Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej
u nas pakowanie wyjezdzamy na switea do rodziców ... przynajmniej bede miec troche wolnego mama juz wsyztsko ma gotowe i troszke zajmie sie wnuczkiem a ja......... odespie:]!!!
przyszedl lezaczek dla maksia heh tylko te wibracje to takie glosne ze szkoda gadac ale on je uwielbia jak wylaczam wibracje to wierzga nogami i wiem ze trzeba znow wlaczyc to jest najwazniejsze ze jem sie podoba... mam warjacje z pakowaniem niewiem czy wszystko zapakowalam mam andzieje ze nic nie zapomnialam bo byloby ciezko:]:] maksiu dzis slicznie spal od 21 do 3 zjadl i do 6 idealnie:
] oby tak dalej
aha no i zageszczam m mleczko i mam spokoj z ulewaniem cos wspanialego nie sze sie martwic ze sie zakrztsi

• Mamusie
Hej Mamusie! Nasza wyprawa do Londynu zakończyła się sukcesem! Mały obudził się dopiero jak wracaliśmy 🙂 No i wniosek złożony, a na fotki nawet nikt nie zwracał uwagi, paszport będzie do odbioru w lutym. A Londyn na święta po prostu piękny!!!Wystawy sklepowe zachwycają, no i ogólnie panuje tam mega świąteczny klimat 🙂 Bajka!!!

• Mamusie
Witamy ponownie 🙂 🙂 🙂

powoli ogarniamy system i udało się nam znaleźć czas by zalogować się na tej stronie 🙂 🙂 🙂

oczywiście nie pominę faktu iż na dzień dobry wywaliło mnie już parę razy 😮 i do tego jako nowy użytkownik nie mogę dodawać zdjęć 😮 a chciałam Wam pokazać swojego Synka 😮

trudno chyba muszę trochę postów napisać 🤔

Myślę że na dniach zamieszczę opis tego wszystkiego co nam się po drodze przytrafiło i dlaczego aż tyle czasu nas nie było....

Póki co wszystkim Mamuśkom oraz ich rodzinkom życzymy WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

U nas już okej 🙂 Kacper jest bardzo grzeczny w nocy tylko raz wstajemy na karmionko!!! Zazwyczaj jest to pomiędzy 3.30 a 5.00 rano. Karmie piersią lub mlekiem odciąganym z piersi bo pokarmu mam bardzo dużo. Dziennie ściągam około 1 litra + to co zje z piersi 🙂 🙂 🙂

Zaraz zabiorę się za czytanie zaległości 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Hej ja nie zaglądałam ostatnio bo nie było kiedy... Tyle przygotowań i sprzątania chrzest dziś cały dzień kroiłam sałatki... Normalnie sajgon... Wogóle nie czuje tych świąt... 😮 Jestem już tak padnięta że ledwo chodze... Mała 3 dni mi kupki nie robiła i dziś musiałam jej dać czopek glicerynowy.. Ale na szczęście zrobiła... No i troszke późno ale WESOŁYCH ŚWIĄT życzą Gosia Kinia i Patryk 😘

• Mamusie
Dziewczynki-mamuski, dzieciaczki- listopadziaki i Wasze cale rodzinki i my zyczymy Wam udanych, Zdrowych, Radosnych Swiat!!! Zyczymy Wam abyscie byli przynajmniej tak szczesliwi jak my jestesmy 😁

A to dwie moje "Mikołajki" - najpiekniejsze prezenty jakie moglam dostac 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/21/66851214.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/2156/66851214.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witajcie dziewczynki 🙂
Dopiero dziś mam troszkę czasu, więc mogę Wam życzyć... wesołego drugiego dnia świąt 😜 Na wigilię i pierwszy dzień świąt wybraliśmy się do drugiej babci (mojej mamy) i prawie wszystko kręciło się wokół Niny 😉 Ale mała chyba źle znosi takie dłuższe zmiany miejsca, bo miała straszną kolkę i płakała do 1 w nocy... W ogóle złapał ją jakiś katarek i od czasu do czasu pokasłuje 😞 Nie wiem, czy się zakrztusza czy to kaszel... ale poza tym jest ok, je normalnie, nie wygląda na chorą... Mam nadzieję, że nie będziemy musieli latać po szpitalach w święta... Dlatego jeszcze dorzucam życzenia dużo, dużo zdrówka dla Waszych maluszków 🙂

• Mamusie
święta święta...ale u nas tak szybko nie miną, co? Możemy siedzieć sobie z kruszynkami w domku 🙂
U nas święta minęły w miare spokojnie. Wigilia u moich rodziców, około 16 osób i wszyscy żywo zainteresowani małym..oczywiście spowodowało to, że byl dość niespokojny i trzeba było go lulać. Boze narodzenie u teściów, już w mniejszym gronie, w cichszej atmosferze i Patryś był jak aniołek, do całowania i przytulania.
Dostał troche ubranek z Endo, w rozmiarze 74, więc raczej na lato, słodką kołderke, kubeczek niekapek - na jeszcze później 🙂
A ja po raz pierwszy wracałam ze świąt głodna!!! A tyle niedozwolonych pyszności było na stole. Pozwoliłam sobie tylko na: Wigilia: ziemniaki, pieczony karp, kluski z makiem, kompot z suszu, i 1 dzień świat: pieczony królik, kopytka, kawałek sernika, soki. Lista tego czego nie zjadłąm jest baardzo długa. A dziś zrobiłam sobie świątecznie leniwe 🙂

pozdrowki świąteczne

• Mamusie
Ja też się już zalogowałam. Wszystkim - WESOŁYCH ŚWIĄT!
U nas dobrze. Pamiętacie jak wam pisałam że Majcia ma odparzoną dupcie? Zrobiła jej się taka mała ranka, maści (sudocrem,tormentiol,linomag,bepanten i z apteki robiona, mąka) nie pomagały. Wybrałam się więc znów do lekarki w czwartek żeby jej pomóc na święta. Diagnoza - ''zrób jej fioletem, fiolet jej super - wysuszy'' Więc wykupiłam to co mi napisała na karteczce, posarowałam jej na noc zaczerwienione miejsca na dupce i tą ranke jak kazała. Jak rano wstałam i zobaczyłam jej dupcie to się rozpłakałam. Tam gdzie miała fiolet ta jej skórka zeszła. Byłam wściekła na tą lekarke, tak mocno że prawie straciłam pokarm! Jak mogłam na godzine wydoić z siebie 200ml, tak na dobe ledwo 100! Dokarmiałam więc małą bebiko, i tak jest do dziś. Maja lepiej śpi, jest bardziej najedzona. Ale wracając do dupci. Pojechaliśmy w piątek na pogotowie, bo dzwoniąc do lekarki znów kazała jakąś maść kupić 😲 więc darowaliśmy sobie. Na pogotowiu trafiliśmy na super doktorke, która zwyzywała tamtą lekarke.Przepisała maść z antybiotykiem i już po 24godzinach była poprawa. Mała teraz ma ranki które się goją, ale jest o niebo lepiej. Mówie wam, byłam załamana.. 😞 Do tego przemywam jej dupcie w kali i rumianku na zmiane no i wietrzymy się cały dzień. Dodam że jak Maja miała lekko czerwoną dupcie to zaczeliśmy od sudocremu, odstawiliśmy chusteczki i wietrzyliśmy dupke. Widocznie Maja ma delikatną skórke.. ale tyle co sie wycierpiałyśmy przez te odparzenie to masakra. Dobrze , że ta maść z antybiotykiem pomogła. Ja sobie nie umiałam wybaczyć że poszłam do lekarki żeby jej pomóc na święta, a tak ją doprowadziłam przez ten głupi fiolet! ehh

• Mamusie
Domini2011 napisał(a):
A! Cherry, litr mleka ściągasz?!? Bożesz.... jakty to unosisz, dziecko podobno wypija ok 40 ml na początku. ściąganie powoduje przyrost pokarmu, uważaj żeby nie dopuścić do produkcji masowej 🙂

Kochana ściągam tyle a czasami więcej... już taką produkcję mam. Średnio co 3 godziny odciągam około 150 - 200 ml bo inaczej bimbały bolą ze szok 😮 lub zaczyna z nich samoistnie "ciurkiem " lecieć 😮 😮 😮 Czasami koszulkę do połowy mokrą ! Mój Kacper na jeden posiłek wciąga około 180 ml czasami więcej. Więc produkcja na potrzeby synka wystarczająca no dobra + mały zapasik w lodówce. Wczoraj ważyliśmy naszego małego wielkoluda i prawie mamy piątkę z przodu !!! 😮 😮 😮 W szpitalu pytałam lekarki o jego przyrost masy czy nie jest za duży powiedziała że jest prawidłowy 🙂 więc karmie dziecko w miarę jego indywidualnych potrzeb. Powiedziano mi tez że na matczynym mleku dziecka nie utłucze więc jestem zadowolona z ilości posiadanego pokarmu. 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Hej mamusie 🙂
Święta, Święta i po Świętach....
Mam pytanie do mam, które podają dzieciaczkom smoczek....czy Wasze pociechy często domagają się smoczka? U nas jest tak, że Dominik w zasadzie cały czas chce ssać smoka.....owszem czasem wypluje i głuży albo jak Go zabawiam to nie chce ale po chwili mu się nudzi i zaczyna płakać, prężyć się itd. jedynym lekarstwem jest smoczek....mam nadzieje, że jak będzie bardziej komunikatywny i zacznie interesować się grzechotkami to fascynacja smokiem minie...oby....proszę o informacje jak to u Was wygląda....