Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Próbowałam Was doczytać wczoraj na kompa nie weszłam mam szwagierka młodego w domku i okupował mi kompa, ale za to byliśmy na spacerze i sankach niedługo bo cosik wiało wczoraj. Codziennie rano około piątej mój mały musi kupola strzelić no i po spaniu bo go to ze snu wybije i dupa blada!

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej hej 🙂 🙂

U nas lulanko po 20, a pobudka o 1, bo przemokły te cholerne Huggisy i Franek był cały mokry 😠 Muszę je wykończyć!!! Te toscowe są najlepsze!!! A powiedzcie mi, czy Dada ma rozciągliwe boczki??
No i o 2 usnął ponownie, i tak spalismy prawie do 8 🙂
Robię kolejną ture pranka, tym razem pościelowe 🙂

Elunia - słodziasta Lenka, i naprawdę jaka już duża dziewczynka. Na zdjęciach z chrztu taka malutka, a tu proszę 🙂 No i pozazdrościć drugiego ząbka 🙂
Nie wiem czemu u nas zatrzymały się objawy ząbkowania typu atak na przedmioty 🙂 Jedynie co bardzo się ślini, i naprawde od czasu do czasu trze przedmiotami o dziąsełka...

• Mamusia
Cześć. U nas nocka średnia: 4 pobudki na jedzonko. Może dlatego tak dużo bo wieczorem nie dałam małej kleiku bo nie miałam jej wody mineralnej. A odnośnie wody: jakiej używaćie dla maluszków?

IRKA- podziwiam z pieczeniem. Ja jestem zbyt leniwa i za mało utalentowana ☺️ ☺️Ale podobno dobre są desery z delecty......z proszku ☺️

LUSIA- pieluchy dada są rozciągliwe, ale już tak bardzo się te większe rozmiary tak nie opłacają. Ja przeliczam zawsze na sztukę i za trójki jest 44 gr. A ja ostatnio znalazłam w promocji pampersy w tej samej cenie.

A jeśli chodzi o kupki to moja Hania już od dawna w nocy nie robi. Dopiero jak zdejmę jej przesikaną po nocy pieluchę to strzela kupala 🤪

• Mamusia
Hej 🙂 Znajomi powiedzieli mi ostatnio, że wg ich lekarza problemy z napięciem mięśniowym u dziecka mogą być konsekwencją brania no-spa w ciąży. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, poszperałam w necie i znalazłam coś takiego:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8706716,8706716,Prawda_o_Nospie_czy_ja_znacie_.html
Może to jest tajemnica tego, że teraz tyle dzieci kierowanych jest na rehabilitację?
Ja nie żałuję że brałam no-spa, bo prawdopodobnie dzięki temu donosiłam Stasia, ale żałuję że wcześniej nie wiedziałam o tych możliwych konsekwencjach, bo bym go bardziej uważnie obserwowała od początku pod tym kątem.

• Mamusia
czesc kochane 🙂my juz po wyborach po kosciele i teraz u tesciow goscimy 😉)maly usnol moj maz poszed do pieca dorzucic tesciowa w garach ,,a mamuska na necie 😉)
gratuluje zabkow lence super !!!!!!!nasze ida ida i wyjs nie moga niestety 😞(ciekawe jak dlugo to potrwa takze stan podgoraczkowy to u nas normalka i marudzenie....
ja no spy nie bralam poza tym nie moge jej brac bo kiedys jak sprobowalam jeszcze przed ciaza to myslalam ze sie wykoncze tak mnie zoladek bolal i wymioty na maxa takze nie wypowiem sie na jej temat

• Mamusia
To ciekawe z tą no-spą 🤔 Na szczęście tylko kilka razy zdażyło mi sie ją wziąść, więc mam nadzieje że nie spowoduje ona żadnych skutków ubocznych.
Pewnie nawet niewiele lekarzy ma tą świadomość, że no-spa może powodować obniżenie napięcia mieśniowego u dzieci...

• Mamusia
Lusiu co do przepisów to ja ostatnio testuje Pomysł na.... bardzo mi smakują te dania tak zrobione, a szczególnie żeberka!!! Zajebiste są!!! kurczaka często tez robię z majerankiem, sola czosnkową, pieprzem, przyprawa do kurczaka i co tam mi jeszcze wpadnie w ręce na wierzch marchewka i można tez inne warzywa i cebulka. to wszystko w garnku podlewam rosołkiem i do piekarnika lub na ogień. Bez tłuszczu i bardzo smaczne

Amelio ale zazdroszczę tego picia z butelki 😜

• Mamusia
Dzięki Monia 🙂 Muszę coś wykombinować 🙂 Niedość, że rutyna wkradła sie w nasze życie, to jeszcze do kuchni, a łatwiej będzie mi zmienić to drugie, dlatego zaczynam od pycha obiadku na dzisiaj 🙂
Moja teściowa robi przepyszny żurek. Ja zawsze kupowałam butelkę zaczynu i nigdy taki dobry mi nie wychodził - a to za kwaśny, albo znowu coś 🙂 I któregoś dnia zadzwoniłam do niej i zdradziła mi swój sekret, że kupuje Winiary barszcz biały. Powiem wam, że Robert do tej pory nie wiem, że to z papierka, ale zajada się jak nie wiem, no i wiem, że zawsze mi wyjdzie 🙂 🙂
Ostatnio zaczęliśmy piec udka w rękawie do pieczenia, i znacznie lepsze wychodzą niz bez, no i sa bez tłuszczu - tylko to, co się wytopi.
Mam ochote poeksperymentować. Już sie gotuje marchewka, tylko musze groszek dokupić 🙂 🙂

• Mamusia
Lusiu jeżeli chodzi o marchewkę to robię na słodko słona wodę. zamiast zasmażki to robię make z tym wywarem co się marchew gotowała i wlewam do garnka, dorzucam trochę masła i na końcu trochę mleka. Pycha i bez zasmażki 😁 a taki sam smak
te pomysły na sa naprawdę super i bez tłuszczu. # dni temu robiłam te pierogi lwowskie co były w 7 odc. Ugotowani
ja za 30 mi jadę do Tesco po te słoiczki i gratisowy płyn do kąpieli, no i muszę kupić śliniak taki do wycierania bo te materiałowe to sie nie dopierają.

• Mamusia
No ja musiałam brać fenoterol w ciąży inaczej mogłabym urodzić długo przed terminem a wtedy obawiam się że konsekwencje mogłyby być dużo większe niż w przypadku brania fenoterolu. Zresztą jeszcze żaden lekarz o takowych się nie wypowiadał.

• Mamusia
Jeśli chodzi o "Pomysł na..." to bardzo dobre z tego są kotleciki mielone. Mój synek (niejadek) zajada się nimi ze smakiem 🙂
A jeśli chodzi o no-spe to ja też na początku brałam, ale Hania nie ma obniżonego tylko wzmożone napięcie. Czyli u nas się nie sprawdza.
Kiedyś czytałam,że dla niemowląt woda powinna zawierać mniej niż 200 (chyba w ml) składników mineralnych. I nie mogę takiej znaleźć! 🤔 Kupuje żywiec zdrój ma jakieś 232.

I my już po spacerku 😎 Ale dzisiaj jest tak ładnie,że może na drugi też pójdziemy.

ANN- jesteś tutaj chustowym ekspertem. Powiedz mi czy nasze dzieciaczki możemy nosić już do przodu? I czy rehabilitant pozwolił Stasiowi leżeć w leżaczku?

• Mamusia
hej 🙂
ja marchewke też tak robie 🙂
"pomysły na" też robie, pychotka, ale zeberek nie robiłam, choć uwielbiam, ale Małż mój nie cierpi... no to ktoś pokrzywdzony musi być, a jak wiadomo, kobieta.... bo ma cycki...
pycha jest z tych różnych fixów i pomysłów pieczona karkówka z ziemniakami. mniam.
Irciu jak będziesz wyślij przepis 🙂

ja brałam w ciąży tardyferon, a nospe sporadycznie, moze dwa, trzy razy....

Elunia Lenka duża i super 🙂
Kama cholerka supeeeer.......
zabiłaś mi cwieka tym teraz bo cena znośna nawet....

• Mamusia
Dziewczyny Lenka nie jest taka duża tylko to zdjęcie takie robi wrażenie ona ma 68 cm i te śpioszki ja tak wydłużyły.
Byłam z Lenką na małym spacerku i w połowie drogi mi usnęła i jeszcze teraz śpi, wróciła do poprzedniego spania sprzed wyjścia ząbków.

• Mamusia
Amelia - woda "Mama i ja" ma 269, więc jest najbliżej tego co powinna mieć. Moja ma 400, więc sporo, ale maja więcej, poza tym ta "Mama i ja" jest tylko w 1,5l, a tyle to Franek praktycznie w ciągu jednego dnia wypija, więc troche drogo by mi było...

Kama - fajny fotelik 🙂 W sumie one wszystkie sa takie same (mój i Irki), tylko różnią się wzorami i producentem 🙂

Elunia - no, 68 na kobitkę to dużo 🙂 Moj Franio ma 70 🙂
Wiecie co, nauczyliśmy Franka sztuczki, że wyciagami do niego rękę i mówimy "cześć" albo "dzień dobry", a on tez nam podaje rękę 🙂

• Mamusia
chciałam się pochwalic ze teściowa kupi nam dla Sewka jakis kombinezon....
miała przyjść dziś...przynieść to i prezenty na mikołaja dla starszych...
ale przyjdzie jutro.... jak bedę sama z dziećmi.... Małż będzie w pracy....
i co...
o czym ja bedę z kobietą rozmawiać...
a te krzesełko może też zamówie pod choinkę malutkiemu...
moze się teście dołozą...

po drugie nawiązując do kup... to Sewciu robi z reguły codziennie rano po przebudzeniu. albo wieczorkiem jak dostanie jakiś deserek, obiadek i go popędzi biedaczka... przez sen nie robi od daaawna... przez cały czas od urodzenia zrobił przez sen chyba ze trzy... cztery razy tą kupę.
Lusiu heheehehe ale agent z waszego Frania 😜

• Mamusia
Michalindziorku - znam to uczucie, że jest sie z tesciowa sam na sam i nie ma o czym gadać, ale u nas odkad jestem w ciąży to poprawiły sie stosunki i nawet dzwoni do mnie zeby pogadac.

Franek to w nocy tez nie robi kup. Zawsze robił o stałej porze - 10 - 11, ale jak zaczął później chodzic spać to kupę robi tez o innej porze.

Dzisiaj mój hrabia wrócił o 15 do domu, jak wyszedł o 7 rano (od razu po pracy i jakos kurwa nie był zmęczony żeby łazić po giełdzie i sklepach 😠 ). Kupił sobie zegarek pod choinke i KArolowi kurtkę i spodnie ocieplane na zimę - taki komplet, i zostaliśmy bez grosza. A jutro do odbioru aparat fotograficzny, za którego naprawe trzeba bedzie zaplacic prawie 270zł. Juz od ponad miesiąca nie robie małemu fajnych zdjęć tylko tel. i okazuje sie że nie odbierzemy aparatu, bo nie ma za co 😞 I to mqa byc odpowiedzialność 😠
Kurwa, kupił chińskie, a ja rozmroziłam udla, przyprawiłam i tak leżą w lodówce. Cukru mi nie kupił, więc musiałąm iść sama, ale bydle nie chciał zostać z małym. Później, że sam pójdzie, więc powiedziałam zeby spadał, że łachy nie potrzebuję i pójdę z małym. Zaczęłam małego ubierać to się zreflektował, że jest za późno i za zimno żebm brała dziecko. No i dopiero pies pierwszy raz wyszedł - po 16, bo wcześniej tez mu się nie chciało, a ja nie miałam jak....
Oszaleje w tym pojebanym domu z tym durnym chłopem!!!! Za co Bóg mnie pokarał????!!!!!
Czyli jednym słowem nici z pojednania....