Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ewela- jakos tak zawsze chcialam byc mloda mama( to srednio mi sie udalo bo staralismy sie ponad 3 lata) no i mialam megaproblemy z zajsciem w ciaze wiec nie mam na co czekac bo nie wiadomo kiedy sie uda, a dwa ze mam pewne plany zawodowe wiec nie ma na co czekac 🙂
Po pieska jechaliscie taki kawal? szkoda ze sie nie zghadałysmy bo byscie nas odwiedzili.

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka super zdjęcia z urodzin 🙂 No i super wieści. Mam nadzieję, że mamusie się cieszą 🙂 Też trochę zazdroszczę, ale jeszcze z rok i sama nad tym popracuję 😉

Dziewczyny co się dzieje w tym chorym kraju. Czytałam dziś o jakimś 3 miesięcznym niemowlaku zakatowanym przez rodziców. Okazało się, że to w moich rodzinnych okolicach. Ba nawet ta sama posesja. Jakim to trzeba być człowiekiem, żeby tak bić/skakać/podcinać żyły/dusić/topić/głodzić takiego dzieciaczka, a potem jeszcze słuchać jak płacze i patrzeć jak cierpi? 😞 To już chyba nie są ludzie, ale zwierzęta też nie, bo nawet one tak z własnym potomstwem nie postępują. Ja jestem chora jak słyszę czy czytam takie newsy. Aż strach włączyć wiadomości, bo codziennie umiera z winy "rodziców" jakiś maluch. Nie chcę sobie tego nawet wyobrażać, ale jak tylko popatrzę na Igorka i mi się to przypomni to prawie zbiera mi się na płacz 😞

• Mamusie
Danusia w tym nie ma żadnej logiki 😞
A gdzie logika w tłumaczeniach tych ludzi. Stosowali przemoc fizyczną, żeby uciszyć niemowlę. Dla mnie na logikę, to bite dziecko i obolałe będzie płakało więcej.
Jak dla mnie to kara śmierci się takim ludziom należy i to jeszcze w taki sam sposób w jaki oni potraktowali te dzieci. A nie my będziemy takich zwyrodnialców utrzymywać. Mam nadzieję, że odpowiednio się w więzieniu zajmują takimi towarzysze odsiadki...
Po prostu wyć się chce i słów brak 😞

• Mamusie
Danusiu jaki tam kawal 😉 mamy rodzine na slasku w Żorach,i akurat bylismy tam na imprezce rodzinnej,a ze piesek ktory nam sie podobal byl akurat stamtad,to wracajac podjechalismy,do Twojej miejscowosci 🙂..kiedys jechalismy za psem az pod Warszawe,ale moj maz lubi jezdzic autem,wiec dla nas odleglosci to nie problem 😜
A co do dzidzi,to trzeba byc dobrej mysli 🙂 moja kolezanka o pierwsze dziecko starala sie 1,5 roku..a teraz o kolejne juz ok 2 lata,i tez nic..wiekszosc przypadkow lezy w psychice,im bardziej sie chce tym bardzie sie nie zachodzi w ciaze..choc ja bardzo chcialam i po 1 msc staran juz bylam w ciazy..a jesli bym wiedziala ze drugie na 100% bedzie dziewczynka to tez bym sobie zrobila 😉 bo marzy mi sie miec coreczke..trzymam za Was kciuki 🙂

Ja tez gdy tylko slysze o tych biednych dzieciach katowanych przez wlasnych rodzicow,odrazu mam lzy w oczach,i bardzo mocno wtedy przytulam mojego synka..nie wyobrazam sobie jak mozna takiemu bezbronnemu dziecku zrobic taka krzywde..przeciez jego jedyna reakcja na otaczajacy go swiat,jest w tym momencie placz..nie umie w inny sposob wyrazac emocji..ale wlasnie tak zazwyczaj jest,porzadni ludzie,ktorzy pragna dziecka,musza sie leczyc i starac latami,a takie gnidy,zachodza w ciaze bez problemu i jeszcze znecaja sie nad takim dzieciatkiem... Rowniez mam takie zdanie jak Nacudja,albo zeby umierali tak katowani,jak katowali to dziecko,albo zeby w wiezieniu nie mieli normalnego zycia..

• Mamusie
Mojemu dziecku zdarzył się dzić w nocy wypadek przy spaniu 😁 Przespał ciągiem ponad 4 godziny, przy czym w między czasie się wybudził i sam zasnął. Proszę o więcej takich "wypadków" 😉 No ale, żeby nie było za różowo to po 4 stwierdził, że się wyspał... A już myślałam, że to przełom jakiś. O ja naiwna 😜

• Mamusie
witam 😁
a tu znowu pusteczki 😞
Dziewczyny powiem Wam, że żłobek to była super decyzja! Zuzia tyle nowych rzeczy się nauczyła, których będąc w domu a nie w żłobku na pewno ja bym jej nie nauczyła bo by mi to nawet do głowy nie przyszło. Niby takie oczywiste rzeczy a jednak bym na to nie wpadła 😮
Jutro postaram się nakręcić filmik jak Zuzik sama myje ząbki 😉

Nacudja jak dzisiejsza noc?? Też Igorek dał Ci dłużej pospać??

• Mamusie
Ania, co robi??? myje sama zęby????
matko, a Piotrek nawet mi nie da sobie umyć 😞
Opowiadaj czego się Zuzia nauczyła, bo ja nie mam za bardzo pomysłów na zabawy z małym ☺️

Nacudja, 3mam kciuki, żeby to nie był "wypdek" ale norma 🙂

A my dziś cały dzień po lekarzach 😞 Piotrek ma spuchnięty policzek i nie widomo od czego. Więc pediatra, chirurg, usg etc 😞
A do tego katar 😞

• Mamusie
Nacudja ..!!! Sto lat dla Igorka z okazji roczku 🙂) !!! no to teraz powoli zacznie nam sie wysyp roczniakow... 🙂)

Ania - koniecznie pokaz filmik.. 🙂

Gofer. Daj znaka co z Piotrusiem..skad ta opuchlizna?

A u nas powolutku leci.. Maly ostatnie 3 dni daje mi popalic w ciagu dnia..Nie wiem skad mu sie to wzielo, jest mega marudny nie moge isc nawet do toalety sama .. Ciagle za mna sie wlecze i wspina na rece.. A jak nie wezme jest placz, histeria i wielkie lzy jak grochy..Z pozytywow to lepiej spi w nocy..ostatnio udalo mu sie spac od 21- 5.30 ! bez pobudek .. takze jestesmy na dobrej drodze..

Nie wiem czemu ale moj leniuch nie garnie sie do chodzenia zbytnio.. za jedna reke biega doslownie,a jak puszcze go przejdzie dwa , trzy kroki i pada jak dlugi .. Cos robimy zle ? powinnam go jakos stymulowac? Widze ze chce, ale sie boi.. Nie wiemczemu bo nie upadl ani nic..Zawsze jestem obok,w razie czego..

• Mamusie
Witam sie na szybko i uciekam, bo dzis caly dzen mam wyjazd w teren 😜

Buziaki dla Igorka 🤪 😘 😘 😘 😘 Sto lat, sto lat!!!!!!!

Anecia wszystko przyjdzie w swoim czasie, zobaczysz...jak juz sam chodzi za raczke to tez jest rewelacyjnie! Ula nawet tego nie potrafi...

Gofer daj koniecznie znac co z Piotrusiem 😘

nic spadam - milego dnia! 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Nie odzywałam się ponad miesiąc 😞 Ale to wszystko przez to, że nie ogarniałam sytuacji 😞 Miałam naprawdę momenty załamania psychicznego, generalnie wszystkiego dość i do tego brak czasu na cokolwiek.

Od momentu jak Natalka poszła do żłobka, czyli od 2 września ciągle same kłopoty, a nie chciałam Was zanudzać swoimi smutkami.

Teściu doszedł w miarę do siebie. Teraz z teściową są w sanatorium, gdzie się zaczął rehabilitować. Nawet całkiem dobrze już mówi. Trochę ma jeszcze problemy z chodzeniem, ale wszystko idzie ku lepszemu.

Ja mam drobne problemy ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że uda się z tego wybrnąć. Do tego w pracy niepewna sytuacja 😞

Mała od początku jak daliśmy ją do żłobka choruje 😞 Przeszła już jakąś paskudną wirusówkę i zapalenie ucha. Od poniedziałku wróciła do żłobka, ale teraz okazało się, że wychodzą jej czwórki, więc znowu gorączkuje, leje jej się z nosa woda, cierpi z bólu, płacze, spać nie może. A ja znowu jestem wykończona. Ale plus w tym wszystkim jest taki, że zaakceptowała żłobek i wszystkie Panie. Na trzy fajne i sympatyczne kobietki jest 11 dzieci. Pomieszczenie do zabawy jest duże i słoneczne, w żłobku jest cieplutko, więc Mała chodzi tylko w bodziaku i rajstopkach. Za wszystko płacę 600 zł (razem z jedzeniem), więc cena jest całkiem znośna. A wielkim plusem jest to, że żłobek jest dwie przecznice od mojej pracy.
Ale powiem Wam, że tak jak Ania jestem bardzo zadowolona z tego, że Natalka poszła do żłobka.
Mimo tego, że więcej jej w żłobku nie było niż była, to i tak zrobiła takie postępy, że jestem w szoku. Więcej mówi po swojemu, pokazuje paluszkiem gdzie chce iść, co chce wziąć, że chce pić, jeść. Próbuje nieporadnie się czesać. Czasem nawet odwrotną stroną szczotki, ale zawsze 😁 Nawet ostatnio próbowała co prawda nieskutecznie, ale nałożyć sobie skarpetkę 😁 Każe podchodzić mi do różnych rzeczy jak mam ją na rękach i nazywać rzeczy które ona paluszkiem pokazuje. Zaczęła nawet po swojemu śpiewać jak leci jej ulubiona muzyka. Zaczęła robić samodzielnie kilka kroczków. Ogólnie po prostu zupełnie inne dziecko niż przed żłobkiem 😁

Nie wiem, czy uda mi się Was nadrobić, ale postaram się teraz częściej zaglądać, to powinnam być już teraz w miarę na bieżąco co tam u Was 🙂

Nacudja, WIELKIE WIELKIE BUZIACZKI DLA PRZYSTOJNIAKA IGORKA 😘 😘 😘

• Mamusie
W imieniu mojego synusia dziekuję wszystkim ciociom za życzenia 🙂
Matko roczek, a pamiętam jak o tej godzinie siedziałam już na oddziale na patologii i czekałam na łóżko.

Niestety nocny wybryk był raczej jednorazowy 😞 Dziś wstawałam tyle razy, że już straciłam rachubę. Podobno ze zmęczenia w nocy robię dziwne rzeczy... Tak mówi Adam. Ja kojarzę tylko, że raz próbowałam podnieść jego zamiast Igora, tak się zakręciłam, że pomyliłam łóżka. Zaczynam się bać, że w końcu zasnę z Małym na rękach i go upuszczę 😞

Już nie mogę się doczekać powrotu do domu i wręczenia prezentu jubilatowi. Bardzo jestem ciekawa jego reakcji 🙂

Deira super, że się odezwałaś 🙂 Fajnie, że Natalka tyle umie 🙂 No i z teściem lepiej. Życzę wszystkiego dobrego i Tobie powrotu do zdrowia 🙂
Anecia daj mu czas. Na pewno niedługo puści się maminej ręki i pójdzie sam 🙂 U nas jeszcze daleka droga nawet do chodzenia za rękę... A co do przylepiania, to i u nas jest taki czas. Ale ja to tłumaczę tym, że prawie całe dnie mnie nie ma, a jak już wrócę i wreszcie usiądę po obrobieniu domu, to ma mnie tylko dla siebie i stąd to noszenie, przylepianie, przytulanie i obślinione buziaki 😉
Gofer co z Piotrusiem?
Karolka jak Ula w żłobku? Już nie ma problemów?
Ania fajnie, że Zuzi żłobek służy 🙂 Mnie się wydaje, że odkąd do nas ciocia przychodzi, to Igorek też inny. Widocznie czasem potrzebne jest inne podejście do dziecka niż mamy. A w ogóle sie zrobił mocno pogodny do ludzi 🙂

• Mamusie
Nacudja, współczuję takich nocek 😞 Ja miałam tylko 2 ostatnie takie koszmarne, że mogę sobie jedynie wyobrazić jak się czujesz 😞 A co kupiłaś Igorkowi w prezencie?

Anecia, co do chodzenia, to dziś się dowiedziałam, że zwykle chłopcy zaczynają chodzić później niż dziewczynki. Koleżanki syn zaczął chodzić dopiero gdy skończył 14 miesięcy.

Gofer, trzymam kciuki za Piotrusia 😘 Daj znać, co powiedzieli lekarze.

• Mamusie
My tez mamy Nacudja szczeniaczka uczniaczka , tylko w wersji dunskiej 😁 fajna sprawa 😁

Co do chodzenia,moze faktycznie dam mu czas..Pojdzie jak pojdzie.. 🙂 Tylko zeby przestal byc taki marudny jeja.. Chociaz dzis przed spaniem olal mleko , wiec obudzil sie dopiero o 1 zjadl butle mleka z kasza i spal W SWOIM LOZECZKU do 8.40 🙂))!!! moj L wstajac do pracy byl przerazony co zrobilam z dzieckiem, ze nie ma go z nami w lozku :P Na spiocha wskazalam palcem ze maly jest u siebie.. 🙂) male sukcesy ale mysle zebedzie tylko lepiej !

• Mamusie
Witam 🙂
Nacudja STO LAT dla Igorka !!!!!!!! 😁 😁 😁
Gofer koniecznie daj znać co lekarze powiedzieli. Życzę dużo zdrówka!!!
Jak pisałam "myje ząbki" to oczywiście jest takie dziecięce mycie a nie jak dorośli 😉 Bierze szczoteczkę i przez ok pół minuty wykonuje ruchy rączką jak do mycia ząbków ale wiadomo, że to nie jest takie "normalne" mycie 😉 Postaram się dziś jak Ją wykąpiemy to nagrać, żebyście widziały jak to fajnie wygląda 😁
Napiszę też później czego się nauczyła w żłobku ale teraz zmykam się pobawić z Zuzikiem bo zaraz będzie kąpiel i do spania więc dużo czasu na zabawę w dniu dzisiejszym nam nie zostało 😞 Nadrobiłam posty dzisiejsze i wczorajsze bo troszkę się rozpisałyście 😉
Deira ściągnęłam Cię myślami i miałam zamiar napisać na fb co tam u Ciebie a tu proszę-niespodzianka 😁

• Mamusie
Buziaki dla naszego piwerwszego roczniaka Igorka 😘 🤪

Ja mysle ze nasze dzieci poprostu sa w takim wieku ze blyskawicznie wszystko lapia, widze po Oldze jak codziennie jest cos nowego. Dzis jak wychodzilam do pracy przyniosla mi mojego buta jak ubieralam kurtke i powiedziala mama ma. Zabki tez sama myje, tylko ze to pewnie temu ze wczesnie zaczelismy trening bo juz w 3 miesiacu zaczela zabkowac. Oczywiscie najpierw ja je szoruje zeby bylo porzadnie bo ma juz 4 a one sa z tylu i pewnie nie bylyby ladnie umyte, a potem siedzac w wannie myje sama i sie cieszy 😁 warunek jest taki ze musi byc pasta borowkowa z ziaji a nie inna 😁

• Mamusie
aaaa racja przepraszam 😘 ☺️ zakrecilam sie bo jak bylysmy na brzuszku to Karolka miala termin na wrzesien a Nacudia na pazdziernik ale przeciez oboje sa z wrzesnia. Przepraszam za gafe, ostatnio jestem nieprzytomna 😮 na dodatek ten duomox nie bardzo pomogl bo nadal koszmarnie kaszle i boli gardlo, do tego megakatar, lekka temp a do lekarza brakuje mi doby zeby isc 😞