Doti moj M jest honorowym dawca krwi i tez zarejestrowal sie jako dawca szpiku ja takie akcje jak najbardziej popieram chociaz osobiscie to straszny. za mnie tchorz i boje sie igiel. ale bardzo mi imponuja osoby ktore chca w taki sposob pomoc drugiej osobie 🙂
Witam
Dziewczyny czy możecie polecić mi jakiś ochraniacz na łóżeczko- bo ten co mam doprowadza mnie do szału 🤢 Madzia wózek ładny, ale ja jak Karolka nie przepadam za trójkołowcami 😉 Isa- Szymuś ma piękne łóżeczko
Znowu starszy synek zaczął pokazywać nam rogi- już nie wiem jak mam z nim rozmawiać 😞 pyskiuje, nie słucha się. Tracę już cierpliwość. Robimy wszystko, żeby dzieciaki traktować równo, ale Oskarowi zawsze coś nie pasuje. Kary nie pomagają, nafrody też nie... Dodam,że za Tymkiem wskoczyłby w ogień ale co z tego jak nas traktuje jak zło konieczne?!
Iza dzieki za stronki 🙂 Doti no wlasnie nie bylam pewna, czy szpik juz moge oddawac...gdzies kiedys slyszalam, ze krwi nie moge oddac poki karmie, myslalam, ze ze szpikiem jest tak samo 😮
Kasia ja tez na widok krwi mdleje 🤔 ale ostatnio tyle widzialam przypadkow, gdzie bez sensu umierali mlodzi ludzie, ze postanowilam na tyle ile moge pomagac... moj M tez oddaje honorowo krew, a ja oddam szpik 🙂
małgosia dziękuję, ale dużo jeszcze muszę do niego pozamiawiać... też szukam ochraniacza w jakiejś przystępnej cenie... jak coś znajdę to wyślę Ci linka...
jak narazie wszystko przeniosłam z kołyski do łóżeczka, ale widzę że chyba jednak muszę kupić falbankę do łóżeczka, ochraniacz, kołderkę i baldachim...
szperam w necie 😁
mąż zobaczył że rejestruje się jako dawca szpiku i musiałam jego też zapisać 😁 czekamy na te pałeczki do badań...
Isa łożeczko bez tych wszystkich dodatków i tak wygląda pięknie 😉 A falbanka to chyba już nie potrzeba bo zaraz trzeba będzie obniżać łożeczko ...
Dziękuje 🙂 w sumie masz i racje.... M założył na najwyższy poziom a Szymek już uczy się wstawać, więc chyba na dniach będziemy musieli zniżać 😉 i chyba z tej falbanki faktycznie zrezygnuje... 😉
Malgosia, ja mam brata 7-latka, mimo tego,że nie mieszkamy z rodzicami, to i tam Tomek jest zazdrosny o Kubusia, taka chyba kolej rzeczy, mimo tego,że kocha go na zabój to tez się popisuje i jest nie do zniesienia jak do nich pojedziemy.
Po prostu zwraca na siebie uwagę i ciężko coś na to poradzić... Też staramy się traktować ich równo, ale jest jak jest...
Karolka, zle rozumujesz. 😉 Nie oddajesz szpiku kostego. Oddajesz albo probke sliny, albo probowke krwi i w ten sposob zostajesz wpisane na liste POTENCJALNYCH dawcow szpiku i sobie jestes w tej bazie..
Jezeli znajdzie sie osoba , ktory ma szpik indentyczny jak Twoj, zglaszaja sie do Ciebie i dopiero wtedy przechodzisz cala procedure...
Ja jestem 7 lat i nigdy jeszcze szpiku nie oddalam.
Hawierowani niestety pobyt w szpitalu dal niewiele 😞 Znowu zaczal rosnac amoniak.Przez caly tydzien nic nie je 😞( Watroba mowi stop. Najprawdopodobniej przeszczepu nie uniknie. Dzis w nocy do Warszawy.Problem oczywiscie z transportem.. Samolot nie poleci, bo warunki do dupy 😞 Karetka mowi, ze nie przejedzie bo dojazdy zasypane ;// Wiiec najpradopodobbniej poleci helikopterem, ale wtedy Marlena musi jechac pociagiem.. bo w helikopterze miejsca brak
A u nas 5 zab sie wydostaje tylko dziwne bo u góry z prawej strony ,a drugi z lewej pewnie lada dzien tez sie pokaze 🤪 I takim sposobem bedziemy mieli 6 zebów . Na dole na razie nic nie widac .
U nas po mału 86 wchodzi do uzytku 😮
Karolka, zle rozumujesz. 😉 Nie oddajesz szpiku kostego. Oddajesz albo probke sliny, albo probowke krwi i w ten sposob zostajesz wpisane na liste POTENCJALNYCH dawcow szpiku i sobie jestes w tej bazie..
Jezeli znajdzie sie osoba , ktory ma szpik indentyczny jak Twoj, zglaszaja sie do Ciebie i dopiero wtedy przechodzisz cala procedure...
wiem Sandra 🙂 moze napisalam swoim skrotem myslowym 😜😁😁
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Doti_m
Kasia26_m
Majeczka i Titi sliczne i jakie towarzyskie 🙂
Malgosia1986_m
Dziewczyny czy możecie polecić mi jakiś ochraniacz na łóżeczko- bo ten co mam doprowadza mnie do szału 🤢
Madzia wózek ładny, ale ja jak Karolka nie przepadam za trójkołowcami 😉
Isa- Szymuś ma piękne łóżeczko
Znowu starszy synek zaczął pokazywać nam rogi- już nie wiem jak mam z nim rozmawiać 😞 pyskiuje, nie słucha się. Tracę już cierpliwość. Robimy wszystko, żeby dzieciaki traktować równo, ale Oskarowi zawsze coś nie pasuje. Kary nie pomagają, nafrody też nie... Dodam,że za Tymkiem wskoczyłby w ogień ale co z tego jak nas traktuje jak zło konieczne?!
sandroos_m
karolka84_m
Doti no wlasnie nie bylam pewna, czy szpik juz moge oddawac...gdzies kiedys slyszalam, ze krwi nie moge oddac poki karmie, myslalam, ze ze szpikiem jest tak samo 😮
Kasia ja tez na widok krwi mdleje 🤔 ale ostatnio tyle widzialam przypadkow, gdzie bez sensu umierali mlodzi ludzie, ze postanowilam na tyle ile moge pomagac... moj M tez oddaje honorowo krew, a ja oddam szpik 🙂
isa8_m
jak narazie wszystko przeniosłam z kołyski do łóżeczka, ale widzę że chyba jednak muszę kupić falbankę do łóżeczka, ochraniacz, kołderkę i baldachim...
szperam w necie 😁
mąż zobaczył że rejestruje się jako dawca szpiku i musiałam jego też zapisać 😁 czekamy na te pałeczki do badań...
Malgosia1986_m
A falbanka to chyba już nie potrzeba bo zaraz trzeba będzie obniżać łożeczko ...
isa8_m
Dziękuje 🙂
w sumie masz i racje.... M założył na najwyższy poziom a Szymek już uczy się wstawać, więc chyba na dniach będziemy musieli zniżać 😉 i chyba z tej falbanki faktycznie zrezygnuje... 😉
mixidixiaga_m
madzia1988_m
Po prostu zwraca na siebie uwagę i ciężko coś na to poradzić... Też staramy się traktować ich równo, ale jest jak jest...
inirtam_m
wanilka86_m
sandroos_m
Nie oddajesz szpiku kostego. Oddajesz albo probke sliny, albo probowke krwi i w ten sposob zostajesz wpisane na liste POTENCJALNYCH dawcow szpiku i sobie jestes w tej bazie..
sandroos_m
Malgosia1986_m
dzonatalie_m
dzonatalie_m
pierwsza drzemka 🙃
mixidixiaga_m
U nas po mału 86 wchodzi do uzytku 😮
karolka84_m
wiem Sandra 🙂 moze napisalam swoim skrotem myslowym 😜 😁 😁
karolka84_m
my tak samo 😁
Kasia26_m
My tak samo 🙂 tylko że u nas wszystko na długość ledwo się dopina a z ramion Olce spada... chudzielec mój 😜
latka_m
dzonatalie_m
ogladam strone online disney usa i patrzcie co znalazlam
http://www.disneystore.com/minnie-mouse-coat-for-baby/mp/1325024/1000219/
🤪 🤪