Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no jakbyście dajmy na to zdecydowali za rok/dwa to zanim urodzisz, minie rok macierzyńskiego to ulcia by już była w przedszkolu to koszt o wiele mniejszy na pewno niż za żłobek 🙂
a poza tym nigdy nie wiadomo, trzeba być dobrej myśli, może w międzyczasie mąż jakąś lepszą pracę by znalazł, inaczej to człowiek nawet na to pierwsze dziecko by się nigdy nie zdecydował

jakby tak z kalkulatorem zacząć liczyć to człowiek załamać się może faktycznie,

jak to mówią, dziecko to jest inwestycja... ale bezzwrotna niestety 🙂

• Mamusie
a no to fajnie, moja na razie nie ma żadnej kuzynki/kuzyna bo jest pierwsza 🙂 ani moje rodzeństwo ani brat M nie mają jeszcze dzieci... i nie wiadomo kiedy będą mieć, dzisiaj wszyscy się z tym ociągają, ale nie ma się co dziwić... takie właśnie mamy realia życia niestety, że mało kogo stać na dziecko...

• Mamusie
Witajcie.
Dzisiaj wraca moja starsza jupiiiii
Jakoś bez niej dom taki pusty , za to Wiki nadrabia jak moze 😁 😁
Cos mnie gardlo boli ,i dostalam niespodziewanie okres nic go nie przepowiadało bo i termin jakis inny 😮 😮
Ja mogłabym miec gromadke dzieci oczywiscie jakby mnie na to było stac . 😜
Wszyscy mi mówią ,że świetnie się nadaje na mamke wychowującą szkrabiki 🙂 🙂 🙂 ,ale ja już nawet nie marzę , bo nawet jakbysmy się wybudowali to zegar biologiczny tyka do przodu 😞 😞

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

Moje dziecko zrobilo sobie wczoraj przerwę w spaniu na godzine ale za to dluzej godzinę spal 😉
Cos mu katar smurczy co raz bsrdziej. Mam pytanie ile soli morskiej wkropic na inchalacje? 🙂 bo jeszcze nie robiliśmy, ale zakupilismy w pl inchalator w końcu 🙂.
Mam nadzieję, że nic więcej sie nie wytworzy z tego. Dodam wit C i wapno moze olbas na bluzeczke zeby wdychal masc majerankowa.
Cos czuje ze będzie bardzo ciężko z inchalacja mojego potworka 🙂.

• Mamusie
Dzień Dobry, my juz u siebie w domku 🙂
Z Gabrysiem lepiej troche jeszcze charczy ale już się nie ksztusi w nocy. Lekarka nie pozwolila żadnych olejków stosowac nawet na pizamke bo to niby7 od 1 roku 🤢 posmarowalam mu na noc tylko mascia majerankową. Ale żeby mu dac antybiotyk to jest mega wysilek tak sie kreci i wierci i krzyczy ehh i przez to zniechcecil się do jedzenia kaszki, obiad jako tako zje.
Doti dzięki za miłe słowa. Chyba sie rozumiemy w tej kwestii 🙂 Ale naprwde coraz więcej ludzi cierpii na takie choróbska 😞 Ja terapię chodziłam przed ciążą ale za wiele mi nie dała bo była grupowa a ja nie potrafilam się odezwac, a po terapii zalecili mi indywidualna ale ja teraz na nic nie mam czasu. Wiem jak to jest, jak się nie ma ochoty do zycia a ja dodatkowo mam lęki i idzie mi to na ciało... 😞 Nie wiem jak depresja ale nerwica to są emocje które nie potrafimy wyrazic tylko dusimy je w sobie i to narasta i kiedys organizm i psychika się buntują. Np ja zawsze jakies zale i smutki dusilam w sobie i bylam bardzo skryta juz jako dziecko...sama nie wiem dlaczego 🤨

Ok lece umyc włosy póki mały śpi. Buziaki :*

• Mamusie
Mixi tez myslalam o tym tu w UK jest to popularne no i tez oczywiście mam za darmo musze w końcu pomyśleć albo nic juz nie myśleć i niech sie dzieje co chce hehe zartuje oczywiście 🙃

Tylko ze to sa takie bomby ze właśnie jak widać nizej opinie takie ze sie tyje , itp

• Mamusie
dzień dobry,

Mixi, przestań, jesteś tylko 3 lata starsza ode mnie, spokojnie jeszcze możesz rodzić 😜
zobacz jaką masz już pierwszą córę dużą, a co ja mam powiedzieć, jak ja pierwsze urodziłam mając 28 lat, dlatego też teraz nie chce się zbytnio ociągać z kolejnym 😉

stwierdzam, że chyba młodej to mleko modyfikowane niezbyt służy, bo od 3-4 dni robi kupy zgniłozielone, strasznie śmierdzące i rzadkie 🤢

kupiłam na pierwsze Bebiko, małe opakowanie na próbę, stwierdziłam, że zacznę od tych tańszych, bo akurat może będzie pasowało, ale niestety trzeba będzie kupić coś innego, a pozostałe mleka już droższe są, kupię teraz Nan, a potem najwyżej Bebilon,
najdroższy jest Enfamil z tego co patrzyłam, a ten pewnie by jej pasował bo miałam w domu 1 z Enfamila zakupioną przed porodem w razie tzw. W, jakbym nie miała wystarczająco pokarmu itd. no i na nim robiłam małej kilka kaszek na początku i było ok

• Mamusie
Pati śpiesz się śpiesz ja już spałzuje bo znając mojego pecha będzie trzecia córka 😜
Już mój M ma babiniec w domu 😁 😁 😁

😘 😘 😘 😘 😘dla Tymka 🙂

Latka to tak jak z zastrzykami wiele złych opini , a ja nic złego bym nie powiedziała .
Dla mnie były rewelacyjne 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Dzisiaj nocka ok, tylko 2 pobudki.
Kuba z moją babcią ostatni dzień dzisiaj, bo już jutro nie idę do pracy.

Pati,życzę powodzenia 🙂, my używamy Enfamil i jestem bardzo zadowolona, nigdy żadnej wysypki itp ; za małą puszkę 400g płacę 25 zł.

Jeżeli któraś z Was daje owoce z Gerbera, to jest promocja w Auchan, drugi produkt za 1 gr. Chociaż używam Hippa, to kupiłam wczoraj 4 słoiczki na "spróbowanie" 🙂

• Mamusie
Dziewczyny, nieważne ile w metryce, tylko to na ile się czujecie 😜
Pati,życzę powodzenia 🙂

Buziaki dla Tymoslawa :* i spóźnione dla Ulci i Titulindy 😉

Ja o anty nie myślę, bo nie mam puki co potrzeby... Nic się nie dzieje w temacie 😉 😜

• Mamusie
Zgadza sie, gerber jet bogatszy w smaki, a ja ostatnio zaczelam dawac Ulci Bobovite (wybor obiadkow i deserkow jest super) i zajada az jej sie uszy trzeasa...
Mleczka trzeba wyprobowac na wlasnej skorze...ja Uli dalam Enfamil jak miala 3 miechy i sie na pogotowiu znalazlysmy bo strasznie spuchla i dostala czerwonej wysypki, a potem srala i wymiotowala dalej niz widziala 🤨