Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kari pojechała z moimi rodzicami na godzinkę do nich, więc rusamy z G na 11 na mszę. przynajmniej nie będę spocona z każdej strony od obracania się za nia i sresowania co za chwilę powie na głos...

syrop z cebuli muszę zrobić Kari bo cś jej świszczy w oskrzelkach. kurce, mam na jutro na 10ta fryzjera a jak Małabędzie taka zasmarkana to będę musiałą to odłozyc. zostawię ją na 1-2 dni w domu, niec dojdzie do siebie. z reszta zbaczymy jak sie to rozwinie w ciągu dnia. apetyt ma, gorączki nie ma, energią ją rozpiera, więc to chyba tylko przeziębienie katarowe 🙂

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Oj Lenka bedzie miala wstret do cebuli mipdu i mleka 🙂 maz juz od rana mnie nafaszerowal mlekiem z miodem syropkiem bo naczytal sie ze od porzadnego kasxlu szyjka moze sie skracac i spowodowac przedwczesny porod 🙂 a czy to sie wlicza 36tc jedna noga 37 jako przedwczesny porod? 🙂 chyba juz nie ale wystrzachalam chyba tum kaszlem Lenke bo cisza w brzuszku od 2 godzin nawet nie drgnie bujnelam ja leniwie oznake zycia dala wiec niech dalej odsypia-ja to jestem matka-nie daje spac dla dziecka 🙂))

• Mamusie
edithd napisał(a):
kari pojechała z moimi rodzicami na godzinkę do nich, więc rusamy z G na 11 na mszę. przynajmniej nie będę spocona z każdej strony od obracania się za nia i sresowania co za chwilę powie na głos...

syrop z cebuli muszę zrobić Kari bo cś jej świszczy w oskrzelkach. kurce, mam na jutro na 10ta fryzjera a jak Małabędzie taka zasmarkana to będę musiałą to odłozyc. zostawię ją na 1-2 dni w domu, niec dojdzie do siebie. z reszta zbaczymy jak sie to rozwinie w ciągu dnia. apetyt ma, gorączki nie ma, energią ją rozpiera, więc to chyba tylko przeziębienie katarowe 🙂
Oj smrod nieziemski od tego syropu ale wszystko co skuteczne przewaznie gorzkie lub smierdzace.A co do pieczonego mieska-Ja kiedys taka zachwycona bylam upieklam pyszne pachnace miesko a co sie okazalo po upueczeniu w srodku bylo kosci na kosci a ja nie obmacalam dobrze i obiadzik byl taki ze do ziemniakow i surowki byl tylko pyszny sos z pieczonego mieska 🙂 a ile pies mial radochy 🙂

• Mamusie
Hejka Mamusie!!
W planach mieliśmy spacerek i sesję,a za oknem taka mgła,że nic nie widać 😞 😞 może w końcu się podniesie.
Jesteśmy po śniadanku. Jutro mam kolejne ktg. Czuje się coraz gorzej. Boli mnie krzyż, czasami brzuszek. Twardnieje... ehh w nocy ciągle wstaje. No nic damy radę.
Powoli zaczynam się obawiać tego wszystkiego tzn. porodu. Ale chyba przestanę o tym myśleć i tyle. I tak muszę przez to przejść 😉

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Gocha odwrotu już nie ma 🙂 Trzeba zacisnąć zęby i słodki cięzar i ból znosić. Pomniki powinni wszystkim ciężarnym stawiać 🙂

Witam się i ja w samo południe 🙂!
Oj o tych pomnikach to nie żarty, tez jestem tego samego zdania 😁
A te bóle w podbrzuszu to i mi towarzyszą od kilku dni nierozłącznie, modle się żeby mnie jutro na porodówke wysłali 🙂

My dziś z mężem poleniuchowaliśmy długo w łóżku, bo to pewnie nasze ostatnie chwile takiego lenistwa 🙂 a teraz obiadek wstawiony i czekamy na brata z żoną bo wpadną 🙂

CO do wagi to ja od początku ciązy przytyłam 8,5, ostatnio już waga pokazywała 9.5 ale po pobycie w szpitalu zgubiłam 1kg

Ja uważam, ze jak tylko nic nei boli to trzeba się cieszyć, bo tak jak Gosia i Anulka moj star to było 3,5 miesiąca toaleta a później znowu skracająca się szyjka, szpitale i zawsze cos :/

Poród to też mnie przerażą, ale chyba dość dobrze znosze ból, wiem też że będzie ze mną mój mąż i jakoś od razu lepiej na duchu 😁

Super pogoda, znowu dziś spacerek zaliczymy 😁

ANULKA kuruj się kochana ! Bo kaszel to samo zło, zatem herbatki z miodem, melczko i cyrop z cebuli to najlepsze mieszanki 😁 można dodać tez mleko z czosnkiem ale u mnie cięzko przechodzi 😁

• Mamusie
Meg100 napisał(a):
Hejka Mamusie!!
W planach mieliśmy spacerek i sesję,a za oknem taka mgła,że nic nie widać 😞 😞 może w końcu się podniesie.
Jesteśmy po śniadanku. Jutro mam kolejne ktg. Czuje się coraz gorzej. Boli mnie krzyż, czasami brzuszek. Twardnieje... ehh w nocy ciągle wstaje. No nic damy radę.
Powoli zaczynam się obawiać tego wszystkiego tzn. porodu. Ale chyba przestanę o tym myśleć i tyle. I tak muszę przez to przejść 😉
U nas też mgła,że z okna ledwo co widać rzekę a mam do niej parę metrów 😮

• Mamusie
moj ból podbrzusza nie przechodzi.... po kosciele tak mnie siekło ze mi sie przypomniało wszystko. to był typowy megalistyczny skurcz.... az G zapytał czy juz jedziemy. ale przeszło i dalej tylko podbrzusze boli. zobaczymy....

kto mi tu kurka mojego jedynego oklaska zabrał????????????????? przyznawiać sie!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
edithd napisał(a):
moj ból podbrzusza nie przechodzi.... po kosciele tak mnie siekło ze mi sie przypomniało wszystko. to był typowy megalistyczny skurcz.... az G zapytał czy juz jedziemy. ale przeszło i dalej tylko podbrzusze boli. zobaczymy....

kto mi tu kurka mojego jedynego oklaska zabrał????????????????? przyznawiać sie!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Edytka to może się zbliża 😁! Szykuj się 🙂

haha ja nawet nie zwróciłam uwagi, że tutaj też są oklaski 😁

• Mamusie
Dziewczyny mamy pierwszego dzidziusia!!!!!!!!!!!!!!!W piatek Marta o 12:11 urodzila SN Macieja mierzacego 55 cm i wazacego 3400.Sa nadal w szpitalu bo mały ma infekcje ze wzgledu na to ze Marta miala bakterie jest troche niespokojny ale to ze wzgledu ze jest wczesniakiem.Czuja sie dobrze a to zdjecie Maciusia.
[IMG]http://i48.tinypic.com/2niyahj.jpg[/IMG]

• Mamusie
O to niespodzianka 🙂 Gratulacje oczywiście dla Marty - cudny synuś. Naprawde wiecie jaki mi sie uśmiech odrazu pojawił na buzi 🙂 Ciesze sie jak by to moje było 🙂 Wiec wyscig wygrała Marta 🙂 Teraz dziewczyny wezmą sie w garść i pokolei pójdzie 🙂

Ja troche sie martwie bo mała dzis spokojna, boli mnie troche szyjka i nie wiem co robić bo posiedziałam chwile bo gości mielismy od południa - ja do lazienki i gatki mokre... hmm zobacze czy dalej cos sie pojawi mam nadzieje ze to nie saczace sie wody... moze tylko ta luteina w takiej ilosci wypłyneła ale wczesniej tak nie miałam. Troche tylko wypływało a teraz to czułam ze mokro... Zadnych skurczy, nawet kość łonowa mnie nie boli.. hmm nie wiem co robić. Wizyte mam w środe moja gin ma odczynniki jakies do sprawdzania czy wycieka czy nie... Moze panikuje tylko....

• Mamusie
super mamy pierwszego chlopca 🙂 Gratulacje dla mamusi 🙂
ja dzis caly dzien przesiedzialam na swiezym powietrzu -mamy kolo domu taka duza gorke widokowa mozna powiedziec 🙂 zbiorka sasiadow i jedzonko na swiezym powietrzu-ledwo sie ruszam....:P
tez macie takie twarde swoje brzuszki? to dobrze czy zle jak brzuch jest taki twardy?
ja mam jutro wizyte-mam nadzieje ze mala chociaz 100gram przybrala przez ten tydzien bo jak nie to bede sie do cesarki nadawac a tego bym nie chciala....