Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Deira najlepszego dla Natalki !!

Szymek powoli dochodzi do siebie... jest chyba żywszy i więcej je... w prawdzie z butli nie chce jeść tylko z łyżeczki i cały dzień meczę się z nim i z łyżeczką 😮 ale wole tak niż żeby mi dziecko marniało ;/ 5.02 wizyta i jeśli wszystko będzie ok to szczepienie... oby!

doszłam do porozumienia z moim M... i ostatnio pół nocy gadaliśmy a ja ryczałam jak najęta... chyba musiałam wszystko z siebie wyrzucić...

...no ale co z tego jak dzisiaj mi podniósł ciśnienie i to tak że mam ochote go zje.... na czym świat stoi !! ;/ napisał mi przed chwilą smsa że wieczorkiem ma przyjechać jego mama z dwoma siostrami ;/ no i mam nerwe bo dziecko jeszcze nie dotarło do siebie a on mi jakieś rodzinne schadzki robi... i znowu zacznie się tarmoszenie 😞 nie dość że wieczorem robi się mega marudny to jeszcze musze się użerać z teściówką i szwagierkami ! ;/
nooo i zażyczył żebym zrobiła sałatkę z kurczaka 😁 aaa zdziwi się !!

zrobiłam się jakaś zrzęda... no ale mam nerwe na samą myśl o teściowej 🤨 czasami aż źle się z tym czuje no ale babsko działa mi na nerwy strasznie !! 😠

• Mamusie
Isa zrób jak Doti pisze 🙂
My już po marchewce nawet jakoś poszło bez większych szkód 😁
Dopiła cycem i śpi 🙂
Ciekawe jak jej się zacznie ulewać to jaki będzie kolor bo najbardziej boje się o ciuchy 😮
Musze poczytać czym prać plamy po marchewce.
Wiktorii smakowała marchewka wcinała z apetytem nawet jakoś się nie zdziwiła ,że co innego niż mleczko lub kaszka więc jestem zadowolona.Jutro powtorka z rozrywki. 🙂
Ciekawe czy uczulenia nie będzie,chociaż ona obyta z marchewką bo ja codziennie pije sok ten jednodniowy .

• Mamusie
Doti ale ja mu napisałam żeby sobie sam przyjmował gości i ma wrócić z pracy szybciej jak ich sobie zaprosił... to zrobił mi awanturę że chyba aż tak to nigdy na mnie nie naskoczył, aż się poryczałam ;/ i wątpię że teraz się szybko pogodzimy...

coś się zaczyna między nami psuć... i to na całej lini... 😞

a ja ostatnio mam dni płaczu... nie ma dnia bez łez, jak nie przez dziecko to przez M... ;(

wanilka ja też ostatnio mam jakieś gorsze dni ;/
Aisza mój Szymon jest na MM i dzisiaj mija 3 dzien bez kupki a daje mu codziennie troszkę jabłuszka i dalej nic...
Sandra ale ładniutka dziewczynka... oczy ma zabójcze!

obawiam się że ma leniwe jelita... jak już syrop rozluźniający nie działa to ja już nie wiem o co chodzi :/

• Mamusie
ja tez mam ostatnio zgrzyty ze swoim:-/ eh szkoda gadac...No moja mama niedlugo bedzie kurcze ale sie ciesze,że w koncu po 2 tygodniach będę ją widziec 🙂 🙂 🙂 🙂 Maja oczywiscie nie spi,bylysmy na balkonie 10minut a ta sie smiala w glos...ja nie wiem co ona czy to powietrze tak na nią dziala czy co i teraz zjadla 110 ml mleczka super 🙂 🙂 🙂 Jej Titucha jak rośnie...Sandra teraz musimy się wybrać do Ciebiekiedyś z Majką:P
Aaaa jutro Maja 5 miesięcy kończy...Wam też tak czas szybko leci?? dopiero co miała 3 miesiące i operacje....

• Mamusie
ja to bym chciala, zeby czas wolniej lecial, bo nim sie obejrze to juz trzeba bedzie do pracy wracac i Ule w obce rece oddac 🤢

Iza ja malej dawalam Lactulosum jak sie dlugo wykupkac nie mogla. Ten syropek dziala lagodnie przeczyszczajaco, tak ze zaczynal dzialac dopiero po 3-4 dniach...moze to sprobuj...
A Ulka jak nie srala tak nie srala, a od wczoraj to juz swoja miesieczna norme wyrobila 😜 na szczescie nie jest to żadne rozwolnienie, kupka wyglada normalnie, wiec sie nie martwie 🙂

• Mamusie
Doti zebys wiedziala...relacje miedzy swiezymi rodzicami prawie zawsze sie komplikuja... mnie czasem nachodza glupie watpliwosci czy naprawde kocham M, bo mnie czesto irytuje i mamy jazdy, czesto mam go serdecznie dosyc, no ale jak sobie przypomne czasy sprzed ciazy i ile nas laczy, ile razem przeszlismy to od razu zaczynam inaczej go odbierac...nasze zycie w koncu sie unormuje i bedzie o wiele lepiej niz teraz...przynajmniej ja w to wierze 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Iza no to Szymonek poprawia się w jedzeniu 🙂 A co do teściowej to łączę się z tobą i Marylu w bólu 🤢 Moja działa mi tak na nerwy, że za każdym razem, jak już pojedzie do domu ja jestem chora 😮 Nie będę się rozpisywać bo to temat rzeka 🤢
A ci nasi mężczyżni nie potrafią czasem nas zrozumieć, że jesteśmy zmęczone i nie mamy ochoty na gości. Myślą, że jak siedzimy w domu to nic nie robimy, bo co to praca przy dziecku i w domu. Jak trzeba było odśnieżyć przed domem, kazałam M zająć się dzieckiem a sama poszłam odśnieżać, przynajmniej się zrelaksowałam a jak wróciłam do domu to M od razu oddaje mi małą, bo już się zmęczył 😮 A jak zaprosił któregoś dnia gości i prosił bym upiekła ciasto a nie miał czasu zająć się dzieckiem to skończyło się tak, że musiał pojechać do cukierni a tu niekoniecznie jest tanio 😁

Marylu ja nie lubię, jak ktoś na maksa wyperfumowany bierze moje dziecko na ręce, bo aż sama się duszę a co dopiero maluszek 🤔

Sandra Tatianka cudowna 🤪

Deira wszystkiego naj dla Natalki 😘 najmłodszej wrześnióweczki z pażdziernika 😁

Aisza u nas na kupke dobrze działa sok z jabłuszka Hipp lepiej niż jabłuszko ze słoiczka 😁

A mojemu dziecku, zachwalanemu wszem i wobec też zaczęło się odmieniać 😮
W dzień raczej jest grzeczniutka ale może dlatego, że ma mnie cały czas na oku 😁 Wszędzie ze mną jeżdzi i widzi, co robię 😁
Dzisiaj w nocy obudziła się dopiero o 4 na mleko ale do 6:30 spała wiercąc się, wypluwała smoczek a po chwili szukała go kręcąc głową na boki, coś gadała sama do siebie, wzięłam ją nawet do nas do łóżka ale już sobie nie pospałam 🤔

• Mamusie
Karolka my za to nie zdąrzyliśmy przestać być "młodymi rodzicami" bo przecież Mateusz dopiero w marcu 3 lata skończy a znów mamy maleństwo. Sprawa sie o tyle komplikuje, że Mateusz jest zazdrosny a ja nie wiem jak z tym walczyć. Jak Laura śpi to on nie chce sie ze mną bawić 🤔 😮 a jak nie śpi to pcha się na ręce... Bycie rodzicem nie jest łatwe..... a wszystkie babcie, dziadki i inne życzliwe osoby które w tym przeszkadzają powinny trafić na miesiąc do przedszkola i pomęczyć się z rozpieszczanymi przez dziadków dziećmi 😠

Latka ja też chciałabym wyjść. Gdziekolwiek. Przy Starszym pakowałam go w busa i jechaliśmy na wycieczki po Krakowie. Wolę być z dzieckiem ale poza domem, wśród ludzi, niż siedzieć w 4 ścianach i gadać sama do siebie... bo choć dziecko jest wspaniałym towarzyszem do rozmów to czasem po prostu idzie oszaleć.

Skorzystałam z tego że Mała śpi i wymyłam sobie okno 🙂 Teraz widzę że mało dokładnie, ale co tam... i tak zaraz będzie w paluchach Starszego patrzącego na tatusia. A Mati pomagał mi i mył lustro.
A teraz już się budzi z płaczem... dziś wyjątkowo zły dzień zębowy 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Dlatego ja tak sie boje juz teraz miec drugie dziecko, ta zazdrość i o wiele ciezej ze wszystkim, ale podwojne szczescie i pozniej jak troszeczke podrosna dzieciaczki to fajnie jak maja sie z kim bawic a nie sami w domu ale bywa i tak ze często pary pozostaja przy jednym dziecku świadomie lub tez z inbych wzgledow i wszyscy sa szczęśliwi 🙂))).

Dziewczyny polecicie mi jakies plyny do kapieli dla maluchow? Mielismy juz natluszczajacy z ziajkj, atoperal, sanosan, johnsons baby ale ten ostatni jakos nie bardzo....i oliwke 🙂

Mamy balsam do ciala z atoperal super wygladza cialko ale tak ciezkk sie smaruje, a zanim Go tum wysmaruje ubiore itd to beczy juz ze az sie krztusi, wogole ostatnio to ze wszystkim wymysla...

• Mamusie
Isa. Zauważyłam ze z facetami nawet jak im sie wszystko wyrzuci i dojdzie do porozumienia to za chwilę znow robią coś głupiego. Oni chyba jednym uchem łapią a drugim wypuszczają...
agn ma rację. Faceci to mają chyba jakieś inne wyobrazeje na temat tego co my robimy. A jeśli chodzi o ciągle naloty gości u nas, to m twierdzi ze każdy chce sie nacieszyć Krzysiem. I nie może im zabronić. Szkoda ze nikt nie zauważył ze w każdy weekend mam gości i zero czasu dla mnie i m.....
Efek no nieźle rośnie!!!
Latka ja używam weleda baby, chyba cream bath. To jest z naturalnymi skladnikami, żadnej parafiny.