Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
marika321 napisał(a):
aga ślicznie 😘 😘 😘 🙂

dzięki 😘

tylko nie wiem czemu takie małe... nie wiem jak mam zrobić, żeby większe było... 🤢

dołączam się... kwitniesz mamusiu 🙂
na imageshack musisz zmienić rozmiar

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
dorianna napisał(a):
A i mam pytanko: jakiej firmy mleko dajecie swoim maluchom?

ja od poczatku daje Nan Pro 1.
a wlasnie, można juz dawac sok jablkowy? może byc taki zwykly fortuny np. i rozcieńczony pol na pol z woda? czy jakis inny sposób sie stosuje bo nie wiem 🙂

na początek to chyba jednak z tych przeznaczonych dla niemowląt, ja może jakaś przewrażliwiona jestem, ale masz pewność, że jak piszą, że bez cukru to go tam faktycznie nie ma, już bym chyba wolała samodzielnie kompot zrobić

no ja podobnie przewrazliwiona i od tych niemowlecych bym zaczela, choc mysle ze u mnie i tak woda bedzie rzadzic 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
dorianna napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
dorianna napisał(a):

Basienka no ja wlasnie skonczylam odciagac i tak sobie zapisuje ile mam z calego dnia, no i dzisiaj 830 ml, a tak srednio to mam 800 😆 A jak u ciebie?

Ja sciagam jakies 4 razy w ciagu dnia (3 razy w pracy i raz przed noca) to mi wychodzi jakies 600 ml. Oprocz tego jeszcze go karmie piersia normalnie (rano, jak wracam z pracy i przed snem) 🙂

To widze, ze bedzie podobnie co u mnie z tym, ze ty te 200 to pewnie dasz jej w cycu 🤪
Wiec nie jest zle 🙂

A ja miałam pytac - dlaczego całe mleko odciągasz?

Sciagam, bo moj maly zaczal sie denerwowac i plakac przy cycu jak tylko przestawalo mu mocno leciec i musial troche sie wysilic, zeby polecialo, wiec nie mialam na niego sily i zaczelam dawac mu z butli i tak jest dobrze, maly nie domaga sie piersi wogole, wiec mu nie chce mieszac i daje tylko butle, a stalo sie tak dlatego, bo czasami jak go z kims zostawialam to dostawal butle i mu sie to bardziej podoba, a mi to nie przeszkadza, wazne ze sie najada i jest zadowolony 🙂 Czasami musze mu dac jedna butle modyfikowanego, ale w wiekszosci tylko moje 😆

Dzieki za odp co do rodzaju mleka, bo ja sie zastanawiam nad Bebiko, bo do teraz kupowalam Nan, ale ono jest 4 zl drozsze, wiec zobacze czy mu bedzie pasowalo to. A ktoras dawala juz to mleko? I czy dziecko dobrze je przyjmowalo?

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A Kasiunia nie odezwala sie! Ciekawe jak wynik testu 🤔

A my sie cieszymy, bo wybory prezydenckie wygral Hollande we Francji a dla imigrantow to lepiej 🙃

A ja tez wlasnie sie nad nia zastanawialam... Cos sie nie odzywa...

• Mamusie
dorianna napisał(a):
wanilia napisał(a):
dorianna napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
dorianna napisał(a):

Basienka no ja wlasnie skonczylam odciagac i tak sobie zapisuje ile mam z calego dnia, no i dzisiaj 830 ml, a tak srednio to mam 800 😆 A jak u ciebie?

Ja sciagam jakies 4 razy w ciagu dnia (3 razy w pracy i raz przed noca) to mi wychodzi jakies 600 ml. Oprocz tego jeszcze go karmie piersia normalnie (rano, jak wracam z pracy i przed snem) 🙂

To widze, ze bedzie podobnie co u mnie z tym, ze ty te 200 to pewnie dasz jej w cycu 🤪
Wiec nie jest zle 🙂

Sciagam, bo moj maly zaczal sie denerwowac i plakac przy cycu jak tylko przestawalo mu mocno leciec i musial troche sie wysilic, zeby polecialo, wiec nie mialam na niego sily i zaczelam dawac mu z butli i tak jest dobrze, maly nie domaga sie piersi wogole, wiec mu nie chce mieszac i daje tylko butle, a stalo sie tak dlatego, bo czasami jak go z kims zostawialam to dostawal butle i mu sie to bardziej podoba, a mi to nie przeszkadza, wazne ze sie najada i jest zadowolony 🙂 Czasami musze mu dac jedna butle modyfikowanego, ale w wiekszosci tylko moje 😆

Dzieki za odp co do rodzaju mleka, bo ja sie zastanawiam nad Bebiko, bo do teraz kupowalam Nan, ale ono jest 4 zl drozsze, wiec zobacze czy mu bedzie pasowalo to. A ktoras dawala juz to mleko? I czy dziecko dobrze je przyjmowalo?

chyba Agami daje Bebiko i zadowolona... jeśli coś nie mieszam

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

A my sie cieszymy, bo wybory prezydenckie wygral Hollande we Francji a dla imigrantow to lepiej 🙃

to chyba tylko Wy 😜 bo ja oglądam właśnie oglądam tvn24 i większość Francuzów robi buuuuuu 😞

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):

to chyba tylko Wy 😜 bo ja oglądam właśnie oglądam tvn24 i większość Francuzów robi buuuuuu 😞

haha to jakies 48% robi buuuu co na Sarko glosowalo 🙃

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A mleko daje Guigoz produkcja Nestle.
W Polsce go nie ma chyba, wiec nie wiem co Yasmince bede dawac bo przeciez 20 puszek nie bede ze soba wiozla 😮 W dupe jeza z tym karminiem mlekiem szcztucznym 🤨

ja bym próbowała na Twoim miejscu jakieś mleko w Polsce i najlepiej postaw na tą samą markę i w Polsce to jest chyba Nan... być może to nawet jest to samo mleko... jak czasem jeżdżę do mojej sis ( Hiszpania ) to przekonałam się już niejednokrotnie, że produkty tej samej firmy mają różne nazwy ( np. Pampers - Dodot, Elseve - Elvive ), a w środku towar identycznej konsystencji, zapachu, jej dodoty mają identyczne wykończenia łącznie z tymi zwierzaczkami na przedzie, chusteczki identiko pachną, a opakowanie zew już całkiem inne chyba fioletowe, bo nasze zielone

• Mamusie
dorianna napisał(a):
wanilia napisał(a):
dorianna napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
dorianna napisał(a):

Wiec nie jest zle 🙂

ja dawalam bebiko i jest spoko teraz juz cyc jest bo juz po rezonansie ale to bylo jedyne mleko po jakim nie wymiotowal i pil ...
coq a moze niech mama ci kupi polskie bebiko lub benilon i wysle i zobaczysz czy pije... nie bedziesz bez sensu tachac tego....

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
W Polsce go nie ma chyba, wiec nie wiem co Yasmince bede dawac bo przeciez 20 puszek nie bede ze soba wiozla 😮 W dupe jeza z tym karminiem mlekiem szcztucznym 🤨

ja bym próbowała na Twoim miejscu jakieś mleko w Polsce i najlepiej postaw na tą samą markę i w Polsce to jest chyba Nan... być może to nawet jest to samo mleko... jak czasem jeżdżę do mojej sis ( Hiszpania ) to przekonałam się już niejednokrotnie, że produkty tej samej firmy mają różne nazwy ( np. Pampers - Dodot, Elseve - Elvive ), a w środku towar identycznej konsystencji, zapachu, jej dodoty mają identyczne wykończenia łącznie z tymi zwierzaczkami na przedzie, chusteczki identiko pachną, a opakowanie zew już całkiem inne chyba fioletowe, bo nasze zielone

I chyba tak zrobie, bo nawet ekonomicznie dobrze na tym wyjde 😜 tu za puszke 15 euro musze dac. Dzieki za podpowiedz Meliska 🙂

• Mamusie
Dorianna co do zmiany mleka, to mi pediatra mówiła, że nie powinno się dziecku zmieniać mleka. jak pije jedno i nie ma po nim uczulenia etc to bezpodstawnie nie powinno się dziecku zmieniać, bo wtedy robi mu się rewolucję w żołądku i w ogóle w układzie pokarmowym.
a chodziło o to, że używałam Bebilonu HA i Maciek miał wzdęcia i kupiłam Bebilon przeciw wzdęciom jedną puszkę i użyłam, ale potem powróciłam do Bebilonu HA. I ona mi powiedziała, że jak już wzięłam Bebilon przeciw wzdęciom to powinnam go używać, a nie zmieniać.

• Mamusie
dziewczyny, a tak zmieniając temat to kiedy zamierzacie rozejrzeć się za fotelikiem samochodowym tym większym 9-18 czy 9-36kg...
bo Maćkowi to tak średnio wygodnie w tym małym. ale dopóki jeszcze nie siedzi to na pewno nie kupię tego następnego. ale myślę, że jeszcze max 2 miesiące...

• Mamusie
aaagaaa focia cudna a ty super wygladasz... jakie wy wszystkie zadbane ja nadal jak czarownica wygladam....
holi szalejesz widze.. ja sie boje jesc jeszcze wszystkiego a tu prosze kompot ze sliwek;D ja swojemu sie sok jablkowy jeszcze nie odwazylam dac ani zupek po 5 z miesem jeszcze nie ruszamy... dzis pierwszy raz ja zjadlam surówke z kapusty mlodej i sie boje co bedzie w nocy i jutro...
coq my tez sie cieszymy ze nie sarko wygral bo sie robila merkelandia powoli i imperium fr-de 😉
no co do spotkania to ja zapraszam mamusie jak bedziecie w okolicy to ja baaaardzo chetnie...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dziewczyny, a tak zmieniając temat to kiedy zamierzacie rozejrzeć się za fotelikiem samochodowym tym większym 9-18 czy 9-36kg...
bo Maćkowi to tak średnio wygodnie w tym małym. ale dopóki jeszcze nie siedzi to na pewno nie kupię tego następnego. ale myślę, że jeszcze max 2 miesiące...

my kupujemy juz... bo jedziemy w czerwcu nad morze... a on juz 8 kg pewno ma.. a z tego fotelika wystaja mu nozki juz.. a on tylem do kierunku jazdy wiec nie wyobrazam sobie by 6 godzin tak jechal skulony.... a sa fajne foteliki te powyzej 9 ktore maja wkladke jeszcze taka i rozkladaja sie do pozycji lezacej... maja taka funkcje....nie pamietam teraz nazwy ale jak kupie to ci powiem jak chcesz 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
moja pije Bebilon aaagaaa :-* agami :-* fajnie ze dziewczyny sie widzialyscie.. ja Wielkopolska Poznan wiec tez nikogo obok czekam az guga przyjedzie do mnie 🙂 albo ja jak pojade nad morze to do niej! ide spac Dobranoc :-*

pam my sie wybieramy latem do zoo hehehe to moze sie uda na spacer jakis spiknac 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):

I chyba tak zrobie, bo nawet ekonomicznie dobrze na tym wyjde 😜 tu za puszke 15 euro musze dac. Dzieki za podpowiedz Meliska 🙂

o widzisz to tym bardziej nan niech ci w pl kupia i wysla i jedno tansze jakies bebilon czy bebiko i zobaczysz co sie dziac bedzie 🙂)) a pewno bedzie gucio... a jak mama ci nie wysle to ja moge:P kapuste ci chcialam slac to i mleko moge;p

• Mamusie
agami napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

my kupujemy juz... bo jedziemy w czerwcu nad morze... a on juz 8 kg pewno ma.. a z tego fotelika wystaja mu nozki juz.. a on tylem do kierunku jazdy wiec nie wyobrazam sobie by 6 godzin tak jechal skulony.... a sa fajne foteliki te powyzej 9 ktore maja wkladke jeszcze taka i rozkladaja sie do pozycji lezacej... maja taka funkcje....nie pamietam teraz nazwy ale jak kupie to ci powiem jak chcesz 🙂

właśnie ja też się zastanawiam czy by już nie kupić, żeby w razie czego już był i czekał na właściwy moment

• Mamusie
agami napisał(a):
aaagaaa focia cudna a ty super wygladasz... jakie wy wszystkie zadbane ja nadal jak czarownica wygladam....
holi szalejesz widze.. ja sie boje jesc jeszcze wszystkiego a tu prosze kompot ze sliwek;D ja swojemu sie sok jablkowy jeszcze nie odwazylam dac ani zupek po 5 z miesem jeszcze nie ruszamy... dzis pierwszy raz ja zjadlam surówke z kapusty mlodej i sie boje co bedzie w nocy i jutro...
coq my tez sie cieszymy ze nie sarko wygral bo sie robila merkelandia powoli i imperium fr-de 😉
no co do spotkania to ja zapraszam mamusie jak bedziecie w okolicy to ja baaaardzo chetnie...

no teraz moze byc merkoHolandia 😜 😁
Ja tez jak czarwnica wygladam Agami 😎 ale co tam za ta kase co tu wydam za zwykle obciecie wlosow w Polsce bede miala ciecie w dobrym salonie, albo ciecie i farbowanie! wiec unikam lustra 😎

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):

no teraz moze byc merkoHolandia 😜 😁
Ja tez jak czarwnica wygladam Agami 😎 ale co tam za ta kase co tu wydam za zwykle obciecie wlosow w Polsce bede miala ciecie w dobrym salonie, albo ciecie i farbowanie! wiec unikam lustra 😎

a ja ani fryzjer kosmetyczka dawno temu z ciuchow hmmm wyroslam po ciazy delikatnie mowiac mimo ze waze tyle samo...to spodnie i koszule ciasne... no i chodze jak łachudra.... az sobie maz w koncu jakas znajdzie bo jak czarownica wygladam tylko miotły brak...