkac:-S bylam umoiwiona w piatek z kumpela,to cos jj wypadlo, no to w sobote mialysmy sie spotkac i tez mnie wystawila.mam wrazenie ze wszystkie znajomosci mi sie pourywaly...no itez siedze.ciagle w domu...Boze,jak ja blogoslawie,ze mam prace!!!! Bo bym calkiem sfisiowala

• Mamusie
Meliska nasza mala jak miala 6 m-cy to strasznie wszystkich kilka dni po twarzy bila i nic nie dzialalo na nia, pomogly 2 klapsy 🥴 to byly jedyne klapsy jakie od nas dostala ale dzialaja do dzisiaj, nikogo juz nie udezyla potem. Teraz mamy inny problem-obgryza lozeczko 😞

• Mamusie
Rita napisał(a):
Meliska nasza mala jak miala 6 m-cy to strasznie wszystkich kilka dni po twarzy bila i nic nie dzialalo na nia, pomogly 2 klapsy 🥴 to byly jedyne klapsy jakie od nas dostala ale dzialaja do dzisiaj, nikogo juz nie udezyla potem. Teraz mamy inny problem-obgryza lozeczko 😞

Nasze lozeczko juz dawno obgryzione,brzydko to wyglada.juz sie go nawet nie sprzeda,chyba ze do stolarza,zeby najpierw to zeszlifowal,a potem zalakierowal. Szkoda,bo lozeczko kupilismy dosyc drogie i piekne,ale co to Kaline interesuje;-)

• Mamusie
Rita hmmm problem lozeczka… ja jak dostalam to było na maxa objedzone przez kolegi dzieci ale mój Marcin wziął papier scierny delikatny zeszlifowal , na balkon i pomalowal.. jest lakier specjalny taki dla dzieci nie śmierdzący…. Ja kupowalam w castoramie.. i łóżeczko wyglada jak nowe 🙂 Tobie tez Aniqa polecam takie rozwiązanie… maz maj stolarzem nie jest ale to naprawde mega latwe… sama mu pomagalam 🙂
Co do bicia… u nas problem na topie… leje wszystkich jak leci… mnie mniej bo kilka razy już po laplach ode mnie dostal i odłożyłam do łóżeczka .. wyl 20 minut po czym dal buzi wiec może zrozumial chociaż watpie… bo wszystkich tlucze a najbardziej moja mame bo ona na wszystko mu pozwala wiec tym bardziej on sobie wobec niej pozwala
Aniqa co do wylewania brzucha to u mnie to samo… ale kiedy ja mam isc na silownie basen czy aerobik jak 24/24 jestem z malym;/ a mojemu mowie żeby spojrzał na siebie i jak piwny brzuch straci to ja się za siebie wezme… a wiem ze u niego to nierealne piwo odstawic:P
Nova foteczki Misiaka sliczne… jak on nam wydoroślał… no i lacze się do dola zimowego;/ już do przyjaciółki mówiłam ze ja chyba zapalapalam jakas depresje;(
Meliska u nas tez sanki nie wozek nie… zreszta widac na foto tylko nozki i co gorsza 3 kroki i siada na snieg i wstac nie chce… ale dzis w praku spotkalam pamia z 16 miesiecznym Bablem i ten sam objaw;p a akcja w sklepie….. my mielismy to na Sali zabaw wczoraj… za diabla nie chciał z tamta wyjsc i się ubierac…’/
Wanilka smacznej glukozy… no a tak serio to gratki mieszkania… dopiero kompa dorwalam i nadrobilam ze się wyprowadzasz…. Suuuuuper 🙂))
Fajnie aaagaaa ze Macius tak biega 🙂)) a tak się martwilas ze z ta nozka to będzie nie tak a widzisz jak chłopak ladnie wystartowal;DDD no i fajnie ze parapetowa udana…. Rzuc jakimis przepisami 😉) no i foto 🙂) a PS. Co do rybki w kuli.. u nas była rybka pozniej dwie a teraz mamy 100 litrow akwarium:P
Marika ale kuligu zazdraszczam;p pamiętam jak babcia zyla a dziadek nie chorowal to były czasy… kiełbaski na ognichu wojna na sniezki genialne to było…. I tak rodzinnie
Coq Jasmina na placu mega jest;D i mimo ze szaro buro jej oczy nadrabiaja wszystko… ona jest cudna;**** a jak zakup rowerka? Dzieki za komenty na FB:P
Nova nie smutaj się…. Wiem ze ci ciezko….ale uwierz mi ktos kto by cie ocenil ze a ze wsi z 2 dzieci to bylby pusty… jak ktos cie pozna to doceni jaka osoba jestes 😉)) z super charakterem piekna mamuska… ja ci zazdroszcze figurki i stylu naprawde…. Znajdziesz swojego „Jerzego” 😉 a sheridan co to? Ja nie pilam nigdy nie widziałam nawet:P
Wanilka super awatar 🙂 a imie Hubert sweetasne 🙂)
Holi a ciebie gdzie znowu wywialo 🙂jak zabki ile macie?
Chloe mega foto na FB to jak mlody karmi się z psiakiem 🙂))
Basienka a ty jestes? Czy mi umknęło:P
Beata dzis wolne od forum? 😉)))
Spanie… eh ja już nie pamiętam jak to się wyspac… mlody uparl się dzis spac z nami a ze spalismy na malym narozniku rodzicow to mój Tylek zwisal z wyra i jestem cala polamana 😞( bo ja go do łóżeczka on ryk…tylko na rekach Ew. na poduszcze miękkiej obok;((
Nova pena ten masz jakis niemiecki… wklej foto… i wogole jakie kosemtyki niemieckie masz wklej foto bo by mi maz kupil bo on ostatni tydzień w Berlinie siedzi… i wraca do domu podobo…
Oliwka… ja młodego nie oliw kuje chyba ze chory to pod ta masc pulmex wtedy daje oliwke a tak to zadko go oliwie;p tylko na dwor krem na buzie:P
Co do samotnosci to ja niby mieszkam tu 25 lat ale … jak zaszlam w ciaze wszystko jakos się urwalo i poza przyjaciółkami 2 i 2 kolezankami nie mam nikogo a teraz 3 miesiace spędziłam sama u rodzicow… i tez nie mialam jak wyjsc bo do kogo… moje dziewczyny z poza zg z malym ciezo mi się ruszyc bo auto 5 raz na warsztacie ;/ wiec w domu… sami….
M siedzi w Berlinie ostatni tydzień wiec mam nadzieje ze jak wroci to uda się pogodzic jakos dogadac bo tez nie za ciekawie się miedzy nami zrobilo;( ja z mlodym a on nawet jak jest to go nie ma…i nie jest jak kiedys;(((
Ehhh ale się napisałam…. Znikam spac… zostal mi ostatni tydzień w starej pracy.. tzn w pn w pracy we wtorek Pol dnia szkolenie w srode mam urlop bo na badania z to maja glowa dalej ide i czwartek pozegnanie w pracy z ciastem mimo iż nie zalsuzyli bo to jakie wojny i akcje teraz SA to moje;/ nie pisalam wam i Malo się udzielalam bo mialam meksyk w pracy meksyk w domu a nie chciałam was obarczac moimi problemami…;(mam nadzieje ze to niedlugo wszystko jakos się ulozy….
Sorka za bledy w calosci tekstu ale pisze po ciemku z lapka… nie chce obudzic malego…a w dzien on mi nie daje na kompa usiąść wiec tylko w kom was podgladam… a na weekendy znowu M się drze ze tylko mamusie i mamusie;(((
Dobranoc;****