Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam 🙂

Ostatnio nie miałam czasu pisać więc pewnie wszystkiego i tak nie nadrobię 😞 ale tak z grubsza:

Isa współczuję kłopotów ale może taka sytuacja właśnie scementuje wasz związek zawsze trzeba poszukać jakieś pozytywnej rzeczy nawet w najgorszej sytuacji 🙂 i dobrze że Szymuś ok może taka jego natura że jeść nie chce. Moja Ola to też nie specjalnie wcina. Obiadki zje ładnie po 200 g i pewnie większą ilością też by nie pogardziała 😉 deserki bez problemu ale mleka to tyle o ile wypije jak na swój wiek no i anie herbatek ani wody nie chce... Ogólnie lubi jeść wszystko łyżeczkowe 🙂

Deira dobrze że się odezwałaś 🙂 obyście się dogadali z M. Chyba w każdym związku po urodzeniu dziecka coś się zmienia tylko u jednych przechodzi to delikatniej a u innych burzliwie... Oby u was wszystko już było ok 🙂

Spóźnione życzonka dla Ulki i tym samym dla Tatianki 😘 😘 no i jeśli jakiegoś solenizanta przegapiłam ☺️ to oczywiście też wszystkiego naj 😘

Doti przy Twojej Lusi to moja Ola jest gapa 😁 Tylko patrzeć jak zacznie biegać Ci po domu z braciszkiem 🤪 a torcik bajka zazdroszczę talentu 😜

Agn moja też ma uszka odstające zwłaszcza jedno bo jak leży to tak kręci głową ze zawsze sobie podwija... 🤨 a główkę Twoja Majeczka ma bardzo ładną nie wiem czego od niej chcesz 🙂 za grzeczne masz dziecko i za dużo czasu masz to jej się wnikliwie przyglądasz i doszukujesz niedoskonałości 😜

Dzieciaczki na zdjęciach... no cóż co jedne to ładniejsze 🤪 małe cuda nam wyszły co nie 😜

A ja mam problem... Ola tak mniej więcej od czasu jak dostaje gluten to ma szorstkie policzki wysypało ją na twarzy i tak jak nigdy pupy nie miała odparzonej to teraz jest tragedia i nie wiem czy to wszystko mogę wiązać z tym glutenem??? 🤨 narazie jej odstawiałm i zobaczę reakcję organizmu. No i w sumie to nie wiem czy to gluten czy ewentualnie mleczko modyfikowane jakie jest w tej kaszce...

Dziewczyny podacie mi namiary na was bo chciałam was zaprosić na fb do znajomych 🙂 😜

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marylu, a jak zdrowie Krzysia?

Deira, ja dodaje jedną lyzeczke tej manny nestle do zwykłej kaszki, wcześniej do kleiku ryzowego...

Współczuję wam z ta marchewka... U nas jak narazie wszystko się przyjęło a kupa jest codziennie rano punktualnie o 6.30 czasem też popoludniu druga 😉

Ktoras pisała o szorstkich policzkach, często zdarzają się przy nadmiarze nabiału u karmionych piersią... albo od zębów, jeśli dodatkowo są czerwone..

Generalnie ją bym tak od razu wszystkiego dzieciom nie odmawiała, podobnie jak na gluten tak i na marchewke uczulenia są raczej rzadkie, a układ pokarmowy musi się też przyzwyczaić... No chyba, że wystąpiłyby ostre objawy alergii lub obecne się nasiliły... Ale może źle myślę.. 😜

• Mamusie
u nas bylo mleczko,kapiel i mala spi sobie 🙂 pewno jak zawsze pospi do 19;30 🙂
ja zabralam sie za obiad , nie mam pomyslu po prostu zero pomyslow i checi tez.. na szczescie cos na szybko sie zrobi, ryz , warzywka i korma mam nadzieje ze bedzie smacznie 😁
no i dzis znow dalam Naishy kaszke 30ml pojadla troche 😉
a po tej nieszczesnej marchewce z ziemniakiem to cala czerwona byla i wysypana i drugi raz juz nie dalam jej nic z marchwia, daje -probuje wszystkiego - musy -rozne jablko&gruszka, jablko&truskawka , banan&truskawka z hippa i sie zajada nimi, musy wyciskane: jabluszko, gruszka, banan, mango i tez sie zajadala pieknie 😁 z obiadkow jadla: kurczak z warzywami, indyk z warzywami, i to tyle z obiadkow, pije mleko z kaszka bananowa bobovity czasami, biszkopciki zajada, ciasteczka te od 4mc, wszystko w porzadku, nic ja nie wysypuje, z kupkami problemow tez nie mamy, zawsze kupa jest-jak nie codziennie to co drugi dzien, raz zolta, raz zielona zalezy co je 😁 😁 ale generalnie mysle ze wszystko gra 🤨 daje po trochu pierw kilka lyzeczek jak jakas nowosc, jak juz cos jadla to troche wiecej-mniejwiecej pol sloiczka i jest ok 🙃

• Mamusie
hej 🙂

mój mąż wczoraj postanowił upiec swój pierwszy chleb 😮
byłam w szoku, ale mówię, chcesz to rób, no i wyrabiał ciasto ręcznie ( nie w żadnej maszynie) i piekł normalnie w piekarniku, wyszedł mu bardzo smaczny chlebek orkiszowy 🙂
jestem pełna podziwu, no a dziś piecze od razu dwa bochenki, bo tak nam smakowało, że boi się, że znów zjemy wszystko i nie będzie na śniadanie 😁
a teraz wyobraźcie sobie robi muffiny czekoladowe 🤪 pierwszy raz! ja sama tego nigdy nie robiłam, a co dopiero on!
ale mu się zajawka na pieczenie załączyła 😮 😁

no i dziś przebiliśmy uszy Gabrysi!!! 🤪 🤪
nie mogę się napatrzeć na tą moją Pannę Migotkę - bo tak ją dziś ochrzciliśmy 😁
spodziewałam się mega ryku a ona tylko po drugim strzale zrobiła podkówkę i w oczach groszki się pojawiły, ale wzięłam ją od męża, bo on trzymał przy przebijaniu, podeszłam z nią do lustra, bo uwielbia swoje odbicie i zaraz miała banana na buzi 😁 🙃

• Mamusie
no i wczoraj zaczęłam podawać mus jabłkowy, poznała pierwszy nowy smak, nie zjadła za wiele, kwasiła się na maksa, strzelała takie miny, że popłakałam się ze śmiechu 😁

dziś też jej próbowałam dać, ale znów tylko pomlaskała i potem zrobiła coś w stylu "ppffff" tak,że mnie całą opluła i tyle było z jedzenia, więc póki co sukcesów wielkich w tej dziedzinie jeszcze nie mamy 😁

• Mamusie
Ja nie wiem co jest ,dzisiaj znowu wieczorem miała rumieńce na policzkach.
Dziwna sprawa i dałam jej jabłuszko wcinała ,aż jej się uszy trzęsły i co zaraz ulała całe 🥴
Więc na razie daje jej spokoj ze wszystkim ,niech brzuszek odpocznie .
Będziemy tylko na cycu to chociaz mamy sprawdzone. 😉
A jutro rano robie pierogi z mięskiem mmmmmm już czuje ten smak i gotuje barszczyk do picia 🙂
Wiki śpi więc dobranoc.

• Mamusie
Masakra ale mnie rozklada kosci od nocy tak bola, glowa, gardlo az mi spuchlo z lewej strony i guzek sie zrobill pewnue wezel chlonny 🤨 juz drugi raz w tak krotkim czasie 😞 mam dosc! Dobrze ze M ma wolne to wszystko prY Tymku robi wlasnie po kapieli i mleczku spi mam nsdzieje ze to ten nocny sen ja też kładę sie.....

Dobranoc 🙂

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Ja nie wiem co jest ,dzisiaj znowu wieczorem miała rumieńce na policzkach.
Dziwna sprawa i dałam jej jabłuszko wcinała ,aż jej się uszy trzęsły i co zaraz ulała całe 🥴
Więc na razie daje jej spokoj ze wszystkim ,niech brzuszek odpocznie .
Będziemy tylko na cycu to chociaz mamy sprawdzone. 😉
A jutro rano robie pierogi z mięskiem mmmmmm już czuje ten smak i gotuje barszczyk do picia 🙂
Wiki śpi więc dobranoc.

Mój też od kilku dni ma rumieńce na policzkach ale tylko wieczorem i szorstkie policzki 🤔. Jak myślicie czy to alergia czy na zęby może?

• Mamusie
Aisza,
Niech ogony mają do myślenia ahahah...
Okay moje piękne panie. To o tej porze roku jeszcze raz ....koncentrujemy się na RAKU PIERSI!
Pamiętacie, w zeszłym roku? Kiedy w polu statusu, pisałyśmy jaki mamy kolor biustonosza?. W ubiegłym roku było tak wielkie zainteresowanie uczestników, że został wywołało to niezły szum
Takie ciągłe uaktualnianie statusu przypominało wszystkim, dlaczego to robimy i skupia uwagę na ważnym temacie.
Nie wolno Wam o tym powiedzieć żadnemu mężczyźnie. Niech sami zgadują.
A teraz do działania.

Pauleczka,biedne jestescie 😞(

Mala zmiana 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/831/dscn5442h.jpg/][IMG]http://img831.imageshack.us/img831/8631/dscn5442h.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Proszę skopiujcie ten tekst i wyślijcie go do wszystkich
swoich znajomych koleżanek (jako prywatna wiadomość!).
Akcja: W polu statusu wpisujesz gdzie jedziesz i ile miesięcy Cię
nie będzie. Jest to już ustalone.
To gdzie jedziesz to miesiąc, w którym się urodziłaś a dzień miesiąca, w którym się urodziłaś oznacza liczbę miesięcy jak długo Cię nie będzie. Np. jeśli urodziłaś się 21 stycznia to wpisujesz: "Jadę do Meksyku, na 21 miesięcy."
Wyślij tę wiadomość tylko do kobiet i zobaczymy ile szumu wywoła to w tym roku.
Styczeń - Meksyk
Luty - Londyn
Marzec - Miami
Kwiecień - Dominikana
Maj - Francja
Czerwiec - Petersburg
Lipiec - Austria
Sierpnia - Niemcy
Wrzesień - Nowy Jork
Październik - Amsterdam
Listopad - Las Vegas
Grudzień - Kolumbia
Naprzód! Pokaż, że Ci zależy!!!

• Mamusie
hey,
u nas ciężko, ledwo wyrabiam... no ale nie narzekam.
mam czas dla siebie tylko wieczorami i to wolę iść spać niż siedzieć i np oglądać tv a już nie mówię o dłuższym posiedzeniu przed kompem.... 😮 za to mąż nadrabia za nas dwoje... siedzi i gra jak nie u mnie na koncie to u siebie ogląda tv i przeplata to czytaniem książki...
dzisiaj musiałam mu co chwilę zmieniać opatrunek bo bawił się z Szymkiem i ruszał ręką aż wkońcu mały go kopną w dłoń i skończyło się na pisku i płaczu z bólu... tak więc jest ciężko...
a na widok tego palucha i drutu wystającego z palca mi niedobrze...

Sandra ładnie wyglądacie !! 🙂

wykąpana, idę spać... kiedy to wszystko wróci do normy ???!! 😞

• Mamusie
Deira, a po Tym nutritonie możliwe są zaparcia?! bo tego się boje 🥴 ale małemu tak często wraca pokarm do buzi, że to masakra. I widzę że on ma przy tym duży dyskomfort 🤨
initram dzięki, Krzyś czuje się lepiej. Nadal kaszle. Ale już się dolecza. Jestem dużo spokojniejsza po wizytach u pediatry. Czeka nas tylko jeszcze wizyta u laryngologa na kolejnym pobycie w polsce. Jego dziwne zachowanie i ta niska temperatura były najprawdopodobniej spowodowane reakcją na lek omeprazolum. Teraz będziemy inaczej walczyc z refluksem może się uda! Mam do Ciebie pytanie, czy uważasz że bezpieczne dla dziecka są takie stacje zabaw?:
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchResults?storeId=10001&catalogId=10751&langId=-1&fcd=set&Ntk=primary&N=0&Ns=Price%7C1&pageView=&x=0&y=0&Ntt=jumperoo
Podobne to do chodzika, dlatego się zastanawiam 😮
sandors slicznie:* a córeczka piękna!
isa trzymaj się :* spotkało was tyle problemów że teraz może być tylko lepiej!

• Mamusie
Piszecie ze wasze dzieciaczki maja czerwone policzki. Wlasnie moja Ola od dwoch dni na wieczor ma tak czerwone policzki ze temperature az jej mierze ale nie ma i strasznie marudzi i nie wiem czy to faktycznie na zebole...

Karolka nie moglam cie zaprosic chyba masz cos poblokowane. Uzupelnilam w profilu swoje nazwisko wiec jakby co to mni zapros 😜

Isa trzymaj sie wierzę że lekko nie masz ale babki są silniejsze od facetow więc dasz radę 🙂

Dobranoc mamuski. Ciekawe czy Ola dzisiaj da nam pospać bo wczoraj w nocy 2 razy na spiku plakala i nie wiem czemu

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Jesli moge odpowiedziec, t marylu, bezpieczne, jesli po pierwsze maluch nie ma problemow z bioderkami, a dwa nie siedzi tam 5h dziennie.!!!
Jesli wklada sie malucha w chodzik czy w jumpera, kilka rzy dziennie po 15 minut to spoko 😁

Dzięki, tak sobie szukam prezentów dla małego na wielkanoc/chrzciny i wpadłam na to jumpeero i dlatego się zastanawiam czy to ma sens. Myślę że fajna zabawa może być 😉

• Mamusie
Kasiu mój też od kilku dni ma czerwone szorstkie policczki= u nas to oznacza ząbki! czekam na drugą dolną jedynkę 🙂 podobno ząbki wychodzą parami 🙂 znów ślini się strasznie więc myślę że już blisko jesteśmy. wyslalam ci zaproszenie na fb 😉