Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
KAMILKO dzieki za wiadomośc,ciągle czekamy na nie.To WIELKA radośc,ze z malą dobrze.Wszytki brzucholki i nie tylko bo mamuśki z FORUM trzymamy za Was kciukasy.
ZAJRZYJ NA SWOJ NOWY WĄTEK,KTORY JEST POSWIĘCONY MAJCE.tam dziewczyny z brzuszka też sie do Was odezwały. Wątek zaczyna sie od Majeczka...

Pozdrawiamy gorąco

Ps Jest cos takiego jak łuska kakaowa,pije sie z niej wywar z mleczkiem,to podnosi pokarm,sprobuj kochana.

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wITAJCIE LASECZKI

kiedyś poruszylyście sprawe zaparć,to nieprzyjemna sprawa sprawiająca nam wiel przykrości.Pislalam Wam,ze pije Activie i to mi bardzo pomaga.Teraz jak mam problemy z cukrem,moge tylko pić naturalna,owoce mam ograniczone do 15o gr dziennie,soków tez zabronili,bo tam sama chemia.Zaczęł sie znow kłopoty.Moja polóweczka..wkurzył sie i zaczął robić mi soki sokowirówką.Balam sie pić,booo TEN cukier.Dziewczyny żadnego cukru,nie czuje juz głodu,a TE problemy wogóle poszły na bok.Fakt,ze wypijam trzy kubeczki soczku dziennie.Jaka pychotka,ile radości i koniec problemow z zaparciami.Activie moge odstawić i kaska zostaje i witaminki w brzuszku.POLECAM
Moj soczek,to więcej marchewki,troszke jabluszka i troszke buraczka.Mniammmm Buraczek na krew!! 🙂

• Mamusia
hop hop jest tu ktoś? Witam brzusie właśnie przyczłapałam z laboratorium a poszłam o 8 rano 😲 huraa jestem już po teście na obciążenie glukozą 😁 a teraz tak szczerze może jestem głupia ale nawet mi smakowało żadnych odruchów wymiotnych nie miałam i dało się spokojnie wypić ☺️ myślałam ze gorzej będzie 😁 😁 😁 nawet zaraz po zmierzeniu podali mi wynik przed piciem 84 po godzinie 153 a po dwóch 105 ja się tam na tym nie znam ale chyba dobry wynik i tu prośba do Naszej cukróweczki Maludy obejrzała byś fachowym okiem czy coś jest nie tak proszę 🙂

• Mamusia
Hej babeczki, tez was wykancza tak ten upal? az czlowiek nie wie co ze soba robic.. myslicie ze sa jakies przeciwskazania zeby popluskac się w jeziorku w naszym stanie czy smialo mozna bo ja mam lekkie obawy a zdalo by sie pomoczyc...

• Mamusia
hej Julito myślę że jak chwilę się popluskasz to nic wielkiego się nie stanie tylko chodzi o to żeby nie przebywać cały czas na słońcu tylko w miarę zacienionym miejscu jak tylko dobrze się czujesz to możesz się popluskać 🙂 jak tam samopoczucie?

• Mamusia
A tak ogolnie co u was slychac? Tez macie omdlenia w ten upal bo mnie juz raz dopadlo;( az zdretwiala mi twarz i ręce no ale narazie wszystko jest w porzadku 🙂 tylku brzuszek coraz czesciej twardnieje... teraz bede miala wizyte u gina wiec zobaczymy co mi powie 🙂 mam nadzieje ze u was wszystko w porzadeczku kochane 🙂
Kamilko super ze z malenka wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
mnie tez ten upał dobija 🤨 no ale staram się nie wychodzić przed wieczorem z domu więc w miarę jeszcze się czuję 🙂 a pisałam byłam dzisiaj na glukozie i niedawno wróciłam a tak to raz lepiej raz gorzej z samopoczuciem ale nie ma co narzekać 🙂 omdlenia mi się nie zdarzają ale za to duszności tak jak u Ciebie 🤢

Jula ja nie wiem czy przypadkiem to nie było powodem skarócenia mi się szyjki macicy;/ Kąpałam się w zimnym jeziorku a parę dni później taka diagnoza u lekarza a nic konkretnego nie robiłam żeby się przemęczać. No i na to stawianie się brzuszka uważaj bo to bardzo niebezpieczne mi się stawiał często i widzisz jak to się skończyło

No teraz więcej czasu poświęcam na leżenie i odpoczywanie no i za dwa tyg kolejna wizyta ale szczerze boję się jej bardzo że znów trafię do szpitala pfuuuuuuu pfuuuuuuuu 😞

• Mamusia
nom te dusznosci to masakra, Gosiu a lekarz nie mowil czy wynik prawidlowy glukozy? czy dopiero pozniej z wynikami do niego? Martus a co dokladnie się stalo? nawet nie wiemdzialam ze wszpitalu bylas 😞 ehh wszystko przez to ze nie miałam dostepu do neta;/
mi sie teraz strasznie napina brzusio przewaznie wieczorem bolec az tak nie boli jak wezme nospe to przechodzi.. ja jeszcze w jeziorku jako tak nie plywalam tylko sie pomoczylam do pasa, aj nie wiem zapytam lekarza jak pojde czy widzi jakies przeciwskazania...

HEJ BRZUCHATKI 🙂

DOSTAŁAM ESKA OD EMILKI-EMSI :

MAM SKIEROWANIE NA PATOLOGIE 😞 ROZWARCIE NA PALEC I GROZI MI PRZEDWCZESNY PORÓD 😞

ZADZWONIŁAM DO EMILKI I POWIEDZIAŁA MI ŻE NIE MOŻE NIC ROBIĆ A DO SZPITALA NIE PÓJDZIE BO NIE MA Z KIM DZIECI ZOSTAWIĆ 😞 MUSI LEŻEĆ PLACKIEM I NAWET PALCEM NIE MOŻE RUSZYĆ 😞

KURCZE ŻEBY I ONA TERAZ NIE URODZIŁA 😞

POZDRAWIA WAS SERDECZNIE I JA RÓWNIEŻ 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Gosiu napewno wszystko bedzie w porzadku z ta glukoza 😉
kurcze a ten upal to fatycznei nas wykonczy obysmy wszystkie przedwczesnie nie porodzily bo ten upal tylko temu sprzyja;/ ;( oby Emilka sie trzymała a napewno wszystko bedzie dobrze

• Mamusia
naprawde;/ az wkurzajacy jest to ze zadna z nas nie moze spokojnie przejsc tej ciązy tylko same trudnosci nas soptykaja jak narazie jak jest dobrze to chwile a jak juz sie rzuci to wszytsko naraz;/ 😠 😠 ajj 🤨
no a mnie jeszcze tylko 3 dni dzielą od studnioweczki 😁

NO JA NIE WIEM GOSIU JAK TAM U NIEJ JEST 😞 MUSI LEŻEĆ A PRZY DZIECIACH TRZEBA PRZECIEŻ CHODZIĆ A SZCZEGÓLNIE PRZY MARTUSI 😞
LEKARZ BADAŁ JĄ GINEKOLOGICZNIE TO POWIEDZIAŁ ŻE CZUJE GŁÓWKĘ 😮
TRZEBA TRZYMAĆ KCIUKI 🤢