Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
My też będziemy przekłuwać po ostatnim szczepieniu, czyli jakoś w połowie marca. Oby tylko czapki nie były konieczne....

Mixi moim zdaniem Wiki jest dość rozumna skoro od razu robi podkówkę w łóżeczku - wie że jak tak zrobi to mamusia od razu weźmie na rączki hehehe

Inirtam w wieku 16 lat to ja sobie dwie dodatkowe dziurki w jednym uchu zrobiłam agrafką 😜

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
najlepszego dla Naishy !! 😘

Szymon zjadł swój pierwszy posiłek o 12 i to było 60ml mleczka... 😮 obudzi się to dam mu troszkę jabłuszka...

ja się cieszę że Szymon nauczył się spać w kołysce... z nami w łóżku to budzi się co chwile i nie ma spania... ale to dlatego bo nie daje cyca... bo jeszcze jak go karmiłam to spał razem z nami całe noce, bo budził się co chwilę na jedzenie...
a tak pozatym to rozglądam się za łóżeczkiem... bo kołyska staje się dla niego za mała i jak chwyta się szczebelków to przechyla się na boki... to staje się troszkę niebezpieczne. ;/

wysprzątałam cały dom i aż mnie głowa rozbolała... chyba z tych nerwów...

dziewczyny mam pytanie... czy waszym maluszkom też odstaje jedno uszko??
kurcze robię wszystko żeby nie spał na tej stronie a on i tak i tak śpi na prawym boku i ma to uszko coraz bardziej odstające, zastanawiam się co zrobić żeby sobie go nie odginał i chyba kupię jakąś czarną opaskę i będę mu zakładać do snu...

Inirtam a ja w wieku 16 lat miałam 5 kolczyków na uszach (3 na jednym i 2 na drugim), aaa i jeszcze na jęzorku... nosie i w pępku 😁
teraz mam tylko na uszach... z resztą się pożegnałam 😁

• Mamusie
dziekujemy 🙂

isa tez ostatnio patrzylam na uszki malej i zaobserwowalam to co Ty, ze jedno jej jakos odstaje, ale jak ona tylko ciagle spi na jednym boku to sie nie dziwie , ale nie wiem co robic z tym bo ona na drugim boku spac nie chce

ja w wieku 16lat tez bylam cala w kolczykach 😁 cale uszy, pepek, jezyk, w ustach x2
teraz mam tylko w uszach 😜 a ten w jezyku to kolezanka mi przebila sama myslalam ze mnie mama z domu wyrzuci 😁

• Mamusie
witam 🙂
my po wizycie u ksiedza, tym razem nie bylo tak zle 😉 zapowiedzi wisza, ze slubem wszystko zalatwione, teraz tylko papiery do chrztu, no i my do spowiedzi 🤢 i mozna sie hajtac 😁

ja tam mialam tylko dwie dziurki nadprogramowe w uchu, ostatnio mi sie o nich przypomnialo i powiedzialam M, ze ma mi kupic jakies ladne złote malutkie kolczyki, zebym sobie mogla znow nosic 😜

• Mamusie
Moja to się śmieje w głos jak ściągam okulary ,a mój M mówi ,że śmieje się bo głupkowato wyglądam bez 😮 😮
Wiecie co ja to mam pecha ,a tak właściwie to Wiki już druga chrzestna chyba nam odmówi.
Pierwsza nie miała bieżmowania ,a nasz ksiądz tego wymaga .
Druga mieszka na wsi gdzie ksiądz wszystkich zna ,a ona nie dość ,że nie chodzi do kościoła to jeszcze żyje z mężczyzną pod jednym dachem bez ślubu 🤔
Ci księża powariowali ,a ja już nie mam koncepcji na chrzestną ,wysiadam 😞 😠 😠

• Mamusie
Witam 🙂

Co to za minki Sandra?

Ale wy dziewczyny podziurawione byłyście 😁 ja tylko skromnie po 1 w każdym uchu + w jednym dodatkowa 😁

Ja ostatnio do M mówiłam że myślałam że jak będę miała córeczkę to będę jej od razu uszka przebijać ale jak patrzę na tą naszą Oleńkę to ona taka śliczna że nie chcę jej kłuć 🤨 wiem że to głupie ale jak podrośnie i sama zdecyduje to pójdziemy przebić a narazie nie chcę jej robić dziur w takim ślicznym ciałku 🙂

Isa moja ma dwa ucha takie klapiaczki 😜 ale jak ona ciągle jak leży to się wierci i powija sobie te uszka tak że nie nadążam poprawić to co się dziwić i do tego jest taka złośliwa że jak zasypia to perfidnie patrzy mi w oczy i zakręca sobie rączką to uszko i się bawi 😜 próbowałam jej opaskę założyć ale był ryk tak jak przy czapce więc odpuściłam... zobaczymy może się jeszcze ułożą 😆

• Mamusie
Co się dzieje Sandra?
A moja dieta poszłaaa.... Przyjechał do nas mój brat w gości, więc upiekłam drożdżówkę :/ No i wczoraj się skusiłam, a dziś zrobiłam sałatkę warzywną z majonezem no i .... Ech....
Miłego wieczorku 😁

• Mamusie
Hej muszę się Wam pochwalić tyle dziś pisałyśmy o spaniu dzieci w łóżeczku .
Nakarmiłam Wiki położyłam do łóżeczka ryk był z 1,5 godziny siedziałam koło niej czytałam bajki ,śpiewałam ,aż w końcu padła . Jeszcze przez sen próbowała złapać cyca to dałam jej smoka . 🤪
I tak Wiki śpi w łóżeczku ze smokiem w buzi 😁 😁 😁
Ciekawe jak długo tak będzie i czy w nocy się nie poddam ,ale probuje może się uda i będzie spała jak kiedyś .
Jestem z siebie dumna ,że mam tyle samozaparcia i nie poddałam się jak płakała.

• Mamusie
No ją jak zaczęłam się klub, to co prawda późno, ale też konkretnie... 3 w jednym uchu, dwie dziury w drugim i prowincji też sama dziurawilam sztyftem 😜 ale ładne się nawet przyjął, tylko z racji uprawianego sportu musiałam dość szybko z niego zrezygnować, bo zwyczajnie przeszkadzał :/

Mixi bierzmowanie można zrobić 😉 więc jak ktoś chce, to nic trudnego...

Ależ mi dziś teściowa przykrość sprawiała... Nienawidzę więcej baby!!!
Dobranoc

• Mamusie
No ją jak zaczęłam się klub, to co prawda późno, ale też konkretnie... 3 w jednym uchu, dwie dziury w drugim i prowincji też sama dziurawilam sztyftem 😜 ale ładne się nawet przyjął, tylko z racji uprawianego sportu musiałam dość szybko z niego zrezygnować, bo zwyczajnie przeszkadzał :/

Mixi bierzmowanie można zrobić 😉 więc jak ktoś chce, to nic trudnego...

Ależ mi dziś teściowa przykrość sprawiała... Nienawidzę więcej baby!!!
Dobranoc

• Mamusie
Sandra co się tak wykrzywiasz? Zmarszczki Ci sie porobią 😜

Inirtam a tak się zastanawiałam gdzie ty masz tą prowincję... 😉

Mixi gratuluję samozaparcia. U mnie trwa walka ze Starszym cały czas bo brakuje nam trochę konsekwencji... czasem jestem już zbyt zmęczona wieczorem żeby się jeszcze z nim użerać. A czasem po prostu zaśnie na łóżku zanim na ogarnę się z Małą.

Oglądam sobie street dance, wszyscy śpią od 20...

• Mamusie
kurde a Ula jeszcze nie spi 😮 miala dzis zatwardzenie od deserku jablko-banan i musielismy wyciskac rezem z nia, cholerka jej tylko jablko odpowiada, po innym jedzeniu ma problemy z brzuszkiem 🤔
My jutro z Ulka jedziemy na tydzien do moich rodzicow...juuupppiii 😁 tatusiek sobie odpocznie 😉

• Mamusie
Hej.
Mój synek tej nocy przeszedł sam siebie. Na jedzenie budził się 4 razy + kilka na smoka. Już dawno tak nie było. Odzwyczaiłam się i ledwo zipałam rano ale na szczęście wcisnęłam M. małego i pospałam do 9:30 😁
Co do kolczyków to ja mam w uszach i w pępku, który sama przebiłam igłą 🤔 ale się namęczyłam pamiętam żeby kolczyka przecisnąć przez tą dziurkę. Masakra była.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki z depresją i dużo buziaków wysyłam.
Sto lat dla Naishy i broń boże nie ścinaj tych ślicznych włosków!