Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Karolka ilości masz podane na opakowaniu. W 1 miesiącu życia najczęściej jest to 90ml wody i 4 miarki mleka (100ml gotowego mleka) a 2 i 3 miesiąc to 100 ml mleka i chyba 6 miarek (120ml gotowego mleka) ale sprawdź na opakowaniu.

Moja Mała też dziś taki dzień miała że cały czas na cycku. Aż przed wyjściem do Kościoła dałam jej MM bo przeciez nie będę w środku Mszy cycka wyciągać. Wypiła 100ml i ledwo godzinę wytrzymała na tym! Teraz przed spaniem ssała dłuuuuugo z obu piersi aż skończyło się solidnym beknięciem i ulaniem chyba połowy tego co wyssała :/
Wierzcie mi, przechodziłam przez taki "brak" pokarmu i przetrwaliśmy a w strachu mleko kupiłam. Mała ssała po 2 cycki na każde karmienie a ja potem nie byłam w stanie ani kropli wycisnąć z piersi. Wkurzała się ale dawałam jej ile chciała. Po 2 dniach mleka przybyło.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja po szpitalu nie miałam mleka w cyckach (odciągałam z obu ok 40ml a dla mojej to jest 1/3 tego co może zjeść). zaczęłam znowu pić herbatkę laktacyjną Hipp'a i teraz odciągam ok 260ml 😁

moja codziennie wyje, kręci się itd. w dodatku te kolki... już szału dostaję...
w nocy też 1,5h minie po jedzeniu zanim zaśnie bez marudzenia...

Dzisiaj mamy Miesiączek 🤪

• Mamusie
dzień dobry.
co do mleka to mój mały dostaje cyca ssie ok. 30-40min i wypluwa... na drugiego już nie ma ochoty... zawsze karmie na przemian... i wydaje mi się ze mleczko jest bo jak kończy ssać to jak nacisnę cyca to leci jak z fontanny...
co do MM to podawałam w nocy jedna butle, jak byłam chora i miałam zastój... i juz nie podaje bo mały był jeszcze bardziej rozdrażniony, często ulewał i wydaje mi sie ze sie przejadał. chce jak najdłużej karmić piersią.

Tusia współczuje... wiem co to znaczy dziecko z kolkami ;/ dzisiaj dalej mały urządza koncerty... spokojnie sam poleżeć nie może... istny szał;/

u nas standard... krzyk, płacz itd... 😞

• Mamusie
U nas SS dziala rewelacyjnie, tfu tfu odpukac 🙂

Od rana mnie trzepie i sluchamy GG Kids 😁 a matka sie wydurnia...;/

Zwariuje mloda jak dzis chlusnela znow, to poszlo tak, ze obie poduszki od naroznika mokre, moje spodnie i cale plecy.. sweet 🙂
Ale widac bylo, ze na brak mleka nie narzeka moje dziecie, skoro potrafi tak nie szanowac 😁

• Mamusie
dzień dobry 🙂 🙂 🙂
u mnie wciąż cyce-falki ale od 22 do 5 rano mu wystarczyło jedzenia. od 7.20 nie śpimy i Młoda też nie śpi.

dziś muszę założyć firanki w salonie bo już lekko czuć zimno jak mi wchodzi do domu. Nie lubie firanek 😮

co do karmienia to mam nadzieję że będę karmić do powrotu do pracy. jak już będę pracować to już nie chce. to chyba uciążliwe będzie. choć zobaczymy.... teraz mam nadzieję że cyce się napełnią i Junior będzie najedzony 😉

sandra czy Twoja niunia nie za bardzo chlusta? trochę martwiące takie duże ilości

• Mamusie
dzien dobry 🙂 a u nas noc jak zawsze spokojna malą meczy kaszelek....o 19 zasnela potem obudzila sie na kapiel i kolo 21 znow spanko i do 2:30 potem o 6 🙂 wiec jest ok i teraz znow spi,musze dzisiaj isc do lekarza na kontrole i cos by na ten kaszelek zapisal.Jutro jedziemy na Polną na rehabilitacje dzienna nie wiem w ogole co to jest i na szpitalna dowiedziec sie czy juz cos wiadomo o operacji...dzis albo jutro mm dostac becikowe...boshe po miesiacu czasu :-/

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

U mnie cyce od dłuższego czasu są jak flaki a mimo to są pełne mleka. Po prostu laktacja się unormowała i jak nie będzie dłuższych przerw w karmieniu to takie cyce będą...
Luśka sama nie wie czego chce od wczoraj. Niby łapie się do ssania ale cyca nie chce bo mleko leci. Jak jest głodna to sie naje i dalej by chciała ssać a tu się leje i leje.... Zaraz jedziemy po opony zimowe....

• Mamusie
Hej dziewczyny .
Nie bylo mnie tu od piątku ,przeczytalam tylko pare stron wstecz .
My już po usg brzuszka i wszystko w porządku.
Dzisiaj usg bioderek nas czeka,ciekawe jak pojdzie .
Ja jutro już będę miała swoją chuste , moja będzie tkana . Już taką wiązałam i myśle ,że będzie ok.
Mam ją od kuzynki ona jest maniaczką chustową i powiedziala ,żeby kupic używaną ,wtedy jest ona już wyrobiona i łatwiej dociągać .
Bo nowa zanim się wyrobi to można cholery dostać . 🙂
Jak ją dostane to wrzuce zdjęcia .
Wiecie co mowilam mezowi ,że chce kupic majtki wyszczuplajace to mnie opieprzyl ,że mam nic nie robic bo jemu moj brzuszek sie bardzo podoba taki jaki jest 🤪
Więc sobie odpuścilam ,zwlaszcza że u mnie nic nie widac jak sie ubiore ,mam wszystko plaskie 😁
Wszyscy pytaja kiedy bede znowu w ciazy bo mi tak sluzy ,a ja im pokam palcem w glowe i mowie ,że ich powaliło .Już rzadnych dzieci nie chce wystarczy mi dwojka.

Mój M chory i mnie zaczyna coś rozkladac . Co można brac na przeziebienie i bol gardla ?
Bo przez to karmienie piersia to nic nie ogarniam ,co można ,a co nie .
A co do cycow to ja tez mam flaczki ,ale mleczko w nich jest.
Moja mala je 6 razy na dobe i siedzi przy cycu 15 minut, a i po tym potrafi ulac z przejedzenia.
Podczas jednego karmienia daje jednego cyca.

• Mamusie
ja MM dawałam raz... Jak mi cały czas płakała, a ja nie mogłam pokarmu odciągnąć, bo nie miałam jak przez nią... A wtedy jeszcze miałam sutki podrażnione 🤢

Właśnie zakupiłam na allegro krem Pharmaceris na redukcje rozstępów, bo po porodzie mi mega wyszły na udach 😠 😠

• Mamusie
Cześć kobietki!!!

Isa czy to ty chciałaś Sab Simplex? Bo coś mi się pokręciło i nie wiem, komu miałam załatwić 😲 Jak coś, to już mam, kosztował 7 euro, to jakieś 25 zł. 😁 Mogę w każdej chwili wysłać 😁

A ja po chrzcinach 🤪 Matko, jak dobrze, że już mam to za sobą 🙃 Pełna chata ludzi, nie dość że na wariata wyjańczaliśmy dom, to jeszcze przygotowanie jedzenia to jakaś masakra.
Dobrze, że przyjechała moja mama to chociaż małą się zajęła, teściowa choć była cały weekend to nawet tyłka nie ruszyła. Nawet była na tyle bezczelna, że mówiła do mojej mamy, że np kawy by się napiła 🤪 Na to moja mama, że ona jest tak samo gościem i jak chce to niech sobie sama zrobi, że wystarczająco się nad nią naskakała 🤪 Może teście by jeszcze zostali, bo im się podobało ale nie ukrywałam, że jestem zmęczona i mam dość gości. W niedzielę nawet do stołu nie nakryłam, powiedziałam że jak ktoś głodny to wiedzą, gdzie jest lodówka bo ja muszę zająć się dziećmi i pójść z nimi na spacer 😁 No i w południe pojechali do domku 🤪

• Mamusie
Witam mamusie . My chrzciny robimy 25 listopada. I tu zaczyna się problem bo moja mama chce kupić na spacerókę typu parasolka a ja nie wiem na którą się zdecydować. Mam mega dylemat. Podobają mi się coneco juupi ale ciężko je dostać, w sklepie natomiast pani poleciła mi coneco saturn w kolorze grafitowym, Dodam, że musze na wózek zdecydować się teraz- taki warunek mamy 🤨

• Mamusie
agn tak to ja chciałam te krople 🙂 sprawdź skrzynkę, wysłałam ci wiadomość 🙂
zazdroszczę że jesteście już po chrzcinach... mnie już nerwy telepią na samą myśl o tym dniu. no ale jakoś trzeba będzie przeżyć.
widzę że teściowe to jednak wszystkie takie same 😁 hehehe....

Tusia mój mały ma to samo... uspokaja się dopiero jak wszyscy wracają z pracy, i każdy mówi " ale grzeczny, ale kochany " itp... a cały dzień wychodzę z siebie tak mi daje popalić ;/ widocznie taka jego natura... no i wieczorami daje niezłe koncerty...

• Mamusie
agn36 napisał(a):
Cześć kobietki!!!

Isa czy to ty chciałaś Sab Simplex? Bo coś mi się pokręciło i nie wiem, komu miałam załatwić 😲 Jak coś, to już mam, kosztował 7 euro, to jakieś 25 zł. 😁 Mogę w każdej chwili wysłać 😁

ja tez bym chciala te kropelki :P bo M póki co wolnego nie ma i mi nie przywiezie 😞

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Nata, Ula tez miala dupke odparzona po chusteczkach huggis, poza tym strasznie sie rwaly przy wyciaganiu z opakowania...dady tez wyprobowane, ale i tak pampy wygrywaja 🙂

dady teraz jej cos nie tego dostaje jakies krostki :-/ wiadomo pampy wygrywaja 🙂 🙂 🙂