Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂

U nas noc nieciekawa, spal z Nami od 3 w nocy, i co chwile ryk, podalam czopka znow o 3 w nocy, rano wstal pogodny, a teraz juz znow trochę bardziej rozpalony, ale zaraz mu sprawdzę temp.

Nie da sobie kompletnie nic zobaczyć, z jedzeniem tez problem.

Niech wychodzą zebiska ! Mam nadzieje ze to nic gorszego , tylko widac popuchniete zbielale dziasla, chco tak juz od dawna ma, jedynka gorna sie przebila i zaczela sie temp, a wydaje mi sie ze jeszcze trzy z gory ida wiec myslicie ze to przez zeby ??

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mam pytanie ściągnęłam rano 30 ml mleka ( z obu piersi -szał 🤪 ) i wstawiłam do lodówki , mam zamiar jeszcze zrobić dwa podejścia do ściągania .Mogę ściągnąć do tej butelki co mam już w lodówce z mlekiem z rana ? Potrzebuje mleka na wieczorna kaszkę tak ze 150 ,a na raz tyle nie zleci 😞 😠

• Mamusie
Dzień dobry
U nas też miało być ładnie a jest pochmurno i wydaje się być chłodno 🤢
Co ze mnie za Mama, zapomniałam wczoraj Krzysia pochwalić- wreszcie zaczął sam siadać z boczku. 😉
Sandros gratulujemy zabków 😉
latka mi się wydaje że to od zabków

• Mamusie
Witam się z pracy 🙂
Urwanie głowy mam znowu w robocie, ale jakieś bardziej pozytywne nastawienie do wszystkiego 🙂

Nie mam kiedy Was nadrobić z ostatnich kilku dni, więc tak tylko wyrywkowo przeleciałam posty.

Marylu, Małą opiekuje się tylko teściu, na szczęście teściowa woli zostać w domu. Niestety nie do końca jestem zadowolona. Nie radzi sobie ze wszystkim, daje Natce jeść jak chce a nie jak ja mu powiem, doprowadził pupę Małej do odparzeń. Ostatnio żeśmy sobie trochę pogadali i chyba coś tam wziął sobie do serca, ale ja jestem zdecydowana oddać Małą do żłobka od września/października. Nie wiem, czy będę bardziej zadowolona, ale panie w żłobku chyba jednak mają większe przygotowanie do opieki nad takim małym szkrabem, i więcej siły niż teściu, który jest jednak panem starszej daty.

Muszę jeszcze trochę popracować. A potem może uda mi się jeszcze Was trochę podczytać 🙂

Miłego dzionka 🙂

• Mamusie
Mixi, dopiero zobaczyłam zdjęcie Wiki jak stoi 🙂 Gratulacje 🙂 A my ostatnio z Nata byliśmy nad otwartym morzem w Dębkach i też parę zdjęć jej pstryknęliśmy 🙂 Oczywiście Mężowaty też Małą na rękach trzyma na tle morza 😁

Isa, Szymek super raczkuje 🙂 Moja na razie przyjmuje pozę do raczkowania, ale tylko buja się do tyłu i przodu ale kroku nie zrobi, bo jej się nogi rozłażą 😁

Dziewczyny, jakie macie pchacze? Bo chcę mojej Bubie kupić, a nie wiem jaki. Jest za duży wybór na Allegro 😉

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Deira my mamy taki pchacz i jest rewelacyjny .Mała śmiga jak szalona po całym mieszkaniu ,jest stabilny .
http://www.ceneo.pl/12474654

No właśnie mi ten też wpadł w oko i dość mocno mu się już na allegro przyglądałam 🙂 Bo niektóre z fp jakieś takie mało stabilne mi się wydawały.

mixidixiaga napisał(a):
Widze ,że u Was też jest Buba 😁 😁 😁 😁 u nas też 😁 😁

🤪 😁 😁 😁

• Mamusie
Ach ja ogólnie cieszę się ,że mała mogę karmić piersią ,ale nakupowałam tych cholernych kaszek które się rozrabia z mlekiem .
Myślałam ,że będzie mi to odciąganie łatwiej szło ,a tu taka klapa .
A z MM nie tknie za nic ,pluje ,krzywi się i zaraz jest ryk. 😞
Dzisiaj przy dwóch podejściach jedno rano ,drugie ok.14 mam 90 ml jeszcze raz i może mi się jakoś uzbiera te 150 ml. 🤔
Ręczny laktator od razu wystawiłam na sprzedaż dodałam butelki i jakieś duperele na zachęte może pójdzie . 😉
Dobrze ,że z małym już ciut lepiej . Oby wrócił do zdrowia .

• Mamusie
Mixi, u nas jest gorzej, bo nasza reaguje na Gucia albo Guciołka 😁 😁 Więc Buba to pikuś przy tym 😉
Moja na szczęście mm je. Przez pierwsze miesiące była od czasu do czasu dokarmiana mm, więc nie ma oporów. I całe szczęście, bo ja wolę te kaszki z mm. Prostsze do zrobienia. Chociaż Natalce najbardziej to chyba ta przypadła do gustu : http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ctl/product/mid/1290/productid/177.aspx A do niej mleko trzeba zrobić.
A ostatnio Nata z cyca je 3 razy dziennie - raz rano i dwa razy jak wrócę z pracy, więc coś czuję, że cyca powoli trzeba będzie schować 🙂 Ale póki chce ssać, to nie będę jej jeszcze tego odmawiać.
Latka, dzięki w imieniu Naty 😘
Inirtam, dzięki, poszukam na allegro 🙂
Sandra, ja Ci współczuję z tym nocnym wstawaniem. I doskonale rozumiem i Ciebie i inne mamuśki, które mają nocnych żarłoczków 🙂 Do niedawna też musiałam co najmniej raz, jak nie dwa razy wstawać. Ale od kiedy wróciłam do pracy i Mała ma codziennie pobudki o 6 rano, to widzę, że nawet nie ma ochoty w nocy na jedzenie. Woli spać 😁

• Mamusie
sandroos napisał(a):
hehe, a jaki masz reczny??
Ja mam Avent Isis i naprawde mega zadowolona jestem.

A ja juz jakos mam dosc karmienia.. w sensie najbardziej pobudek w nocy 😞(

o rany!! jak ja Cię doskonale rozumiem... 😞
i coraz czesciej mysle o odstawieniu... narazie probuje ograniczyc w dzien, ale slabo mi to idzie szczerze mowiac...

tez mam avent isis, uzywalam na poczatku i tez bylam z niego zadowolona, choc mocno nieswojo sie czulam pompujac 😁 😁 😁 hehehe

Deira, chcialabym miec dwie pobudki 😉 hehe

• Mamusie
właśnie z ciekawości zmierzyłam Gabi, ale na leżąco ponieważ kiedy stoi to często oszukuje bo jest na palcach 😉
razem z M położyliśmy ją na stole i przyłożyliśmy do głowy i stóp książki, żeby było wszystko profesjonalnie 😉 i wyszło 71 cm, co prawda 2 m-ce temu jak była na szczepieniu to miała dokładnie tyle samo, więc nie wiem czy wtedy xle zmierzyli czy nic nie urosła?? 😮

• Mamusie
A u Nas marudzenia i lekkiego goraczkowania ciag dalszy. .. wydaje mi mi sie ze moj termometr zle mierzy. ..;/

Podawalam mu wczoraj woeczorem i w nocy o 3 czopek a dzis przed południem pedicrtamol w kroplach... niby moge przez 3 dni podawać paracetamol przecibolowo i przeciwgorsczkowo??
Ciekawe ile tak przez zeby moze goraczkowac?? Dopokie reszte trzy sie nie wybije
...eh

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Ale Gabi cierpliwa ,Wiki to by nas zjadła żywcem jakbyśmy ją chcieli położyć na stole 😁 😁 😁 😁
Jest taka ruchliwa i mega niezależna 🙂

Oj, Mixi, chyba akurat miała chwilę dobroci, albo była ciekawa co z nią robimy, bo normalnie to szatan wcielony, temperament to ona ma!

• Mamusie
deira na pewno chwali się teściowi że w ogóle zajmuje się mała, ale masz rację lata robią swoje i może nie mieć wystarczająco sił do małej. Tym bardziej że sam z nią siedzi. Ja sama myślę nad żłobkiem, bo uważam że to zdrowo dla malucha trochę pobyć z dzieciakami 😁
pchacz mamy taki: http://allegro.pl/vtech-interaktywny-chodzik-gawedziarz-pchacz-pl-i3272991140.html
chciałam inny, ale ostatecznie jestem b.zadowolona 😉
latkaa jaki masz termometr? bo jeśli bezdotykowy to właściwie każdy z którego korzystałam zawyżał temp.
mixi a nasz reaguje na Bąbelek i właśnie staram się jak najrzadziej tak mówić;-)

• Mamusie
Padam na ryj, za przeproszeniem... 😞
Tymek spał dziś w ciągu dnia dwa razy po jakieś 30min :/ jest koszmarnie marudny, słabo je i najchętniej nie odklejalby się od piersi, ale sam nie wie, czy woli, żeby lecialo czy nie... Wymyślił sobie, że nie lubi już smoka i wyrzuca go z buzi za kazdym razem, gdy mu go daję przy zasypianiu...

Dobranoc

Ps. W ramach "odstawiania" od piersi Tymol zasnął z cycem w buzi 😜 😉