Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Puszczam wodę do wanny a Misio przychodzi z fridą..... 😮 🤔wszystko było by spoko ale przed wejściem do łazienki ją umylam i zostawiłam w kuchni na blacie koło zlewu..... 😮 🤢 mega zdziwko......więc wzięłam mu tą fride i odniosłam w to samo miejsce....a ten tup tup....i na paluszki oczywiście jeszcze nie widzi co na blacie bo za malutki....i ją sobie jeszcze raz wziął...... 😮 nie daleko obok leżał nóż 😞 😮 masakra jak te dzieci szybko rosną nie przyszło mi do głowy że dostanie do blatu...... 🤢na szczęście nic się nie stało......ale chyba mam za małą wyobraźnię.......

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
...fakt przy dzieciach trzeba mieć wyobraźnie kosmiczną!!!!! jeszcze wieele razy przyprawią nas o zawał serca !
Adam Majcie usypia ale chyba bez skutku bo słyszę stukanie klockami 🤢 a ja zajadam się rybką zapiekaną z brokułami i serem 😆 mam pytanko-jak można tyle żreć co ja i nie tyć??????? 🤔

• Mamusie
Marika to nie za mała wyobraźnia, nie zdołamy wszystkiego skontorlować, o wszystkim pamiętać i wszystkiego przewidzieć. Ja też zauważyłam jak Jaśmina wszystko ściąga ze stołu więc uważam co gdzie kładę...ale raz myłam naczynia, a ona do mnie mówi "ta ta" odwracam się trzyma nóż 😮 🤢 Tyle szczęście, że wiedziała, że to coś zakazanego i zaraz chciała mi dać.

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane nam dziś dzień nawet zleciał u teściów byłam od 14 do 18.30 żebym sama w domku nie siedziała z małym!!! jojcał tam i nie chciał spać iść 3 raz z rzędu drugi raz!!!
Budzi się o 5.40 i idzie spać na pierwszą drzemkę przed 11 na 30 min ostatnio i do wieczora już nie śpi!!!
Chloe mówisz że zgaga cię męczy ojjjjj!!!!!Pewnie że na pewno was odwiedzimy najpierw zakupy w fashion house a potem kawka u ciebie!!A powiedz mi na jakim wy etapie budowy jesteście!!!
Aniqa wiem że to ty pisałaś że brat ma taki sam domek jak ja!!!!Nie pomyliłam się!!!A może poprosiła byś brata o przesłanie mi kilku fotek domku z zewnątrz i w środku hmmm bo fakt Gdańsk troszku daleko!!
Wanilka a zapomniałam zapytać jak się mieszka na nowym mieszkanku???
Rita i Beatka ja też lubię bardzo zwierzątka ale jakoś nie wyobrażam sobie jak byś my mieli mieć albo królika albo świnkę heheh może jeszcze nie czas!!!!

jak bede u mamy, to podejde i cykne kilka, bo to po drugiej str ulicy

• Mamusie
Marika no u nas już dawno Maciek sięga do blatu, do stołu. Z brzegu nic nie może stać. na stole wszystko na środku stoi, a na blacie jak najdalej.
a jak pije z tego swojego kubeczka to często potem odstawia go na stół 🙂

ooo, właśnie się obudził i płacze... dawno tak nie było... więc chyba ciężka noc przed nami. M. poszedł do niego...

• Mamusie
a ja dzisiaj rozliczalam pit i zupelnie zapomnialam, ze przysluguje mi odliczenie na dziecko, a tu zwrotu mi wyszlo 1120zł , jupiiiii!!! nie liczylam na to, wiec mamusia pojedzie i ładne staniki sobie kupi, bo cycki mam teraz mniejsze nic przed ciaza 😮 miseczka B mi sie zrobila, a bylo C
cos jeszcze chcialam pisac....
a wiem, Kalina sie dzisiaj piwem oblala, jak w kombinezon byla ubrana 😠 M nie dopil wczoraj i zostawil na szafce, wiec Kalina przed wyjsciem postanowila sie poczestowac 😮
od 1 marca podpisuje umowe z niania

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
a ja dzisiaj rozliczalam pit i zupelnie zapomnialam, ze przysluguje mi odliczenie na dziecko, a tu zwrotu mi wyszlo 1120zł , jupiiiii!!!

ja też o tym zapomniałam!!! i teraz bardzo mnie to ucieszyło 🙂 🙂 🙂

dzięki za dobrą wiadomość na koniec dnia 😘

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aga to Twój M się u nas też się rozlicza???

Zmykam dobranoc 😉

tutaj się rozlicza tylko z dochodu wolnego od podatku, czyli z dochodów za granicą. ale PIT musi złożyć, tyle że jakiś załącznik jeszcze trzeba uzupełnić. i wychodzi 0,00zł podatku.
z racji że w firmie w Poznaniu zatrudniony był. PIT od pracodawcy już jest.

na dniach trzeba by się rozliczyć, bo potem się się zapomni. w zeszłym roku chyba 2 dni przed 😉

a tak to nam zwrócą tyle ile na dziecko 🙂

• Mamusie
Widzę że się finansowo korzystne wieści po forum kręcą - może i mnie coś skapnie? 😜 A za PITA fakt, trzeba się zabrać. Tyle że u mnie ustalone że cała dodatkowa kasa na subkoncie ląduje i w bloczki pójdzie - tak więc ja nie poszaleję 😉
Wekronika przespała ładnie noc - u siebie w łóżeczku 🙃 Mam nadzieję że to oznacza że cokolwiek ją męczyło to odpuszcza