Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie

Coq,u nas tez rozne minki na czasie,od wczoraj np marszczy nos, przy tym robi dziubek i oczka zamyka. SmiesNie to wyglada. A co do ryczenia jak lew to my to od jazkiegos czasu juz przerabiamy,najgorzej jak w nocy jej sie zachce:-/ umarlego moze obudzic wtedy
A kalina nie spi poplakuje i w kolko gada "nie nie nie nie...." w lozeczku....wyjatkowo dzisiaj zrobila sobie druga drzemke od 17.30 do 19 i teraz mam skutki

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no jeszcze brakuje paru szczegółów ale już prawie jest - MOJA KUCHNIA!!!

jakość zdjęć średnia. no ale coś widać 🙂

zmywarka będzie zabudowana jeszcze, szuflady chwilowo wyjęte.

widać drzwi do spiżarni, obok lodówki będzie jeszcze taka półka z odkrytymi półkami

a to widok z wejścia do kuchni, przy grzejniku będzie mały stolik z krzesłami, najprawdopodobniej okrągły

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Jaśmina w końcu mi usnęła 🙂

Aga bardzo ładną będziesz miała kuchnię!! 🙂 Teraz tylko, żeby same pyszności Ci się w niej gotowały 😉

dzięki 🙂 no teraz trochę się zapuściłam z gotowaniem, bo mama na dole i jakoś mi się nie chce 😉 ale mam zamiar to nadrobić 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Coq jakie boskie loczki Jasminka ma 🙂
Aga no cudowna ta Twoja kuchnia... tylko kurze nie pościerane 😜... oj już tak blisko... 🙂
Też ciekawa jestem wiadomości od Pam...
... ale już dziś nie czekam... idę nynać... dobranoc 🙂

Meliska no w kurzach to jest cały dooooommmmmm 😜 i to sprzątanie mnie przeraża 😮

• Mamusie
hej z wieczora.moje laseczki poszły spać dzisiaj kilka minut po 22 wiec zdycham ja biedna... robiłam dzisiaj zupkę,placki ziemniaczane i ciasteczka kakaowe 😁 placków i zupki było sporo bo teraz obiad robię też dla taty i brata jak mamy nie ma.byłam w gminie,potem pojechałam i kupiłam miecho.zaraz zagotuje szynkę 😁 łopatkę już zmieliłam i będą jutro kotlety mielone.pychota! nie jem kolacji więc mnie ściska na samą myśl 😮 😮 !! normalnie jestem głodna... 🤢 zjem jutro a co...
aga dalej zazdroszczę 🙃 świetnie się poukładałaś w tej kuchni a lodówke masz identiko jak moi rodzice 🙃 jak ja bym sobie teraz zrobiła piekarnik na wysokości i pod zabudowę...będzie Ci się mieszkać luksusowo zajebiście 😁 jeeeeeeeee 🤪 🤪
wiecie a ten pracodawca mój...ja im pilnowałam dzieci..jedną ich dziewczynkę miałam 11h dziennie,urlop oni planowali.teraz mi się przypominaja wszystkie te rzeczy o których chciałam zapomnieć.takie głupoty niby ale taka niesprawiedliwość i w ogóle...na razie udam ze nie słyszałam a jak będzie coś do mnie mówił to naszczekam na niego i niech spierd...!bezczelny typ.a wydawało mi się że jest lepszy od swojej żony.w nosie.jedno drugiego warte 😠 branoc

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
właśnie dostałam smsa od Pammat, że u kardiologa wszystko dobrze i żebym Wam przekazała. Ona napisze jutro 🙂 aaa, i za wizytę zapłaciła 260zł 😮

Ej tam ej tam, za dobre wieści można zapłacić 😜 A tak szczerze to szlag człowieka trafia jak tak sobie pomysli o dzieciach których rodzice naprawde nie mają pieniędzy. I co wtedy? Pół roku czekać na wizytę u specjalisty? No nic, budżet nadszarpnięty ale najważniejsze że Konsti zdrowa 😘 A za lekarza to powinna teraz zwracać ta lekarka co wymyśliła szmery na serduszku 😠
Aaagaa kuchnia widzę dopracowana co do półeczki 🙂 I masz dwa okna więc będzie jaśniutko, super! No i pomarańczowe ściany mi się podobają, w sumie mam u siebie w mojej klitkowej kuchni niewiele jaśniejsze 😉
Ooooo, 7.....ale ta moja dziewczyna punktualna - zaczyna sie przebudzać 😁 Ale i tak zdązyłam nastawić pranie, zmywanie i rybkę na jej obiadek

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
właśnie dostałam smsa od Pammat, że u kardiologa wszystko dobrze i żebym Wam przekazała. Ona napisze jutro 🙂 aaa, i za wizytę zapłaciła 260zł 😮

dziekujemy 🙂 i się bardzo cieszymy : 🤪 🤪 🤪ale tak naprawdę wiadomo było że to anielskie dziecię zdrowe 🙂 😉 😉

• Mamusie
Agaa kuchnia piękna !!!!już widzę jak tam się bedziesz krzątać 😜 😜 😜 sama też bym chciała taki piekarnik do zabudowy praktyczne i ile bezpieczniejsze przy tych naszych bąblach 🙂

szczerze to ja osobiście nie lubię pomarańczowych sciań, ale to łatwo można zmienić 😉 😜 a to tylko kwestia gustu ... 🙂 ale meble piekne!!!!!

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Ależ piękna pogoda u mnie, słońce i 15 stopni, chociaż czuć poranny chłodzik.
My dziś przed 9 z domu wystartowaliśmy, bo w prefekturze mieliśmy spotkanie w sprawie kart męża.

Cieszę się Pammat, że Konstancji serce zdrowe 🙂 A koszty wizyty 😮 dużo sobie życzą!

Za sprzątanie muszę się wziąć, bo to piątek dziś.

• Mamusie
napisałam posta i sie skasował 😠
więc jeszcze raz dzień dobry 🙂
Milenka chora 😞 wcześniej troche gorączki a teraz kaszle i widać ze ją gardło boli...katar też ma..na 11;50 do lekarza idziemy.dzisiaj piąteczek więc i ja powinnam posprzątać ale nie chce mi się szczerze mówiąc.cały tydziń siedzę w domu i po prostu mi się nie chce... nie wiadomo czy mame na ndz wypuszcza.robią jej te badania a wczoraj mówiła ze biopsję jej maja zrobić 😮 niby nic jej nie podają a biopsja to przecież takie martwiące...oczywiście wierzę że będzie dobrze 🙂

• Mamusie
Werka śpi od godziny, ja niestety z nią przykimałam... 🤔 Cale szczęście obudziłam się szybciej niż ona i zdążyłam się do gina wyszykować - bo z Młodą na chodzie byłoby ciężko 😁 I tak sobie pomyślałam: co to będzie potem, jak już brzuch będzie przeszkadzał? Pamietacie ile czasu wyszykowanie się na wzytę zajmuje z bębnem z przodu? 😮

• Mamusie
To nam sie kolejne dziecko pochorowało 😲 Zdrówka dla Milenki, pewnie jej Julka dziadostwo sprzedała....Biopsja faktycznie brzmi poważnie ale niekoniecznie musi coś wykazać. Biedna Aniqa tez dni odlicza do swoich wyników..Ale zauwazyłyście że u nas wszystkie strachy kończą się dobrze? A trochę ich już było. Nawet moja teściowa która miała operację jak w ciązy byłam wykaraskała się z nowotworu płuc i kontrole bardzo ładnie wychodzą. Tak więc uszy do góry 😘

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
pamiętamy Wanilia.tylko teraz robi sie rzeczy najpotrzebniejsze a nie malowanie,układanie włosów i malowanie paznokci:P myjesz sie,ubierasz,ogarniasz Werke i wszystko 😁

Wiesz co, włosy układam zawsze i codziennie je musze umyć. Co do malowania....Robiłam wczoraj porządki na półkach w łazience i wyrzuciłam całe mnóstwo przeterminowanych kosmetyków których nie używam od dawna z braku czasu. A tak naprawdę czas bym znalazła i postanowiłam uzupełnić braki i trochę znów o siebie zadbac. Dostałam wczoraj 400 zł bonów na święta i postanowiłam w całości wydać je na siebie : w drogerii i perfumerii. Mój ukochany perfum kosztuje 250 zł i końcówkę M mi zbił jakieś 4 m-ce temu więc zaszaleję, a co 🙃

• Mamusie
dzień dobry 🙂

a my już po wizycie u lekarza, temperatura unormowała się i stoi w okolicach 37-37,5. ale kaszel straszny 😞 no i gardło dość mocno zainfekowane, na szczęście na oskrzelach nic nie ma. no i antybiotyk Maciuniek dostał. mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej...

Asia napisz co i jak po wizycie u lekarza. a z mamą to na pewno będzie wszystko dobrze 🙂

Marika dzięki 🙂 a co do koloru ścian, to mojej mamie też się nie podoba. znaczy kolor sam w sobie podoba jej się, ale już nie w kuchni. ale jak mówisz to sprawa gustu 😜 to Tobie nie spodobałaby się moja sypialni, bo tam jedna ściana jest mocnooooo pomarańczowa - tą samą farbą co w kuchni tylko do kuchni była trochę rozcieńczana z białą, a 3 pozostałe są takie jasne pomarańczowe z odcieniem żółtego 🙂 jak się wchodzi to od razu jest jasno 😁

Wanilia no drugiego okna w projekcie tu nie było, chciałam je sobie dorobić 🙂 żeby przy stoliku też jasno było 🙂 pisz co tam po wizycie 🙂