Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja miałam wyrostek 10 lat temu, cystę 5 lat temu i teraz cesarka... mój brzuch dołem jest nieźle zmasakrowany 🤢
ale po tej cesarce jest najgorzej, boli, swędzi i nie czuje brzucha wkoło rany, takie dziwne uczucie jakby był zdrętwiały 😮

Pestka ładne zjecie 😉 a jaka Nikola duża 🙂)

• Mamusie
Agn moja Ola ma śliczny wełniany komplecik niebieski i cudnie w nim wygląda także nie przejmuj się 🙂

Isa mnie też strasznie swędzi ostatnio i tak myślę ze właśnie się goi a czucia też jeszcze nie mam w tym miejscu ale na początku nie miałam czucia na większym obszarze 😁 więc myślę że potrzeba na to czasu 🙂

Dziewczyny uważajcie z herbatkami w nocy żeby nie nauczyć maluszków kuzyn tak nauczył i teraz córeczka ma 3 lata czarne zęby a raczej to co z nich zostało i wkółko po dentystach jeżdżą 😮 i to wszystko od herbatek 😞

• Mamusie
No i wyszłam sobie na spacerek, słoneczko pięknie świeciło, więc zapuściłam się głęboko do wsi...
Ni stąd, ni z owąd tak zaczął padać śnieg, że nie wiedziałam, którędy wracać 😮 Ledwo dopchałam wózek do domu a ja wyglądałam jak bałwan 😮 Cała w śniegu, nie mogłam się z niego otrzepać 😮 Z tego wszystkiego, że się nie naspacerowałam upiekłam ciasto jogurtowe (z gotowej mieszanki 😁 ) A Maja zrobiła mi niespodziankę i zjadła pół słoiczka marchewki z ziemniaczkami 😮 Miałam dać tylko kilka łyżeczek, żeby się przyzwyczaiła ale z takim apetytem wcinała, że żal było mi jej nie dać 🤔
Macie rację z tym niebieskim, do tej pory Maja miała ubranka w kolorach neutralnych a w większości różowe, już na ten róż patrzeć nie mogę 😜
A mój mąż dostał zaległe mandaty za parkowanie, 1300 zł z 2008 r, wtedy większość szczecinian wyrzucało zza wycieraczki do kosza... Przyznam, że ja też ale w tamtym roku przysłali mi 300 zł. Myślałam, że go uduszę, kilka dni wcześniej zapłacił 200 zł za przekroczenie prędkości a jeszcze dzisiaj 100 zł za złe parkowanie 😠 😠 😠 Brak słów! On powinien jeżdzić rowerem albo komunikacją miejską 😠

• Mamusie
o mamo!! to jutro go wypedź na piechotę, może się nauczy 😜 z resztą musicie się dowiedzieć, czy po takim czasie mandaty nie powinny ulec przedawnieniu 🤔
my też byliśmy na spacerze, skusiło mnie piękne słoneczko i niby 1 stopien na plusie, ale jak wyszłam to mnie tak przedmuchało, że wytrzymałam tylko jakieś 45min, a teraz już ciemno i śnieg pada... a Tymek poza drzemką na spacerze w ogóle nie spał od rana, dopiero teraz przysnął... chodzę na rzęsach 🙃

a co do ubranek, to moja babcia małemu też na gwiazdkę kupowała różowe ubranka, dopiero moja siostra jej powiedziała, że teraz chłopcy na niebiesko, a nie jak kiedyś na różowo i babcia wymieniała jeszcze przed Świętami 😉
druga sprawa, że jak są jakiekolwiek wyprzedaże to ja mam problem, żeby nie kupić młodemu ☺️ najlepiej, jakbym nic nie oglądała, bo nie potrafię się wstrzymać 😜 Agn ja ostatnio obkupiłam małego już na jesien i zimę w endo, na stronie mają przeceny do 70% 😁

• Mamusie
Inirtam a możesz podać link do Endo?
A mandaty niestety musi zapłacić, najpierw wysłali do firmy a firma do niego całe zestawienie 😮
Maja właśnie wstała, teraz zje, póżniej przetrzymam ją do ok.19, wykąpię, nakarmię i położę na noc 😁 No i tak spodobało jej się przewracanie na brzuch, że już spokojnie nie poleży, ciągle się przewraca a jak już się przewróci to się wydziera, bo nie lubi leżeć na brzuchu a sama na plecy jeszcze się nie kula 😁

• Mamusie
Hej 🙂.
My wlasnie po dlugim spacerze, super pogoda.
Agn- ja tez lubie ciuszki z Endo 🙂. Jak mieszkalam w Polsce, a to stosunkowo niedawno, to mojego siostrzenca obkupowalam wlsasnie tam, maja super mieciutki material bluzeczek, bo przewaznie bluzy, koszulki z dlugim i krotkim rekawem mu kupowałam, 😉.i smieszne napisy, Tymek tez ma kilka bo wlasnie dostal od Cioci 😉.
Wejdz sobie na endo.pl 😉

• Mamusie
Dziewczyny które przykrywają dzieciaczki w nocy kocem lub kołderką mam pytanko czy wasze maluszki też się odkopują? bo ja już nie wiem co mam zrobić żeby mały był przykryty... w śpiworku nie lubi spać a jak go przykryje to w nocy się strasznie wierci i skopuje kołderkę... i nad ranem ma strasznie zimne nóżki i smarka ;/

• Mamusie
mój Szymek śpi sam w kołysce dopiero rano jak M jedzie do pracy a mały się obudzi to zabieram go do siebie do łóżka 😉 ale wtedy to ma nóżki lodowate i mnóstwo gilów ;/
próbowałam już zakładać mu do spania jakieś pajace jednolite, albo skarpetki... ale strasznie się denerwuje i nie zaśnie póki nie będzie miał luźnych stopek.

• Mamusie
Inirtam dzięki 😁

Sandra zwykły mandat owszem ale te za parkowanie idą najpierw do firmy mojego M gdzie ustalają, kto użytkował samochód (choć u nich każdy ma swój) potem wysyłają do samych zainteresowanych i albo płacą albo potrącają z wypłaty. Jeśli chodzi o zwykły mandat to ja nie zdążyłam się z nim oswoić i już po dwóch miesiącach miałam blokowane konto 😮

Pestka super wyglądacie 🙂

Isa ja oczywiście nie mogę się napatrzeć na Szymonka 🤪

• Mamusie
Agn dziękujemy 😉
Inirtam no wiem, wiem... ja też kiedyś zanim nie zaczęłam podawać MM wstawałam nawet co 40min ;/ co mnie wykańczało i mały spał ze mną bo ileż można wstawać... na początku zaczęłam dokarmiać w nocy MM, później cycuchy przestały produkować tyle mleczka ile powinny i zaczęłam dokarmiać w dzień i tak o to żegnam się na dobre z cycuchowaniem 😞 jestem zła na siebie że tak szybko odpuściłam 😞... dzisiaj przed butlą daje Szymkowi cycucha ale on nie chce, wypluwa i się złości... coś tam podynda ale to nic 😞