Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam wieczorkiem.
Ja już widzę jak nam forum ucichnie jak się pogoda zrobi 😁 Każda będzie na spacerkach całe dnie. My jutro jak deszczu nie będzie planujemy wypad na plac zabaw bo już mi Starszy głowe truje.
Kiedy macie wyniki przycięć do żłobków? Ja w poniedziałek odbieram wyniki rekrutacji Starszego do przedszkola. Ciekawe czy się udało....

• Mamusie
A ja dalej nie wiem, co z moim wrześniowym powrotem do pracy.... Żeby ta teściowa była inna, bardziej chetna do pomocy, żeby jakoś jej zależało... To może i bym się zastanowila, czy młodego z nią zostawić, ale przecież nic na siłę...
Mały już śpi, duży jeszcze w pracy... Ja jeszcze pranie powiesze, poprasuje może trochę i też spać...

Dobranoc 😉

• Mamusie
sandra mi też się otwiera - i dzięki za edukację, co prawda już wcześniej się przyuczałam ale tutaj fanie zwięźle i na temat co i jak... oby nigdy mi się to nie przytrafiło...

ale mi Szymon od 15 do 19 dał popalić, płakał, marudził i tak na zmianę, i od 13 do tej pory nic nie zjadł... coś go męczy... wykapaliśmy go o 19:30 i zasnął, zaraz mu dam na spiocha butlę bo napewno głodny...

miłej i spokojnej nocy.

• Mamusie
Doti jest kolejny filmik ktory pokazuje co się robi jak nie reaguje na bodzce.
http://nagle.mp.pl/resuscytacja/dzieci.html

Krzyś dziś przeszedł samego siebie, normalnie nie wiedziałam jak się nazywam. Na dodatek nic nie zjadł. Troche cyca popił ale nie wiele- bo ni emam juz dużo pokarmu. Nie wiem co z nim 😞
ide prasować i się pakowac buzki

• Mamusie
Ja się z M dogadałam 🙂 Jest ok 🙂

Dziewczyny podpowiedzcie jakie MM używacie? Jakie są dobre? M twierdzi, żeby zacząć od jakiegoś niedrogiego i jakby się nie sprawdziło to kupić droższe... Będę małemu podawać MM jak mnie nie będzie, nie mam dość cierpliwości, żeby ściągać swoje mleko :/

Uciekam spać, dobrej nocki

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Natalia, ale nowke kupiliscie??
bo wiesz, ze jesli tak to w gwarancje musisz miec wbite, ze podlaczyl ktoz z uprawnieniami, bo inaczej gwarancja niewazna.

Fajne pudeleczka w Biedrze kupilam. Na cebule, czosnek, pomidora.Wszedzie kosztuja tak okolo 10-12 zl.. a w biedrze byly po 3 z 🙂

Babcia daje Titce nad glowa, ze jestem wstretna matka 😮 😮, bo nie pozwalam jej wziac na rece placzacego dziecka, a jestem zajeta wieszaniem prania ;// We mnie sie kotluje, ale mowie sobie: mysl o sypialni ;D

wiem,gosc przyjdzie zaraz z gazem to podbije w tym tygodniu 🙂oczywiscie ze nowke

• Mamusie
Efek my uzywamy Bebilon od samego poczatku,fakt w biedronie to mleko kosztuje 47zł ale innego Majka nie toleruje wiec niestety i tak juz 2...Maja obudzila sie zwalam wszystko na zęby ktore chcą wyjsc a nie mogą....mamy biale kreseczki,mala budzi sie z placzem...kurde wiec niech wyjda te zębiska...cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam komu i co...
Zycze Wam juz dobrej nocy.. no i do jutra
Aaaa przypomnialo mi sie....jutro u nas ma padac jeszcze ale ma byc 13 stopni a od niedzieli juz sloneczko i mega ocieplenie 🙂 a oto dowód;
http://tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/polska,1/prognoza/wrzesnia,49792.html

• Mamusie
Dobry,
noc zaliczam do mniej udanych, i od 5 na nogach...
ciągleee pada... ;/
Szymek zjadł 100ml kaszki i robi pierwszą drzemkę... też idę się na chwile położyć bo przez tą pogodę łapie jakiegoś doła i nic mi się nie chce...

latka jak podróż, synek grzeczny??
efek my na początku mieliśmy nan, później bebiko i bebilon niestety cięgle problemy z brzuszkiem, dopiero kupiłam Hipp Bio Combiotik i wszystko wróciło do normy (oczywiście dziękuję tutaj Agn bo to mleczko ona mi poleciła 🙂 mleczko do najtańszych nie należy no ale jest idealne dla Szymka) ale tak jak pisze Doti, kup sobie próbki i zobacz jakie mleczko będzie najlepsze dla synka.
no i dobrze że doszliście z M do porozumienia!! 🙂
marylu mój też wczoraj dał nieźle popalić od 13 do 22 nic nie jadł, i od 15 do 19 non stop płakał i marudził... wychodziłam z siebie! ;/
może dzisiejszy dzień będzie lepszy - oby!
a może spróbuj dać mu mm ? albo kaszkę? skoro uważasz że masz mało pokarmu może jest głodny i dlatego daje Ci popalić??
trzymajcie się 🙂

miłego dnia.