Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobry wieczer 😉
Aga super,ze Maciek juz bez gipsu 🙂
Pam wspolczuje i mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do siebie
U mnie Sarah zaczyna terroryzowanie. W dzien spi po 5 min a potem zabawa i placz i tak na zmiane. nie mam czasu nawet na siku:/ W Pl czas szybko zlecial 😞
Dobranoc i moze do jutra

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie:* u mnie nie najlepiej mój torbiel nerki, który ma już ponad 6cm 😞 dał znać o sobie i ten ból co miałam ostatnio to nie ból brzucha ale całego układu moczowego. Wzięłam tabletkę, po której mi przeszło, ale potem odczuwałam ból przy każdym oddawaniu moczu a co najgorsze zaczęłam oddawać mocz z wielką zawartością krwi + wysoka temperatura. Ogólna diagnoza zapalenie nerki i jak po lekach mi nie minie to czeka mnie szpital. do tego skierowanie do onkologa na biopsje. Na jakiś czas muszę przestać karmić małego z piersi, ale staram się na bieżąco ściągać mleko, by utrzymać laktację. Boję się tylko, że nie będzie potem wiedział jak ssać z piersi 😞 Sorry, ze Wam się tak wyżalam, ale nie mam z kim o tym porozmawiać.

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Witajcie:* u mnie nie najlepiej mój torbiel nerki, który ma już ponad 6cm 😞 dał znać o sobie i ten ból co miałam ostatnio to nie ból brzucha ale całego układu moczowego. Wzięłam tabletkę, po której mi przeszło, ale potem odczuwałam ból przy każdym oddawaniu moczu a co najgorsze zaczęłam oddawać mocz z wielką zawartością krwi + wysoka temperatura. Ogólna diagnoza zapalenie nerki i jak po lekach mi nie minie to czeka mnie szpital. do tego skierowanie do onkologa na biopsje. Na jakiś czas muszę przestać karmić małego z piersi, ale staram się na bieżąco ściągać mleko, by utrzymać laktację. Boję się tylko, że nie będzie potem wiedział jak ssać z piersi 😞 Sorry, ze Wam się tak wyżalam, ale nie mam z kim o tym porozmawiać.

Kasiu trzymam kciuki, aby pzeszlo Ci bez wizyty w szpitalu. a mały bedzie pamiętał, nie martw się 😘

• Mamusie
Witam, wlasnie nadrobilam zaleglosci:-)

U nas jak narazie nie najgorzej, maly czasam niespokojny, ale mysle i obawiam sie, ze zaczynaja mu rosnac zabki, bo ma czerwone i lekko spuchniete, ciagle gryzie rece nawet po karmieniu i sie slini, a jak mu posmarowalam je zelem przeciwbolowym to widac bylo, ze mu ulzylo...

Bylam dzisiaj u dentysty na kontroli i mam trzy ubytki, jeden juz wyleczony i kamien tez usuniety, wiec ogolnie nie jest zle jak na druga ciaze i stan zebow 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a bez gipsu do piątku tylko. ale ja tam myślę, że lepiej nawet 2 miesiące dłużej pocierpieć a żeby wszystko było dobrze. no i jeszcze ten zabieg 3 kwietnia a po nim 3 tygodnie gipsu

Super, ze mu zdjeli i ze jest lepiej, to teraz sobie pofika pare dni 😁 A jaki bedzie mial zabieg?

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):

Jak wiesz, od tego jestesmy zebys sie mogla nam wyzalic 🙂
Trzymam kciuki zebys szybko wrocila do zdrowia, a z nerkami nie ma zartow, wiec lepiej nie unikac szpitala jesli bedzie koniecznosc. Bedzie dobrze, buziak do ciebie leci 😘

• Mamusie
dorianna napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a bez gipsu do piątku tylko. ale ja tam myślę, że lepiej nawet 2 miesiące dłużej pocierpieć a żeby wszystko było dobrze. no i jeszcze ten zabieg 3 kwietnia a po nim 3 tygodnie gipsu

Super, ze mu zdjeli i ze jest lepiej, to teraz sobie pofika pare dni 😁 A jaki bedzie mial zabieg?

będzie miał nadcinane ścięgno Achillesa 😞

• Mamusie
hello 🙂
Mili przespała z 6,5 godziny tak do 5 z minutami 🙂zjadła i zaraz usnęła.wstała ok 7;30 zjadła i po długim gadaniu troche ze mną i z łóżeczkiem znowu usnęła o 9 🙂 matka wyrodna na necie juz siedzi ☺️ dzisiaj plan zarzadzić stertą ciuchów do prasowania 🤢 no ale nie unikne a na strychu jeszcze kolejna sterta ciuszków małej....eh... nie chce zapeszać ale mój Ł. się stara 🙃 po kolejnych akcjach których Wam oszczędziłam jakoś tak teraz lepiej jest...boję się ze to ulotne ale troche się cieszę....ja już zwariowałam na punkcie alkoholu...nawet jak nie pije to ja w jego oczach widzę alkohol....jestem chyba bardziej chora niż on 😮
jak mała tak długo nie je w nocy to teraz mnie piersi bolą jak dotykam.niby są opróżnione ale bolą.czy Was też bolą?? nie widze zeby sie zastój zrobił czy co bo pokarm mała pije więc nie wiem o co kaman...

• Mamusie
słoneczko witamy 🙂
kasiunia musisz jakoś dać radę...trzymam kciuki zeby sie obeszło bez szpitala.
wanilia apropo psa - mój zaginął i się nie znalazł i jak tak przeczytałam co Twój wyrabia to mi sie mój przypomina jak mi sikał na podłogę 😮 do tej pory mam deski na korytarzu pociemniałe... ale był taki słodziaśny...szlak go trafił i psa nie ma...oj....
doriana a twój mały jak sobie daje radę?? w kwietniu o ile dobrze pamiętam operacja tak? bierzecie jakieś leki teraz??z takim maluchem podawanie leków musi być nie łatwe...

• Mamusie
dzien dobry,
mała juz cos chrzaka więc mam tylko chwilę 😉
Holi32 to czekamy na wynik, dobre miałas sniadanko 😜
Kasiunia będzie dobrze i walcz dalej o laktacje, niejedna juz by sie poddała więc oklask 😘
I mam pytanie na dziś : czy Wasze dzieci tez przestały tolerować jak je ktoś obcy bierze na ręce>? Jak była moja siostra to myslałam że Weronika poprostu marudna jest i dlatego płacze u niej na rękach ale okazało się że siostra M też nie może jej nosić bo od razu ryk i uspokaja się dopiero u mamy.

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hello 🙂
jak mała tak długo nie je w nocy to teraz mnie piersi bolą jak dotykam.niby są opróżnione ale bolą.czy Was też bolą?? nie widze zeby sie zastój zrobił czy co bo pokarm mała pije więc nie wiem o co kaman...

Ja mam przerwę nocną nawet 9h i piersi nabrzmiale ale nie bolą

• Mamusie
Heje mamuśki...

Kasiunia musi byc dobrze!!!!
Holi wspolczuje picia lukru
Asia...tylko poradnia bo jak mowisz szczescie twe ulotne... 😞
Bolących piersi nie mam.... moga to być zmiany mastopatyczne (przez zmieniające sie hormony)
Wanilia- Emma tak samo... nie lgnie do ''nieznajomych'' i dobrze 😜...choć nie wiem co bedzie jak zobaczy tatusia po 4 miesiacach nieobecnosci... 🤔

Guginki od 0600 obudzone.. ale leżałysmy i sobie gadałyśmy z Guginka do 0730 🙂
Guga już lepiej ale rozsadek nakazuje badania...

W kołobrzegu pada leje... nici ze spaceru... nuuuuuuuuuuuuuuudy