Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Loli tęskniłam 🙂 patrz, tyle czasu mnie tu nie było przez ten poród, dwa tygodnie, a Ty nadal mnie w postach nie dogoniłaś 😜 już nie wiem co mam zrobić hehe

a Ewcia spoko, grzeczna i spokojna, aczkolwiek zdarzy jej się ryk niesamowity aż jej bródka tak słodko drga 🙂 ale nie chce zapeszać, bo być może dzisiaj znowu będzie miała mega kolkę...a to wykańcza mnie psychicznie i płaczę razem z nią...ech no cóż.

Agusia to czekam na te foteczki 😉 a wiesz ile już Olcia waży? 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
[URL=http://img827.imageshack.us/i/image120j.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/3348/image120j.jpg[/IMG][/URL]

Obiecane zdjecie w opasce 😁
[URL=http://img839.imageshack.us/i/image107p.jpg/][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/7213/image107p.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img214.imageshack.us/i/image070e.jpg/][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/4680/image070e.jpg[/IMG][/URL]

mało 😜 ech moja będzie gigant...będzie ciulać ( tak mój mąż mówi... ) wszystkim dzieciom z ulicy 😜
to w opasce jest booooskieeeee 🙂 🙂 🙂 przyznam się, że ja też mam opaskę, a jednak 😜 i słodko Olcia w tej sukieneczce wygląda 🙂
a Ty się Aga chyba zmieniłaś, albo tak foto zrobione 🙂 bo normalnie bym Cię nie poznała, bardzo ładnie mamuśka 😁

• Mamusia
a zapomnialam dopisac. bobas moj mąż też 9 lat starszy 🙂
do chrztu pewnie nastepna to ja bo na 24 pazdziernika planujemy ale jeszcze nic nie przygotowane 🙂 nie ma stroju ani ojciec chrzestny nei poinformowany ze on bedzie :P a i ksiadz tez nie wie jeszcze. bo kazal sie do kancelari zglosic, to ja podziekuje, janusz sam pojdzie...
a na bioderkach bylysmy wczoraj, i to tak wyszlo ze janusza niebylo i sama musialam, omeczylam sie z nia okropnie, i zasikala panu dr lozko :P a potem mi sie rozwyla w poczekalni a czekalam na tescia az przyjedzie po nas, mialo go nie byc pol godz a nie bylo godz bo sobie do sklepu wstapil jeszcze i gdzies tam droge pomylil, a ja juz nie wiedzialam co tam z nia zrobic. no ale wszystko z biodrami ok, tzn powiedzial ze wszystkei dzieci do pol roku maja takie nie calkiem te bioderka i zeby pieluche wkladac ale wszystko prawidlowe, i nerki tez juz doszly do siebie po zoltaczce to nei musze za 2 tyg jechac do kontroli.
aga u nas tez takie kolejki w szpitalu na usg ale powiedzialam mojej dr zeb y dala skierowanie do takiego innego lekarza, on jest od dzeici normalnie ale ma usg u siebie w gabinecie i robi takie rzeczy i kolejek nie ma, normalnei sie przychodzi i jest

do normalności 😜
hmm a może to to uczesanie na bok? 🙂

ja Ci powiem, że jeszcze nie umiem na siebie patrzeć na zdjęciu, jakiś koszmar...nie tyle chodzi o wagę, co o tą bladość i podkrążone oczy! ale chyba powoli też dochodzę do siebie...

• Mamusia
Hmm nie wiem kochana 😉 przedzialek zawsze na boku mialam 😉
Mowisz ze jeszcze do siebie nie doszlas?
Przyjdzie z czasem 😘 😘
A Ewunia sie juz uregulowala ? spi je spi ?
Bo ja juz moja rozgryzlam godzinowo kiedy spi kiedy je 😉
Juz fajnie sie robi powoli w nocy da pospac nawet po 5 godzin zje cos i sama zasypia i dalej pospi z jakies 3-4 godzinki 😉

• Mamusia
Ja dopiero chrzciny chyba bede robila jakos w grudniu ? hmm sama nie wiem.
Teraz bedziemy szli do lekarza 18 zeby zrobic przeswietlenie bioderka bo jak sie urodzila bo pani lekarz cos mowila ze jest lekko poluzowane czy cos no i kontrolka.
A puzniej jedziemy do konsulatu zlozyc jej papiery na dokument na ktorym bedziemy mogly leciec do polski 😉

no w sumie chyba mam prawo nie dojść jeszcze do siebie...dzisiaj mija dopiero 3 tygodnie od porodu 🙂 ale czuje się już dużo dużo lepiej, głównie przez te niekarmienie cycem! czuje że przejmuję powoli nad mała kontrolę 😜 ciekawe na jak długo 🙂
a Ewa czy się unormowała? hmm ona ma czasem takie dni że jest aniołem, a czasem walka żeby zasnęła przez pare godzin...
Twoja sama zasypia zawsze? ostatnio pisałaś że musisz ją na rękach nosić...a karmisz piersią jeszcze?

aha, zapomniałam...nie używajcie kosmetyków z ziajki! tzn...mnie uczuliło, dostałam od koleżanki takie próbki kremów po porodzie na brzuch, smarowałam i dostałam mega wysypki na brzuchu...swędzi jak diabli! do tego dostałam też ziajke dla niemowląt i smarowałam Ewę...ona też cała w krostkach 😞

• Mamusia
Agus ja juz nie karmie piersia ho ho ho, a mala sie wlasnie unormowala przez to jak dostaje normalnie butelke i sie najada 😉 i teraz juz od paru dni wlasnie wkladam ja do tego bulaczka i zasypia sama 😉 z czego jestem na maxa szczesliwa juz jej lulac nie musze, a jak jest spiaca i marudzi to ja lekko powykanczam ;D a puzniej sama zasypia dobrze jest czasem dziecko przetrzymac do kapieli czy cos 😉 ja czasem nawet daje jej chwilke poplakac, zeby sie zmeczyla i puzniej jak aniol zasypia chodz nie powiem bo nie jest fajnie slyszec jak wlasne dziecko placze

hmm no ale jak wiesz że nic jej nie jest, że ma sucho, zjadła i ma miękki brzuszek a mimo to ryczy to ma po prostu focha 🙂 też tego nie lubie, ale co zrobić...
jak nei zapomne to kupie dzisiaj baterie do mojego bujaczka i zobaczymy czy mojej wibrowanie w dupsko się będzie podobać 😁

a jak na nowym mieszkanku się mieszka? 🙂 może jakies fotki? 🙂 🙂

• Mamusia
No z tymi fochami to zeczywiscie czasem jest kiepskawo ale da sie jakos wytrzymac.
No u mnie zadzialalo wibracjami elegancko w dupsko 😁 i tez na poczatku robila wielkie oczy i lezala nieruchomo 😁 hehe a ja do niej cooo wibruje w dupskoooo fajnieeee nie a ona takie miny strzelala ze szok 😉

Hmm Agus mieszkanko takie sobie zrobie wam kiedys fotki, bo do tego potrzebuje telefonu mojego bo moj juz wysiada :P niestety chyba juz swoje lata przezyl biedaczyna 🥴 🥴

• Mamusia
Oj Agus tak szczerze to domek ogarnelismy ze swoim w zeszlym tygodniu, wsumie przez ten okres czasu co nie mialam neta to sprzatalam non stop kazdgo dnia i tak to jeszcze wszystko nie jest dokonczone, bo jak sie tutaj wprowadzalismy to nic nie bylo oprocz łozek, i sofy :/ a na reszte czekalismy bo kupowal po trochu wlasciciel domu :/ a wiec uwiez mi ze tak z 2 tygodnie nam zeszlo , bo moj jeszcze pracowal normalnie w dzien w puzniej nawet do 12 w nocy robil w mieszkaniu dramat jakis.

A mieszka mi sie tak sobie :/ jakos nie wiem jeszcze sie chyba nie zaklimatyzowalam dokladnie w tym mieszkaniu wydaje mi sie ze potrzeba czasu chyba.

po prostu nie lubisz zmian...to normalne.
teraz masz neta to pewnie będzie zupełnie inaczej, bo znowu z nami 😁

ale się dziewczyny zdziwią ile będzie do nadrabiania przez te nasze pogaduchy teraz hehe 😜

na dziś uciekam coś porobić póki mała śpi a potem chcemy do tesco jechać...zobaczymy jak się mała spisze 🙂
buziak Loli:* dobrze ze jesteś 🙂 😘 😘

• Mamusia
Hehe no tak ostatnio to malo tutaj bylo do nadrabiania 😉 znow bedzie nazekanie :P ze zaduzo stron bo jak sie dwie gadulki zeszly to szok 😁 no fajnie bo widze ze Olenka z Ewunia w tym samym czasie spia 🙂 mam nadzieje ze dadza nam kiedys wiecej tego wolnego czasu abysmy sie tutaj czesto na jakies pogaduchy zchodzily :P

Pewnie Agus wiem jak to jest jak dzidzia spi to by sie milion eczy zrobilo na raz 😉
Ja tez TESKNILAM :*:*:* i megassssnie sie ciesze ze powrocilam do WAS !!!!

Ja tez cos zrobie 😉 possrufuje na necie 😁 hehe

Buzka kochana :* milych zakupków 😁 --> moja tylko jak wchodze do sklepu to oczy jak 5 zł wychodze i zasypia 😁 cffaniarka mala nie da mamie poogladac czasem róznych zeczy :P

• Mamusia
już po..
normalnie dziewczyny jestem załamana..
bardzo żałuję, że mu powiedziałam o Alku.
pominę fakt, że totalnie nie wie nic o dzieciach i zadawał mi głupie pytania z dupy wzięte.
zachowywał się strasznie głośno, mimo, że prosiłam go, bo usypiałam małego.
pokazałam mu jak go trzymać, żeby go sobie poprzytulał. chwilę rzeczywiście mały leżał u niego spokojnie. my pogadaliśmy. o tym, że jest ojcem od niego wiedzą tylko trzy osoby- 2 kumpli i ojciec (z którym nie mieszka i nie ma kontaktu, bo się nie lubią). Nie powiedział jeszcze ani mamie, ani siostrze z którymi ma rewelacyjny kontakt (czeka na okazję?)
Teoretycznie to nie moja sprawa, ale jak wydarza się taka wielka zmiana w życiu to chyba warto było by o niej poinformować. Nie chcę, żeby sobie z mojego syna robił tajemnicę 🤔
Uczy się obecnie zaocznie, ale pracy do tej pory nie znalazł. Bo na wszystko jest czas..
Kiedy nakarmiłam małego, poprosiłam żeby go potrzymał, bo chciałam sobie zjeść bo nie jadłam jeszcze dziś nic. Nie machnęłam dwa razy łyżką jak mały zaczął płakać i ten mi go oddaje. No to wzięłam Alka i zaczynam go uspakajać, a ten siada przy stole i wcina zupę 😮
Wtedy mnie zatkało. i później kiedy robiłam koło małego, łącznie z usypianiem ani razu nie zapytał czy mnie nie zastąpić, żebym sobie zjadła.
A teraz rozkmińcie, że jak karmiłam Sashkę i zaczęłam tak w myślach kurwować na sytuację to aż mały mi się zanosił. Normalnie ewidentnie widać było, że udzieliło mu się moje zdenerwowanie. Uspokoiłam się, choć nie przyszło mi to łatwo i mały też od razu zamilkł.
Nie odzywaliśmy się do siebie prawie wcale. A jeśli już to gadaliśmy o głupotach.
Nigdy nie zdarzyło się coś takiego wcześniej, bo do tej pory mieliśmy ze sobą świetny kontakt.
Zbyłam go mówiąc, że muszę się uczyć do egzaminów.

Nie wiem co mam robić.
Żałuję, że mu powiedziałam.
I nie chcę go w Naszym życiu.

• Mamusia
trudno coś doradzać, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, cos do sytuacji eluski podobne, chyba trzeba cos postanowić ze albo jest albo go całkiem nie ma, a jak jest to na jakich warunkach.. ale to musicie sami bo co można doradzić, kurde mi nic nie przychodzi do glowy, moze tu sie jeszcze ktos wypowie.

moja spi to tej butli, a mnie cyce bola od tego karmienia calodziennego. wreszcie umylam wlosy! jutro ich scinam bo mnie wnerwiaja, najwyzej bede sobie pluc w brode potem ale juz patrzec nie moge na siebie.

• Mamusia
Kasienka... eh debil!!!!! 😮
i nie bede sie powtarzac.. bo powiem Ci to co Elusce... zaslugujecie na lepszego a zajebista dupcia z ciebie i mloda to znajdziesz takiego ktory was pokocha i bedzie sie wami opiekowal jak trzeba!
:***nie denerwuj sie kochana:***
LOLIIII 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Olenka jest przeslodka!! marcelkowi nie pokazuje bo mi fugnie do niej 😜 ehhe

Agus my nie dawalismy 2 imienia 😜
A kto Twojej malej podskoczy?? MARCYS... 5kg 😁 ehhe

Bylam u tego lekarza i maly jest przeziebiony po sczepieniu niby normalne... wit c kalcjum i kropelki do noska 😜 hehe sie nass dr tak malym zachwycal ahha 😜
Ale kurde w przychodni byl chlopiec, wchodzil do nas my nie zdazylismy sie ubrac a dr wyszedl z gabinetu i poprosil o zmiane gabinetu do pozostalych pacjentow bo choroba zakazna... 😮 mam nadzieje ze nic maly nie zlapal 😮

A tak wogle.... WIDAC ZE MASZE TRAJKOTKI 2 SA W NECIE BO KURCZE 6 STR OD 14???? EHEH WRACA DO NORMY WSIOOO 🤪

I Admina za to forum na rekach by trzeba bylo nosic:p