Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Latka nie dziwię się, masz mnóstwo spraw do załatwienia w krótką chwilę zarówno u siebie jak i w Polsce a do tego maleństwo, które absorbuje sporo czasu. Ale pomyśl, że jak ci się uda już wszystko ogarnąć w tym chrzciny i badania synka, będziesz miała już to za sobą, wrócisz spokojnie do siebie i odetchniesz z ulgą a w Polsce na pewno jest mama czy siostra, które choć trochę pomogą. A co do glutenu, to nie martw się, ja też czasami jak Majka wydziera się w nocy zaraz sobie myślę, że może mieć alergię 🤢 I nikomu nie dzialasz na nerwy pisząc tutaj o swoich rozterkach czy problemach, po to tu jesteśmy by się wzajemnie wspierać. Szkoda, że nie jedziesz w moje strony, pomogłabym ci wszystko pozałatwiać 😜

Sandra 😮 ale się strachu najedliście, dobrze że Titi nic poważnego się nie stało, choć biedna na pewno przestraszona 😞

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti biedulka pijcie orsalit!
Mixi wspolczuje walki z kierowniczka...
madzia mój to w dzien pije może z 2-3 razy z cyca. w nocy sie budzi przy mnie ale nie pije:/ więc ciężka sprawa z tymi cyckowymi chłopakami 🙂
buffy my mmay wykladzine, na to klade koc i na to mate- a jak sie przewraca na plecy to i tak w ryk 😁 chociaz zauwazylam ze jak jest zainteresowany jakas fajna zabawka to wtedy nie placze:P
Latka stres niesteyt przy takich wyjazdach jest, Czlowiek chcialby wszystko zalatwić i dopilnowac kazdego szczegolu a nie zawsze wychodiz tak jakby sie chcialo 😞 ale jak juz bedziecie w samolocie to bedziesz mogla oddetchnac i zdać sie na chwilę! co bedzie to bedzie. aTymon to śliczny i zdrowy chlopak i juz mu chorob nie wciskaj:P
Natalia Majeczka jaka słodka! 🙂 a ty biedulko jakąs maść może użyj na oparzenia?
Sandros kochana najwazniejsze że Titi cała i zdrowa!

• Mamusie
Dzień dobry. Dziś czujemy się o niebo lepiej. Starszy radosny, uśmiechnięty od świtu. W nocy jeszcze troszkę wymiotował, ale idziemy ku dobremu.
Obudziło nas piękne słoneczko, więc pewnie sporo czasu spędzimy na dworze.
Zabieram się za nadrabianie wczorajszych postów 😉

• Mamusie
Hey, Titi pozostal na szczescie tylko lekko zadrapany nosek, wiec juz spokoj mnie ogarnal... Ehh.. z tymi maluchami.

Natalia, ja sie tak, boje piecy, ze glowa mala. Powiedzialam, ze w zyciu w tym nie rozpale jak kiedys bysmy mieli ;//

Doti, dobrze se sie czujecie lepiej.

Latka, na pewno wszystko wypadnie tak jak oczekujecie, jak nie lepiej 😉

Uciekam na kawunie, bo to codzienny rytual, jak od rana Titi zachowuje sie dosc porzadnie 🙂

Dzis ja przetrzmywalam, nie bylo cyca na kazde obudzenie 😁 Tylko glaskanie 😁 Ile moze nuplac ;D

• Mamusie
Dobry 🙂

Sandra, ja też się zawzielam i cyca nie było... Musiałam mu zniknąć z zasięgu dotyku 😜 i kurna po godzinie kotłowania prawie zasnął, to M stwierdził, że mi pomoże, przyszedł do nas i zaczął gadać do małego "ciii,ciii,spij" itd. Młody się przestraszył, zaczął wrzeszczec i miałam kolejne dwie godziny z głowy 😞 oczywiście oberwalo się m parę niemilych słów, ale do cholery, gdy go prosiłam, żeby z nami spał, żeby mały się do niego przyzwyczail, żeby pomagał mi w nocy to za przeproszeniem miał to w dupie, a teraz przylazi, wtrąca się i dziecko straszy!! 😠

• Mamusie
Hej mamuśki.
Karolka super ,że Ulcia spokojna w żłobku i nie płacze.
Sandra niezła ta Twoja Nadia z tymi tekstami. Dobrze ,że Titi nic się nie stało przy upadku.
Natalia niestety pewne rzeczy mogą robić tylko mężczyzni i lepiej jemu zostaw taką robote .Mam nadzieje ,że szybko dojdziesz do siebie bidulko.
Doti ,fajnie ,że już Wam lepiej . Ale trochę jednak się namęczyliście.

I zapomniałam co komu miałam jeszcze napisać 😮
Gratuluje ząbka ,bo wiem ,że któremuś maluszkowi wyszedł. 🙂

Mam pytanie do mam karmiących cycem.
Ile razy dziennie dajecie cycka ?Bo Wiki je rano potem o 18 kaszke z mlekiem moim i przed spaniem - czyli 3 razy .No i w nocy ile zje tyle jej . 😁
Zastanawiam się czy to nie za mało.
Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i wydałam 500 zł -masakra jakaś 😲
Tak się rozchulałam ,z rzeczami dla Wiki ,a to deserki ,obiadki i wyszło z 30 szt 🤪
A i byłam w pracy i mam te 26 dni urlopu .
I okazało się ,że przez te 3 lata pracy zle wypisywalam wnioski urlopowe i miałam zawsze dłuższe urlopy niz powinnam ,ale nikt tego nigdy nie zawkestionował 😁 😁

Ja pracuje na 3/4 etatu i mam 26 dni .
Liczyłam zawsze 26 X 8 h.= 208 h.
Potem 208 h.: 6 h.=35 dni

A powinnam liczyć .
26 X 6 h= 156 h.
156h.: 6=26 dni

Co za księgowe ma ta firma 😠 😠 😠 😠 😠 że nigdy nikt się nie dopatrzył błędu 😁

• Mamusie
Sandra alez przygoda Was spotkała! Dobrze że skończyło sie na zadrapanym nosku :* Ta szafka to chyba cie pokarało 😜 Ty ząbkujesz a Titi nie? chyba ze zabkujesz za nia - Ciebie bedzie bolało a Titi wyjdą ząbki 😜
Natalia współczuję poparzenia 🤢
Mixi ja sie czasem zastanawiam kto daje tym ksiegowym pracować...
Latka odpuść sobie troszkę :* Nikt nie jest doskonały a stresowanie się wyjazdem nie ma sensu.
Karolka super że Ula sie zaaklimatyzowała w żłobku.
Kasia te pierwsze słowa są takie rozczulające 🙂 ja gotuję ryż ten sypki ale miksuje bo Lusia nie jest gotowa do kawałków w buzi i nie chce jeść.
Wanilka gratuluję ząbalka 🙂

• Mamusie
hej laski 🙂
U nas nocka beznadziejna, chyba z 10 pobudek było i wstał o 5, ale tyle dobrze,że młody nie jadł w nocy, bo staram się go odzwyczajać, dostaje ostatni raz na śpiocha ok.22 30/23.
Zaraz będzie drzemka, bo widzę,że coś zamula :P

Mixi, tyle twojego co byłaś do przodu. Ja staram się dawać Kubie mleko tylko 3 razy na całą dobę; rano, przed snem ok.20 i przed moim zaśnięciem.
Inirtam, to M. dostał zjebki 🙂 a pewnie chciał dobrze... oni czasami nie myślą, mój Michał jak czasami powie 'ciii' do Kuby w nocy, to tak głośno, że nie raz go rozbudzi 🙂

• Mamusie
;*

Pije sobie kawe , Tymek zajmuje sie o dziwo soba , ale pewnje ie za dlugo 😮 zaraz trzeba jechac do sklepu po jakies slodkosci jeszcze, cos na dzis na obiadek male zakupy zeby pozniej w lodówce nie zostalo i nie kislo przez dwa tyg...

Moje dziecko nie przepada za kaszkami...no niestety. ..
Zje ta mleczna mann z nestle chetnie bo daje mu najmniejsza porcję przed kaszka ryzowa no i jak zasmakuje to juz tej ryzowej nie chce...jak dawalan mu nie na sniadanie a tak pod wieczór ok. 17 to chetniej zjadl...

Pogoda brzydka.szaro i deszczowo od poniedziałku sie kisimy pozs tym nie bylo czasu na spacery moze po obiadku sie wypogodzi ale watpie to pójdziemy 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Moje dziecko od jakiegoś czasu nie rusza kaszy. Zaciska usta i koniec 🤢 Jedyne co zje, to dwie łyżeczki manny z Nestle, bo jednak ten gluten musi dostawać. No i dzisiaj sobie pospałam. Wczoraj Majka zasnęła o 18:30, wstała o 23 na mleko i do 5 rano zero pobudek. Tylko dlaczego nie chce pospać choć do 6 🤔

Latka jak już wrócisz z Polski i się ogarniesz chyba znowu wystąpię do ciebie z prośbą 🤢 Jejku, zakochałam się w tych ubrankach 😁 Mam brata w Danii ale tam nie wysyłają 🤨 Do Niemiec też nie, a mogłabym zaadresować do mamy. Ech, zostajesz mi tylko ty kobieto 😁
A widziałaś, za ile na allegro sprzedają? 😮 😲 Cena prawie dwa razy wyższa 😲 I tak to już jest, miałam sobie kupić trochę rzeczy a na razie wszystko tracę na córki 🤢 Jak wrócę do pracy to nie będę miała w czym chodzić 😁

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

U nas nocka znów dobrze, Wojtek też się czuje prawie całkiem ok 🙂 Słonko wyszło i skusimy się na mały spacerek, żeby chory nosek pooddychał 😉

Sandra, Natalia ale pech 😞
Latka nie nakręcaj się niepotrzebnie 😉 Ja też się bałam, że po kilkudniowym wyjeździe Wojtek będzie chciał ciągle na ręce i ciągłej uwagi, a dziecko mnie zaskoczyło i potrzebowało odespać wyjazd 😉 Będzie dobrze 🙂 Wszystko się uda 🙂
Doti dobrze, że już Wam lepiej. To zielone Frugo takie paskudne ma efekty??
Dzo udanej podróży 🙂