Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas ostatnio pobudka bez mleka, ale dziś musiało być... 80 ml z jednej łyżeczki zadowoliło 😜
Pam zdrówka dla Konsti 😘 no brak słów na te jej choroby 😞
Wanilia no ja cukier zawsze zdziebko powyżej górnej granicy miałam... glukozę w ciąży 3 razy piłam 🤢 koniec końców skierowanie do poradni cukrzycowej dostałam... dieta i mierzenie cukru... oj ciężko było... tak mi się słodkości chciało ☺️ Myślę, że lekarz zasugeruje dietkę... będziesz musiała o muffinach i ciasteczkach zapomnieć 😜 Jak chcesz to ja Ci te dietki wyślę tylko mi email przypomnij... a ja od Holi dostałam 😉
U nas też ciepło... wczoraj +8'C... odwilż... masakra, bo przedwczoraj w nocy ze 20 cm śniegu napadało i wczoraj po chodnikach normalnie się iść nie dało, a z wózkiem to już wyższa szkoła jazdy 🤢 Także Aga sanki 😉... korzystajcie

• Mamusie
No i po spacerku 🙂
Trochę na sankach reszta na nóżkach 🙂
Teraz najedzony właśnie zasnął 🙂
Oby sporo pospał bo pewnie dzisiaj tylko jedno spanko zaliczy 🤢

Mleko daję tylko i wyłącznie w nocy bo inaczej nie chce nawet na nie patrzeć - Nestle Junior waniliowe 🙂

Wanilia co do firan to wiem o czym piszesz 🤨
Na początku w ogóle miałam nie mieć u siebie karniszy ale później stwierdziłam, że to tak jakoś łyso no i kupiłam...no i jak już firan szukałam to też wielkie oczy na cenę robiłam 😮 Skończyło się na tym, że mam takie "marketowe" gotowe coś koło 15zł za sztukę i jest git 😉

Ależ śnięta dzisiaj jestem 🤢

• Mamusie
A gdzie kupowałas te marketowe? U nas jest jeden tańszy sklep ale mają same żakardowe firany 🥴 No musze coś powiesić bo mi będą ludziska w okna zaglądać....
Meliska podaję @ na prv, dzięki 🙂 Ciekawe że za pierwszym razem cukier wyszedł idealnie 🤔 Julka na sankach rewelacja 🙃 My też się dziś wybieramy póki śnieg jest - żeby mi M nie wypominał tych sanek 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂
U nas ostatnio pobudka bez mleka, ale dziś musiało być... 80 ml z jednej łyżeczki zadowoliło 😜

i Ty to nazywasz mleko ???chyba się nawet dobrze nie zabarwiło na biało 😜 😜 😜 😜

a Jula to sama tak z górki ??? 😮 😮 😮 🤪 🙃

musiało smakować, bo woda była be 😜
ano sama 🤪 to babcia i dziadek tacy pomysłowi... sama bym na to nie wpadła... aż dreszcze miałam na myśl, że ona z tej góry sama pruje... jak z nią zjeżdżałam to nogami hamowałam ☺️ ale widać, że się podoba 🙃
a rękawiczki... chyba musiałabym jej do rączek przyspawać 😜 ściąga i nic nie zrobisz... a ręce czerwone jak raki 🤢

• Mamusie
dzięki dziewczyny mała jest w opłakanym stanie a jaka obręczała 😮 o matko... wisi na mnie non stop co chwile placze ale jak sie tak tuli i wisi na mnie jak małpeczka to takie kochane to jest!!

coq dokładnie tak jak mówisz nie zdążyła iść do żłobka nawet i chora tez mi sie wydaje ze w powietrzy musi coś być albo chwyciła od teściów ale oni niby byli zdrowi osłuchowo ale kaszel nadal mają poza tym w poznaniu spała pod samym cienkim kocykiem i jej nic nie bylo a tu jak slysze tescia ze ona marznie i ze mam jej najlepiej kołdre do łóżka przyspawać żeby się nie odkrywała.. to mnie w dupie żga 🤢

meliska Julka jest mega kozakiem 🤪 NICZEGO SIĘ CHYBA TWOJE DZIECKO NIE BOI 🙃

• Mamusie
dzień dober 🙂
ale śnieg u mnie dosuwa 😮 idę na dwór z dziewuchami bo troche słabszy teraz pada.musze Julkę wymęczyć bo ma za dużo energii jak nie chodzi do przedszkola 😁 zapomniałam Wam napisać wczoraj bo miałam ze zdjeciem wstawić; Julii wypadł pierwszy ząb!!!!!!!!!!!!!!!!
dolna jedynka.zapewne ta co była pierwsza 🙃 aż mi sie popłakała bo sie bałą ze do dentystki będziemy musiały jechać,no i musiałąm sie zabawić w zębową wróżke 😎 śmiechy ale ona się tam spodziewała prawdziwej wróżki!! 🤢 tak więc mamy poerwszego zęba i szczerbatą Julię :P

• Mamusie
marika321 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a my chyba się na spacerek jakiś wybierzemy... tylko nie wiem czy sanki uruchomimy czy wózek...
mąż właśnie pojechał bo robi kurs pierwszej pomocy medycznej...

sanki korzystaj póki się da!!! 😜 😜 😜 😜
bo za rogiem WIOSNA 😎 u nas piękne słonko 😉

u nas też słońce i temperatura na plusie 🙂 teraz już słońca nie ma. aczkolwiek poszliśmy wózkiem i dobrze, bo chwilami to musiałabym nieść sanki tak ludzie ambitnie chodniki poodśnieżali, że kostka na wierzchu 😁

• Mamusie
Meliska no Julka wymiata 😁 z takiej górki i sama... 😉

Wanilia no firany drogi gips... ja na początek na górę to mam pożyczone od mamy 😉 a na dół kupowałam. i kupiłam na Allegro. niedrogo wyszły. i są żakardowe ale gładkie, bez wzorków, z jednym wzrokiem na dole. ale wiadomo to rzecz gustu 🙂 mi się podobają tiulowe, ale mam tu duże okna, na dole mam 10 metrów firanki w dwóch oknach w salonie, do tego 5 metrów w drugim pokoju. i szczerze to nie mam czasu prasować tiulowych firan 😉 a te na mokro mogę rozwiesić i gitara 😜

Asia no jaka Julaaa 😆 a co sobie od zębowej wróżki zażyczyła??? 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Meliska no Julka wymiata 😁 z takiej górki i sama... 😉

Wanilia no firany drogi gips... ja na początek na górę to mam pożyczone od mamy 😉 a na dół kupowałam. i kupiłam na Allegro. niedrogo wyszły. i są żakardowe ale gładkie, bez wzorków, z jednym wzrokiem na dole. ale wiadomo to rzecz gustu 🙂 mi się podobają tiulowe, ale mam tu duże okna, na dole mam 10 metrów firanki w dwóch oknach w salonie, do tego 5 metrów w drugim pokoju. i szczerze to nie mam czasu prasować tiulowych firan 😉 a te na mokro mogę rozwiesić i gitara 😜

Asia no jaka Julaaa 😆 a co sobie od zębowej wróżki zażyczyła??? 😜

no życzyć to sobie zbytnio nie mogła więc jak już powiedziała że całą noc na nią czekała to poszłam i ja sprawdzić co tam zostawiła i oczywiście znalazłam - 2zł :P wróżka bankrut wiec moze jakąś książeczkę po wypłacie kupi... 🙃

• Mamusie
Asiu piękne te Twoje dziewczyny, na wszystkich zdjęciach takie usmiechnięte 🙃 Utraty pierwszego ząbka gratuluję 🙂
Aaagaaa ja pisałam o takich tanich, gotowych firanach zakardowych - jak mam kupic takie to będę szukac w lumpeksie 😉
Ale to moje dziecko się żarte ostatnio zrobiło - myslałam ze mam zupkę na dwa dni a nic nie zostało 😮

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Asiu piękne te Twoje dziewczyny, na wszystkich zdjęciach takie usmiechnięte 🙃 Utraty pierwszego ząbka gratuluję 🙂
Aaagaaa ja pisałam o takich tanich, gotowych firanach zakardowych - jak mam kupic takie to będę szukac w lumpeksie 😉
Ale to moje dziecko się żarte ostatnio zrobiło - myslałam ze mam zupkę na dwa dni a nic nie zostało 😮

a my dzisiaj na obiedzie u babci byliśmy 😜 znaczy mojej mamy, bo dzisiaj mało lekcji miała i się spotkaliśmy jak z Maćkiem na spacerze byliśmy. i ten mój mały głodomor wtrąbił cały talerz rosołku z makaronem, 2 pierogi z mięsem i jeszcze pół banana gdzieś zmieścił 😮