Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, dziewczyny 🙂
Nie odzywałam się przez weekend, bo nie mogłam się coś zalogować. Wczoraj był przełomowy dzień, bo już Mały jest oficjalnie donoszony i można rodzić 🙂 Zaczynam się więc uruchamiać, odstawiłam też no-spa i już wczoraj mogłam poczuć efekty. Raczej czuję już skurcze, ale są przemieszane z aktywnością Małego i wydaje mi się, że czasami on je prowokuje. Brzuch boli mnie przede wszystkim po południu i w nocy - zarówno tężenie całego brzucha, jak i ból w podbrzuszu jak na miesiączkę. Nie jest to na razie regularne, więc się nie przejmuję. Ból też jak najbardziej do wytrzymania, nawet się do niego na tyle przyzwyczajam, że nie zwracam uwagi. Mam jednak nadzieję, że nie przegapię początku porodu 😉 Dziś idę niedługo na ktg, zobaczymy jak będzie z tą środą - z jednej strony pewnie bezpieczniej by już było zostać na patologii, ale jakoś mnie to nie fascynuje i wolałabym poczekać w domu, aż wszystko zacznie się samo.
Dobrego dnia 🙂

• Mamusia
Dzień doberek kochane 🙂
Ann cieszę się, że jeszcze jesteś z nami, bo juz myślałam, że się rozpakowałaś 🤪
Lusiu, Monica no ale zbieg okoliczności 🤪 🤪 🤪 🤪 Masakra!!!!!!!!!! Góra z górą się zejdzie, ale człowiek z człowiekiem zawsze 😜 No to teraz faktycznie będziecie mogły w trójeczkę na spacerki śmigać 😜
Ja dopiero co wstałam, w nocy znów męczyły mnie ciągłe pobudki ehhhh 🤨 I jakieś dziwne sny, że moi rodzice mieli w lodówce jogurty, które były przeznaczone na poszczególne tygodnie ciąży 😮 🤔 A do tego był gratis w postaci takiego kubusiowego notesiku, w którym można było zapisywać fakty z ciąży i po urodzeniu dziecka 😜 I jak się mamy pytałam, czy te jogurty są faktycznie dobre, to mój tata w tym czasie puszczał latawiec w pokoju 😮 🙃 🤪 Masakra co za durnoty heheheheheheheh 😜

• Mamusia
Witam kobietki w pierwszy dzień lata! Oby nie dał nam się za bardzo we znaki wysoką temperaturą 😉
Ann, mój mały poprzez swoje ruchy też czasami sam wywołuje skurcze 🙂 Wiadomo, że lepiej poczekać na akcję w domku bo człowiek czuje się swobodniej a leżenie w szpitalu to żadna przyjemność, ale czasami trzeba być pod obserwacją, to wszystko dla dobra dzidzi.
Lusia, Monica, świat jest naprawdę mały, hehehe 😁
Edytko, co za sen! hehe 🙂 czasami zdarzają się takie ciekawe i pozbawione większej logiki 😆 chociaż ja tu się dopatruje powiązania jogurtów na poszczególne tygodnie ciąży z naszym wczorajszym liczeniem tygodni 😉

Mi się udało dziś wyspać, uff. Dziś mam wizytę u fryzjera 🙂 W końcu! Bo mam krótką fryzurkę i już nieźle zarosłam 😉

• Mamusia
W sumie Ellie wcale nie wykluczone, że to ma związek z naszym liczeniem wczorajszym 😜 Ale najlepszy i tak był ten latawiec w pokoju 🤪 🤪 🤪 Ja lecę się ogarnąć i zjeść jakieś śniadanko, bo dzisiaj wizytka u gina, więc nie mogę sobie pozwolić na leniuchowanie 😉
Jak wrócę z wizyty wieczorkiem to na bank się odezwę 😉
Buziaki dziewczynki i miłego dzionka 😉 I nie rozpakowujcie się za szybko 😜
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😘

• Mamusia
Hej Kochane dwupaczki 🙂
melduję się po weselu, co prawda z lekkim opóźnieniem.
nie doczytałam was na razie, za chwilę to zrobię.

w skrócie, było ok... dzieci w sumie grzeczne, jedzenie w miarę, gorzej z towarzychem no ale tak to juz jest... mój M. standardowo jako jedyny nie pijący kierowca posiadający auto robił wszystkim pijaczkom i dzieciom za kierowce... 🤨 ale dało się przeżyć. po 18 zawieźliśmy maluchy do rodziców, żeby posiedzieć sobie spokojnie, ale pech chciał, że para młoda po obiedzie pojechała na zdjęcia i wrócili jak już dzieci nie było, wtedy my pojechaliśmy na ich prośbę po prezenty dla rodziców, i nie ma nas na zdjęciach grupowych 😞 szkoda. tak ładnie dzieci wyglądały... a my wróciliśmy koło 12 do domu, także nie zmęczyłam się zbytnio.
nie obyła się bez pytań czy na pewno nie będę miała bliźniąt... 🤨 ale kij im w oko. ja tam jestem zadowolona i jak najbardziej dumna z mojego olbrzymiego brzucholka 🙂 inni nie muszą.
trochę gorzej było na niedzielnym obiedzie u teściów, cała ta rodzina, matka mojej teściowej... 🤢 potem szwagier na koniec przyszedł z młodą żonką... musiałam wyjść bo już mnie to zaczynało męczyć bardzo psychicznie...

a dzisiaj też się nie wyspałam... nie wiem czemu. źle mi się spało. strasznie mnie na pęcherz cisnęło co chwilę.
u nas 1-wszy dzień lata deszczowy....a mam taką furę prania że pomału łazienki nie widać.

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

MICHALINDZIOR no to faktycznie szkoda z tymi fotkami 😞szkoda ze tamci nie pomyśleli o was.
a wy nie robiliście im zdjęć swoim aparatem? Dobrze ze wszystko oki, i jakoś zleciało ci to weselisko.
EDYTKO widzę że wiele z nas ma dziwaczne sny he he, co jeden to lepszy ha ha

ja się wyspałam, tzn w nocy budziłam się co 2 godz. ale za to pospałam rano wiec na jedno wyszło. Tez mnie brzuszek pobolewał w nocy, no ale teraz tak będzie.

dziewczyny ale by były jajka jak byśmy w kilka sie jednocześnie rozpakowały 🤪

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Po pierwsze jak przeczytałam, ze to maleństwo urodziło sie w 24 tc to ogarnął mnie strach....ale najważniejsze, że malutka walczy!!!
U mnie każda nocka już zaliczana jest do nieprzespanych, bo albo siku albo dziwne pobolewania...już się przyzwyczaiłam...
To fakt sny każda z Nas ma jakies durnowate i bez sensowne...
Rzeczywiście swiat jest malutki LUSIU i MONICA może narodzi sie miedzy wami jakas prawdziwa babska przyjaźn 🙂 🙂
Mnie tez dzisiaj czeka wizyta u gin a tak nie chce mi sie isc tymbardziej golić, gdzie nie mam na to najmniejszej ochoty ;/ ale cóż nie pojde z jakims buszem :P:P:P teraz mykam zobaczyc jak tam moja zupka i odezwe sie juz po wizycie trzymajcie sie kochane miłego popoludnia 🙂

• Mamusia
Wpadłam jeszcze na chwilkę 😉
Michalindziorku dobrze, że przetrwałaś to weselicho 😉 Szkoda tylko, że nie załapaliście się z maluchami na zdjęcie grupowe 🤨
Mnie w nocy też już na pęcherz bardzo ciśnie...Mężuś i moja mama mówią, że brzuch mi się obniżył...ja tego jakoś bardzo nie zauważam, bo zawsze miałam dość nisko, a poza tym oglądam się codziennie w lustrze 😉 Może mają rację, skoro częściej latam do kibelka...
Ciekawa jestem co mi gin dzisiaj powie, fajnie jakby stwierdził, że szyjka przygotowuje się już do porodu...no nic poczekamy zobaczymy 😜
Tymczasem mykam suszyć włoski 😜 Buziaki 😘

• Mamusia
Edytka mi też się wydaje że brzuch mi się obniżył i to przez to mnie goni na siku, bo od kilku dni tak mam i to nie ustępuje.
dzisiaj w ogóle się źle jakoś czuję... chyba przez pogodę... spałam do 10 a paszcza mi się drze.

wkurza mnie ten ktoś od pościeli. juz dwa razy pisałam że proszę o maila dot otrzymania wpłaty (nie dostałam a kasa już w czwartek była u nich) i wysyłki pościeli, a nie odp nic, ani pocałuj mnie w d...e;