Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej dziewczynki ale ostatni duzo skrobiecie nie idzie was nadrobic....

Deira fajnie ze zajrzalas Natalka sliczna w avatarku.
Doti jak tam po rozmowie z M?

A ja uciekam bo jedziemy z M na grzyby... uwielbiam choc jesc niekoniecznie ale lazic po lesie moge godzinami tyle ze slychac mnie na pol lasu jak wejde w pajeczyne hehe

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zazwyczaj jest napisane mleko świeże,co oznacza krótki termin przydatności,trzymać w lodówce i po otwarciu spożyć w ciągu max 2 dni 😉

Kasia,ja też lubię zbierać grzyby,ale odkąd w wawie mieszkam, to nie byłam 😞

Sandra,dzięki 😁

Natalia, jak ma zapchany nos, to będzie chrapac 😉

• Mamusie
Cześć. Rozmowy z M nie było. Zasnęłam przed 21 i nie doczekałam żeby wrócił ze stajni....I tak jestem nie wyspana...

Natalia chrapanie nigdy nie jest czymś prawidłowym, nawet u dorosłego czlowieka. Najczęściej przyczyną jest zatkany nos, skrzywiona przegroda nosowa, zbyt wiotkie podniebienie miękkie i kilka innych przyczyn... Maja pewnie przez katarek chrapie. Ale jeśli ma czysty nosek a mimo to chrapie to radziłabym poobserwować. Poczytaj o konsekwencjach chrapania.

• Mamusie
Witam się 🙂
Dziś zaczęłam robić generalne porządki przed imprezą urodzinowa, zrobiłam już wstępne zakupy i od środy zaczynam rządzić w kuchni. Powinnam do przyszłej niedzieli ze wszystkim się wyrobić 🙂

Ja moją przed snem zanoszę na rękach do jej pokoju, zgaszam wszystkie światła, tulę i śpiewam jej jakąś kołysankę, potem całus, "papa" na dobranoc i wychodzę z pokoju. Najczęściej w ciągu 5-10 minut zasypia sama w łóżeczku. Ale zdarza się, że zasypia mi już na rękach.

Moja od 10.30 spała 3 godziny 😲 Bidulka odsypia te ostatnie nieprzespane nocki. Wyrzynanie się zębów u mojej to jakaś totalna masakra... 😞

A ja grzyby leśne lubię i jadam 😁 Ale mam zasadę, że nie jem poza kurkami żadnych blaszkowych a z innych to tylko takie, co do których mam 100% pewność, że są dobre. Czyli najczęściej podgrzybki i borowiki.

• Mamusie
Ja lubie grzyby ale nie jadam juz dobrych kilka lat 🙂

My wrocilismy wlasnie z zakupow 😁 Od rana w sumie..a to juz 14.. i pewnie nie wszystko jeszcz mamy..
Za godzine zabiram sie za salatki, a Daro za bigos..

Ukradlam dzis buty z Biedronki 😞( Musze isc i wstyd mi.. i sama nie wiem co zrobic 😞 Znaczy oczywiscie nieswiadomie ;//

• Mamusie
Ja bym być może poszła do Biedrony i powiedziała, że chciałam je kupić, ale na paragonie nie znalazłam, więc pewnie Pani która kasowała nie nabiła i że chcę za nie teraz zapłacić. Możesz nawet paragon zabrać, żeby pokazać kiedy kupowałaś i że faktycznie na paragonie ich nie ma 🙂
Z drugiej jednak strony ktoś może pomyśleć, że ukradłaś je świadomie a teraz zżera Cię sumienie i jeszcze możesz mieć kłopoty 😮
Kurczę, no nie wiem w sumie jak tu się zachować...

• Mamusie
Sandra, ale jak nieświadomie??? zaintrygowało mnie to...

Doti, mąż pewnie dziś z tobą pogada, ciekawe do jakich wniosków doszedł??? miejmy nadzieję, że teraz będzie Cie już wspierał i nie zostaniesz sama z tym wszystkim, w sensie, że sama musisz teraz walczyć ze swoimi emocjami, wątpliwościami itd.
a w ogóle to pochwaliliście sie w rodzinie już nowiną czy na razie teście, rodzice itd. nic nie wiedzą?

• Mamusie
Ale grzybów rośnie 🤪 szok normalnie aż z lasu si nie chciało wychodzić. Ja to z tych co bardziej lubią zbierać niż jeść, ale moja mama za to bardzo się cieszy bo zawsze dostaje 😜

Patinka my myjemy ząbki robimy papa wszystkim zwięrzątkom w Oli pokoju, żabka, słonik itd. Kładziemy ją do łóżeczka robimy papa ona nawet nieraz nam wcześniej już robi jak jest zmęczona 🙃 gasimy światło i zamykamy drzwi. 3 minuty i śpi bez płaczu marudzenia itd. Ale to mój M ją tak nauczył bo ja to do dzisiaj bym tak sama nie zrobiła bo bym nie miała serca zamykać dziecka w ciemnym pokoju 🙃

Doti no to nieźle cię dopadło. A jeszcze tabletek teraz to nie bardzo...

• Mamusie
Deira napisał(a):
Ja bym być może poszła do Biedrony i powiedziała, że chciałam je kupić, ale na paragonie nie znalazłam, więc pewnie Pani która kasowała nie nabiła i że chcę za nie teraz zapłacić. Możesz nawet paragon zabrać, żeby pokazać kiedy kupowałaś i że faktycznie na paragonie ich nie ma 🙂
Z drugiej jednak strony ktoś może pomyśleć, że ukradłaś je świadomie a teraz zżera Cię sumienie i jeszcze możesz mieć kłopoty 😮
Kurczę, no nie wiem w sumie jak tu się zachować...

no albo ta Pani, która siedziała na kasie wtedy może stracić pracę, jeśli powie, że nie zostało nabite na paragon... 🤢
generalnie rozwiązanie tej sytuacji nie jest tak proste bo moga być rózne konsekwencje...

• Mamusie
Ona mogla nie widziec.. Zrobilysmy zakupy i Pani zle mi nabila na paragon.. wiec poczkalam na zwrot i poszlam jej po kod kreskowy..

I policzylam kase i mowie do Nadii ze ma wziasc te buty co odlozyla bo mi wystarczy..bo odlozylysmy na bok, zeby isc po kase...
I Nadia wziela je w lapsko i wyleciala do drzwi...
Ja rozwiazalam sprawe z paragonm wzielam toboly i wys zlam...
Odjezdzamy a NAdia do Darka.. zobacz jaki buty mi mama kupila..

Poszlam do babeczki i jej pow, z mloda wybigla i skapnelismy sie dopiro w domu i przyszlismy zaplacic 😁 wiec suma sumarum nie kradzione 😁
Raczej by nie pomyslaly, ze zwedzilysm clowo, bo znam te babeczki, bo ze 3 razy dzinnie tam wchodze 😁

• Mamusie
No i sprawa rozwiązana bezboleśnie 😉 To co piszesz że Ty ukradłaś jak to Nadia podwędziła hahaha
My wróciliśmy od rodziców, nażarłam się tak, że teraz mam mega wzdęcie i ciągle mi się odbija... obżarstwo jest grzechem!
Z M porozmawialiśmy w aucie jak dzieciaki spały... w sumie to stwierdził że damy radę tylko trzeba będzie się lepiej zorganizować i będzie więcej wydatków. Zapytałam jakich skoro dla dziecka wszystko jest... Lusia zaraz przestanie pić MM, je właściwie wszystko, może i do tego czasu pampersów przestanie używać. W sumie nie jest źle 😉

Dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 Ula zrobila nam pobudke o 5.40 😮 wzielismy ja do siebie ale nie pomoglo, bo juz byla gotowa do zabaw 😉 teraz lata po pokoju od zabawki do zabawki a ja sobie popijam kawke 🙂 bardzo ladnie umie sie sama bawic, wczoraj to wiekszosc dnia bylismy z M zbedni...patrzy tylko czy ma nas na oku 😉a jak nie ma to od razu wedruje po mieszaniu szukajac haha dobra jest 😉
A dzis mamy znow gosci i znow to sa tescie 🤢 odwoza na lotnisko brata M, ale ze dopiero na 16 to postanowili caly dzien spedzic u nas, wiec kolo 10 juz beda...

• Mamusie
Dzień dobry.
Jeśli chodzi o usypianie to Maja zawsze przy butelce zasypia.
Wczoraj bylismy u mojej przyjaciółki jeszcze pod wieczór przyjechała z Anglii i do czwartku zostaje w Polsce. No i jest w ciąży w 13 tygodniu... 🙂
Maja wczoraj nam padła jeszcze w Poznaniu w samochodzie po 20 no i tak spała do rana 🙂
Doti super,że sprawa została załtwiona między Wami 🙂