Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 😁

Latka dzięki tobie zdałam sobie sprawę, że dawno nie robiliśmy zdjęć Mai 😮 Trzeba się poprawić, bo dziecko nie będzie miało fotek 🤔

Pati super niespodzianka dla Gabrysi 🤪 Widać, jaka szczęśliwa 😁 A u was jest jakiś specjalny basen dla takich maluszków, z podgrzewaną wodą? Bo ja się nie znam, czy w takiej "normalnej" się kąpiecie? Dziewczyny ze Szczecina, a u nas jest taki basen dla maluszków?

Mixi najlepszego dla Wiki 😁 No śniegu tyle napadało, że ja znowu za furtkę mojego domu nie wyjdę 😠 czuję się jak więzień własnego domu, nawet do sklepu z wózkiem nie dojdę 🤔

A Maja wczoraj tak płakała i się prężyła, myślę, że przesadziłam z tym obiadkiem 😞 No i miała problemy ze spaniem, bo goście dość głośno się zachowywali, więc na dobre zasnęła dopiero po 22 😮 A my siedzieliśmy do 1 w nocy 😮 Dziś jestem mega zmęczona...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam 🙂 u nas ula dalej kupy nie zrobila...to juz 5 dzien, no ale podaje jej biogaie i czekam na rezultaty...na szczescie te pierdy ja nie mecza, a jak ma wzdecia to dostaje bobotic i po sprawie...

Sto lat dla Wiki 😘

U nas tez sniegu mnostwo, a czeka nas jeszcze dzis jazda do Poznania, ponad 100 km 😮

Agn, Isa, Buffy dzięki 🙂 duża już jest ,niektórzy jak widzą zdjęcia lub ją na żywo to myślą że ma pół roku. Długa jest 🙂 Jest co dźwigać 🙂
Niedawno były nasze maleństwa w brzuszkach, jak to przeleciało. Ani się obejrzymy a będziemy myślały o torcie na roczek 🙂

Co do odkopywania się, to moja to samo,ale mam na nią sposób.narożniki kołdry wpycham tak mocno pomiędzy materac a ochraniacz ten co jest na bokach łóżeczka i nie daje rady się odkopać.Jeszcze.... Jak będzie większa i silniejsza to pewnie się odkopie.
Mama mi gadała,że moi bracia jak byli mali to wkładała ich w takie zapinane jakby spiwory i pod kołdrą w nich byli a narożniki kołdry zawiązane na maxa o szczebelki łóżeczka a oni i tak wypełzli spod tej kołdry i leżeli na niej 🙂 ale chociaż w tym spiworku byli.Zawsze coś.A najlepsze jest to że nie mieli wcale ogrzewania bo dopiero co wybudowali się a mrozy na maxa...Jakie to kiedyś warunki były 🙂

Co do Pepco ,czy w Waszych miastach w Pepco,do dziewczynki są ubranka wyłącznie różowe? My mamy już tyle ciuchów w różu że szok i chciałam coś innego.Zachodzę a tam wszystko różowe!! Ani jednego ciucha w innym kolorze. Przecież dziewczynka równie dobrze może wyglądać w turkusie,zieleni,żółci,w czerwonym,czy w dziesiątkach innych kolorów!!! Do tego zauważyłam że wszystkie rzeczy co mam z Pepco,mają za długie rękawy,muszę jej podwijać.Rozmmiar ok a rękaw strasznie długi.Więc chciałam kupić jej w Pepco kaftanik lub bluzeczkę,żeby miała ściągacz na końcu rękawka bo wtedy może być dłuższy ten rękawek a ze ściągaczem pasuje,to ani jednej rzeczy nie mieli ze ściągaczem.Wszystkie rękawki proste i mega długie.Poszłam do innego sklepu i kupiłam bluzeczkę ze ściągaczem i nie różową 🙂
Także jak dla mnie to Pepco przynajmniej to w moim mieście-pogorszyło się.Wszystko jak to mówią- na jedno kopyto.

• Mamusie
Szymek jest pod opieka dziadków i prababci 😉 ja skończyłam sprzątać cały dom... i teraz mam chwile dla siebie...
dobra książka i kawusia... 🙂) tego mi brakowało...

siostra mnie poprosiła o pomoc w przygotowaniu do ślubu i wesela (bo jej się strasznie podobała organizacja u mnie)... impreza dopiero 20 lipca ale my należymy do osób które wszystko muszą mieć spisane i poukładane od A do Z... więc dzisiaj przyjeżdża i mamy sobie pogadać co i jak 😉
uwielbiam organizować takie rzeczy...
do mnie należy również zaprojektowanie zaproszeń, winietek i naklejek na wódkę i takie tam drobiazgi, do lipca niby dużo czasu ale popatrzeć na to z boku to wcale nie tak dużo, pojeździć za gołębiami, fajerwerkami, drukarni, szukanie przyśpiewek, różnych zabaw itp... więc czeka mnie troszkę roboty 😉 i wydaje mi się że powinnam się za to zabrać już od poniedziałku.

jak wam się coś nawinie do głowy np z zabaw weselnych to dajcie znać... 😉))

• Mamusie
U nas sniegu mega duzo, ale wozek daje rade 😁 Na dworze spedzilismy 2 h. Nadia wreszcie miala frajde z zimy 😁
Ogarnelam wlasnie obiadek, Darek pojechal na poczte i moze przed skokami jeszcze na godzine spaceru wyskoczymy 🙂)

Mloda tak zasuwala na sankach ze glowa mala.. 🙂)

A my jak Daro dostanie urlop jedziemy do KARPACZA!!!!!!!!!!!!! HURRA!!!! Oby tylko drog tak nie zasypalo 🙂))

• Mamusie
Isa moja mama robi zaproszenia, winietki i ma trochę dodatków ślubnych i weselnych (też na wieczór panieński 😜 ) http://allegro.pl/sklep/5287013_elf-dekor

Pestka w Pepco blisko mnie dział z ubrankami dla niemowląt dosć ubogi niestety ale dla nieco starszych po prostu raj 😁 Tak w sumie ok r.68-74 są śliczne sukienki, tuniki, leginsy, kurteczki itp. Wydaje mi się że kolory poza różowym są po prostu wykupione :P

• Mamusie
My też codziennie na spacerki śmigamy - z raz się chyba zdarzyło, że nie byliśmy ale to jakaś masakra na dworze wtedy była 😉 a wózek na śniegu daje radę 😉))

Agn my się na basenik specjalny dla dzieci wybieramy, tu u nas na bezrzeczu, no ale od Ciebie trochę daleko 😉 wiem że jeszcze na mierzynie jest i w policach, a tak na prawobrzeżu bliżej Ciebie to się niestety nie orientuję :/

• Mamusie
Buffy może się kiedyś tam wybiorę 😉

Doti nie tylko ty... Ja również, najpierw miałam zapalenie oskrzeli, potem mała podziębiona i nie chciałam, żeby jej się to rozkręciło, bo w poniedziałek szczepienie. Dopiero wczoraj udało nam się wyjść ale na krótko, bo śnieżyca nas złapała 🤨 No i dzisiaj niestety tak pada, że sobie odpuściłam.

Ale się nudzę, w domu nie mam nic do roboty, Maja śpi, młoda z chłopakiem na zakupach szaleje w galeriach handlowych a mój Mzałatwia sprawy w mieście i wróci może o 18 🤔

• Mamusie
Witam 🙂
Mixi wszystkiego naj dla Wikuni 😜 strasznie ten czas leci...
Pati Sandra śliczne zdjęcia. Mi rzadko udaje się takie zrobić Oli bo niestety nie lubi coś aparatu i jak go tylko widzi to pełna powaga 😮

Ja też planuję wybrać się na basen i chyba właśnie do Kalisza skoczymy ale to bliżej wiosny bo to jednak kawałek drogi trzeba jechać i boję się żeby Oli gdzieś nie przewiało

Też marzy mi się dzisiaj spacerek ale okropnie sypie i czekam żeby przestało najwyżej wyjdziemy po ciemku będzie romantyczny spacer we trójkę 😁

• Mamusie
Hej 🙂.
Najlepszego dla Wikuni!!;*

U Nas dzis okropnie leje i jest szaro buro od rana;/ wiec z palnow nici, bo moj M ma wolny weekend, co nie czesto sie zdaza i planowalismy, zeby dzies pojechac pospacerowac cos zobaczyc, no ale wiadomo, jak to w UK z pogoda szczegolnie weekendy wlasnie takie "piekne";/ za to wczoraj bulo super wiec duzo czasu spacerowalismy z Tymkiem 🙂. Zaraz maja nas odwiedzic znajomi, ktorzy wybieraja sie do nas od urodzenia Tymks i zawsze cos stalo na drodze...takze nie bedzie az tak nudno, M wlasnie pojechał na zakupy, maly sobie spal ale widze ze wlasnie sie budzi...a ja najchetniej bym sie przespala ...

• Mamusie
Hej tez się witam z kawka.
Wiki jeszcze śpi wiec mam trochę luzu. 😉
U nas zapadła decyzja co do chrztu ,będziemy robić w majówkę bo chrzestna na Malcie i dopiero wtedy będzie miała czas przyjechać, a chrzestnego jeszcze nie mamy 😁 😁
Na pewno robimy w lokalu trudno będziemy płakać i płacić ,ale przynajmniej ominie nas jakieś wielkie przygotowanie ,a ok.30 osób będzie wiec byłoby co robić. 🙂
Tylko muszę iść do kościoła żeby się w komunie nie wpakować bo będzie problem z lokalami. 🙂
Komunie starszej robiliśmy w fajnym miejscu wiec może się skusimy jeszcze raz tam na imprezkę.
Mieliśmy swój pokój bankietowy ,łazienkę ,wielkie drzwi ,a za nimi łóżko no i wielki taras wiec będzie gdzie Wiki położyć. 🙂
Musze się dowiedzieć jaka będzie cena .
A Wy ile płaciłyście od osoby ?