Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam .
Wczoraj musialam odreagowac i kupiłam rozjasniacze i nałozyłam na łepetyne .
Efekt konce rude ,odrosty żółto-białe 😁 😁 😁 ogólnie nie na ulice.
Dzisiaj kłade ta miedz z loreala mysle ze bedzie ładnie .
Wiadomo te moje ciemno rude konce nie pokryje ,ale miedz do rudosci pasuje wiec spoko.
Zreszta mam na to wylane ,kiedys to bym juz ryczala ,ze mam zółte włosy ,a teraz luzik .
Jakby co odrosna . 😜
I tak jak na siebie patrze to i bladzie bym ladnie wygladala ,ale rodzina przeciwna.
Sandra koszmar z tym facetem ja to bym mu pojechała za takie propozycje .
Jakis głupek .
Jejku dziewczyny mam problem z dzwiganiem malej ,taka juz ciezka .
Tyje na potege juz prawie 10 kg ma .Kregoslup to mi wysiada ,najgorzej ja wniesc na 4 pietro. 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Mixi ja juz kiedys mialam blond, a M jak oglada zdjecia z tamtego czasu to mówi, ze cieszy sie, ze mnie wtedy nie znal hahaha 😜 powodzenia w farbowaniu, oby efekt Cie zadowolil 🙂 i pokaz nam sie 🙂

ja siedze w pracy zajadam truskawki i popijam kawe z maka i oczywiscie mam wielkiego lenia... na dniach maja dac odp w sprawie podwyzek...

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 po dłuższej nieobecności...
Ostatnio młody daje mi tak popalić,że szkoda gadać, nawet nie mam czasu,żeby coś do was napisać, ale poczytuję wieczorami.
Kuba jest nie do zniesienia, usypianie do kitu, marudzi ciągle,nic mu się nie podoba, nie usiądzie na chwilę na kolanach, od razu się wygina, jeść w krzesełku nie chce :/ ach, szkoda gadać, może to przez zęba, bo druga jedynka niby się przebija, tylko coś długo jej idzie :/
Nocki dalej bez zmian, bez minimum 2 pobudek się nie obędzie 😞
Już czasem tracę na niego siły!!! Może go sama tak nauczyłam, a może taki charakterek po prostu.
W sobotę jedziemy na ślub siostry M połączony z chrzcinami, M będzie chrzestnym.
Przyjęcie krótkie, bo tylko do 23, a tak bym miała chęć się do rana pobawić 🙂

Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów! :*
Miłego dzionka!

• Mamusie
Dzień dobry. U nas od 5 rano słoneczko! Pranie już wisi, następne się kończy prać a trzecie czeka w kolejce 🙂
Za to wszyscy mamy od rana nerwy bo noc była pogodnai przylazły dziki i zryły nam 10a ziemniaków... nie będzie nic.... nie dość że leje non-stop i nic sie nie da posdypać ani oplewić to jeszcz to....

• Mamusie
Hej
Krzyś ma drzemkę, za oknem pada, a jak się obudzi musimy iść na ważenie... nie chce mi się dziś nic robić 😞 kupiliśmy wczoraj spacerówke maclarena będzie do odbioru w sklepie już jutro, także się nie mogę doczekać 🙂

latka spróbuj go do nowego wsadzić i zobaczysz czy podróż mu się podoba 😉
agn ciesze się że na kilka dni wyskoczymy. Bo nasze wszystkie wspólne wczasy to zazwyczaj wyjazdy do polski. A jak sie jedzie rodzine odwiedzac to w ogole sie wspolnie nie wypoczywa... Kurcze mojemu M strasznie się marze powrót do polski i właśnie budowa domu 🤢 a ja zwyczajnie nie czuje się gotowa na taki krok 🤢 i on chyba nie ma świadomości ile to kasy pochłania! chyba go wyślę do Ciebie na rozmowę 😜
madzia moze to jednak skok wzrostowy meczy te nasze maluszki? wszyscy zachowuja sie tak samo 😉 a moze faceci tak maja poprostu? 🙂

• Mamusie
ja myślę, że faceci tak właśnie mają 😜 😉 hehe

Doti, no szkoda tych ziemniaków 🤨 kurde, nieźle można się wpienić, ja to pewnie miałabym ochotę te dziki powybijać!!

Marylu, a ja właśnie sama namawiam M na kupno działki i budowę domu... tylko on boi się kredytu 😮 ale ja mam na to inną koncepcję... poza tym mieszkanie w Wawie są tak koszmarnie drogie, że za 50m2 mogę kupić działkę i postawić domek pod warszawą, poza tym wiem, że tam byłoby mi łatwiej, przede wszystkim bliżej rodzina, łatwiej o pracę, znajomi i w razie potrzeby jest z kim młodego zostawić, a tu czuję się sama jak palec, mimo że rodzina M mieszka bardzo blisko...

maluch pospał dziś do 8 🤪 🤪 🤪 oczywiście budził się niezliczenie dużo razy, ale jak śpi do 8 to może się budzić 😜
zajrzałam mu głębiej do małego pyszczka i co? i kurna górna trójka po prawej stronie juz na wierzchu!! to dopiero kasownik będzie hehe... 3 na dole i trzy na górze 😉

ps. Zrobiłam wczoraj pierwszy trening z 30 dniowego programu chodakowskiej... ledwo się ruszam, a po rozgrzewce miałam już dosyć 😜

• Mamusie
Hej 😉

U nas nic specjalnego się nie wydarza 🙂 pogoda okropna, wczoraj z karmieniem ok wiec jest dobrze, dzis na sniadanie zjadł ładnie kaszke , wiec tez sie ciesze, pozniej troche jogutru i poszedł spać.
Znów probuje mu dawac po troche tego jogurtu zeby sie przekonac czy, to jogutr czy szampon który uzywalismy lub cos innego, ale juz nie mam pojecia co, ze wyskoczyly te plamki na plecach suche.
Ciekawe ile znów będziemy sie kisić w domu przez pogodę. 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Krzyś wreszcie dobił do 8kg, dokładnie 8,07. Więc jesteśmy już poniżej 10centyle. Ciekawe gdzie skończymy jak on nie zacznie jeść:/

initram Brawo dla Tyma 😉 ja za ta ksiazke sie jeszczde nie zabralam, wstyd. to u nas jest podobna sytuacja. Dom lub mieszkanie w trójmieście są tak drogie, że w tej cenie kupimy działke i wybudujemy się za miastem. Ale wydaje mi się że budowa domu to taka studnia bez dna. Mimo iż wolałabym zbudować swój wymarzony domek boję się tej całej inwestycji, a po drugie nie wiem czy odnalazła bym się za miastem :/ Jak wrócimy do polski mamy do użytku mieszkanie 3pokoje na dodatek usytuowane w centrum. pieszo do sklepów, pieszo nad morze, wszędzie blisko! czego więcej chcieć 😁 ale mój m nie chce tam mieszkać bo nie ma ogrodu bla bla bla nie wiem czy się dogadam z nim w tej sprawie bo w ogóle ciężko jest się nam dogadać hahaha. i mimo iż chciałabym wrócić do polski to wkurza mnie że rodzina M robi teraz nagonkę na nas i stają na głowie robią przedziwne rzeczy żeby nas zachęcić do powrotu. Nawet rodzinie powiedzieli już że my wracamy 🤨

• Mamusie
Od rana jestem zagoniona. Porobiłam pranie, pozmieniałam pościel, obniżyłam Małej łóżeczko maksymalnie, bo stawała na zabawki i miśki i chciała wyskoczyć 😁 Przy okazji posprzątałam no i załatwiałam z kołem łowieckim zgłoszenie szkód... Podobno w wiosce obok widziano stado 16 dzików. Dziś jeszcze ma przyjechać łowczy z jakimś zapachowym odstraszaczem żeby nam drugiego pola nie zniszczyły bestie.
Wy się wahacie z budową domu a ja nie mogę się doczekać aż zaczniemy 😁 Działka jest, trochę oszczędności też. Tylko nie możemy się zebrać żeby dokumentację zacząć kompletować...Ile damy radę tyle zrobimy sami, a potem pomyślimy o kredycie. Przynajmniej mniejszą kwotę będziemy musieli brać.

Inirtam brawo dla Tymcia 🙂
My ciągle czekamy na zęby...

• Mamusie
Iniratam brawo dla Tymeczka! 🙂

Ja myślałam, że to ja taka słaba jestem, że zdychałam po pierwszym dniu 😜 ale niestety nie dobiłam daleko;/ eh. Moooże jeszcze kiedyś się uda, ale muszę spróbować ćwiczyć sklalpel itp bo z książką trochę mi ciężko. Ja to też leń jestem, ale myślę, że patrząc będzie mi łatwiej.

Marylu , a Krzyś urodził się na 75 centylu?
Ty to się massz z tą rodziną. 😮 szkoda bardzo, że tak ciężko jest Ci się z M w takiej sprawie dogadać ...Ja też się boję wiązać w budowę , kredyty, co jest nieodłaczne pewnie... choc bardzo pragne dom-czyli tak samo jak TY.... 🙂

• Mamusie
powitać.

my też czekamy na zęby... ale bez nich też całkiem nieźle sobie radzimy ;D

co u nas? człowiek zagoniony że nawet nie ma czasu się po dupie poskrobać... praca mnie czasami przerasta, denerwuje i najchętniej zmieniłabym branżę, ale są dni że jestem zadowolona i tak w kółko że człowiek chodzi już jak robot, ale jak przychodzi wypłata to napływa odrazu inne - pozytywne nastawienie 😁

Szymon mnie nie rozpieszcza, pokazuje swoje fochy, chodzi trzymając się mebli i raczkuje że ciężko nad nim nadążyć... najgorsze jest to że ja wyjeżdżam około 5/6 on jeszcze śpi a powrót uzależniony jest od tego o której skończę, czasami o 16 a czasami o 18 więc są dni że widzę się z małym tylko 2-3h 😞 co mnie nieziemsko wkurza i płakać mi się chce.
a jak wracam to jestem tak wypompowana z sił że najchętniej to położyłabym się spać... ;/

i tak w kółko...
do tego spięcia z M, bo długo mnie nie ma, bo ciągle jestem zmęczona, itp... fioła można dostać.

a jutro imprezo-szkolenie firmowe... 2 dniowe - M już tydzień chodzi sfochany, a mi jest tylko szkoda Szymona, bo nie dość że w tygodniu rzadko się widujemy to jeszcze ten weekend 😞

to tyle,
buziaki dla maluszków! 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem. Dzieciaczki śpią na szczęście, M jeszcze nie ma... Byłam porobić straszaki zapachowe dziki i ciągle zastanawiam się czy śmierdzę tym zapachem czy nie... M mówił że czuć strasznie, ja wąchałam słoiczek z bliska i nie czułam nic...
Dobrej nocki 🙂

• Mamusie
U nas pogoda mega ładna,ale od jutra ma sie ochlodzic,zobaczymy. Cale dnie jestesmy na dworze z Majką.
Kąpiecie jeszcze maluchy w wanienkach? u nas jeszcze tak kąpiel malej w pokoju w wanience bo jakos tak nie umiem sie przelamac by ją wykapac w brodziki,bo w lazience mamy zimno...Ale niedlugo trzeba bedzie odstawic wanienke bo Maja juz z niej wyrasta...
We wtorek mamy kontrole u kardiologa 😠
Dobranoc 🙂

• Mamusie
Witam dziewczyny 🙂

Ola zasnela M tez wiec mam chwile zeby was nadrobic:F
U nas w sumie wszystko ok. Narazie nie raczkujemy ale kulamy sie po calym lozku kanapie i gdzie tylko sie da 🙂 za to Olcia nauczyla sie wolac mama wiec po pracy nic juz za bardzo nie zrobie bo jak wychodze z pokoju to zaraz slysze mama a tak mnie to wzrusza ze nie potrafie nie przyjsc. No i w ogole Olcia wszystko szybko podlapuje taka mala bystrzacha na spacerze nie zasnie tylko rozglada sie dookola . Ostatnio nauczyla sie tez dawac buzi i w ksiazeczce pokazuje gdzie jest pileczka jak z nia ogladamy. No i w ogole jest taka komunikatywna i probuje nam pokazac i powiedziec o co jej chodzi widze ze meczy ja ze nie potrafi mowic. Smieja sie wszyscy ze po mamusi jest taka leniwA gadula hehe bo raczkowac to nie bardzo jej sie chce...

Dziewczynki czy wy dajecie dzieciaczkom obiad dwudaniowy bo czytalam ze od 10 miesiaca tak dawac a jakos sobie tegp u oli nie wyobrazam jak mi to zje i w ogole jak jej to dawac jedno po ddrugim czy z odstepem czasowym?

Isa Karolka ja tp mam czasami taku dzien ze ryczec mi sie chce ze musze ole na tyle czasu zosstawic ale z drugiej strony pamietam jak to bylo jak siedzialam caly dzien z ola w dpmu... Gdyby nie kredyt to idealnym rozwiazaniem bylby poqrot na pol etatu...

Dzieqczyny duzo sily do waszych chlopakow bo przeboje macie z nimi nie zle:* ja pod tym wzgledem nie mam prawa narzekac.

i buziaki dla maluchow:*

• Mamusie
Kasia jak miło Cię widzieć 🙂.
Oj wiem, co mówisz, wzrusza mnie tez to bardzo jak Tymek wola mama mama no i jak tu do dziecka nie przyjść? Albo jak pedzi za mną na raczkach. ..
Eh jakie te dzieci nasze juz duże, Tymek ostatnio tez ulubil sobie bajkę i tylko by pokazywał misia, swinke, samolocik, wszystko super rozpoznaje, albo pokazuje na miskach oczy i nosy 😉 juz takie madrale. Choć jego ulubionym słowem jest: daj 😁( niaj) jak stanowczo 😁

Rez właśnie mialam pytać o te obiadki dwudniowe, ....

• Mamusie
hej 🙂

u mnie w skrócie to podobnie jak u isy; nowa praca, więc człowiek na nic nie ma czasu
jestem styrana jak wracam i też mi żal, ze spędzam z córką dużo mniej czasu, chociaż ona jakoś na nieszczęśliwą z tego powodu nie wygląda, chyba dobrze jej nawet z babcią, zawsze to jakaś odmiana 🙂

nie wiem jak długo dam rade w tej robocie, mam nadzieję, ze wszsytko jakoś się uporządkuje i ja jakoś to poukładam sobie, na razie za dużo jest nowych rzeczy i ciężko wszystko ogarnąć.... czasami mam ochotę zrezygnować i zwyczajnie siedzieć w domu...

• Mamusie
latka całe szczęście że Ewka teraz nagrywa te treningi z książki. Zacznę jak wgra już z połowę 😁 Krzyś po urodzeniu był nawet ok 80centyla 😉
isa Z czasem pewnie praca będzie bardziej unormowana i może będziesz mogła więcej czasu spędzać z małym. Tego Ci życzę!
Kasiu ale z Olci spryciulka!
Pati trzxymaj się! jak fajna praca to z czasem przywykniesz 😉

Mały śpi, ja zaraz też idę spać. a mój m cały czas siedzi w telefonie i nawet nie słyszy co się do niego mówi. I tak codziennie. 🤢

• Mamusie
Witam.
U nas pogorszenie pogody w nocy lało ,a teraz jakos pochmurnie.
Zrobiłam wczoraj włosy i mam wsciekla miedz na głowie tak do połowy ,a dalej ciemną rudość. Na razie tak musi zostać ,bo nie chce zepsuć włosów.
Fajnie macie ,że Wasze pociechy wołają mama ,moja to tylko tata ,dada i wyje niemiłosiernie . No i jak ma mój telefon to zaraz kładzie do ucha i udaje,ze rozmawia.
Za to cały czas staje i po małym kroczku robi do przodu ,ale jeszcze się boi i zaraz leci na pupę .

• Mamusie
Kochane ratunku! Ula nie dość ze nie pije mleka, to nie chce kaszek 😮 na sam ich widok dosataje spazm, rzucca sie, ryczy, wczoraj bez kolacji poszla spac...myslalam, ze moze jest najedzona, bo jogurcik i chrupy jadla po zlobku, no wiec jej nie zmuszalam, a dzis rano obudzila sie o 5 w dobrym humorze, ale jak tylko zobaczyla, ze niose kaszke to od razu masakra 🤔 juz mi rece opadaja, co ja mam jej dawac na sniadanie w takim razie??????chlebek bym jej dawala, no ale z czym? mozna juz jakims serkiem delikatnie smarowac?? skad ona ma brac wapn, jak nic mlecznego nie chce...zalamalam sie...

• Mamusie
Widocznie nie lubi mlecznych produktów.
Ale rzeczywiście to jest problem 🤔
Bo jeśc musi ,moja wczoraj zjadła przez cały dzień kaszke 150 ml., obiadek cały duży , deserek słoiczek i jedną truskawe , a tak to popija co chwile cyca .Ale też mi się wydaje ,że mało je 🤔
Co prawda na wadze idzie do przodu i nabiał wcina , a danonki uwielbia 🙂