Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
juz sie wyjasnilo, ze to nie byl szczur 😁

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,13286893,Zdechly_szczur_w_kaszce_dla_dzieci_Nestle__Sanepid_.html

do końca nie wiadomo jeszcze, a też nie zdziwiłabym się gdyby faktycznie to był szczur, ale nestle próbowało się z tą kamilą dogadać (kwestia sumy odpowiedniej) i teraz zatuszować sprawę

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My mamy jeszcze zaproszenie od rodziny do Barcelony,ale tam to raczej tylko samolotem, a tego to się jeszcze bardziej z małym obawiam niż podróży samochodem...może w przyszłym roku skorzystamy 😉 puki co mamy zaplanowane 10 dni w górach na początek, potem ze dwa tyg nad morzem,a pod koniec sierpnia augustow... Nad morzem chciałabym zostać dłużej,no ale zobaczymy czy pole na którym zawsze sir rozbijamy będzie jeszcze funkcjonowało...na kwaterze byłoby za drogo raczej... A za rok pakuje małego na rower i może ruszymy do szwecji 😉

• Mamusie
Ja tez chce juz chciciaz wiosne o lecie to nawet nie mówię; :P

Ale dzis sie zle czuje.... glowa boli tak ze masakra spac mi sie chce, chwile.przy Tymku sie drzemnelam choc troche lepiej. ..ciekawe kiedy teraz zasniee...

Marylu, jak sie Krzys czuje? Jest jakas poprawa? Umowilas sie do.pediatry? 🙂

• Mamusie
Inirtam moja córka w ubiegłym roku jechała do Hiszpani ze Szczecina autobusem i mówi, że droga mniej męcząca niż autem na południe Chorwacji 🤔 Ja już kiedyś pisałam, że tchórz ze mnie i do samolotu nie wsiądę 🤢 Więc córkę skazałam na męczącą jazdę autokarem zamiast wsadzić ją do samolotu - chociaż ona się nie boi 😮 A nam zostają wakacje w krajach, gdzie można dojechać autem 🥴
A w tym roku nie tyle, że Maja za mała ale raczej kasy na wakacje w ciepłych krajach nie będzie 🤨 Zostaje nam nasz Bałtyk, może na paliwo się uzbiera by wyskoczyć kilka razy 😁

• Mamusie
Karolka dzieki:-*
Widzę że wy już plany wakacyjne robicie ja nawet jeszcze p tym nie myslalam...

A moje dxiecko zjadlo dzisiaj cały sloiczek dyni z zimniaczkami tak jej smakowalo:-) a tak przy tym gadała że co chwile pluła 😁 ale widać że. jej smakowalo i bardzo ładnie już radzi sobie z łyzeczka 🙂)

• Mamusie
Witam się o poranku.
Widze ,że temat lata na tapecie.
My już wiemy ,że jedziemy nad nasze polskie morze do rewala bo ta miejscowość jest super dla rodzin ,będzie gdzie pospacerować z wozkiem ahh bardzo tam fajnie. 🙂
Myśle ,że z tydzień pobędziemy ,a potem to będziemy latać w tą i spowrotem nad morze jak zawsze.
Jeszcze zastanawiam się czy nie dostane zaproszenia na 18 mojej chrzesnicy, wiec w okolice poznania tez może zwiedzimy. 😆

Wiki po szczepieniu troche płakała i była marudna wieczorem ,ale obyło się bez czopka.
Zasneła o 21 i cyc był o 2 i 6 ,a teraz jeszcze śpi.
Takze jestem fajnie wyspana. 😁
Marylu co ile karmisz małego ?
Może warto dawać mu kaszki to zagęsci pokarm przy refluksie i troszeczke podtuczy 🙂
Biedny ten Twój maluszek ,moja starsza też tak miała ,ale piła specjalne mleko i było ok.
Już nas chcieli do szpitala wysyłać ,ale się unormowało ona to chudła na potęge .
Wiki w 4 m-cu waży 7.500 ,a Daria tyle ważyła w wieku 6-7 m-cy 🙂

• Mamusie
dobry,
Szymi spał od 20 i pobudka na jedzonko o 1:30, później budził się z dziwnym płaczem w śnie i praktycznie co 1h się tak przeraźliwie budził krzykiem 😮 a ja wstawałam z łóżka jak perszing... a jak dochodziłam do kołyski to przestawał... o 4 tak się rozpłakał że musiałam go głaskać i trzymać za rączkę do 5... o 6 zjadł mleczko i dostał czkawkę i męczyła go do 7 ;/ później zdrzemną się tylko na 30min wstał oczy jak 5zł i gotowy do zabawy 😮

ciekawe co takim maluchom się sni?!

• Mamusie
ale mam kochane dziecko... wczoraj prawie cały dzień był na macie bawił się i sam zasypiał. i dzisiaj to samo 🤪 chwilę się z nim pobawiłam, potańczyłam położyłam na macie, sam się bawił i teraz patrze a on dalej kamuflaż zrobił i śpi w najlepsze! 😉)

latka mój Szymko robi często kupki plastelinowe-zielonkawe, doktorka powiedziała jeżeli nie płacze, nie pręży się itp. to wszystko jest ok, a to może być przyczyną tego że podaje herbatki ziołowe 🙂
tylko najbardziej zastanawia mnie dlaczego on sam kupy nie chce robic?! ciągle ktoś musi z nim gnieść 😮

• Mamusie
Dzień dobry.
Moja po kolacji o 19 (kaszka na gęsto 120ml i cyc) zasnęła koło 20 i miała przerwę w jedzeniu do północy. Później cyc i spała do 5. Znów cyc i pobudka koło 8. 🙂

Latka każde nowe jedzonko może zmienić kolor, konsystencje i zapach kupki. Objawem alergii jest chyba śluz w kupce.

Miałam coś Wam jeszcze pisać i zapomniałam.... Starszy mnie do lego ciagnie 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Witam 🙂
Mixi ja tez zawsze jezdze do Rewala lub okolic 🙂
Tak jak Sandra mam nadzieje, ze jak bedziesz w Poznaniu to nas odwiedzisz, moze spotkanie grupowe zrobimy??? 🙂
A Uli kupki staly sie bardziej zbite i na maksa smierdzace 😁 😁 ledwo wyrabiam przy przewijce 😲 jabluszko zaczelo sie trawic 😜
Jutro przyjezdzaja do nas tescie...o żesz......a ja jak zwykle negatywnie nastawiona 🤢

• Mamusie
latka napisał(a):
Jeszcze raz dziękujemy ciociom za życzenia 🙂)

Tymek wlasnie wciagnal 210 mleczka...zaesze robie 180 bo taka proporcja na ilosc miesiecy i przeważnie tyle zjadal czasami zostawil zadko, a czasami mialam wrazenie ze jeszcze by chcial...
a mysle sprobuje teraz tyle ile jest od 4mc i zjadl 🙂

latka mój mały jak zje 120 ml to jest już już dużo- zazwyczaj je 90 ml co 3,5 godz 😉