Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej, dziewczyny 🙂
Melduję się na chwilę, dałam radę przeczytać tylko końcówkę, więc w sumie nie wiem, co u Was 🤢
Kama, pytałaś o bepanthen - czy maść czy krem. Nam położna na szkole rodzenia powiedziała, że lepiej krem, bo kremu nie trzeba zmywać a maść tak i wtedy się robi zamknięte koło: najpierw smarujesz maścią żeby nawilżyć i natłuścić, potem zmywasz i przez to wysuszasz, więc za chwilę znowu musisz smarować. Mówiła o sutkach i o zmywaniu przed karmieniem. No ale to już każdy powinien sam zdecydować, jak woli.
Dobrego dnia 🙂

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewuszki 🙂 🙂
Jak zwykle dłuższy okres mnie nie było później nadrobie czytanie tych stron...wśród moich znajomych tez są pozytywne opinie co do chusteczek DADA nie wiem jak pieluszki...
Doczytałam się, że tez dopadł was ból krocza itp. ja tez od kilku dni uporać sie z tym nie moge chodze jakbym miała kołka w dupie 😉 no i przesrane jest kiedy leże a raczej jak chce zmienić bok...poza tym wszystko ok bynajmniej tak mi się wydaje w pon idę do gin zobaczymy co powie no i wkońcu musze zrobic to usg chociaż mój gin powiedział że nie musze jeszcze ale jak tu nie chcieć jak 11 tyg temu było ostatnie!!! ahhhh szkoda słów... Pogoda chujowa chciałam wyjśc na spacer to cholera się rozpadało a jak Wasze samopoczucia?????

• Mamusia
Izunia odpoczywaj i trzymaj się dzielnie. Wiem, że pewnie wolałabyś coś porobić, ale jak mus to mus, będzie dobrze!!

Ja z tych maści/kremów to kupię sobie Ziajkę, zobaczymy jak ona się spisze 🙂
Kaczuszka u mnie zachmurzyło się, ale cały dzień jest taka duchota, że życ się nie da!!! Chciałąbym żeby była porządna ulewa, niech troche sie ochłodzi, bo jest naprawdę przerąbane!!

Nudzę się jak nie wiem co 😞 Luby niedługo do pracy się wybiera, a ja jak zwykle razem z psem pilnujemy chaty 😉 Może wstawię pranko dzieciowych rzeczy 😉 Chyba że mnie sen znurzy, bo też się tak coś zapowiada hihi

• Mamusia
Oj LUsiu ja mam to samo nudy cholerne z tym, że mój luby zrobił sobie dzisiaj seans filmowy i wciąga filmy a ja nie wiem co mam ze sobą robić tymbardziej, że tak jak piszesz jest duchota...ja prawie wszystkie ciuszki mam poprane zostaje jeszcse prasowanko 🙂 🙂 i nie wiem jak Wy ale ja z każdym dniem uświadamiam sobie, że już duzo czasu nam nie pozostało 🙂 🙂 i z jednej strony czuje radośc a z drugiej strach i niepokój związany z porodem....ahhhh idę do mamy na jakies pogaduchy bo zanudzę sie a na kompie też nie chce mi się zbytnio siedzieć w ogóle jakaś marudna dzisiaj jestm miłego popołudnia dziewczynki

• Mamusia
Lusiu ja płaciłam za nie 22zł za paczkę 42 pampersy, rozmiar 2-5kg. myśle że akurat taka ilosc do szpitala, ale nie oplaca sie jak widac mniejszych paczek bo drozej wychodza. no ale te z innych firm takiej wielkosci paczki byly i tak drozsze. a jak tanie to te foliowe takie najzwyklejsze.
czytalam o tych termoopakowaniach 😉 ale dopiero dzisiaj, a w sklepie bylam wczoraj 😉
no w kazdym razie dobrze wiedziec, przy okazji dokupie.
kaczuszka ja też mam tak od kilku dni 🤨
dzisiaj do poludnia myslalam że juz cos nie tak ale troche przeszlo.

• Mamusia
Myslałam że coś sie pokręciło tym suwaczkom 😉
Jezu, mam takie mdłości, że zaraz nie wytrzymam 😞 Ok. 16 zjadłam zupke, niedawno jabłuszko, niby czuję lekki głód, a z drugiej strony jakiś dziwny dyskomfort ze strony ukł. pokarmowego 😞 Męczę się jak cholera, a wczoraj miałam to samo, i piłam miętę żeby sobie jakoś ulżyć...chyba zjem sobie rogalika z masłem, może poczuje sie lepiej. No i mięte też zrobię i poczytam książkę o pielęgnacji dzieciów 🙂 Bo pewnie w tv nic ciekawego i tak nie będzie...

• Mamusia
Lusiu i ja tak się czuję 🥴
kupiłam płyn do płukania nowy i wyprałam w nim juz pranie, ktore wisi w łazience i mi cały czas zalatuje, zaraz nie wytrzymam.... 😮 🤢 w ogole mnie wszystkie zapachy dzisiaj doprowadzają do nudności...
i właśnie męczy mnie coś na żołądku, nie wiem od czego.....

• Mamusia
a dzisiaj w ogóle, leżałam sobie, i przyszła córcia opowiedzieć malutkiemu bajkę... 🙂 leżałam na boku, a mały zaczął mocno skakać, więc mała widziała że delikatnie "pukam" do niego palcem i też tak robiła 🙂 i mały po chwili jej "odpukał" i tak dłuższą chwilę się "bawili" hehe 🙂 opowiadała mu bajkę i pukała a on "pukał" do niej 🙂

• Mamusia
Witam dwupaczki 😜
A my dzisiaj z mężem wzięliśmy się ostro za urządzanie pokoiku małej, powiesiliśmy firanki i zasłony, ponaklejaliśy pianki z Kubusia na ścianę i obrazki Kubusiowe. Powiem wam, że cudnie to wygląda, teraz to dopiero będę wzdychać na wigok pokoiku 🤪 Już nie mogę się doczekać, aż Emilcia w nim zamieszka 🙂
Teraz jeszcze w najbliższym czasie muszę wkońcu zabrać się za pranie i prasowanie ciuszków dzidziowych, może w przyszłym tygodniu się zmobilisuje jak pogoda się ustabilizuje 🙂
Jeśli chodzi o krem do pupy, to my też zakupimy jakiś z Ziajki, a poza tym mamy dwie próbki Sudocremu, więc zobaczymy jak mała będzie na niego reagować... Mamy też sporo próbek emulsji do kąpieli Emolium, które dostaliśmy na promocjach ciążowych w Plazie, więc też przetestujemy, czy są dobre...
Pampersy narazie zakupimy małą paczkę Huggies Newborn do szpitala, a później też zobaczymy, czy są wygodne i wtedy mężuś dokupi 😉

• Mamusia
No, powiem wam ze tez juz padam.Strasznie duszno dzisiaj jest Dopiero pojechali goście którzy pojawili się znienacka. Mężuś tez padnięty jak i ja. Zaraz kolacyjka i do łóżeczka na filmik. U nas podobno ma byś porządna burza w nocy... wiatr już spory się zerwał.
EDYTa ja tez po remoncie dziecinnego pokoiku i po zawieszeniu wszystkiego wchodziłam co chwile i sie nacieszyć nie mogłam. A mój Grzesiek to do tej pory wchodzi i się cieszy że taki fajny pokoik, stwierdził ze by sam w nim zamieszkał bo bardziej przytulny od naszego hehe. A jak ktoś przychodzi i chwali, to taki dumny bo sam go remontował he he.
Dzisiaj sie dowiedziałam ze mam kolejny egzamin na 3 lipca!!! a mam sie teoretycznie położyć w szpitalu 1 lipca hehe no szok 😲

• Mamusia
Super Edytka że pokoik gotowy 🙂
Mnie już lepiej, podjadłam rogalika z masłem i miodem, wypiłam miętke i poczytałam książkę, najpierw wziełam się za rozdział dotyczący porodu. Zawsze coś tam w głowie zostanie 🙂 Może później wezmę się za pielęgnację dziecka 🙂
Ta pogoda doprowadza mnie do szału. Zerwal się wiatr, jest nieprzyjemnie, ale mówili żeby spodziewac się największych opadów z czwartku na piątek, więc wszystko przede mną. A muszę jeszcze wyjsc z psem, ale to zaraz zrobię.

• Mamusia
Prześlę wam zdjęcie tych motywów kubusiowych i widok okienka 😜 Pochwalę się, a co heheheheheheehheheh 🤪
[URL=http://img63.imageshack.us/i/dsc01027pt.jpg/][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/2667/dsc01027pt.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img88.imageshack.us/i/dsc01028t.jpg/][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/2884/dsc01028t.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
no ślicznie to wygląda, teraz to tak typowo dziecinnie 🙂 A jak malutka w nim zamieszka to już super będzie 🙂 dzisiaj napisała do mnie koleżanka która tydzień temu urodziła chłopca. i najbardziej mnie rozbawilo: Antek najbardziej lubi "wietrzenie jajek" na przewijaku i robienie przy okazji kupy, a przynajmniej dwóch kup i siku. no bo po co w pieluchę, jak najfajniej tak na gołego. a kupy już zaczynają śmierdzieć 🙂

• Mamusia
Witajcie! KKoralik a czy Twoja koleżanka liczy czas porodu od początku regularnej czynności skurczowej do wyjścia dziecka?Tak się prawidłowo liczy. Niektóre dziewczyny podają czas bóli partych, które rzeczywiście krótko trwają i potem tak opowiadają.
Mój poród trwał 14 godzin, a bóle parte 15 min.

Mój młody od wczoraj znów chory 😞 Na razie tylko gorączka. Ze względu na panującą różyczkę w przedszkolu mam mega stresa. Szczepiłam się przed ciążą (bo po poroniniu okazało się,że nie mam przeciwciał) i w sumie różyczka już w trzecim trymestrze nie jest taka groźna, ale i tak się nakręcam i denerwuje. 😞

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Nie bylo mnie wczoraj,bo mielismy przez caly dzien gosci,a pozniej niemialam jakos weny do pisania 😞
Edytko pokoik super,aż sie napatrzec nie idzie tak slicznie to wyglada 🙂 Musisz wkleic reszte fotek z dalsza czescia:U nas sie dzisiaj zapowiada,sloneczny dzien,a ciekawie tez bo zostal u nas na caly weekend moj chrzesniak,i pewnie da nam popalic chociaz juz ma 9 lat hehe.....