Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ile ml kaszek zjadają teraz wasze maluchy?
initram jak lecisz z kimś to nie ma się czego bać. A o samotnej podróży zdam relacje później- na razie trochę mnie to stresuje 😞 Za to wspólne loty mamy już zaplanowane na marzec, maj i w czerwcu wakacje 😉

• Mamusie
karolka twoja Ulcia nie dosc ze jest poprostu piekna to w dodatku slodziutka nie moge sie napatrzec jest sliczna jak laleczka doslownie 🙂
a too moja smieszka:
http://www.youtube.com/watch?v=Ib-PuzGkBKE&feature=youtu.be
do momentu az nie zobaczyla aparatu 😁
marylu moja od dzisiaj 60 ml a tak to po 3 ltzeczki dodam ze z lyzeczki je bardzo bardzo ladnie 😁

• Mamusie
Dzieki Emi 🙂 Twoja Bianka tez sliczna panna o do tego niezla agentka 🙂 jak spoważniała na widok aparatu 😁
Ulka jeszcze nie je kaszki...

My wlasnie wrocilismy z poradni rodzinnej...ufff to byl ostatni raz 😁 dzis znow nas meczyla o planowaniu rodziny wg wykresow, nawet musielismy je rozwiazywac, M sie to nawet spodobalo i rozwiazywal w oka mgnieniu 😜 😁 Pani go pochwalila, ze bedzie mi pomagal, ja bede robila pomiary a on wykresy 😁 😁 😁 ja piernicze, ona to ma fiola na tym punkcie, na szczescie juz sie NIGDY, PRZENIGDY nie spotkamy!!!! 😁 😁 😁 chociaz zaproponowala mi, ze moze mnie odwiedzac i pomagac robic wykresy 😮 😮

• Mamusie
Isa moja córcia w dzień raczej nie "woła" jeść. Karmię ją regularnie co ok.3 godz.
8-kaszka, 11 mleko, 14 obiadek, 15-16 deserek,17 mleko i 19:30 mleko (tu przeważnie przerwa jest 2,5 godzinna). No i w nocy jak się obudzi to wtedy wiem, że chce jeść 😁 A między posiłkami pije herbatki i soczki.

Latka
ruchliwy Tymonek 😁 Ja jak swoją położę spać w łóżeczku na noc, to budzi się w tej samej pozycji 😁 Może też dlatego się nie kręci, bo śpi w śpiworku 😁

Karolka twoja Chichotka słodziutka 😘 Ja zanim włączę nagrywanie, Maja przestaje się śmiać i zaczyna z powagą pozować, myśli chyba, że będzie robione zdjęcie 😁

Doti hehe, z tego co pamiętam Lusia nie ma ząbków a jak świetnie sobie radzi 😁

Emilia widzę, że Bianka tak jak Maja na widok aparatu pełna powaga 😁

Moja młodsza córcia śpi od 19:30, starsza "się uczy" przy włączonym telewizorze, laptopie i ze słuchawkami w uszach 😮
M w delegacji...

• Mamusie
Biedna Lusia, Krzyś też się mega długo męczy z ząbkami. Już sama nie wiem czym mu smarować. Tego teetha nie używam często bo ma w sobie laktozę i mam wrażenie że brzuszek go boli od tego. Dziś zauważyłam że dziąsełka się "rozstąpiły"- jak myślicie jak ile jeszcze minie czasu nim ząbek wyjdzie?!
agn zapomniałam napisać, że Twoja Majeczka ślicznie zajada marchewkę na filmie. Jestem pełna podziwu jak ładnie je. Krzyś jak dostaje kaszkę. to oprócz łyżeczki ma w buzi rękę i stopę 😁

• Mamusie
dziewczyny super filmiki... każde dziecko inne... jak miło popatrzeć... 🙂

inirtam w tym tyg mamy iść na pobieranie krwi a 21 lutego mamy usg brzuszka... więc jeszcze muszę czekać z informacjami...
agn ja bym nie mogła uczyć się tak jak Twoja starsza córa, ja to muszę mieć ciszę żeby się skoncentrować... :P i jaka śliczna Majeczka w avatarku 🙂
marylu mój je kaszki jak mu się podoba, raz zje 20ml a innym razem 90ml... zależy jaki ma dzień.
karolka dobrze że już po tych spotkaniach! teraz już z górki 😉
doti no to się Twoja Lusia namęczy z tymi zębami ;/ współczuje... ale wcinanie jabłuszka dość sprawnie jej idzie bez ząbków 🙂

jak tak dalej pójdzie z planowaniem dzieciaczków to może ponownie spotkamy się na brzuszku w wątku 'wrześniówki 2014' ? 😁 hehe... ja chciałabym ale jeszcze nie teraz, ale wszystkim kobitkom które będą się starać o kolejne dzieciątko życzę duużo szczęścia i oby szybko się udało 😉

mój Szymol wykąpany, wypił 40ml herbatki i śpi od 20... zaraz zrobię mu mleczko i dam na śpiocha żeby zjadł bez marudzenia i mam nadzieje że noc będzie spokojna...
no i następna kąpiel będzie już w łazience bo cała podłoga była mokra i pół naszego łóżka tak się rozbrykał mały rozrabiaka...

dzisiaj 15/42 dzień A6W... brzuch odpada ale widać efekty... jest dużooo twardszy...

dobranoc mamuśki 🙂

• Mamusie
Młody śpi 🙂 jak ja się cieszę, że udało mi się odzwyczaic go od zasypiania na rękach, choć w dzień tylko tak śpi :/, po kąpieli chwilę sobie "rozmawiamy", później cyc i po beku go odkładam ze smokiem w buzi... 5-10min i śpi 😁
Tymek dostaje kaszke w granicach 18.30-19.00 i zjada ok. 60/80ml, a raz nawet 100 zjadł 🙂

• Mamusie
Isa życzę wytrwałości... ja raz dobrnelam do 39 dnia i odpuscilam 😁 😁 nie widziałam efektów, a ćwiczenia nudne i mocno rozwlekaja się w czasie... Nie dla mnie 😜
Tylko ja mam to szczęście, że niewiele mi trzeba i mięśnie ładnie się zarysowuja,a brzuch twardy... Z drugiej strony brak mi przez to mobilizacji do ćwiczeń... Nawet teraz trochę tylko się poruszalam z młodym i chyba mogłabym bez wstydu na plażę wyjść... Mówię cały czas tylko o brzuchu, bo uda pozostawiają wiele do życzenia, zawsze miałam dość obszerne... Umiesnione z racji uprawianego sportu, ale zwyczajnie grube... Teraz po miesniach nie ma śladu, takie oble kołki 😜

• Mamusie
inirtam, zazdroszczę Ci tego twardego brzuszka, ja niby jestem w miarę szczupła, ale nigdy nie miałam płaskiego brzucha i jakiegoś super wcięcia w talii.. taka moja uroda, a teraz mam jeszcze wredną oponę po ciąży...wrrr
muszę się jej pozbyć do maja, ale nie wiem jak?!

• Mamusie
Marylu hehe uśmiałam się, jak wyobraziłam sobie Krzysia podczas posiłku 😁 Ja Majkę otulam pieluchą, bo inaczej ubrania były by całe poplamione więc zbyt wielkich manewrów kończynami robić nie może 😁 Ale i tak czasem machnie rączką tak, że zawartość łyżeczki ląduje w oku 😁

Isa dziękuję 😁 A odnośnie starszej córki dlatego umieściłam- uczę się w cudzysłowiu 😁 Ja nie wiem, jakl ona napisze egzamin gimnazjalny 😮

Dostałam sms, że kurier jutro będzie z adidaskami Mai 🤪 Mam nadzieję, że wcześnie przyjedzie, bo chcę jutro z małą wybyć z domu na jakieś zakupy dla siebie i obiad zjemy chyba w mieście 😁 Córa starsza wyjeżdża z klasą do Bydgoszczy i wróci jak mój M ok.24 🥴

• Mamusie
no to ładnie wam dzieci kaszkę wcinaja 🙂 ja się dziś cieszyłam że 20ml pochłonął, potem zaczął pluć. Ale myślę że za tydzień dwa może już będzie jadł podobnie jak u was.
Doti, zawsze miał dziąsełka takie co w całości miały ten sam kolor i wygląd. Teraz w miejscu jedynek wygląda jakby się zrobiła szparka?! nie wiem jak to opisać 😁
initram ja mam podobnie z brzuchem i to naprawdę rozleniwia! ale szczerze wolałabym mieć nogi łatwe do wyćwiczenia a nie brzuch :/
agn Krzyś tak sobie pozwala bo karmię go na bujaczku 😉 ale już raz wsadziłam go w fotelik do karmienia i chyba zacznę częściej. Tylko mam taki biedny i mały tak trochę tam lata,,, w między czasie może uda mi się nagrać filmik 😁

• Mamusie
Moj zjadl dzis 150 kaszki lyzeczka i wyszla bardzo gesta. Ale za to ma wieksze przerwy w jedzeniu no i nie zawsze dam rade mu dac kaszke , obiadek, deserek i w międzyczasie mleko tzn no zeby te trY razy zjadl. Wiec jak sa takie godziny ze juz pozniej bedzie za pozno na obiadek a do tej pory zjadl malo mleka to daje mu jednak to mleko bo wazniejsze chyba?! Moze sie myle? teraz cos mu sie odwidzialo i o 14; 30 zjadl 210 mleka i od 19:30 probowalam go karmic i nie chcial az w końcu zjadl o 21; 30 160ml.

• Mamusie
Dobranoc.
Jutro was nadrobie bo dzisiaj juz nie mam sily. Oleńka nadal chora je jak Szymus Izy więc szkoda gadać . Teraz w pełni rozumiem twoje nerwy bo ja ciagle mysle czy zje 10 czy 100ml... i sie stresuje bo po5 godzin przersy sobie robi. tylko obiadek i deserek jakos jej wchodzi a kaszki tak sobie chce jesc a z butli nie daje rady pic bo ma zawalony nos katarem.
No i sie budzi chyba...

• Mamusie
dobry...
jestem mega zła, niewyspana itp itd...
Szymek obudził się o 3... płakał, marudził i nie wiadomo co jeszcze... ululałam go i spał od 4 do 5:30 ... 😮 ledwo chodzę. teraz znowu marudzi...
w nocy zjadł 2x po około 60ml a teraz nawet kaszki nie chce jeść 😠 mam dość!
a noce ciągle się pogarszają... tej nocy robił pobudki jak mu się podobało... na smoka, głaskanie itp... od 1 do 4 wstawałam kilkanaście razy.

Kasia współczuję... oby Oleńka szybko wróciła do zdrówka...

• Mamusie
Cześć. U nas nocka też nie najlepsza. W porównaniu do mam chorych dzieciaczków nie mam co narzekać ale przywykłam do spania w nocy. I dziś wstawanie co 2 godziny mnie wymęczyło okropnie. W międzyczasie jeszcze Starszy przyłaził i mnie budził.
Miałam dziś koszmarny sen, że poszłam gdzieś z babcią (która już nie żyje 3 lata) i ja wstąpiłam na chwilę do sklepu a ona poszła z moimi dziećmi po coś do jakiejś babki. Spotkałyśmy sie na chodniku a ona miała tylko Starszego. Pytam gdzie Mała a ona do mnie zdziwiona "jaka mała?" Poleciałam do tamtego mieszkania gdzie była u musiałam gościa patelnią ogłuszyć żeby zabrać moje dziecko! 😲 Nie lubię takich snów 😞 😞 😠 😠

• Mamusie
Doti co za sny 😮
mi się chyba tylko 2 razy Szymek śnił i to tylko w akcjach jak odbierałam go teściowej albo szwagierkom i krzyczałam żeby oddały mojego syna 😁 schiz...

marudzenie cz 2 ... nawet śniadania nie moge spokojnie zjeść... ;/

• Mamusie
Moja tez juz wstala.
Zawsze budzi sie zeby pomachac starszej jak idzie do szkoly. 😁
Teraz siedzimy i czekamy ,az Wiki zachce sie jesc .
Kaszki wcina 100 ml tej manny bezsmakowej wiec jest ok.
Jezeli chodzi o mleko tp Wiki sie dopomina krzykiem coraz czesciej 🙂

Aj Wikula dzis konczy 5 miesiecy 😮 😮

• Mamusie
Witam 😉

NAJSLODSZEGO dla Wikuni;* leci ten czas okropnie 🙂

U nas noce co raz gorsze, nie chce jesc , tylko pic a przede wszyatkim jakos nieposkojnie spi..rano od razu maruda i cos nie pasuje, skomli, kiedys to bawil sie sam dlugo, mam nadzieje ze chodzi o zeby, chybs na gorze z boku trzeci będzie, ale kiedy?!

Ja zamiast co raz lepiej sie czuć to co raz bardziej kaszle, zatoki, ble 😞.

A teraz tatus wzial do zabawy to super zadowolony- On nie spi, to nikt nie moze 😁