Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
no wlasnie, a gdzie mamy marudzic jak nie tu??? 😜 kto mnie bedzie tak dobrze rozumial jak nie Wy??? 🙂

Ula od wczoraj pozbywa sie tej nieszczesnej marchewki z organizmu, juz 3 kupy pomaranczowe strzelila, twarde i zbite jak plastelina 😮 no ale dzieki temu wrocila moja pocieszna coreczka, bo do wczoraj byla na maksa nieznosna. Ale dzis juz sie szczerzy po swojemu 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nie, no pewnie narzekajcie 🙂 Choc ja mam czasami wrazenie," konkursu", kto ma gorzej.. kto czesciej wstaje w nocy itp...
Ale bez urazy dla nikogo.. 🙂 Nie pije w czyims kierunku 🙂

Nikt mi nie karze czytac 🙂) jakby nie patrzec 🙂 wiec ja juz przestaje narezekac, ze wy narzekacie 🙂
Albo moze zaczne inaczej 🙂 Tez bede narzekac, moze to zazdrosc przeze mnie przemawia 😁

Mysle czy uczyc Titi smoka, bo wariat maly bez smoka nie zasnie 🙂

Isa, ty jestes usprawiedliwiona 😁 wedlug Sandromiarometru...

A moze mam jakis zly dzien i sie czepiam 🙂

• Mamusie
Wróciliśmy ze spaceru, a Izula śpi od 12.30...przed spacerm uwaliła qpke i zjadła prawie cały słoiczek śliwki 🙂 Gdybym wiedziała że tyle będzie spać też bym poszła w kimono. No ale za to nadrobiłam pranie i ugotowałam obiad.

A pomarudzić trzeba czasem...dzieci marudzą to i niech mamuśki też sobie trochę pomarudzą 😉

• Mamusie
Ale Lusia wtranżala 😁 Wypas 🙂
Mnie dziś Wojtek poganiał, że za wolno kaszka do buzi idzie 😮
A piosenki nie znoszę :/ Ostatnio wszędzie ją słychać, a głupia - taki odmóżdżacz jak piszesz :p
Sandra marudzisz kobito! 🙃 Wszystkim nam by się przydało trochę słońca, trochę snu i porządny seks 😁

• Mamusie
Lusia jak wsuwa 🙂 extra
mały tak marudził ze dalam mu nurofen. nie wiem czy dobrze bo nie ma temp. (ale on nigdy nie ma temp nawet lekko podwyzszonej 😮 moze taka jego uroda). teraz troche zespokojniał...
jak m wroci szybko pakuje sie i rano lotnisko 🤪

• Mamusie
Cześć 🙂

Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😘

Gratuluję wszystkich nowych zęboli 😘 nie wiem czy u nas się nie zaczyna coś dziać bo choroba chorobą ale od wczoraj Ola jak coś włoży do buzi to się śmieje śmieje a za chwilę krzyk i płacz i nic nie pomaga - chociaż trochę pomagają et gryzaki żelowe jak jej schłodziłam więc zaczęłam się zastanawiać czy to nie zęby 🤔 A poza tym kaszel i katar jest nadal jak widzi że tata idzie do niej z lekiem to już zaczyna płakać -jakby umiała chodzić to by chyba zwiała mu...nie wiem do czwartku mamy antybiotyk mam nadzieję ze przejdzie chociaż zaczął jej się ładnie "urywać" ten kaszel no ale ciąle coś jej tam charczy i z jedzeniem jest loteria... chociaż teraz jak się obudziła to wciągła 180 ml 🙂 no i kupy jeszcze dzisiaj nie zrobiła... po raz pierwszy chyba tak zawsze do tej godziny to już ma 2-3 zaliczone 😜

W końcu was trochę nadrobiłam. Wszystkie filmiki świetne widać jak dzieci już się zmieniły a niedawno taki małe szkrabki były 🙂 🙂 Aż mi się smutno zrobiło że nie mam czasu nagrywać tak Olki. Ale nawet jak wezmę nieraz aparat to ona od razu truchleje i ogląda z ciekawością tą małą czarną skrzynkę 😁

Wszystkiego naj dla Wiki 😘 Mixi my nie możemy się doczytać tego co ona napisze a Wiki pewnie się zastanawia co ta mama tak bazgroli z tymi ciotkami 😁 😁 A może pisarką będzie... moją Olę to ostatnio obrusy bardzo interesują i wszystko ściąga ze stołu a jak zobaczy w kompie swoje zdjęcie to płacze 🤪

W ogóle Ola taka zazdrosna jest o mnie że masakra. Jak mnie widzi to tylko do mnie z daleka wyciąga ręce - co jest miłe ale też absorbujące... więc jak chcę coś zrobić to we własnym domu muszę się chować po kątach 😁 teraz na kompa to zwiałam podrzuciłam małą tacie i poszłam w długą 😁 No i o mojego M zazdrosna. Moja mama nie wierzyła więc jej pokazaliśmy to nie mogła ze śmiechu. Stałam przed Olą podchodzi mój M i mnie przytula -Ola w ryk. Odsuwa się -banan na twarzy 😁 😁 chyba nie chce mieć rodzeństwa 😁

Marylu spokojnej podróży 🙂
Sandra zdrówka życzę. właśnie się zastanawiałam że coś się nie odzywasz. 🤔 i Deira też chyba nie ? Chyba że mi umknęło?
Isa a jak tam Szymusiowi podchodzą Twoje dania bo z tego co pamiętam to miałaś zacząć sama gotować? Bo jak dla mnie to deserki ze sklepu są ok tym bardziej biorąc pod uwagę porę roku ale obiadki osobiście preferuję swoje 😜 I na pewno o wiele taniej wychodzi 🙂

Niech marudzenie Sandry o naszym marudzeniu zmotywuje nas do nie marudzenia 😁 😁 a tak poważnie to byle do wiosny. Zrobi się zielono i słoneczko zaświeci my zrzucimy z naszych dzieciaczków kombinezony i będzie lepiej 🙂 a soją drogą moja Ola już ledwo się mieści w kombinezon a tak nie bardzo mi się uśmiecha teraz kupować nowy bo nie wynosi ... Bo ja już się nastawiam że za chwilę wiosna będzie 😜

• Mamusie
Kasia ale sie rozpisalas 😁 😁 😁

Ja Uli juz w kombinezon nie pakuje, bo ja to zawsze wkurzalo 🙂 nie ma takiego mrozu, to zakladam cieplejsza kurteczke, cieple spodnie i rajtuzy i jest ok 🙂

Efek swiete slowa, to bysmy sie porzadnie wyluzowaly 😁

Marylu udanego wypoczynku 🙂
Doti, Lusia super zajada, a jak sie cieszy ladnie 😁 muzyki w tle tez jakos nie trawie i nawet jakos mnie ona nie smieszy 😮

Sandra a kiedy bedziecie jechac do tego domu samotnej matki? bo bym moze jeszcze oprocz butelek cos innego skombinowala...

• Mamusie
Marylu udanej podróży 🙂 odważna jesteś, ale na pewno wszystko pójdzie gładko-w końcu pierwszą podróż macie już za sobą.

marudzenie jednak jest przydatne 😉 odkąd napisałam (marudząc 😜), że Marcinek się mało obraca i że leniuch to zaczął być dużo bardziej aktywny :P

• Mamusie
Kasia jak zawsze napisze raz a konkretnie hehe 😁

Moj dal koncert przed chwila i jeszcze przez sen szlochal 😞 nie wiem o co chodzilo, marudzil, zrobil kupe , smiak sie i plakal na zmiane, poszlam po wode do przemycia, jak zaczął płakać taki wystraszony az raczkami drgal 😞 no i sie zaczelo ze nie moglam go uspokoi ale spi...ostatnio tak zle spi w dzien, w nocy tez , kiedys jak zasnal pierwszym snem , to nic go nie obudzilo a teraz....i cala noc sie wierci , kręci. ..
Oo i juz znow 😞....no od niedawna calkiem inne dziecko...a ja nie wiem dlaczego , czy taki okres, zeby czy co?! 😞

• Mamusie
Sandro przepraszam 😜 ale muszę troszkę pomarudzić ;/ wyżaliłam i wymarudziłam się do M to skończyło się na kłótni i jego wyjściem z domu (oczywiście po chwili wrócił ale dał mi dużooo do myślenia)... niestety, wybieram marudzenie na forum bo w domu nikt mnie nie rozumie 😞 przepraszam z góry...

Patrze w zeszyt i zliczyłam 150ml mleczka 80ml kaszki i kilka łyżeczek marchewki i 50ml herbatki przez cały dzień ! 😮
do tego ciągłe marudzenie i płacz.... Szymek mnie męczy swoim zachowaniem a ja całą złość przelewam na M... i kolo się zamyka... M nie wytrzymuje i odchodzi nic nie mówiąc...

Szymol wykąpany wypił 10ml herbatki (60ml mleczka poszło w kanał 😠 ) i taki o dzień... (nawet nie liczę ile ml zmarnowałam)

Kasia co do marchewki swojskiej roboty zdecydowanie bardziej mu podchodzi niż te kupcze... a jeśli chodzi o deserki to kupuje w słoiczkach i czekam na lato to będę sama robić z owoców z sadu... dzisiaj dałam mu bez dodatku cukru i nawet mu to szło... jutro podam marchewkę z ziemniaczkiem...

• Mamusie
Po prostu za duzo piszecie 😜 i jak pozniej dopadne do kompa to staram sie wszystko nadrobic i tak jakos wychodza eseje ☺️ 😆 u mnie to nigdy nie wiadomo kiedy bedzie okazja napusac hihi ttm bardziej ze komputer jest u malej w pokoju wiec jak spi to tez nie ma opcjia laptopa spalilam a w komorce nie lubie 🙃

• Mamusie
Witam 🙂

Mixi najlepszego dla Wiki 😘

Marylu
gratuluję zębolka 🤪

Inirtam hehe fajne 😁 Jak ty wiesz, co ja lubię 😁 Oglądałam je ale ostatecznie kupiłam tydzień temu takie i czekam na dostawę (i to od tego samego sprzedawcy 😁 )

http://allegro.pl/next-5pak-skarpetek-6-12m-i2991265018.html

Jeszcze czaję się na ten komplecik 😁

http://allegro.pl/next-wiosna-komplet-pink-tutu-9-12-m-i3008796339.html

ale poczekam do wiosny, bo nie wiem, jaki Maja będzie miała rozmiar 🤔 Jakiś czas temu kupiłam dres na 80, myślałam że będzie na roczek a on już jest dobry 😮 Maja nosi teraz 68/74 🤔

Doti widzę, że ledwo nadążasz z podawaniem jabłuszka, Laurka tak wcina 🤪

Kasia Ola przez cały dzień mamy nie widzi więc nie chce się nią dzielić z tatusiem 😁

Isa dla porównania Maja zjadła dziś o 8- 60 ml kaszki, o 12:30 dopiero słoiczek obiadku (wcześniej na widok jedzenia wyginała się we wszystkie strony, byleby tylko nie zjeść) o 15:30 - 80 ml mleka i o 19 - 90 ml mleka 😮 Czyli bardzo podobnie do Szymonka. Mam nadzieję, że w nocy chociaż nadrobi i zje z dwa razy po 150 🤔

Marylu spokojnej podróży i miłego pobytu w Polsce.

Ja dzisiaj też nie poznaję swojej córki i w końcu mogę się na nią pożalić 😁
Od rana jęczy, stęka, marudzi 😮 Kupy robi bez problemu, jedynie co to mniej je, zaglądam w buzię - zębów brak, nie wiem, o co jej chodzi 🤢
W huśtawce nie chciała, przypięłam w leżaczku od razu ryk, położyłam na macie to nawet odejść nie zdążyłam, ciągle chce na ręce i najlepiej, jakbym z nią cały dzień przy lusterku stała 🤢 Z tego wszystkiego wpakowałam ją w auto i wyruszyłam do miasta, myślałam, że zaśnie (bo w dzień spała tylko po 10 minut- co do niej nie podobne) ale po drodze taką histerię mi zafundowała, że pędem do domu wracałam 😮 Już wykąpana śpi, mam nadzieję, że jutro obie zapomnimy o dzisiejszym dniu i będzie tak jak zawsze 😁

• Mamusie
Hej 🙂
Ja też dzisiaj marudziłam,ale niestety inaczej się nie da... Nie poznaję swojego dziecka!
Kubuś śpi od 15 minut, więc mam chwilkę spokoju i Was nadrabiam 🙂
Gratuluję zębolków!
Mixi, jeszcze raz naj dla Wikuni 🙂
Isa, współczuję Ci 😞 u mnie też nie jest kolorowo, ale patrząc na Twoją sytuację, to u mnie "mały pikuś"
Zobaczymy co noc przyniesie...
Kochane miłego wieczorku i spokojnej nocki!!!
Do usłyszenia jutro 🙂

• Mamusie
Dobra to sie przylacze 😁 My wczoraj Titi odkladalismy 7 razy do lozka, spiaca.. spala po 3-15 minut i ryk.. spanie lozko ryk. koncu spala przy cycu z nami...

Karolka tak raz w miesiacu,jesli jest z czym, za 2 tygodnie dostane tez od kumpeli ciuchy,wiec na pewno nie predzej 😉

Mloda niby zasnela, ja w lozku. Dzisiaj siostra spi,bo mlody w delegacji, a jeszcze chora jestem, nie chce mi sie leciec do przedszkola z rana cala familia 😁
PRzymkne oko pewnie wstanie..

Isa nie mam pomyslu na Szymka.. kurde nie wiem, moze inne mleko, moze dziurka w smoczku, cholera pewnie juz sama wszystkiego probowalas... a moze sprobuj sama kaszke dawac kilka razy dziennie...

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂 U mnie dzieciaczki śpią a M poszedł do pracy. Jest dobrze, Mała na Ibumie na zmianę z Viburcolem jest trochę spokojniejsza.
Kochane ja tego odmóżdżacza też mam dość 😜 choć nie powiem, jest rytm to nogi się bujają do tańca 😁
Cieszę się że Lusia się Wam podoba. Wcinała zwykłe utarte jabłuszko, bez żadnych dodatków 😉 Musiało jej smakować. To jakaś taka odmiana że jabłko smakuje trochę gruszką...

Agn komplecik baletnicy PIĘKNY! Szkoda tylko że za taką cenę.

Efek święte słowa. Seks, sen i słońce to jest to czego mi trzeba. Dokładnie w tej kolejności 😁 😁 😁

Sandra 4 razy czytałam frangment Twojego posta o spaniu i za cholere nie wiem o co chodzi 😁

• Mamusie
Isa ja też ciągle myślę, jak by tu Szymkowi pomóc 🤔 Najgorzej, że on ma problemy z kupkami przez co chyba nie chce jeść 🤔 Ja np jak widzę, że Maja chce kupkę a nie może zrobić to daję jej tylko sok jabłkowy lub herbatkę rumiankową, żadnej innej. No i ona najczęściej się załatwia podczas jedzenia, jak prawie siedzi 🤔 No i staram się dawać takie obiadki, gdzie jest mało marchewki, jak widzę, że ma zatwardzenie 🤔
No i tak, jak Sandra napisała, może dosypuj mu do każdej porcji mleka troszkę kaszki, żeby miało inny smak, bananową, malinową czy inną na zmianę, żeby zaabsorbował go inny smak 🥴 No chyba, że już tego próbowałaś 🤨 Ech, zobaczymy, co lekarz powie po USG, mam nadzieję, że to tylko taka natura Szymonka 🤨

• Mamusie
Dziekujemy dziewczyny, czekamy teraz na całego ząbka i sąsiada 😁
Ja już spakowana, zaraz zmykam do łóżeczka bo wcześnie trzeba wstać 😉
Ja też tutaj marudze, bo mój M nic nie pojmuje 🤨 Chyba myśli że całymi dniami leże do góry brzuchem, a w nocy tylko on jest zmęczony 😮
latka wracam w czwartek. Krótko, ale dziwnie tak zabierać małego od taty
isa, biedny Twój Szymuś. Bardzo mi was szkoda, ale mam nadZieje że już niedługo wszystko będzie dobrze! A czy te leki na refluks działają? Ja teraz przestałam stosować te co truły małego, i zastanawiam się czy stosować angielski gaviscon infant. Podobno meega zatwardza a mały jak raz nie zrobi kupki to bardzo cierpi 🤢 I niestety co chwilę widzę jak mały ma pokarm w buzi i potem go połyka 🤨 pewnie ma wszystko podrażnione od tego, może Szymek podobnie? i jeszcze może te leki co bierze Szymuś zmniejszają apetyt? mi się wydaje że po debridat małemu nie chciało się jeść- bierzecie go jeszcze?
agn super maja w next rzeczy dla dziewczynek ahhh... chcialoby sie kupować 😉 I nawet na allegro malo doliczaja do ceny sklepowej, co się chwali 😉 a z tego opisu zachowania Majki- to ja strzelam w Ząbki 😉

• Mamusie
Wiem , wiem doti, ale co jak ja chce bez marchewki , czyli dynia a jej nie moge znalesc chyba ze na Halloween to bez problemu , a co ze szpinakiem? Ugotować i co pozniej chyba nie widelcem ? 🙃

Takie obiadki wydaja mi sie ciezsze w kuchni niz wygórowane dania :P nie wiem jak mam sie zabracza to zeby dobrze mu przygotować 🙃

Marylu, wiem tak samo mysle, mogłabym siedziec w Polsce miesiac bo nie koncY
Mi sie urlop no ale nie chce tak zeby M byl tu be Nas a my bez Niego.