Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nie mam pomyslu na to moje dziecko... Pieknie pila z butli, a teraz nadal potrafi, bo pociagnie ze dwa razy i wypluwa...
Soczek jablkowy nie, soczek dyniowy nie, herbatka nie.. dzis kupilam 5 roznych smakow i dupa nie chce ;// Dzis probowalam jablkowy.
Co najlepsze, sciagnelam mleko i jak poczuje smoka wscieklizny dostaje...
Kurcze moze dziasla ja mecza??

Karola myslisz juz o pracy?? Ktora z Was jeszcze wraca??

Efek, hahah 😁

• Mamusie
Hej witam się tak późno.
Dzisiaj byliśmy rodzinnie na spacerku .
Wiki pięknie spała w nocy zasnęła o 19.30 potem cyc o 23,3,5 i o 8 już się obudziła.
Dzisiaj zjadła dobre pol słoiczka marchewki, widać ze jej smakuje.
Co następnego podać z warzyw chyba marchewkę z ziemniaczkami ?
Owoce będę wprowadzać potem jak pozna smaki warzyw bo, są słodsze wiec jest większe prawdopodobieństwo ze będzie wcinać. 🙂
No i bardzo lubi swoja manne wcina ,aż jej się uszy trzęsą 🙂
Ja tam się nie wybieram do pracy przez najbliższe 3 lata 🤪

• Mamusie
hej laski
Nie mam jak was nadrobić 😞 może poźniej się uda.
Tesciowa dziala na mnie jak wyssysacz energii. 😠 😠 😠 Mega sie rozchorowalam jak jeszcze byli. Ja nie chciałam małego zarazić więc ona co chwilę mogła go brać G?RRR 😠 😠 😠 😞 teraz mi juz lepiej ale mały coś zaczyna katarek mieć delikatnie. I teraz nie wiem co z ostatnim szczepieniem, bo mamy w czwartek? przełożyć? (juz raz przekladaliśmy z 17sty). I nie wiem czy leciec do polski w przyszlym tyg :/ w końcu taki samolot to siedlisko zarazkow. 🤨 🤨
I drugi problem mały ma na samej końcówce czerwonego siusiaka 🤨 nie drazni go jak sie go myje wiec chyba nie boli?? jutro dopiero rano moge oddac jego mocz a w miedzy czasie jak mu pomoc??
mam nadzieje ze u wszystkich wszystko dobrze :* 😘 😘 😘

• Mamusie
Marylu współczuję :* Siusiaka możesz smarować kremem do pupy. Czasem się takie otarcia robią.

Dla mamuś dziewczynek: http://tablica.pl/oferta/firmowy-zestaw-ciuszkow-dla-krolewny-wiosna-lato-r-74-80-86-ok-60-sz-ID2eVXX.html#735b97ade5;r:4;s:102 Bierzcie bo mnie kusi :P

• Mamusie
A no mysle 🤨 chociaz do 17.04 jeszcze troche czasu...

Wrocilismy z bioderek - bylo 30 min opoznienia, no wiec naczekalismy sie troche...w poczekalni mnostwo maluchow, goraco jak diabli 🤨najgorzej bylo jak baaardzo mily i sympatyczny pan doktor zaczal jej przy nozkach majstrowac - w zyciu takiego pisku i wrzasku nie slyszalam u Ulci 🤢 a jeszcze pozniej usg, no masakra byla, Ulka wpadla w taka histerie, ze przez jej krzyk az mi sie obraz trząsł w oczach 🤔 lekarz byl w szoku, ze taki slodki maluch, ktory przywital go zalotnym usmiechem, moze takie odglosy wydawac. powiedzial do m: panie zabieral swoje dziewczyny jak najszybciej, bo bede musial zaraz do laryngologa isc 😁 Ula uspokoila sie dopiero w aucie jak zasnela 😮 no ale wszystko ok i mamy przyjsc dopiero jak zacznie chodzic 😁 😁

• Mamusie
Isa ja tylko podgrzewam wodę mineralną. Używam Nestle Aquarel(tam jest napisane że od 1 roku ale Oli nic po niej nie jest więc nie ma sensu zmieniać 😜) a czasami kupuję też Mama i Ja czy jakoś tak 🙂 Wit D też podaję przed karmieniem bo czytałam że się lepiej wchłania 🙂
A jak tam po lekarzu bo tak mi szkoda tego Szymka... Też tak sobie o zębach zaczęłam już myśleć 😮
Sandra ja już wróciłam 😜 ale zacznę się martwić jak M wróci do pracy czyli po Wielkanocy 🤨
Bo jak będzie miała mała zostać z moją mamą to ok ale jak będzie dyżur teściowej to nie wiem jak ja to zniosę 🤔
Karolka obie sukienki fajne zależy w której się czujesz lepiej 🙂
Lecę bo Ola ściągła mi cały obrus ze stołu dostała czkawkę i teraz płacze 😁

• Mamusie
😞 😞
Szymek waży 6,570 ... tydzień temu 6,500 😞 bardzo mało przybrał...
ale zaszczepiła go... bo gardełko ok i szmerów nie ma...

za tydzień pobieranie krwi, za 2 tyg usg nerki i usg brzuszka...
powiedziała że: albo ma niedobór żelaza, albo niedobór wit D... albo co najgorsze wpadł w anemię... i za 2 tyg mamy przyjść z wynikami... no i babka się obawia o jego jelita...

nie mam sił... nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... przecież podaje mu jeść, robię wszystko co możliwe... a on nic... 😞 wysiadam !!

• Mamusie
Isa najważniejsze wiedzieć co to i zacząć leczyć! Zobaczysz, że jak będzie diagnoza i dobiorą skuteczne leki to poczujesz ulgę. Nie zamartwiaj się kobieto, bo tym nikomu nie pomożesz, musisz być podwójnie silna. Trzymamy wszystkie kciuki za Szymka i Ciebie!!! 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

Maja śpi od 18:30 wykąpana ale zjadła tylko 30 ml mleka, więc będę musiała ją na śpiocha nakarmić, chyba że zrobi psikusa i jeszcze wstanie 🤔

Isa najważniesze, by zdiagnozowali co dolega Szymonkowi bo tak i ty i on się męczycie, jak napisała Sandra 🤨 Ja widzę po Mai , że jak nie może kupy zrobić to nie zje 🤔

Karolka ja tylko wtrące od siebie, że bardziej podobasz mi się w tej sukience z prawej strony. Wyglądasz w niej bardzo elegancko, idealnie na swój ślub.

• Mamusie
isa Kochana, robisz wszystko co się da. Jak Szymuś poczuje się lepiej na pewno zacznie jeść! dobrze że pediatra sprawdza co mu dolega jak już będzie diagnoza to wszystko pójdzie w dobrym kierunku 😘 😘 😘 😘
karolka znalazłam Twoje zdjęcie z sukienkami 😉 w obu pięknie wyglądasz, ale na ślub kościelny jakoś bardziej pasuje ta z prawej 😉
Doti smaruje siusiaka cały dzień i wciąż czerwony 😞 nie wiem jak mu pomóc