Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Laski mam pytanko 😁
Czy któraś ma taką karuzelę
http://www.czaszabawy.pl/pl/fisher_price_c0108-fisher-price-karuzela-z-misiami-c0108.html
Ty Danusia chyba kiedyś pisałaś, że masz taką o ile dobrze pamiętam 🙂
Chodzi mi o to, że ponoć można w niej zatrzymać misie, żeby się nie kręciły, i żeby tylko sama muzyka leciał ale ja tego nie potrafię a instrukcję mam po niemiecku.... HELP 😉

• Mamusie
Karolka, relacja super 🙂 jakbym czytała to co ja z moim mężem przechodziliśmy hehe, wszystkie te baby są nawiedzone 😉
co do karmienia piersią popieram Cie, ja wydaję tylko na wkładki, bo z laktacja nie mam problemów. Laktator i staniki to był jednorazowy wydatek przed porodem 🙂 Ja leków na zapalenie nie brałam, pomagał mi domowy sposób czyli liść kapusty 🙂 ale już problemy się skończyły 🙂 są oczywiście plusy i minusy cyca tak samo i butli 🙂
Ulcia przecudna 🙂 złóż jej życzenia i ucałuj mocno :* ja też mam filmiki jak Asia gada 🙂
Danusia, nie przejmuj się tym karmieniem, myślę że Olga dorośnie do butli i w końcu się skusi 🙂 pomalutku na pewno się uda 🙂
Apropo żłobków, to nawet nie wiem jakie u mnie ceny sa, ale mnie to narazie nie dotyczy, a te z tv to masakra, ja płakałam jak to oglądałam 😞 biedne bobaski...
Dziś z Asią byłam u neonatologa, moja pyza waży już 6,450 🙂 rośnie jak na drożdżach. Na szczęście wszystko u Asi ok, jeszcze dostałyśmy skierowanie do Neurologa ale to aż w lutym... Nachodzę ja się po tych specjalistach... Nie pisałam wam, ale moja Asia miała małe niedotlenienie przy porodzie i tak nas teraz kierują do Kardiologa, Neonatologa, Neurologa ... i żaden nic nie widzi bo jest zdrowa 🙂 ale przynajmniej zbadają ją 🙂 Dziś miała USG główki i też jest ok, kamień z seca, oby tylko żadna bakteria nam się nie przyplątała po tych wizytach... 🙂

• Mamusie
To laseczka z niej 🙂 ale naprawdę śliczna jest, ma takie duuuże oczka. Nie wszystkie dzieci są takie urocze 🙂 będzie miała powodzenie 🙂 i bez nauk o planowaniu rodziny zrobiliście taka śliczną kruszynkę hehe
Moja Asia niby tyle waży ale nie jest jakaś strasznie gruba, taka zbita jest 🙂 no i ma już ok 70 cm

• Mamusie
Danusia, wyjdź na 2-3 godziny, jak mała 10 min popłacze tatusiowi to nic nie będzie, w przyszłości będzie ładniej śpiewać 😉 jak tatuś ją zabawi to nie będzie myślała o jedzeniu 🙂 a my wychodzić musimy bo oszalejemy...
Ja też się stresuję że płacze, ale nie dajmy się zwariować, pamiętajmy że mama szczęśliwa to i dziecko szczęśliwe 🙂 a tatusiowie umieją się zająć córeczkami i synkami, tylko nie możemy się nad nimi litować, mój teraz był na urlopie to się nauczyłam, że daje radę, nawet meeeega kupę przebrał jak mnie nie było 🙂 dziecko 3 godziny bez jedzenia wytrzyma, tylko przed wyjściem trzeba nakarmić ze 2-3 razy co 2 lub 1,5 godziny 🙂
Asi już na noc zaczynam zakładać ubranka na 74, bo 68 już są niektóre na styk...

• Mamusie
to Olga nosi 62/68 a ma ponad 6 kg 😮

Tylko 2-3 godziny to megakrotko- zanim odsnieze auto, zajade, zaparkuje, zpowrotem zajade zostaje mi 1-2 godzin na sklepy- to wejde do 2-3 i koniec 😮 ja pila z butelki to szlam na 5-6 godzin- najpiwerw zakupy a potem np do kogos na kawe- jak to bylo u kogos w domu to szlam do lazienki z laktatorem i juz 🙂

• Mamusie
Ja dziś jakaś wymięta jestem 😞 Musiałam jechać do chirurga, bo mi na dłoni wyskoczyła narośl - ganglion. Chirurg mi to ściągnął, ale łapsko mam teraz obandażowane i usztywnione i mam problem z podnoszeniem Małej. Byliśmy też u dziadków. Bardzo im się album podobał, któy dostali w prezencie.

Danusiu rozumiem, że będziesz musiała odstawic Małą z powodu badań i że mozesz mieć dość po tych wszystkich przejściach. Każda kobieta ma inne podejście i inne wspomnienia w kwestii karmienia piersią. I tak jak piszą dziewczyny - wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja na laktator nic nie wydałam, bo go dostałam, wkładki to wydatek 20 zł miesięcznie, a maści w tej chwili żadnych już nie używam. Antybiotyku też nie liczę, bo to po prostu przypadek losowy, że akurat mnie czy Ciebie dotknęło. Ja i tak jestem zadowolona, że karmię piersią, bo jak mam gdzieś z Małą wyjść i nie jestem w stanie przewidzieć kiedy wrócę, to nie zabieram ze sobą tony rzeczy - mleka, wody, butelek, termotorby, ewentualnie pdgrzewacza, termometru itp itd. Zabieram po prostu cycki 😁

Ja podanie do żłobka złożyłam w piątek i narazie nie wiem, która Nata jest, bo na listę wejdzie dopiero jak skończy 20 tygodni. A koszt tego złobka to 450 zł z wyżywieniem. Tak swoją drogą, to skandal, że w takim mieście jak Gdynia jest jeden żłobek samorządowy 😠

Jestem pewna, że moja przechodzi skok wzrostowy, czy rozwojowy, jak to tam się nazywa. Dziś dała u dziadków taki popis, że z M szybko żeśmy się zwijali, bo nie można jej było uspokoić 🤢 Cycka wypluwała i ogólnie była nie do zniesienia. W domu w łóżeczku ryk - leżeć nie chciała. Dopiero jak ją położyłam na swoim łóżku a ja leżałam obok i trzymałam ją za rączki, to się uspokoiła. Teraz na szczęście śpi. Wykrzyczała się za dnia, więc może teraz trochę pośpi 🙂

ajablonka, super, że Asieńka zdrowa i rośnie jak na drożdżach 😁 Moja w zeszłym tygodniu ważyła 6800 g. A ze wzrostem to coś nie tak chyba pielęgniarka zmierzyła, bo wyszło jej 65 cm, ale jestem pewna, że Nata ma więcej, bo mi w niektóre ubranka 68 już nie wchodzi, a niektóre 74 są ok. Ale nawet przy 65 cm stosunek wagi do masy ma w 50 centylu, więc jest ok 🙂

Karolka, jeszcze raz wszystkiego najpiękniejszego dla Ulci 😘 Daj znać jak poszło karmienie z kubeczka 🙂 Ja moją uczyłam pić z kieliszka przystawiając kubeczek do jej dolnej wargi, Jak szeroko otworzyła usta i wyciągnęła do przodu język to wlewałam jej kilka kropelek i ona to języczkiem spijała. Potem wlewałam jej coraz więcej, ale na tyle mało, by zdążyła języczkiem to spić 🙂 Mam nadzieję, ze Wam się uda 🙂