Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marylu napisał(a):
Kasiu mój też od kilku dni ma czerwone szorstkie policczki= u nas to oznacza ząbki! czekam na drugą dolną jedynkę 🙂 podobno ząbki wychodzą parami 🙂 znów ślini się strasznie więc myślę że już blisko jesteśmy. wyslalam ci zaproszenie na fb 😉

Hmm... to moze u mnie to faktycznie tez na zabki plus ta odparzona pupka to by mi sie zgadzalo 😉 no w sumie to juz by powoli mogly jej te zabki isc bo jak waszym dzieciom w takim tempie beda dalej wychodzic zabki to moja jedynym szczerbolkiem tu zostanie 😁

Marylu,Latka zaproszenia zaakceptowane 😉

A poza tym dobry dzien 🙂

• Mamusie
Witam my już od 7 na nogach.
No nie dziewczyny ,ale mnie pocieszyłyście -rumieńce na zęby 😮
Ja już nie chce na razie więcej zębów mamy 4 i tak to nadwyżka 🙂
Ja dzisiaj robię pierogi ,jem i uciekamy na miasto bo chce w końcu kupić spodnie rurki ,żeby podkreślić ten mój spadek wagi 🙃
Tylko mi się marzą takie jeszcze mega ściskające w nogawkach ,ale nie wiem czy jeszcze takie są ?
Kiedyś było ich pełno ,a teraz kupisz pochodzisz i tak się rozciągają ,że nie wiem co. 😮
W następna sobotę mamy zjazd rodzinny u teściówki i wszyscy zobaczą mnie pierwszy raz po porodzie i chce zrobić wielkie wejście 🤪
A co niech im kopary opadną 🙂
Ale mam zadanie ,ale tak jest jak się mało do ludzi wychodzi ,a jak już idziesz to chcesz wyglądać rewelacyjnie.
Kurcze chciałabym też zmienić włosy ,ale nie mam dobrej fryzjerki i najlepiej żeby do domu przyjechała 🙂
Idzie wiosna to ,aż chce się jakiejś odmiany 😜 😉
Sandra fajnie wyglądasz , a Titucha super . Moja tez zamyka oczy jak lampa błyska. 🙂

• Mamusie
Dzien Dobry 😉

Najlepszego dla Wojtusia;*juz 5mc 😉

😞((( zdycham za przeproszeniem 😞((((

Sandra super !
Marylu ja tez patrzylam za tymi skoczkami 🙂
Mixi masz racje trzeba sie cieszyc spadkiem wagi i to pokazać 😁 a co!

Ja tez ostatnio sobie kupilam właśnie takie rurki, z tym, ze ja nigdy w innych nie chodzilam:P oprocz ciazy i kilku mies po niej:P ale niestety unie brzuchhh pozostawia wiele do zyczenia 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Najlepszego dla Tymka 🙂 No już 5 miesięcy... Zaraz pół roczku... Ale czas ucieka 😮

U nas też dość często poliki czerwone, czasem aż za bardzo. Ale u nas taka uroda - jak za ciepło, za zimno, na ząbki albo reakcja na coś drażniącego co zjadłam. Teraz już się nie przejmuję, bo u nas to częste i nic z tego więcej nie wynika... Więc jak nic poza policzkami się nie dzieje to chyba nie ma się czym przejmować 😁

Sandra śliczny kolorek 🙂 Ale Ty szczuplutka na buzi 😁 Na reszcie pewnie też, tylko na zdjęciu nie widać reszty 🤪

U nas roztopy się zaczęły 😞 Ech... Znowu błoto i chlapa i piach na chodnikach 😞

Zazdroszczę tym co tak pochudły... Ja zaczęłam powolutku z wagi spadać, ale bardzo wolno, no i odmawiam sobie słodkiego... Zobaczymy co to będzie 😁

• Mamusie
Roztopy, ze hoho.. 😞( Wstretnie, m zaraz na dzialke jedziemy pozawoziz zabawki i gry, bo za duzo tego ma w domku, a licze na to, ze niedlugo sezon dzialkowy sie rozpocznie 🙂)

Bo pewnie mierzyli malej dlugosc SI- ciemieniowo- siedzeniowa czyli od glowki do konca pupci. Siatki centylowe biora pod uwage calosciowa dlugosc, od glowy do konca nozek...
ale w poraniach mierzy sie czesto SI,bo dzieciakom sie nozek nie powinno prostowac.

A co do niani, to nie mam zielonego pojecia .

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Jesli moge odpowiedziec, t marylu, bezpieczne, jesli po pierwsze maluch nie ma problemow z bioderkami, a dwa nie siedzi tam 5h dziennie.!!!
Jesli wklada sie malucha w chodzik czy w jumpera, kilka rzy dziennie po 15 minut to spoko 😁

Marylu, generalnie jest tak, jak Sandra pisze, aczkolwiek ja chodziki całkiem dyskwalifikuje 😜 nie mogę otworzyć na tel linka do tego jumpera, więc też nie wypowiem się teraz co do niego... Jak uda mi się wejść na kompa, to obczaje, co to 😉

Mixi, te policzki mogą być objawem zachowania, ale nie musza

• Mamusie
Zabkowania mialo być 😉
Ale to, tak jak efekt chyba pisała, może oznaczac wiele... U nas też to pojawia się i znika, ale ja jakoś szczególnie się tym nie przejmuje, bo nie mogłabym chyba nic jeść karmiac piersią 😉 będziesz niedługo u pediatry, to najlepiej wypytać o wszystko 🙂 będziesz miała jasność 🙂

• Mamusie
Czesc
Mój M dziś zrobił pyszną pizze i całe szczęście że zostało na jutro 😜 nie będę o obiadku myśleć.
Buziaczki dla Tymka i Wojtusia:*
mixi pochwal się zakupami potem 🙂
My mamy nianie firmy summer. chyba nie ma w polsce, ale jestem bardzo zadowolona.
Dokładnie taką: http://www.summerinfant.com/Products/Monitoring/Video-Monitors/Secure-Sight%E2%84%A2-Handheld-Color-Video-Monitor.aspx
bardzo polecam. i w dzień i w noc super obraz. Jak tylko mały zacznie spać w swoim pokoju to pewnie będę od niej uzależniona 😉
initram to czekam aż się przyjrzysz temu. Ale podejrzewam że to zbyt podobne do chodzika, żeby było "zdrowe"

• Mamusie
Jestem padnieta. Dopiero skończyłam. 3 godz segregowania ciuchów to dla mnie za dużo.. Juz mam zajecie na ten tydzień - przejrzeć ciuchy spod łóżka, posegregować, poukładać... Do r. 80 nie mamy co kupować. Chyba się zapłaczę z tego powodu jak wejdę na okazje jakieś z ubrankami dziewczęcymi 😁 Jeszcze mam siatę rajtek do przeglądnięcia 😮

Inirtam odstawianie Lusi to wieksze wyzwanie dla mnie niż dla niej. Nadmiar w piersiach jest dalej, szczególnie w nocy. Choć dziś specjalnie przystawiałam Małą do prawej piersi żeby wydoiła do zera żeby sprawdzić czy ten guzek się da wyssać. Niestety jest dalej...

• Mamusie
Doti nie narzekaj tylko się ciesz że nie będziesz musiała kupować ciuszków narazie 😁 ja właśnie wczoraj przeglądałam Oli rzeczy i stwierdzam że części to w ogóle nie zdąży wynosić 😞

Wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantów 😘 😘 Tylko patrzeć a nasze dzieci za chwilę pół roczku skończą 🤪 🤪 🤪 chyba Lusia zacznie pierwsza z tego co kojarzę 😜
A ja pamiętam jak dzień po wyjściu ze szpitala ryczałam że nigdy z domu nie wyjdę bo uziemiona z cyckami jestem a tu za chwilę Ola wyjdzie razem ze mną na własnych nóżkach 🙃

Chyba moje dziecko poczuło się urażone jak napisałam że w porównaniu z córeczką Doti to gapa bo od wczoraj jakby w nią piorun strzelił 🤪 zaczęła podnosić się za rączki krzyczy cały dzień takimi tonami że patrzymy czy szyby są jeszcze w oknach 😁 a na brzuch nie da się położyć bo od razu fika na plecy i zaciesza 😁 więc cofam-moja Ola nie jest już gapą 😁

• Mamusie
czesc mamuski!
sto lat dla solenizantow 😘 😘
dzis M mial wolne po calym tygodniu wiec spedzilismy dzien razem, teraz siedzi w kuchni i gotuje a ja z mala ktora zajela sie wreszcie grzechotkami, wybralismy sie dzis do tesco, tak o zeby gdzies wyjsc i tatus kupil coreczce chodzik 😁 widze ze akurat o tym rozmawialyscie - nie wiedzial co wziac skoczka czy chodzik ale w koncu wzial chodzik i dumny byl , zmontowal go w domu wsadzil mala a ona jak slup nie wiedziala co sie dzieje, chwiala sie na boki w nim wiec musialam to siedzisko wypchac poduszkami zeby mogla siedziec normalnie,z nogami to nei wiedziala co robic wiec nawet nimi nie poruszyla i ogladala sobie TV 😁 mysle ze jak zacznie sama siadac to zaczne ja tam wkladac co by sobie posiedziala poruszala i chociaz pobawila sie czy cos 😉 opanuje w swoim czasie
no ale liczy sie ze prezent od taty jest 🙃
w ogole to nie poznalam jej dzis na zakupach, zaczela piszczec na cale tesco, wszyscy sie na nas patrzyli 🤢 m musial ja wyjal z wozka i nosic na rekach bo nie chciala sie uspokoic, nie chciala siedziec w wozku za chiny 🤢 tak wiec cale zakupy i powrot do domu (pociagiem) byla na rekach bo na widok wozka piszczala 😁 🥴 no i dzis rano zjadla mus truskawka&jablko z biszkoptem zblendowanym -smakowalo i na obiadek dalam kilka lyzeczek ziemniak&pietruszka z hipp-zajadala sie ze sie usmialismy z M 😁 a na koniec M obral swieze mango i przyniosl i dalam pomemlac malej to tak jej sie podobalo memlanie mango ze jak zabralam to byl placz, stwierdzam ze moje dziecko uwielbia mango 🙃

• Mamusie
Dziewczyny, jestem wykończona 😞 Ledwo zipię. Dzisiejszej nocy do 5.30 nawet na 5 minut nie zmrużyłam oka 😮 Myślała, że odeśpię w dzień, ale Mała do południa była grzeczniutka a od popołudnia zaczął się ten sam cyrk co w nocy. Dopiero teraz skończyła płakać i w końcu chyba usnęła. Ja przez te jej ząbki zwariuję. Do grobu mnie dziewczyna wpędzi 🤢 Jej krzyk wiercił mi normalnie dziury w mózgu, taka to była częstotliwość... 🤢 Niech już te zębiska wychodzą...

Marylu, jak podawałam Natalce nutrition to chyba jakchś ciężkich zaparć z tego co pamiętam nie miała, ale kupka była rzadziej, co 2-3 dni. Ale bez problemu się wypróżniała.

Buziaki dla solenizantów 😘

Idę się położyć, bo oczy mam już na zapałki... Dobranoc.