Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

astraaa napisał(a):
To nie daję 😉
Zaraz wrzucę do gara ziemniaka i marchewkę, trochę pietruszki i zrobię na parze, a potem trzeba będzie jechać i uzupełnić braki 🙂

u nas idyk kruluje jarzynka już jest bllleee 🙂
banana dostał i mu zasmakował już od tygodnia je pół aż pół :0
cherbatka z dzikiej róży tyż mu smakuje no i błaaa uwielbia ją gryź choć nie wychodzi mu 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Kasia moja dziś w nocy też się budziła pare razy poczynając od 1, a potem jadła o 4. Może tego kurczaczka gorzej jej się trawiło, ale nie płakała tylko kwękała i milkła gdy dostawała smoczek. Ja oczywiście jestem zombie po kilku takich wstaniach do niej. Kurna ile ja snu potrzebuję to nie mam pytań.
A co do Pampersa to moja właśnie zwykle mało sika w nocy. O tej 4-5 czy 6 zależy jak chce jeść niejednokrotnie wyciągam Pampka tylko trochę zasikanego. Jak już zaśnie to na dobre. Dziś jak się budziła to był bardziej zasikany. Za to potem od porannej pobudki na jedzenie do 9 jest już mocno zasikany.
Mój jak coś zrobi w kuchni to też mu rewelacyjnie wychodzi ale się do tego nie pali za bardzo. Ja lubię więc nie wymuszam. On właśnie zazwyczaj robi śniadanka w weekendy i czasem mi kolację jeśli w ogóle ją jem (to u mnie rzadkość).
Jadymy dziś na szczepienie.

witaj w klubie Lady, moja tez wstawała o 1 i 4, ale u nas to juz prawie co noc jest ostatnio. nie wiem, jesc sie chyba az tak mocno nie chce a tak sie budzi. w sumie tez nie płacze. a dzis i zuzia łaziła, wiec miedzy wstawaniami igi jeszcze do zuzy chodziłam i jestem jak Zombie. dodam ze ja zanim nie było dzieci w sobote mogłam spac do 12, tez jestem spioch 🙂
a co do pampka to u nas jest równo zlany rano, pełen. czasami sie dziwie jak rano pzrewijam ze nie pękły zapięcia 🙂 hehe ale dobzre ze juz kup nie wali w nocy... tylko rano 2-3 do 12 zrobi a potem zazwyczaj cisza 🙂

moj tez kucharzy w kuchni, lubi bardzo, chyba z przeciwienstwie do mnie 😞 teraz jest na diecie ale wczesniej lubił sobie dogadzac.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Ej Kasia ja sobie właśnie tak pomyślałam, że Ty z tym kręgosłupem to możesz iść na zwolnienie spokojnie zamiast na wychowawczy. I ci będą płacić z ZUS-u normalnie po miesiącu zwolnienia. Znaczy 70% pensji bodajże.

Może i tak, ale mi w momencie porodu skończyła się umowa. I jestem z wychowawczym w czarnej dupie. Mój pracodawca mógł poczekać aż wykorzystam wychowawczy, a ten imbecyl mnie zwolnił. Ale Michał mnie u siebie niby zatrudni i będę miała wszystkie świadczenia.

jak piszesz ze w dniu porodu to pewnie miałas na czas nieokreslony umowe i ona wtedy chyba wygasa jak nie chce pzredłuzyc, cos mi sie obiło o uszy. dobrze Ci , ze masz tego Michała, zawsze poratuje i bedziesz mogła z Maniusia siedziec. fajnie. bo teraz jakby tzreba było szukac nowej roboty z dzieckiem na rekach 🙂 moja kumpele tez maz zatrudnił jako sekretarke chyba, była dokładnie w takiej sytuacji jak Ty 🙂 jednak faceci sie przydają, hehe

• Mamusie
mulant napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Ej Kasia ja sobie właśnie tak pomyślałam, że Ty z tym kręgosłupem to możesz iść na zwolnienie spokojnie zamiast na wychowawczy. I ci będą płacić z ZUS-u normalnie po miesiącu zwolnienia. Znaczy 70% pensji bodajże.

Może i tak, ale mi w momencie porodu skończyła się umowa. I jestem z wychowawczym w czarnej dupie. Mój pracodawca mógł poczekać aż wykorzystam wychowawczy, a ten imbecyl mnie zwolnił. Ale Michał mnie u siebie niby zatrudni i będę miała wszystkie świadczenia.

a j już dawno jestem na wychowawczym niepłaconym bo w krusie nie placą he he 🙂

ale wychowawczy chyba zawsze ejst bezpłatny. mozna dostac tylko z MOPSu zasiłek jakis ale to jak dochód nie pzrekracza 504zł na osobe w rodzinie. mało kto sie łapie. juz kiedys pisałysmy, nie??

ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

ale wychowawczy chyba zawsze ejst bezpłatny. mozna dostac tylko z MOPSu zasiłek jakis ale to jak dochód nie pzrekracza 504zł na osobe w rodzinie. mało kto sie łapie. juz kiedys pisałysmy, nie??
no chyba że ja tam się nie oriętuje bo w krusie jest inaczej i w zusie też 🙂

• Mamusie
mulant napisał(a):
ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

a moze i tak ja sie znów na krusie nie znam, hehe

ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

a moze i tak ja sie znów na krusie nie znam, hehe

🤪 🤪 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
hej hej, u nas noc niespana 😞 Zuzia chodziła, i brzuszek bolał ponoc.
i iga dalej nieswoja, dzis nie pzrykryta , myslałam ze pzregrzana moze, a ona niby goraczki nie ma bno tylko 36,9 ale jakas nieswoja, maruda, jesc nie chce cyca nawet, chwilke possie i płacze 😞 zęby czy co??

zuzia teraz odsypia, własnie wstała, a iga marudziła marudziła i padła, spi biedak.

ide kawusie pic.

Ewcia ja stawiam na zęby. Moja też marudziła kilka dni zanim się przebił ten pierwszy, przy drugim marudziła troszkę mniej. I na szczęście obyło się bez gorączki, sraka tylko rzadka była no i katar 🙂

kurcze 😞 a dziasełka miała Mania zaczerwienione?? bo moja nie ma nic, nic nie widac zeby cos sie szykowało. ale maruda jest nie z tej ziemi. spała rano z 15min, i teraz spi od 15min. ciekawe ile jej sie uda. cyca nawet za bardzo nie chce ssac 😞 A Twoja Kasiu ssała cyca czy tez marudziła przy tym??
wróciłam z pracy, urlop wypisany, a najgorsze ze juz nic sie nie da zrobic, juz wiecej nie uszczknę siedzenia z mała. 15 pazdziernika stawiam sie w pracy. a najgorsze ze u nas deficyt rąk do pracy, kolezanka co ze mna pracuje, robi to co ja lezy w szpitalu na chorobowym i nie wiadomo ile, takze szefowa ze smutna mina podpisywała urlop bo mówiła ze bym im sie juz przydała. ale Igusia wazniejsza 🙂

Ewcia Mania nie miała czerwonych dziąsełek a na cyca to ona zawsze i wszędzie chętna 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
hej hej, u nas noc niespana 😞 Zuzia chodziła, i brzuszek bolał ponoc.
i iga dalej nieswoja, dzis nie pzrykryta , myslałam ze pzregrzana moze, a ona niby goraczki nie ma bno tylko 36,9 ale jakas nieswoja, maruda, jesc nie chce cyca nawet, chwilke possie i płacze 😞 zęby czy co??

zuzia teraz odsypia, własnie wstała, a iga marudziła marudziła i padła, spi biedak.

ide kawusie pic.

Ewcia ja stawiam na zęby. Moja też marudziła kilka dni zanim się przebił ten pierwszy, przy drugim marudziła troszkę mniej. I na szczęście obyło się bez gorączki, sraka tylko rzadka była no i katar 🙂

kurcze 😞 a dziasełka miała Mania zaczerwienione?? bo moja nie ma nic, nic nie widac zeby cos sie szykowało. ale maruda jest nie z tej ziemi. spała rano z 15min, i teraz spi od 15min. ciekawe ile jej sie uda. cyca nawet za bardzo nie chce ssac 😞 A Twoja Kasiu ssała cyca czy tez marudziła przy tym??
wróciłam z pracy, urlop wypisany, a najgorsze ze juz nic sie nie da zrobic, juz wiecej nie uszczknę siedzenia z mała. 15 pazdziernika stawiam sie w pracy. a najgorsze ze u nas deficyt rąk do pracy, kolezanka co ze mna pracuje, robi to co ja lezy w szpitalu na chorobowym i nie wiadomo ile, takze szefowa ze smutna mina podpisywała urlop bo mówiła ze bym im sie juz przydała. ale Igusia wazniejsza 🙂

Ewcia Mania nie miała czerwonych dziąsełek a na cyca to ona zawsze i wszędzie chętna 🙂

mulant napisał(a):

łeee u nas też i to 3 dni pod rząd to pewnie przez tablety tak mi się chce albo przez to że nakupowałam sobie stringów ha ha ha 😁

Ej, dobry motywator haha stringi 🤪
Wiecie,że nie pamiętam kiedy miałam je na/w dupie?

Dzieci śpią 🙂
Bartek śpi, bo mnie zdenerwował i darł się w pokoju aż zasnął, Wika po obiadku śpi.
Dla nas miał być żurek, ale teściówka wpadła ze zwłokami i jest kurczak, frytki i surowka. Niezrdowo, ale za to jak pysznie 😉

I już mam pomysł na jutro - chodzą za mną ziemniaki w mundurkach, więc jutro zrobię chłodnik śledziowy mmmhahhahaha 🤪 nie moge się doczekać 😜

Yyy mulant, a jak ty masz już wychowawczy skoro ja mam wciąż macierzyński? A macierzyńskiego w KRUSie nie płacą, czy przedłużonego nie płacą? Czy może nie można przedłużonego wziąć?
My po szczepieniu. Małe się rozryczało solidnie. Coś mi się z niej rykot robi z wiekiem 😉 Nie płakała przy ukłuciu tylko przy wstrzykiwaniu. Teraz odsypia po warzywnej z kurczaczkiem i takich przygodach 🙂 Mięsożerca z niej pełną gębą 😉
Heh Ewcia ja wracam 17.10., bo biorę jeszcze te 2 dni dla matki z dzieckiem i z 36 dni biorę 30, a 6 zostawiam na w razie co. I tak w grudniu mamy wolne między świętami i Sylwestrem to będzie w sam raz.

Mama przytuliła i było ok, ale tak się zbuldożyła, że potem jeszcze w wózku zaczęła płakać po drodze do domu i musiałam kupować krokiety z Wercikusem na rękach 🤢
Zaraz będę żarła 🙃
Mogłabyś mi Astra podać przepis na tą sałatkę z kurczakiem co kiedyś dawałaś. Muszę ugotowane skrzydełka z zupy wykorzystać.

yyyu...ale którą, bo ja mam multum tych przepisow. Zresztą do kurczaka to czego się nie doda, to sałatka wychodzi. Najczęściej to kupuję marchewkę z groszkiem z rolnika, puszkę kukurydzy, puszkę ananasa (kroję go potem w kostkę), wysypuję wszystko do michy, kroję kurczaka, wrzucam czosnek czy cebulę, mieszam z majonezem, pieprzem i solą, i gra muzyka 😉

• Mamusie
hejka

jezu ale wczoraj
basen cała bandą było siwetnie, polka mnie rozwala jest dzieckiem bezproblemowym,pare razy zanurkowała, majka ją szkoliła, ja oczywiście głowy nie zanurzyłam hahaha,potem obiad na miesciei nie zdarzyłam sięokrecic a dzieci posżły spaći przyjechała psiapsiółka z Wawy wiec imprezka do 1 się rozkreciła, potem spać i znowu od rana było fajnie,kolezankiz dziecmi wpadły i dopiero teraz doczytałam nadrobiłam i wiem co wam powiem hahaha

najważniejze to znać swoja wartośc,miec dystans bo na forum czasami jedno słowo powiedziane w realu jest zupełnie inaczej odebrane tu,chodzio intonacje, iwogóle
mamy geniuszy kulinarnych w postaci lady i astry i chwała im za to
ewcia jesteś nasza iodzywaj się 🙂

a tak omnie to ja bym chciała gotować alemi się nie chce,Majka nie jest jakimśtam smakoszem wielkim na ten moement i niestety ogranicza mnie krupnik,rosól
moja mama którajestmistrzem kuchni szybkiej nowoczesnejmówi, aga poczekaj jak dzieci wyjdą z domu to zacznieszszaleć
amen

Jaki ze mnie geniusz kulinarny. Pisałam, że przecież z domu jak wyszłam to umiałam tylko pomidorówkę, żurek i jajecznicę. A potem się wprawiłam w szykowaniu dań 20 minutowych wracając późno z pracy. Rozszalałam się bardziej na tym zwolnieniu w ciąży. No i dużo ciast piekę, bo ja jestem łasuch 😎 Zwykle ten kto lubi żreć lubi też gotować hehe 😉

haha dobre,żeby ugotować codziennie jakiś tam obiad nie trzeba byc geniuszem 😉
sztunia, ja jakbym patrzyła na Bartka i jego upodobania, to bysmy na zmianę jedli pomidorówkę i rosół hehe ewentualnie jakaś wątrobka, albo kurczak, ale to już level hard dla niego, na co ja uwagi nie zwracam, jest obiad, siadasz i jesz. Nie jesz - dostaniesz na kolację 🙂 takim sposobem kręci nieraz nosem, ale je. Do bardziej doprawionych czy wymyślnych dań go nie zmuszam, dzieci lubią prostotę i kolory na talerzu, a o to żeby bylo zdrowo to już mama musi zadbać hehe
Weźmy też pod uwage,ze ja zwyczajnie nie mam co robić. Od czasu do czasu ktoś wpadnie, zwykle wieczorami, siedzę non stop w domu i mam na to czas. A, że lubię to cóż...widać po wadze 😜 mam 10 kilo więcej niż przed dzieciakami.
Jakbym mieszkała w mieście i prowadziła bardziej towarzyski tryb życia z jakimiś rozrywkowymi elementami, to też bym nie traciła tyle czasu na gotowanie 😉
i mam nadzieje,że dziecięcia moje zostaną odchowane i moje życie się odmieni.
A na razie mam w perspektywie upieczenie w niedzielę wielkiej calzone + coś tam jeszcze, bo znajomi przyjadą, a jak mąż o 20 wróci z pracy to jedziemy z nimi na koncert Radia Zet i Dwójki hahahaa jadę zobaczyć The Rasmus, tak ich lubilam w liceum 😁
A do niedzieli nie zamierzam wychodzić z dresów i kuchni 🤪 🙃 🙃

kasia_sztuk napisał(a):
My wróciłyśmy ze szczepienia. Też był rykot 😞 zapłaciliśmy 460 zł zamiast 710 bo już nie było na rotawirusy. Następne szczepienie jak mała skończy roczek 🙂

a wzw b w 7 miesiącu? czy 6w1 szczepiliście?

• Mamusie
astraaa napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
My wróciłyśmy ze szczepienia. Też był rykot 😞 zapłaciliśmy 460 zł zamiast 710 bo już nie było na rotawirusy. Następne szczepienie jak mała skończy roczek 🙂

a wzw b w 7 miesiącu? czy 6w1 szczepiliście?

6w1 szczepiliśmy, Heksa się nazywa ta szczepionka.

To potem masz dopiero 13-14 miesiac odra, świnka różyczka + chyba pneumokoki z dodatkowych i ospa(?).
Nas w październiku czeka ta na wzwB jeszcze 🙃 ale juz tylko 1 wkłucie...uff
kasia_sztuk napisał(a):
Mmmmm calzone, uwielbiammm 🙂 dasz trochę? 😜
Jak nie dasz to nie będę się z Tobą bawić i nie będziesz już moją koleżanką 🙃

Dam Kasia, dam 😜
Szantażystko. Chlop to pewno lekko z Tobą nie ma 🙃

astraaa napisał(a):

Jakbym mieszkała w mieście i prowadziła bardziej towarzyski tryb życia z jakimiś rozrywkowymi elementami, to też bym nie traciła tyle czasu na gotowanie 😉
i mam nadzieje,że dziecięcia moje zostaną odchowane i moje życie się odmieni.

Ja mieszkam w mieście i takie życie towarzyskie prowadzę, że ho, ho. A komu by się chciało? Mam większą satysfakcję jak zrobię serniczka z Oreo 🙃 Już się wyszalałam. Te czasy za mną.
Teraz się modlę bym nie przybiła gwoździa przy stole w Riff-Raffie w sobotę przed północą na Gosi panieńskim 🙃
Wychodzi jednak, że gotowanie to jest level hard dla sporej ilości osób. Do mnie też tak zawsze gadali co to ja zrobię skoro się tego nie uczę w domu. Szczególnie mój tata tak gadał, a teraz nie może wyjść z podziwu gdy coś u mnie spróbuje.
Kupiłam Gosi bon na masaż i żeby był odpowiedni akcent: bombonierkę z czekoladkami w kształcie penisków 🙃

Kupiłam Gosi bon na masaż i żeby był odpowiedni akcent: bombonierkę z czekoladkami w kształcie penisków

Bomba 😁
Było jej lizaka-pindola kupić haha 😁

Lady, ja też się wyszalałam, ale ja mówię o takim sztuniowym rozrywkowaniu. Tu kawa, tam basen, dzieciaki, znajomi, rodzinka. A ja siedzę jak ta sekutnica, tyle,że fakt-z wyboru i z lenistwa, bo mnie trzeba wołami z domu wyciągać teraz 😁 taka kwoka jestem hehe
Dzieciaki energii mojej multum pochłaniają, nie chce mi się nawet brwi wyskubać i ludziom pokazywać 😎 szydera.
Nie wiem, czy umiem jeszcze chodzić na szpilkach, a kiedyś nie nosiłam innych butów 🙃
hahaha

Młode śpią jeszcze..
Włożyłam dzisiaj 10 słoikow gruszek, gotują się właśnie, gorąco w kuchni jak w piekle 🙃
piwa bym się napiła 😉