Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marylu napisał(a):
Dzień dobry
Sandros co tam mówią o tej celiaki? mój siostrzeniec ją ma i w sumie mało wiemy o tym bo świeżo odkryta jest...
Latka :*
Natalia udanych zakupow
Efek kaszka bananowa bobovity ta od 6msc to moja ulubiona co ty gadasz tutaj :P
Doti trzymaj sie

Ja próbowałam bananowej Nestle - no bleeee 😞 Nic nie poradzę, nie mój smak :p Słodkie tak, że aż odrzuca 😉 Ale każdy ma swój smak 😁

Koleżanka ze studiów ma celiakię, ale u niej wykryli jak była dzieckiem. W tamtych czasach, to się i ona i rodzice namęczyli zanim odkryli co to 😞 Strasznie była chuda i ciągłe problemy z brzuszkiem. A teraz całe życie na diecie. Chleba bezglutenowego kiedyś nie było w sklepach i mama jej piekła. Ale na jakiej mące, to nawet nie zapytałam... Wafli ryżowych też nie było. Najtrudniej z wędlinami, bo w składzie nie napiszą, a jest gluten (w zagęstnikach). Masakra taka dieta bez glutenu 😞 Bo ani chleba, ani ciasta, ani nawet nie każdą wędlinę można...

• Mamusie
straszna jest ta nietolerancja glutenu. Własnie tak sobie myślę że takie dziecko od najmłodszych lat będzie się czuło "inne" bo w przedszkolu będzie dostawać inny obiadek itp...
efek no słodkie strasznie są te kaszki. Jak kupuje angielskie to nawet w polowie nie sa tak slodkie jak nestle czy bobovita.

• Mamusie
Marylu, powiem, Ci ze dzieci raczej z tym problemu nie maja. To rodzice te problemy stwarzaja niepotrzebnie!!
Widze, to chocby w zlobku. Mnostwo dzieciakow jest alergicznch i my tez robimy inne posilki...i szczerze mowiac, nie cierpia..

To babciowe ubolewanie i inncyh :" jaki on biedny,bo nie moze slodczy"... Nadia swego czasu byla szczesliwa jak dostala pomarancze albo borowki od babci, zamiast kinder jajka. 😁

• Mamusie
Ta moja praca mnie wykonczy .Napisałam ,ze chce urlop za ten rok 26 dni , a oni że mogą mi dac 20 😮 Ja im na to ,że w tym roku mija mi 10 lat pracy i przysługuje mi 26 i wez z debilami gadaj 😠 😠
Jade dzisiaj do nich i chyba wyjde z siebie jak morde kierowniczki zobacze ,jak ja jej nie cierpie 😠
Dzwoniła mi wczoraj z pretensjami głupia pizda 😠 😠 😠

A na poprawe humoru chyba skocze do fryzjera jak beda mialy wolna chwile dziewczyny 🙂

• Mamusie
A najlepsze jest to ,ze poprzednia kadrowa mi dała znac ze juz 26 dni.
Teraz juz jej nie ma bo sie zwolniła i nowa jest jakas nietomna ,a moja kierowniczka zamiast sama zajrzec w papiery to taka głupio madra 😠
Nienawidze swojej pracy 😠
Juz tyle w domu jestem ,a nawet na chwile nie zatesknilam za praca ,ani tymi ludzmi 🙂 😜

• Mamusie
Szymon ucina sobie drugą drzemkę.
Ja nie wiem kiedy mu się skończy sezon na marudzenie - póki co jest nie do wytrzymania, ręce mi opadają w końcu waży już 7,8 więc jest co dźwigać...
wczoraj cały dzień sypał śnieg a dzisiaj dalej słonko - ta pogoda jest dziwna... 😮
Mały jak tylko się obudzi i zje obiadek to zabieram go na podwórko.

mixi troszkę chore ;/ walcz o swoje 26dni! 🙂
a gdzie pracowałaś ?
czasami jak ekipa w pracy jest do bani to się nie chce wracać i znowu żyć w stresach ;/

• Mamusie
No i zaczynam odpisywać, jest 11:14, ciekawe o której skończę 🤔

Dzień dobry 🙂

Deira
raczej wszystkie pamiętamy, że nasza najmłodsza wrześnóweczka jest z pażdziernika 😁 I dołączam do ciebie jako, że ja ostatnio nie mam czasu na nic. Zawsze miałam błysk w chacie (jestem trochę pedantyczna), obiad ugotowany, często ciasto upieczone, wszystko na bieżąco nawet włosy i make-up dzień w dzień robiłam, co by na spacerze jak ludż wyglądać 🤔 A teraz nawet do lusterka nie zerkam, bo mogłabym się wystraszyć 🤢

A co do maty ja nie przecierałam, bo mała jeszcze nie wiedziała, że może ją zjeść 🤔 Teraz ciągle ma jakąś część w buzi 😮 Ale już przestałam biegać ze ściereczką i utrzymywać wszystko w sterylnej czystości 😁 Ale od czasu do czasu przecieram wilgotną ściereczką.

Sandra
ale nieodpowiedzialne te "baby" w przedszkolu 😠 Ja bym im zwróciła grzecznie uwagę, że tak się nie robi i gdy sytuacja się powtórzy nie chcę, by moje dziecko patrzyło na inne jak jedzą i że zapłacę im za tą zupę tym bardziej, że podali ją nieprzepisowo dużo wcześniej 😠 A Titi spryciula wie co dobre i zwinęła siostrze czekoladkę 😁 Ale ty masz z nimi radochę 😁

Marylu Krzyś słodziutki 😘 i spóżnione życzenia dla twojego przystojniaka 😘

Efek gratuluję Wojtusiowi siedzenia 😁 Kurczę, moja jeszcze nie myśli o samodzielnym siadaniu a ma już ponad 7 miesięcy 😮
Ja kupuję gotowe jedzonko tak jak Madzia z Hipp i małe grudki są już w słoiczkach po 7 m-cu. Majka nie ma jeszcze zębów ale świetnie sobie radzi, choć na początku nie wiedziała, jak to się je 😮

Pauleczka wy się nacierpicie biedne 😞

Latka co się dzieje kochana?

A co do pracy to ja też nie mogę się doczekać, kiedy wrócę. To będzie wrzesień. Chyba potrzebuję troszkę odpoczynku od Mai a ona ode mnie, bo za bardzo jesteśmy od siebie uzależnione 🤔 Tylko najbardziej boję się pierwszych dni....
Dziś od 3 w nocy Majka tak mi płakała, że nie mogłam jej uspokoić 😞 A jak już zasnęła to pochlipywała do rana 🤨

• Mamusie
Witam się półżywa.
Napilliśmy się wczoraj ze Starszym zielonego Frugo.. i nas pokarało. Mnie całą noc bolał żołądek, czyści mnie i wymiotuję na zmianę, jestem połamana jak na grype. Starszego ciągnie na wymioty i ciągle mówi że go brzuszek boli.
żeby było ciekawiej to Małą też przeczyściło...
Wracam do łóżka 😞

• Mamusie
Witam się 🙂
Mały właśnie drzemie, jesteśmy już po spacerku i zjedzeniu owocków, dzisiaj troszkę inny plan dnia był 🙂
Doti, wracajcie do zdrówka!
Mixi, walcz o swój urlop, jak ci się należy, to nie powinni dyskutować.
Dzisiaj jakaś dziwna pogoda,że też mam lekkiego doła 😞 nie chce mi się już samej w domu siedzieć...

• Mamusie
dzień dobry,
dziecko się jednej nocy wyspało, matce nadziei narobiło i już do normy wróciło 😜 pobudki, co 40min do godziny... bleh...
Marylu, też jestem pewna, że gdyby Tymol spał z M, to noce wyglądałyby inaczej... tylko tamten gamoń jak śpi, to nie uważa i boję się, że zgniótłby małego, a poza tym nic nie słyszy 🤢 więc pewnie skończyłoby się na tym, że latałabym z drugiego pokoju...

Doti współczuje i zdrówka życzę 😘

• Mamusie
Inirtam, pewnie wasze 'cwaniaczki' czyją cycusia, a jakbyś tak spróbowała go nie karmić tak często, tylko na początek co 3 godziny. Moja koleżanka tak zrobiła i jej synek się odzwyczaił od pobudek co godzinę. Mój jest na butli, więc nie mamy tego problemu, dzisiaj była lepsza nocka bo chyba tylko 3 pobudki, o 24, o 3 i po 4, wstał o 6 tradycyjnie 🙂

• Mamusie
dzień dobry.
u nas dzisiaj w nocy luksus - tylko dwie pobudki i koło 7 wstaliśmy 🙂
na dwa dni zostaliśmy sami-M. pracuje w terenie :/

przenieśliśmy się z zabawami na podłogę i co chwilę ryk-bo co się przewraca z brzucha na plecy to uderza głową ;((( strasznie mi przykro...no ale nie wiem co z tym zrobić ;( nauczy się przekręcać w inny sposób?żeby nie robić sobie krzywdy??czy wracamy na kanapę?

• Mamusie
Madzia, czego ja nie próbowałam, ech.. w tej chwili, w ciągu dnia Tym je mleczko tylko raz, około 11, ewentualnie przytula się do cycka przed zaśnięciem... później wieczorem jakąś godzinę po kaszce, tuż przed snem popija jeszcze mleczkiem, w nocy też je raz, ale budzi się wielokrotnie, żeby choć na chwilę złapać cyca.. smok jest bleee...
pewnie wszystko się w miarę ustabilizuje, gdy odstawię go całkiem od piersi... 😉

Buffy ja z tego powodu zainwestowałam w te puzzle na podłogę... raz, że jest cieplej, a dwa nie boli tak przy uderzeniu 😉

Karola trochę Ci zazdroszczę, ale z drugiej strony nie mogę sobie wyobrazić siebie w takiej sytuacji i mega Cię podziwiam, bo sama to bym chyba ześwirowała 😜

• Mamusie
Ja tez daje Ule caly czas na podloge, tez na te puzzle 🙂 ale i tak sie slizga i jak lezy na brzuchu to kombinuje, podnosi dupkę, chce stawac na kolankach, ale nie moze, na kocyku tez sie slizga i nie wiem juz co jej tam podlozyc...

Inirtam ja caly czas o Uli mysle jak jej przy mnie nie ma, ale jakos nie mam stresa i ciesze sie, ze troche od niej odsapne, bo juz czasem nerwy mi siadaly...mam nadzieje, ze nie wezmiecie mnie za wyrodna matke 😮